Pozdrav,zanima me ulaganje u američke dionice i etf -ove. Dosada sam isključivo ulagao u zse. Pa evo ako netko ima iskustva sa stranim brokerima ili našim koji to podržavaju bio bih zahvalan za savjet kod nas mi se optimtrader čini najpovoljnijim.,hvala
Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima
-
-
-
Optimtrader odličan (ako niste daily trader jer su naknade malo više nego da idete direktno preko IB) i naravno uvijek na raspolaganju njihov predstavnik za RH Ivan Stojanović.
-
Mene interesira kako prebaciti novce na Interactive Brokers... Otvorio sam korisnicki racun, al dume nemam kako prebacit novce...
-
Pozdrav,zanima me ulaganje u američke dionice i etf -ove. Dosada sam isključivo ulagao u zse. Pa evo ako netko ima iskustva sa stranim brokerima ili našim koji to podržavaju bio bih zahvalan za savjet kod nas mi se optimtrader čini najpovoljnijim.,hvala
Saxo banka, otvori demo racun i prouci kako sve radi... mozes i porpicati sa njima u tom periodu za sva pitanja ukoliko se odlucis otvoriti... izvrsno online sucelje i sve vezano uz to
Inace u zaba preko global tradera koristi platformu saxo banke, ali samo najosnovnije stvari, ako ces jednom godisnje nesto uzeti mozda ti je i to dovoljno...
u svakom slucaju nis te ne kosta otvoriti demo racun za prouciti..
-
Vidim da i Revolut ima opciju kupnje dionica u SAD. Jeli netko kupovao preko njih? Čini mi se povoljna opcija?
-
Vidim da i Revolut ima opciju kupnje dionica u SAD. Jeli netko kupovao preko njih? Čini mi se povoljna opcija?
Yup, u plusu 20% unazad zadnjih 2 tjedna... Prve tri transakcije su bez naknada, a nakon toga idu nekakve naknade, al tamo sve sada pristojno raste ili leluja pa mozes izletit sa 10% plusa i pobrat dobru lovu...
-
Yup, u plusu 20% unazad zadnjih 2 tjedna... Prve tri transakcije su bez naknada, a nakon toga idu nekakve naknade, al tamo sve sada pristojno raste ili leluja pa mozes izletit sa 10% plusa i pobrat dobru lovu...
i ja sam o ovome razmišljao. jel to možemo mi iz RH? koja je shema s ovim? skinem aplikaciju, povežem račun s banke ili?
-
koji su skriveni troškovi za trgovanje Revolutom? Gledam Saxo Bank platformu ali Revolut se cini jednostavniji.
Jel naplaćuju godisnje ili pri prodaji dionica neke troskove?
-
i ja sam o ovome razmišljao. jel to možemo mi iz RH? koja je shema s ovim? skinem aplikaciju, povežem račun s banke ili?
Mozes iz HR... Povezes svoju karticu od banke tako da mozes uplatit lovu u HRK... Onda napravis promjenu u USD... I onda odes u Dashboard -> Trading i kupis sta vec hoces...
-
Kad se kupuju preko Revoluta USA dionice,kak onda sa porezom?!
Treba otići prijavit kod nas ili....
Porez je nekih 40% u USA na dobit ako se ne varam a kod nas EU cca20% ako se prodaju unutar 2god.te iste USA dionice ?!
Novi sam pa pitam.
Lp
-
-
Admin
April 15, 2020 at 7:12 PM Moved the thread from forum Svijet to forum Tržišta kapitala - USA. -
Hvala na odgovorima,proučavao sam i Saxo banku i po svim parametrima nekako se za buy and hold opciju najbolji čini de giro,međutim oni još ne rade sa hrvatskom,znači ostao još revolut koji je najednostavniji međutim zadnje vrijeme dosta se ljudi žale da ne mogu povući sredstva da su im blokirana sredstva po nekoliko mjeseci
-
Hvala na odgovorima,proučavao sam i Saxo banku i po svim parametrima nekako se za buy and hold opciju najbolji čini de giro,međutim oni još ne rade sa hrvatskom,znači ostao još revolut koji je najednostavniji međutim zadnje vrijeme dosta se ljudi žale da ne mogu povući sredstva da su im blokirana sredstva po nekoliko mjeseci
Za buy i hold Zaba global trader... koriste okljastenu platformu od saxa... ali dovoljno za kupiti koji put godisnje i imati pregled
Imam revlout, ali nisam kupovao preko njih, neznam, ne djeluje mi sigurno, ipak saxo ima fizicki zgradu i mozes pricati sa ekipom iz banke... i hebat im sve po spisku ako ima problema .. revolut mi je ok za transakcije ako idem vani, kupovanje valuta, placanje preko neta... i to sve bez naknada,, da bi stavio veci iznos kod njih u dionice, nemam povjerenja, jbga
-
da ja se isto bojim malo revoluta., kakva je procedura sa saxom za otvaranje računa iz Hrvatske I da li se i dionice vode na vaše ime?
-
da ja se isto bojim malo revoluta., kakva je procedura sa saxom za otvaranje računa iz Hrvatske I da li se i dionice vode na vaše ime?
Ako nećeš preko ZABE i okljaštene verzije, tj, želiš više trgovati, onda najbolje otvori demo račun direktno na Saxo sa virtualnim kešom, pa se poigraj i prouči .... možeš ih i nazvati poslje ili će oni tebe da vide ako imaš pitanja .... imaju podršku na HR jeziku, za sva pitanja koja budeš imao,, izvještaji koji sam kreiraš od-do datuma koji te zanimaju preko weba .. meni su top ... da imaju i podršku za ZSE, samo njih bi i imao
-
OK hvala budem malo proučio
-
Za buy i hold Zaba global trader... koriste okljastenu platformu od saxa... ali dovoljno za kupiti koji put godisnje i imati pregled
Imam revlout, ali nisam kupovao preko njih, neznam, ne djeluje mi sigurno, ipak saxo ima fizicki zgradu i mozes pricati sa ekipom iz banke... i hebat im sve po spisku ako ima problema .. revolut mi je ok za transakcije ako idem vani, kupovanje valuta, placanje preko neta... i to sve bez naknada,, da bi stavio veci iznos kod njih u dionice, nemam povjerenja, jbga
Ako imam račun kod Agram brokeri za hrvatske dionice, je li mogu otvorit i kod Zaba global trader za dionice izvan Hrvatske? kolike su naknade i provizije?
-
https://www.zaba.hr/home/zb-trader-global#pan2
Evo, pa proucite naknade.
-
vidim da saxo ima inactivity fee 100 $,ako se ne trguje više od 6 mjeseci.da li to znači da prije Isteka tog roka mogu kupiti na primjer jednu dionicu samo da bih ispunio to pravilo i da li je to isplativo i uopće?
-
izgleda će i tamo ulaganje sačekati
-
Slažem se ulaganje u Ameriku će pričekati kao i sveZa sada samo tražim dobrog brokera koji će izdržati ovu Krizu koja će
biti najveća do sada. Ali što se tiče Jutarnjeg lista i pisanja o trumpu to je bespredmetno,Oni nemaju nikakav kredibilitet što se tiče praćenja trumpa. Unatoč svemu mislim da će se Amerika kao i uvijek izvući prva s tim da će ovo biti velika šansa za kupovinu dionica kojima ovo Još ide na ruku tipa Amazon google Skype itd
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner