još bolja vijest je da će modernizaciju bradleya platiti BAE Systems
DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
-
-
-
Nije problem revizija dva tenka - to je višegodišnji c/p ugovor kojim su obuhvaćeni svi tenkovi HVa u aktivnoj upotrebi, a ostalo ih je upravo toliko za reviziju, nema dalje. Idući korak je ili modernizacija postojećeg M84 ili kupnja novog. To je strateška, dugoročna odluka koje se kod nas donose desetljećima, osim ako je stani-pani situacija.
-
Ulaskom u Nato i transformacijom vojske i novim konceptom manjih i brzih, pokretljiviljih borbenih snaga, klasicni tenk je po mojem misljenju kod nas otisao u povijest. Jedino još u pustinjama, zbog konfiguracije, a tu su ameri prvi u ponudi.Na prvom mjestu je samohodno dalekometno topnistvo i mehanizirani oklop (bov) što se tice pješastva. Divim se ovdje vjecnim optimistima da mi se place zbog djdj. Remonti i servisi nikad ne mogu imati profit prave vojne industrije. Gjuro R.I.P
-
Ulaskom u Nato i transformacijom vojske i novim konceptom manjih i brzih, pokretljiviljih borbenih snaga, klasicni tenk je po mojem misljenju kod nas otisao u povijest. Jedino još u pustinjama, zbog konfiguracije, a tu su ameri prvi u ponudi.Na prvom mjestu je samohodno dalekometno topnistvo i mehanizirani oklop (bov) što se tice pješastva. Divim se ovdje vjecnim optimistima da mi se place zbog djdj. Remonti i servisi nikad ne mogu imati profit prave vojne industrije. Gjuro R.I.P
Nemo, kako u kontektstu RIP, vidiš ulaženje u vlasništvo CSG iz Češke?
-
Nemo, kako u kontektstu RIP, vidiš ulaženje u vlasništvo CSG iz Češke?
U kontextu da je restruktuiranje kompanije bez upliva politike i ukruha sa naglaskom na tehnolosko unaprijeđenje proizvodnje, trebalo biti prije više od desetljeća, puno prije NB, puno prije Sanadera and comp. Mi smo deindustrijalizirana, demografski devastirana, poljoprivredno i prehambeno ovisna postojbina rentijersko- turisticke orijentacije.
-
I ti znaš političko-ukruhski govorbez konkretnog odgovora. Svima je jasno da je bolje bilo napraviti restrukturiranje prije nego kapital nestane. Zanima me zašto misliš da ovo restrukturianje neće uspjeti, koji su razlozi i sumnje.
-
I ti znaš političko-ukruhski govorbez konkretnog odgovora. Svima je jasno da je bolje bilo napraviti restrukturiranje prije nego kapital nestane. Zanima me zašto misliš da ovo restrukturianje neće uspjeti, koji su razlozi i sumnje.
Ne znam što znaci pod to "USPJETI" . Ptkm je restruktruirana, USPJELI SU, sto je to znacilo za stare dionicare (odnos cijene stare i nove dionice), što za proizvodnju a što za nove vlasnike.
Iskreno, ne znam detalje ali mislim da su tu mali dionicari naj popljugali. U tom kontextu razmisljam o ddj. Super za proizvodnju, super za radnike, super za gnojivo...ali tko je izvukao deblji kraj. Za primjer mUljanik 2.0.
-
Mislim da je ulazak Čeha u ĐĐ nešto slično poput ulaska Mađara u INU...naravno ne po postupku nego po krajnjim rezultatima (onemogućavanje moguće konkurencije)...nažalost
-
Ovdje ce bit oscilacija u cijeni.
Samo treba kupit i biti strpljiv. Kad krene bit ce prilika za trejdanje, dok se situacija ne rascisti. Ocekujem da ce prije up, nego down. Kupio davno i prodao kad sam uvidio da ce cijena stagnirati,ali sad ponovno razmisljam o kupnji.
-
kako se ova ponuda dokapitalizacije može protumačiti, razvodnjavanje ili navodnjavanje
-
-
kako se ova ponuda dokapitalizacije može protumačiti, razvodnjavanje ili navodnjavanje
Odlučiti će na kraju skupština društva, što znači dogovor najvećih dioničara. Nisu se do sada mali ulagači udružili pa neće ni za sljedeću skupštinu.
