1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Pitanja i savjeti

Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• Robertinjo
  • March 13, 2020 at 12:51 PM
  • Robertinjo
    Početnik
    Reakcija primljeno
    10
    • September 12, 2020 at 3:33 PM
    Quote from zlocesti

Svi van trgovati !

🙂

Ajmo ponavljanje

Potreban mi je broker za trgovanje vani.

Želim da imaju ured u Zagrebu i žive ljude na help desku.

Dostupne naknade.

Pristup platformi putem računala i mobitela ( za emergency 😪)

Ajmo help.

Dobro vam jutroo 🙃

Display More

optimtrader,tamo sam već bio na razgovoru imaju ured u hotelu internacional

Edited once, last by Robertinjo: Merged a post created by Robertinjo into this post. (September 12, 2020 at 3:35 PM).

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • September 12, 2020 at 7:58 PM

optimtrader - Ovo je zbilja dobro - bilo kuda (riječ) Optima svuda. Ali nije to bez veze. Jer kako kaže pjesma "Ima neka tajna veza" Ah što mi znamo o životu i njegovim skrivenim porukama - skrivenim značenjima - skoro pa ništa. :)

Malo sam gledao njihovu ponudu i izgleda zanimljivo. Može li netko protumačiti što točno znači 10 $ min ili 3 centa po dionici - to znači ako dobro razumijem da moram trgovati s najmanje 334 dionice neke firme da bi ispunio uvjet od 10 $ ili ? Razmišljam logikom naših brokera koji imaju minimalnu naknadu ili postotak kad se to prijeđe tako da možda krivo povezujem.Vidim da za EU vrijedi takvo pravilo, a za USA je očito malo drugačije.

Još ne nemjeravam trgovati izvan ZSE (dok se malo podeblja portfelj na lokalno nerealiziranim dionicama - ako ikada), ali kad jednom prođe Veliki Pad u SAD, onda će to postati interesantno jer oni su na takve stvari navikli i brzo se oporavljaju.

Unaprijed hvala na odgovorima.:thumbup:

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • September 23, 2020 at 2:37 PM

Zovu me stalno iz Trade online d.o.o. Napravi račun, registriraj se, pljuni pare ovo ono. Ima li kakvih iskustava?

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • September 23, 2020 at 2:46 PM

nikad cuo za njih...

imaju li oni uopce web stranicu ?

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • September 23, 2020 at 3:12 PM
    Quote from dionicar

nikad cuo za njih...

imaju li oni uopce web stranicu ?

tradeonline.hr

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • September 23, 2020 at 7:20 PM
    Quote from Robertinjo
    Quote from zlocesti

Svi van trgovati !

🙂

Ajmo ponavljanje

Potreban mi je broker za trgovanje vani.

Želim da imaju ured u Zagrebu i žive ljude na help desku.

Dostupne naknade.

Pristup platformi putem računala i mobitela ( za emergency 😪)

Ajmo help.

Dobro vam jutroo 🙃

Display More

Display More

Dal se 5000$ odnosno 10000$ odnosi na pocetni ulog ili na mejsecno-godisnje trgovanje?

Pise ovo : Klijent koji ima OPTIMUM paket navedenog zadržava bez obzira na stanje računa . Dal to znaci da stavom 10000 i bez obzira dal ih povucem s racuna sutradan i dalje ostajem u tom paketu? tako barem pise. Nigdje nisam nasao kolko minimalno mjesecno moram trgovat. _Kupim dans za 10000 i ostavim 2-3 godine da stoji i nista ne placam? Nema naknada za cuvanje novaca na racunu? za neki skrbnicki ? za nesto sto nigdje ne pise?

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • September 23, 2020 at 9:21 PM
    Quote from Robertinjo
    Quote from dionicar

Jutro. Zagrebačka banka. Ide preko Saxo brokera. Ima na mobu. 15 eura po nalogu za njemačku npr. Sastavni dio ZB dinamične lepeze za 60 kn mjesečno. Koliko sam shvatio u paketu i trgovanje na ZSE. Jesam li dogovorio na pitanje ?

da li global trader mora biti u sklopu lepeze ili može zasebno? mislim da nemam ništa drugo u zagrebačkoj banci? također,zanima me samo mobilno trgovanje znači isključivo mobitel? na njihovim službenim stranicama to nikako ne mogu dokučiti?

A zagrebacka je po meni ok ako ces jednom kupiti i biti na miru, tj. Neces trejdat ...

ako ces biti aktivan, bolje direkt saxo.com ...otvori demo account pa pogledaj sve sta te zanima

• Robertinjo
    Početnik
    Reakcija primljeno
    10
    • September 23, 2020 at 10:06 PM
    Quote from emil
    Quote from Robertinjo

Dal se 5000$ odnosno 10000$ odnosi na pocetni ulog ili na mejsecno-godisnje trgovanje?

Pise ovo : Klijent koji ima OPTIMUM paket navedenog zadržava bez obzira na stanje računa . Dal to znaci da stavom 10000 i bez obzira dal ih povucem s racuna sutradan i dalje ostajem u tom paketu? tako barem pise. Nigdje nisam nasao kolko minimalno mjesecno moram trgovat. _Kupim dans za 10000 i ostavim 2-3 godine da stoji i nista ne placam? Nema naknada za cuvanje novaca na racunu? za neki skrbnicki ? za nesto sto nigdje ne pise?

KolikoSam ja shvatio odnosno tako mi je rekao gospodin s kojim sam razgovarao Ivan Stojanović,ispadne 30 $ godišnje ako ništa apsolutno ništa ne trguješ,Ali nemoj me držati za riječ odnosno provjeri još sve

Edited once, last by Robertinjo: Merged a post created by Robertinjo into this post. (September 23, 2020 at 10:08 PM).

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • September 24, 2020 at 9:38 AM
    Quote from Robertinjo
    Quote from emil

KolikoSam ja shvatio odnosno tako mi je rekao gospodin s kojim sam razgovarao Ivan Stojanović,ispadne 30 $ godišnje ako ništa apsolutno ništa ne trguješ,Ali nemoj me držati za riječ odnosno provjeri još sve

Thx. nasao sam na kraju njihov pdf gdje pise trosak neaktivnosti.

evo copy/paste pa mozda nekom pomogne

BROJTRANSAKCIJA TROŠAK

0-5 30€+PDV

6-10 20€+PDV

11+ nema troška

Trošak neaktivnosti računa se na godišnjoj razini prema broju ostvarenih transakcija. Ukoliko je broj transakcija između 0 i 5, trošak neaktivnosti obračunava se u cijelom iznosu 30€ + PDV. Ukoliko je broj transakcija između 6 i 10, trošak neaktivnosti je 20€+PDV. Ukoliko je broj transakcija iznad 11, troška neaktivnosti nema

Ostali troškovi

Kompanija može naplatiti određen postotak, ali ne više od 1%, od pozitivne kamatne stope na depozit koju klijent primi na pozitivan saldo (depozit) na svombrokerskom računu a poradi skrbničkih i regulatornih troškova.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • September 24, 2020 at 1:39 PM

Interactive Brokers

1 USD po transakciji (za US), EU market nešto skuplje

10 USD/mj. za ležarinu, umanjeno za transakcije (npr. 4 transakcije, 10 USD - 4 USD = 6 USD)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 14, 2020 at 8:49 PM

Bravo za ovu temu, tek sam ju sada skužio. Planiram već nek vrijeme početi vani trgovati (ovo kod nas je mrtvo), ali nikako da nađem pravu platformu. Važno mi je da ima dobre alate za tehničku analizu i automatske naloge. Jel imate kakvu preporuku?

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • October 14, 2020 at 9:00 PM
    Quote from mitkko

Bravo za ovu temu, tek sam ju sada skužio. Planiram već nek vrijeme početi vani trgovati (ovo kod nas je mrtvo), ali nikako da nađem pravu platformu. Važno mi je da ima dobre alate za tehničku analizu i automatske naloge. Jel imate kakvu preporuku?

Bio sam pisao vec prije u ovoj temi kako ja radim. Ukratko, kune sa hr racuna na revolut, na revolutu konverzija u usd i direktno fundanje dolara u trading212 racun preko virtualne kartice revoluta. Odlicni tecaj je preko revoluta.

Trading212 ima odlicnu platformu za analizu i trgovanje. Jedino nema API pristup za implementaciju automatiziranog tradinga ako radite nesto slicno tome (planiraju uvest uskoro).

Kolege su govorile i da je revolut isto ok za trading. Meni je trading212 bolji prema mogucnostima.

• naim
    Guest
    • October 14, 2020 at 9:40 PM
    Quote from Lurker458
    Quote from mitkko

Bio sam pisao vec prije u ovoj temi kako ja radim. Ukratko, kune sa hr racuna na revolut, na revolutu konverzija u usd i direktno fundanje dolara u trading212 racun preko virtualne kartice revoluta. Odlicni tecaj je preko revoluta.

Trading212 ima odlicnu platformu za analizu i trgovanje. Jedino nema API pristup za implementaciju automatiziranog tradinga ako radite nesto slicno tome (planiraju uvest uskoro).

