Ja vidim puno razloga za kupnju 👍
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
mislio sam da će bit veći minus na to sam mislio kad sam rekao bolje od očekivanog
a super je opet 15 miliona duga manje
ruku na srce moramo bit iskreni pa reći onako kako je DOBRO JE DA NEKAŽEM SUPER
Koji lik🤣🤣🤣
-
ATPL nerevidirano konsolidirano
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…58d033bfff4.pdf
kopirano sa atpl,prava otkupljena
OK nije revidirano ali ne očekujem značajnije promjene .
izvješće je sve samo ne ono što bi genarali prošlosti htjeli.
gubitak 38 kn po dionici a TK smanjena za 160 kn? hmm....
puno silenja znači morat će biti i puno SŽJ.
a vrlo izgledno da će tih 38 biti više nego pokriveno sa 1H 2021 ako ne i ranije.
i što ćemo tada sa tom -160 kn TK?
ne zaboravimo da je outlook sada značajno pozitivniji nego je bio prije godinu dana.hmm....
sa marfijem se nije za šaliti ovo je početak početaka supercycle,biti će malo više tih "H" sa žestokim plusevima
zadnje je vrijeme da se od generaliranja prošlosti prebacimo na generaliranje budućnosti jer
će biti po viđenom na stranim dry bulkerima jaaaako puno onih koji su ostali neukrcani i zazivaju brodove koji su otplovili.
p.s.
koliko će još trajati ova rasprodaja (štopanje) onih koji ne vide,ne žele vidjeti ono što sljedi na dry bulku?
svakim danom ih ima manje,svakim danom lanac je slabiji,tanji,fragilniji....
-
ako neznaš bolje kopiraj,autorska prava regulirana (tema atpl)
kako sebe natrejarati biti neoptimističan?i stati pred ogledalo jednog dana po investitorski?
pri:
1)preko 10 godina neviđenim vozarinama a svakim danom ide to i dalje....
2) 20 godina neviđeno niskom orderbooku
3)dokazani supercycle koji ispada iz paštete 10x na dnevnoj skali
4)odrađenim refinanciranjima koji već sada isporučuju masivne uštede+najavljena su i nova
5)rastu SH koji je dramatično snažan u zadnja 2 mjeseca,posljedično utjecat će proporcionalno na jačanje bilanci na skali u godinama
6)najavljenim stimulusima za opravak svj ekonomije neviđenim od 2. svj. rata
7)novim regulativama koje će ubrzati demolition,smanjiti brzine...
8)napetostima između kine i australije koje bitno povećavaju tonmilje
9)činjenici da kinezi znaju da moraju od amera uzimati apsolutno sve što imaju
10)neviđenim ulaganjima u zeleno za što će trebati ogromne količine steela
11)regulativi za smanjenje emisija čeličana koje će favorizirati brazil u odnosu na australiju za izvor iron ore
12)činjenici da kina želi zapadnom afrikom zamijeniti australiju kao izvor za iron ore.
13) da je svjetsko stanovništvo svakim danom brojnije,bolje platežne moći sa beskrajnim željama u prehrani,tehnici....
sigurno ima toga još pa nadopunite niz...
-
ATPL nerevidirano konsolidirano
-
Dobro je za nekog tko eventualno želi jeftinije kupovati
-
Baš to htjedoh pitati. A gdje su pare?
-
Baš to htjedoh pitati. A gdje su pare?
bit će ih hehe
-
takodjer je cinjenica da je dionica u godinu dana rasla sa 8 kn per shere na ovih 12.7 kn sto je nekih 55posto rasta.
- ma to morate računati od 5 kn kada sam ja to prodavala, čini mi se kao da je to bilo jučer ali evo nema još 2g. jer sam te dionice i kupovala na jedan drugi račun.
- na tom računu mi je najveća dobit upravo na dionicama VLEN, ali te dionice još ne prodajem jer bi trebala platiti veliki porez ovoj državi, a ja poreze ne volim plaćati.
-
Jesu li sada nakon Što je otišao Bandić ingrino poslovanje i planovi ugroženi?
kolega
kako vas nije sram!!?? čovjeku se još ni pete nisu ohladile, a vi već lupate svoje teorije! nisam nikakav zagovornik, ali malo pristojnosti nije naodmet!
-
-
Sram? Pa jel njega bilo sram sve ovo vrijeme ? Zar bi ga trebao žaliti?
Jesu li sada nakon Što je otišao Bandić ingrino poslovanje i planovi ugroženi?
kolega
kako vas nije sram!!?? čovjeku se još ni pete nisu ohladile, a vi već lupate svoje teorije! nisam nikakav zagovornik, ali malo pristojnosti nije naodmet!