Imaju specifične uvjete. Samo neki insajder može znati što je to. -
Odlučiti će na kraju skupština društva, što znači dogovor najvećih dioničara. Nisu se do sada mali ulagači udružili pa neće ni za sljedeću skupštinu.
Imaju specifične uvjete. Samo neki insajder može znati što je to.možda traže da im mali poklone dionice, puno poštenije nego da im otimaju kao u svim dosadašnjim slučajevima
-
Imaju specifične uvjete. Samo neki insajder može znati što je to.možda traže da im mali poklone dionice, puno poštenije nego da im otimaju kao u svim dosadašnjim slučajevima
Već su odavno poklonjene, ako smijem primjetiti. Za nove ulagače aka ptkm; pricekajte rasplet i uđite nisko u česki ddj
-
djeluje zbunjujuće na investicijsku javnost
ali znači česi nisu našli nikakve prepreke i idemo dalje
-
djeluje zbunjujuće na investicijsku javnost
ali znači česi nisu našli nikakve prepreke i idemo dalje
Kakve prepreke da nađu ako žele napraviti nešto slično onome što je nuđeno zadnji puta, da se postojeće ošiša na nulu?
Ne kažem da traže to, ali čisto sumnjam i da su toliki altruisti da ponude da će pokriti sve dugove i samo nastaviti dalje...
Uglavnom, super za firmu i radnike, za dioničare ništa nije jasno.
Tko uđe u ĐĐ nakon što se sve raščisti, mislim da će biti lijepa priča.
-
Meni se ovako laicki cini da ne zele kompaniju jer je puna dubioza, pa su kulturno rekli da bi samo, kao, pomogli u restrukturiranju. DDJH uopce više ne pratim, nego mi se samo pismo učinilo takvim. Nisam pametan
-
zašto bi platili išta kad je kapital negativan?
za koliko je ono Todorić dobio Belje samo da vrati kredite i sačuva radnike?
a kod Agrokora, gdje kapital nije bio negativan, su izmislili jamstva za koje su teretili pasivu i na taj način 'ošišali' i izvlastili postoječe dioničare
ljudi, dajte se opametite
-
“... društvo je izrazilo namjeru za sudjelovanje u restruktuiranju DD Grupe dokapitalizacijom, uz ispunjenje specificiranih uvjeta.”
Ovo je prije svega potrebno vladi za odgovor EU u svezi već obavljenih radnji prošle godine a i zbog budućih aktivnosti za koje postoje rokovi prema EU ali i nadolazeći lokalni izbori.
Koji su specificirani uvjeti možemo samo nagadjati:
- otpis dugovanja
- potpore iz EU fondova
- otkup državnih udjela
- ...
Što se malih tiče oni moraju biti namireni minimalno kako su nedavno troje poznatih predali/prodali/prenijeli svoje udjele Česima. U protivnom slijede tužbe protiv društva, vlade i odgovornih osobno.
.
-
a kod Agrokora, gdje kapital nije bio negativan, su izmislili jamstva za koje su teretili pasivu i na taj način 'ošišali' i izvlastili postoječe dioničare
Hoćete reći da su NB, njegova godpodja i BI predali 26% udjela za nula kuna ili su im još i platili da preuzmu udjele samo kako bi oni izašli?
Hoćete reći da je otimačina u Agrokor, Petrokemiji, Uljaniku, Konstruktoru, INGRI, Vijaduktu, Brodosplitu, ... (slobodno nastavite niz) u redu i u skladu sa Ustavom RH i pravom EU?
Ne lomite mi bagreme!!! Opet!
Jer ...
.
-
Hoćete reći da su NB, njegova godpodja i BI predali 26% udjela za nula kuna ili su im još i platili da preuzmu udjele samo kako bi oni izašli?
Hoćete reći da je otimačina u Agrokor, Petrokemiji, Uljaniku, Konstruktoru, INGRI, Vijaduktu, Brodosplitu, ... (slobodno nastavite niz) u redu i u skladu sa Ustavom RH i pravom EU?
Ne lomite mi bagreme!!! Opet!
Jer ...
.
Specifični uvjeti traže se od države i to može biti nešto poput poreznih olakšica, većih ugovora s MORH-om, državni udio za 1 kunu, ... budite kreativni
Naravno postoji opcija da se pokuša izvući samo interesatni djelovi poput ĐĐSV, a Grupu zajedno sa svim dioničarima potopi. -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner
May 26, 2021 at 12:21 PM - Dionice