Kolege su govorile i da je revolut isto ok za trading. Meni je trading212 bolji prema mogucnostima.

A koliko novaca možeš Revolutom poslati na Trading212? I kasnije povuci? Odjednom.

• Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • October 14, 2020 at 10:24 PM

https://www.revolut.com/en-AU/help/mak…1m%20per%20week.

Prema ovom, ne bi trebalo biti nekih ogranicenja sa strane Revoluta. No, logicno je za ocekivat da ce vas Revolut mozda trazit neku dodatnu verifikaciju ukoliko depozitate vise od 100k$/€ (bezveze govorim cifru). Takoder trading212 isto nema limita koliko sam vidio.

No, kod vecih iznosa dakako da je bolja/sigurnija opcija Interactive Brokers (vise manje svi zero commision online eu brokeraji u backendu koriste Interactive brokerse). Mozda su nesto troskovi transakcija veci, no za longer term je zgodna dodana razina sigurnosti. Za 5-10k $ igre gdje se leti nutra van iz pozicija trading212 je meni super.

Edit: obavezno na trading212 invest dio stranice, ima i cfd koji je igra za sebe.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • October 14, 2020 at 10:54 PM

Samo da spomenemo. Na Revolut kao i trading 212 niste u biti vlasnik dionica i ne upisuju se u neki SKDD kao kod nas.

kolko se sjecam na Revolutu nemozes niti kupljene dionice prebacit drugom brokeru (ak se nesto nije promijenilo).Za trade212 neznam.

@mitko - revolut radi sam o na mobitelu pa samim time i neka tehnicka analiza mislim da nije bas sjajna. Na standard revoulu nema nicega po tom pitanju

Mislim da za ozbiljnije ulaganje treba potrazit i neku bolu platformu npr interaktiv brokers ili slicnu...

Al za malo isprobat i revolut je dovoljan..

Sto se tehnicke tice tu ce Vam zlocesta pomoc jer vidimo da salje grafove...

Edited once, last by emil (October 14, 2020 at 11:02 PM).

• Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • October 14, 2020 at 10:57 PM
    Quote from emil

Samo da spomenemo. Na Revolut kao i trading 212 niste u biti vlasnik dionica i ne upisuju se u neki SKDD ka okod nas.

kolko se sjecam na Revolutu nemozes niti kupljene dionice prebacit drugom brokeru (ak se nesto nije promijenilo).Za trade212 nenam.

@mitko - revolut radi sam o na mobitelu pa samim time i neka tehnicka analiza mislim da nije bas sjajna. Na standard revoulu nema nicega po tom pitanju

Da, to je dosta bitno za napomenut da je tako kod svih discount online brokera. Upis vlasnistva i to sve su usluge koje kostaju pa su naknade na platformama koje nude takve opcije vece. No, za velike iznose je to nuzno...

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • October 15, 2020 at 8:01 AM
    Quote from Lurker458
    Quote from mitkko

Na Vašu preporuku sam danas otvorio račun na Trading212. To je drastično bolje od Revoluta.

Hvala.

Otvaranje računa za 5 minuta.

Sučelje super. Web, aplikacija, sve.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • October 15, 2020 at 8:36 AM
    Quote from BSOD

Na Vašu preporuku sam danas otvorio račun na Trading212. To je drastično bolje od Revoluta.

Hvala.

Otvaranje računa za 5 minuta.

Sučelje super. Web, aplikacija, sve.

Ja sam isto stvarno zadovoljan, zato ih i preporucujem ko da mi placaju haha.

Ima i opcija za podesavanje default charta dok otvarate novi graf - da se uvijek otvori sa vasim odabranim indikatorima, i npr 4h graf sa candlesticksima. Takoder imaju i podesavanje watchlista i svasta dodatno

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • October 15, 2020 at 9:29 AM

može malo o tin trading 212 cijene i slicno ? hvala

• Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • October 15, 2020 at 9:47 AM

Zero commision, zero fees na Investing dijelu. Kod CFD dijela placate swap interest ako drzite pozicije.

I placa se porez kod trgovanja u zemljama koje imaju to (to cete doduse uvijek placati neovisno o brokeru). Npr., kod kupovanja dionica na francuskom trzistu, Francuska naplacuje 0.2% poreza. Trgovao sam na njemackom, svicarskom i americkom trzistu i tamo je sve full free (frakcijske dionice i cijele).

Nema troskova drzanja pozicija ili min. mjesecne naknade (Investing dio)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Porez na kapitalnu dobit

456 Replies, 4 years ago
  • Brokeri i brokerske naknade

389 Replies, 5 years ago
  • Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

289 Replies, 5 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

244 Replies, 5 years ago