Display MoreHPB apdejt
Mašala! Moram revidirati target . Nakon ovakvog silovitog poteza za očekivati je i nastavak.
Gospon Mittko evo je dionica probila target od 660kn, jel smo sada kao Magelan u neistraženim vodama ili se već ima novi target???
Display MoreHPB apdejt
Mašala! Moram revidirati target . Nakon ovakvog silovitog poteza za očekivati je i nastavak.
Gospon Mittko evo je dionica probila target od 660kn, jel smo sada kao Magelan u neistraženim vodama ili se već ima novi target???
Trzista su nervozna jer ocekuju brzi tapering nego planirano kako se dalo naslutiti nedavno iz izjava. Sad to je vec uracunato samo je nervoza da ne bude jos nesto ubrzanije od ocekivanog i ovisno kako ce percipirat izjave celnika, uglavnom 10Y US yield se nalazi u zanimljivim okolnostima bas pred FED.
Moguci H&S i uz to taman jedan wedge prakticki dva paterna na tjednom grafu, uz to i konstantno testiranje prijasnjeg otpora, kad je tako moglo bi imat vecu tezinu prema smjeru u kojem izabere, kako izgleda po slici izgleda da ce se vrlo brzo odrediti smijer u narednom periodu
Zapravo kad malo bolje pogledam mozda se ovo moze gledat kao i rounding bottom isto, onda bi to bilo tri paterna pred probojem u istom trenutku ako ode prema gore, zanimljivo
DAX slika zanimljivu sliku, vidimo tehnički veliku sličnost sa početkom 2020. Right-angled broadening wedge i bearish divergenciju na RSI.
Na daily grafuse bolje vidi wedge, a divergencija je na weekly grafu. Pattern je naravno valjan samo u slučaju ako indeks probije donju liniju, to vjerujem da više ne moram posebno napominjati - do tada pratimo razvoj događaja.
daily:
weekly:
Display MoreZbog cega kolega mitkko crtate BDRY? Ja BDI crtam. Imate neki razlog?
Ja volim čuti mišljenja svih prisutnih, ako mi drži vodu prihvatim, ako ne ništa. Na koncu ipak sam donesem odluku. Volim tu TA čisto kao nekakav kuriozitet. Ono što vidit kod tih TA prognoziranja jest da često griješite, vi i drugi(ali baš grubo) i sad kad u igru uključimo i slučajnost, pitanje je koliko takva prognoziranja su točna radi TA, a koliko radi čiste slučajnosti.
Nadam se da shvaćate moju skepsu. Nevezano za sve, ja ću vas i dalje čitati i pratit vaše TA-e.
Ja sam Atpl prodala na 414 kuna. Nije mi tehnicki izgledao lose, nego je bilo previse losih vijesti na marketu.
Kupila opet "prerano" u utorak jer me "prevario" rast cijene zeljeza u Kini ispod 400 kuna.
Ne ocekujem nikakvu katastrofu na Atpl.
A opcenito sam vec odlucila da mi je najbolje na forumu ne pisati nista, osim mozda obrazloziti neka moja razmisljanja o sektoru.
BDRY zato što odražava futurese i ima volumen (prvi i osnovni indikator za bilo kakvu analizu). BDI-em se ne trguje, on je činjenica, u njemu nema ljudskih emocija, pohlepe i ostaloga pa to po mom mišljenju ne možeš chartirati - to je kao da chartiraš covid graf ili nešto slično.
Besmisleno je crtati papir na kojem se danima ne protrguje niti jedna dionica
Išla sam vidjeti Mediku, potaknuta stavom da će cijena pasti
Nije isključeno da neće.
Gdje nam je kolega mitkko, da baci koji graf. Jel vam ne fali forumaši!
Evo Ericssona u zadnjih 10 godina. Što mislite možemo li opet do 1700?
E da je bilo malo hrabrosti xD
Moze li netko od tehničara ucrtati kakva je situacija sada, kuda ćemo
Besmisleno je crtati papir na kojem se danima ne protrguje niti jedna dionica
Išla sam vidjeti Mediku, potaknuta stavom da će cijena pasti
Nije isključeno da neće.
i bez grafa medika ide dole jer korona je out..
Teško je starog psa naučiti novim trikovima.
Lakše je bilo po dječjii crtati, il ga vidiš il' ga ne vidiš, pattern, povučeš i suporte i otpore i volila...
Al' to cijela nauka, to crtanje
Piše Elder ovako
Ako je EMA rising, i kolumne MACD-a rising, onda smiješ ili long , ili stojiš sa strane.
Short je zabranjen.
Što naravno ne isključuje mogućnost da je nekome dovoljno uzeti 10% i izletiti
Ako još dodamo oscilatore priča postaje kompliciranija, još niste u overboughtu.
Ako još išta dodam biti će graf ko' božićno drvce
A mogla sam vam i po dječjii reći da je vrlo izgledno da će papir gore
BDRY je vec neko vrijeme u padu, i ne vjerujem na jos veci dodatni pad.
Znamo da tome najvise pridonosi zastoj u lukama kontejnerskih brodova, iako su se smanjila cekanja ali jos uvijek postoje.
Ocekujem jos mjesec dana da ce bit na trenutnim razinama, i nakon završetka olimpijskih igara streloviti rast.
Misljenja sam da u narednom period treba sakupljati nase brodare.
Kolega Mitkko analiza za Atgr👌, moze jedna za Podr? Hvala.
BDRY apdejt
BDRY se ponaša dosta predvidljivo, rekli bi "školski". Vidjeli smo propad ispod double top "neckline-a", retest i onda opet danas značajan pad koji trenutno iznosi -9,77%. Današnji pad je na značajnom volumenu, 2,5 puta većem od prosjeka, a dan još nije zaključen. Do targeta ima još cca 20%.
Display MoreBDRY apdejt
BDRY se ponaša dosta predvidljivo, rekli bi "školski". Vidjeli smo propad ispod double top "neckline-a", retest i onda opet danas značajan pad koji trenutno iznosi -9,77%. Današnji pad je na značajnom volumenu, 2,5 puta većem od prosjeka, a dan još nije zaključen. Do targeta ima još cca 20%.
BDRY apdejt
Danas smo vidjeli živahnost na futuresima pa je posljedično i BDRY skočio, trenutno je na oko +8%. Cijena je pozitivno reagirala na prijašnje dno.
I dalje smo u tom donjem range-u i za sada ništa ne nagovještava da je downtrend prošlost.
Display MoreBDRY apdejt
BDRY apdejt
Danas smo vidjeli živahnost na futuresima pa je posljedično i BDRY skočio, trenutno je na oko +8%. Cijena je pozitivno reagirala na prijašnje dno.
I dalje smo u tom donjem range-u i za sada ništa ne nagovještava da je downtrend prošlost.
….. i otme djetetu lizalicu 😝