Očito ništa. Eto netko se "zabunio"
DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
-
-
-
Ma mislim da nije to tako, nisu ostvarili kontrolu, iako te češke firme zajednički djeluju, one nisu stekle kontrolni paket veći od najvećeg dionicara (države).
To je mislim iznimka pod rednim brojem 10) kod izuzeća od obvezne ponude:
10. stjecanjem dionica ciljnog društva drži postotak dionica s pravom glasa koji je jednak ili manji od postotka dionica s pravom glasa koji drži drugi dioničar ciljnog društva,
-
Već je ranije utvrđeno da država ima manji paket od NB i Ivanovića pa tako i od Čeha (pozicija 1. i 3.). Pogotovo nakon što se pojavio Svježić. To jedino copy paste novinari pišu o 28 posto. Uostalom tko zna koliko je još cerp podijelio u povratu budući da je DDJH na listi. Šalu na stranu ovo je prvi puta da se Strnad pojavio u javnosti. Koliko ozbiljno i što misli reći će nam na burzi ili GS.
-
Čuo sam da te Čehe ne zanima ništa nego Specijalna vozila...
-
Gdje si to čuo?
Neka uzmu SV, a meni ostave energetiku i infrastrukturu.Čuo sam da te Čehe ne zanima ništa nego Specijalna vozila...
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…012ff628090.pdf
Ostvaren gubitak u poslovanju u visini 61,2 milijuna kuna (-15,5% marža dobiti)
EBITDA negativan 15,9 milijuna kuna - EBITDA marža -4,1% -
ovdje nista novoga iz goreg u lošije
-
Ostvaren negativan EBITDA od 1 5,9 milijuna kuna. Treba posebno naglasiti da je normaliziran EBITDA pozitivan u visini 19,5 milijuna kuna.
Đuro je spreman za dokapitalizaciju novih vlasnika, a budućnost može biti samo bolja što misle i ovi na bidu jer dionica raste.
-
iz izvješća
Segment Obrane ima djelomičnu popunjenost s obzirom na potpisane ugovora sa MORH-om za revizije, modernizacije i održavanje postojeće opreme, te manji dio ugovora sa strateškim partnerima Patria-om i Konsberg-om za izvozna tržišta. U ovome segmentu postoje velika očekivanja temeljena na pregovorima koji su u odmaklim fazama, a kojih su naznake djelomično dostupne u javnim medijima. Ukoliko bi ishodi pregovora bili pozitivni, veličine potencijalnih poslova u Obrani bi u potpunosti popunile kapacitete proizvodnje te donijele prijeko potrebne ugovore sa većom dodanom vrijednosti za cijelu Grupaciju.
-
Doslovno c/p iz svih kvartalnih i godišnjih izvješća u zadnjih barem pet godina.
Od svega toga jedno veliko ništa.
Ako se ne varam, sami su prije par kvartala odustali od vođenja tih projekata u knjizi narudžbi (nekih 195 mil kn ako me pamćenje služi) jer nikako da se realizira
-
-
Doslovno c/p iz svih kvartalnih i godišnjih izvješća u zadnjih barem pet godina.
Ako se ne varam, sami su prije par kvartala odustali od vođenja tih projekata u knjizi narudžbi (nekih 195 mil kn ako me pamćenje služi) jer nikako da se realizira
meni taj Đuro malo već dosadio, stalno kao da govore, ma evo sad ćemo mi, ma da, evo samo dok ovo, joj ma nešto se iskompliciralo i tako to godinama, neminovna propast nakon takvog vođenja uopće ne čudi, namjerno, slučajno, smišljeno ili....... ?
-
meni taj Đuro malo već dosadio, stalno kao da govore, ma evo sad ćemo mi, ma da, evo samo dok ovo, joj ma nešto se iskompliciralo i tako to godinama, neminovna propast nakon takvog vođenja uopće ne čudi, namjerno, slučajno, smišljeno ili....... ?
Hhh. Kao u priči Tri praščića u kojoj na kraju dođe vuk a nitko nije kupio.