-
Ne želim mu počivanje na miru, ako je netko za života bio korumpirani lopov koji je ukrao budućnost budućih generacija njegova smrt neće promijeniti njegovu ostavštinu. Što bi to značilo da su njegovom smrću sva njegova nedjela zaboravljena ?
Bio je nitko i ništa, nula, zlo, lice korumpirane i opljačkane Hrvatske, da nije bio uhljeb po sposobnostima ne bi bio ništa. A to što ga je narod birao 6x kao što bira HDZ i Borg govori sve o narodu zar ne ? Ne tvrdim ja da je Bandić bio jedini krupni lopov, bio je jedan od nažalost mnogih u ovoj državi.
Zbog slobodne volje i izbora naroda, zbog toga što za uhljebničko mjesto i jednokratni dar od 200 kn Uskrsnice pred izbore biraju ovakve jesmo najgori u svemu. I zapamtite, u državi gdje je ovoliko glasača prikačeno na proračun demokracije nema, jer glasači su kupljeni javnim novcem.
Počivanje u miru treba zaslužiti za života dobrim djelima ili makar izbjegavanjem loših djela, zato u mnogim monoteističkim religijama postoji raj i pakao. Gdje lopovi idu zna se.
O Bandiću, Sanaderu, Vidoševiću, Rimac, itd., te ekipi u mutnim klubovima s brojačima novca gdje se političari druže s mladim damama sumnjiva morala sam imao isto mišljenje jučer kao što ću imati i dan nakon njihove smrti.
-
Ne želim mu počivanje na miru, ako je netko za života bio korumpirani lopov koji je ukrao budućnost budućih generacija njegova smrt neće promjeniti njegovu ostavštinu. Što bi to značilo da su njegovom smrću sva njegova nedjela zaboravljena ?
Bio je nitko i ništa, nula, zlo, lice korumpirane i opljačkane Hrvatske, da nije bio uhljeb po sposobnostima ne bi bio ništa. A to što ga je narod birao 6x kao što bira HDZ i Borg govori sve o narodu zar ne ?
Zato i jesmo po svim ljestvicama najgori u svemu, zbog slobodne volje i izbora naroda.
I zapamtite, u državi gdje je ovoliko glasača prikačeno na proračun demokracije nema, jer glasači su kupljeni javnim novcem.
Počivanje u miru treba zaslužiti za života, zato u mnogim monoteističkim religijama postoji raj i pakao. Gdje lopovi idu zna se.
Onda je što ste napisali o njemu, slika i prilika 50% građana glavnog grada zadnje 24 godine. Tako da nas poštedite moralnih vertikalu, kad je većina vas popularnih purgera izašla upravo iz Bandićeve kabanice. Poz
-
Onda je što ste napisali o njemu, slika i prilika 50% građana glavnog grada zadnje 24 godine. Tako da nas poštedite moralnih vertikalu, kad je većina vas popularnih purgera izašla upravo iz Bandićeve kabanice. Poz
Pošto je ovo javni forum čiji je smisao da se iznose stavovi pisati ću ono što mi je na umu. Ukoliko je vama koga zaposlio i bio dobar vaše je "demokratsko" pravo da ga volite i branite, ali meni nećete govoriti što ću ja misliti i pisati.
Narod koji nije sposoban osuditi kriminalce zaista nema budućnost.
-
Da bar rjese optimu pa da prebacim ovdje $$$ sa optime ... ovako i tamo i tu je potencijal 100%, samo je pitanje koji ce se prije odraditi 😀
-
Eh kolega, da je lako, bogataš bi bio svatko.
Atpl ili Opte, izaberite tko će prije narasti, sigurno ćete pogriješiti 🙂
-
Ja ne mislim da cemo vise gledati razine 100kn.
Ali ne bi se iznenadio padu do 110-120kn.
Samo strpljivo.
-
To je ZSE berzan..kad krenu iskrcaji to su prave prilike..jer je trziste nelikvidno.
Po meni IGH vrijedi 130-140 kn po dionici trenutno s projekcijom 2g. Moguce da ako nastave pametno da za 5g budu vrijedili i 500kn. Al u situaciji kad krenu medonje spustate se sto nize. Opte ce usisavati podosta love i tu se radjaju prilike. Nece nitko gurati sad gore. Neki dan sam pisao kako slijedi jaci pad. 1600 je Crobexu otpor. Vjerujem da ce vrijeme pokazati.
Ovdje si govorio drugacije. Neces sad reci da je ovo bilo prije 6mj i da su bila druga vremena. 🤔
-
Stara naroda ! " I hrđavom hurcu dlaka smeta"
-
Altimune kanalizacioni propad. Dvije fiboe potpore, divergencije za gore spremne, ali dok i ako ne izidju iz padajućeg ništa.
Uvijek mi je drago vidjeti novo preduzece na Crobiju. Sto ovi prodaju, alternativne limune? Bit ce tu puno srece!
A da niste omasili temu?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k