-
Hhh. Kao u priči Tri praščića u kojoj na kraju dođe vuk a nitko nije kupio.
ma kakvi praščići, ovo je prvoklasna svinjarija u suradnji s državom
-
Obzirom na značaj i ono što su neki ovdje i drugdje pisali i zagovarali skrećem pozornost na str. 14 zadnjeg izvešća u kome nije naveden način pokrivanja prenesenih gubitaka!
U prethodnom izvješću za 3Q na strani 14 piše u svezi istoga ... pokrivanje prenešenih gubitaka kroz smanjenje temeljnog kapitala, ...
Ostaje za pojasniti da li je ovo rezultat
- prijedloga NB na zadnjoj skupštini
- Ulaska u vlasničku strukturu novih vkasnika dionica u visini od 26+% dionica
ili ono najvažnije:
Članak 49. Ustava RH koji kaže:
Prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu se umanjiti zakonom niti drugim pravnim aktom.
Kao što sam ranije pisao ovo je osnova za osporavanje namjere koja je došla od strane Vlade i njenog Predsjenika NO!!! koji je isto proveo u Petrokemiji. Dakle, protuustavno!
Povrijedheni su naravno i drugi Članci Ustava, npr. 48 koji kaže:
Jamči se pravo vlasništva.
Točka! Dakle, nema prijedloga NO ili uprave, zakona ili odluke skupštine!
Članak 3 Jednakost i zabrana diskriminacije, itd.
Isto je primjenjivo i kod slučaja Agrokor i ostalih otimačina i prevara ovakve vrste koje su se provodile poslije 1945. godine, pa opet 1991. godine pa se na jedan profinjeniji način ponovo u zadnjih 10 godina ponovo provode pod krinkom zaštite radnih mjesta i skrivanja višegodišnje kradje i izvlačenja novca iz većine poduzeća u kojima država ima većinski udio!
.
-
Slobodno pošalji na Ustavni sud
Za smanjenje temeljnog kapitala potrebno je 75% glasova prisutnih na skupštini. Trenutno nije izgledno da to itko može skupiti osim ako Česi ne pristanu na tu igru, a ostali dioničari ostanu razbijeni kako i trenutno jesu. Da ne brinemo tu brigu mali dioničari bi trebali uskladiti svoje interese. Što bi bilo novitet na našem tržištu. -
https://www.duro-dakovic.com/hrvatski/novosti-detalji_6/--_220/
-oglas-za-prikupljanje-ponuda-za-prodaju-dom-zdravlja-bez-pocetne-cijene
ovo je prodano,dug se smanjuje
https://m.sbplus.hr/slavonski_brod…px#.YESWep30k2x
Pri tome je ponuda Sveučilišta u Slavonskom Brodu bila najpovoljnija za Đuro Đaković Grupu d.d., a uz suglasnost nadležnih tijela Društva, nastavili smo razgovore o kupnji predmetnih nekretnina sa Sveučilištem, te potom i zaključili kupoprodajni ugovor
-
Sve dok ne krene ozbiljnije trgovanje možemo mi tu navijati do prekosutra. Malo su pokrpali rupetinu od gubitka prodajom nekretnine (pojedeno čim je sjelo na račun). Ne vidim neku ludu prespektivu sve dok češka grupacija ne krene u preuzimanje. Ukoliko se brzo tu nešto ne okrene ide ĐĐ grupa u stečaj čim prva rata kredita dođe na naplatu.
-
do kraja godine u kojoj slavi obljetnicu trebala bi dobiti novog vlasnika, češki konzorcij kojeg su oformile tri kompanije Czechoslovak grupa Michala Strnada, CE Industries Jaroslava Strnada i Promet Grupa Renea Matera.
-
prve rate jednog starijeg kredita stižu u ljeto tako da kraj godine nije baš najbolji termin
-
Nepotrebno je stvarati tenzije i strašiti malu djecu stečajem, blokadom i slično jer dospijeća kredita se mogu odgoditi, banke mogu čekati. Svima je u interesu restrukturiranje. Banke prvenstveno žele svoj dug naplatiti, a to će realnije uspjeti nakon uspješnog restrukturiranja i dogovora s novim vlasnicima.
Česi ne fingiraju, to su pokazali kupnjom dionica. Dakle, riskiraju svoje novce i nije im u interesu stečaj, tim više što sami mogu uvelike utjecati na ishod.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner