Mislim da ovo na HPB je bilo čisto nekome hitnoća, nikakva TA ovo nije mogla predvidjet.
banke drastično smanjuju dozvoljene minuse, možda je morao zatvoriti minus u HPB i eto nevolje za burzu
Mislim da ovo na HPB je bilo čisto nekome hitnoća, nikakva TA ovo nije mogla predvidjet.
banke drastično smanjuju dozvoljene minuse, možda je morao zatvoriti minus u HPB i eto nevolje za burzu
Ovdje vidim ima dosta mladaca kojima bi trebalo objašnjavati da li ta radi ili ne. Mi koji smo s prekidima na burzi preko 15 godina već smo prošli te priče. Moraš imati nekakav sistem pa bio on makar ta. Inače lutaš kao muha bez glave, ako nisi dobro potkovan prema fa.
Ima ljudi koji dođu u svoju banku gdje imaju dogovorene brokerske usluge i vele djelatnici na šalteru koja nema pojma da žele prodat dionice. I onda ona proda sve po cijeni koja je na bidu. To je tako jer imaju jako malo klijenata koji uopće imaju dionice i onda je to problem za njih jer o tome ne znaju ništa.
I dalje nije konkretno objašnjeno zašto je zaključna cijena relevantinija od prosječne. Sve je jasno da na svijećama imamo najnižu, prvu, najvišu I zaključnu cijenu, ali kod ovog slučaja HPB jučerašnjeg trgovanja su oscilacije tih cijena ogromne, a zapravo je glavnina novca prošla po prosječnoj cijeni, a mislim da je prosječna cijena bolji pokazatelj o konsenzusu - odnosno - koliko trenutno neka roba vrijedi tržištu. Prema toj cijeni mislim da bi se lijepše crtali grafovi, ali ne znam da li koji alat nudi takve grafove, svijećice… znači, ja bih rado da kod klasične svijećice imam (npr.) središnju točku prosječne cijene...
btw, ove gluposti o prodaji na šalteru banke neću komentirati… ili mislite da šalteruše imaju brokersku licencu?
O svjećicama i barovima
Kažu da na otvaranju trguju mali ulagači unaprijed zadajući naloge prije odlaska na posao, barem je tako nekada bilo
Zaključnu cijenu formiraju profesionalni ulagači i trejderi, nakon što cijeli dan hendlaju poziciju
Po obliku svjećice, a formira je kretanje cijene, može se nešto zaključiti o snazi aska i bida, i o nadmoći istih
Koliko su visoko uspjeli nagurati cijenu, koliko je spustiti, gdje se pojavljuju kupci, gdje prodavači, i na kojoj razini gube nadmoć. Ako se svjećica razlomi na niz kratkih vremenskih intervala uvid je još potpuniji, a ako dodate i volumene, imate prilično jasnu predodžbu o prosječnoj cijeni
I dalje nije konkretno objašnjeno zašto je zaključna cijena relevantinija od prosječne. Sve je jasno da na svijećama imamo najnižu, prvu, najvišu I zaključnu cijenu, ali kod ovog slučaja HPB jučerašnjeg trgovanja su oscilacije tih cijena ogromne, a zapravo je glavnina novca prošla po prosječnoj cijeni, a mislim da je prosječna cijena bolji pokazatelj o konsenzusu - odnosno - koliko trenutno neka roba vrijedi tržištu. Prema toj cijeni mislim da bi se lijepše crtali grafovi, ali ne znam da li koji alat nudi takve grafove, svijećice… znači, ja bih rado da kod klasične svijećice imam (npr.) središnju točku prosječne cijene...
btw, ove gluposti o prodaji na šalteru banke neću komentirati… ili mislite da šalteruše imaju brokersku licencu?
Imaš heiken ashi chart, ako baš inzistiraš na nekoj prosječnoj cijeni. A mislim da je prije nekoliko godina na zse uzimana prosječna cijena. Medjutim obzirom da većina gleda običnu candle chart, mislim da je i relevantnija. A obzirom da jedna svijeća ne čini proljeće mislim da to nije toliko niti važno.
Zamolio bi graf za HT i neku analizu dokle idemo
HT - nekako mi ovo izgleda kao double top, ako ispadne iz kanala, slijedeća podrška je cca 177
Chaikin isto kaže da curi lova van.
Komentari znalaca?
Je li TPNG na dnu?
Dno je na oko 38.
TPNG...Nisam prodao, znači - nije na dnu
(malo samokritique)
Skalpiranje na početku i na kraju.
Do kada bi moglo trajati raspetljava je HT/opte/ZABA a HT klizi pred izvješće poslovanja/objavu moguće dividende+novci od opte a slično i za zabu.
TA je isto zapetljana pa bi zamolio nekog od znalaca za razmišljanje.
vlad1111
tako je tri put hura za vlad1111,neka se ako ništa drugo bar javi da vidimo dali je živj
Jel ne netko tražio???
Zar još postoje Grobi- entuzijasti??
Pozdrav Vlad1111, tvoji postovi na, dr forumu ( ovaj topic) prije nekoliko godina su bili odlični, za onog tko ih je znao slušati i iskoristiti. Tvoji komentari bi ovaj forum učinili puno zanimljivijim. 👍
Tri put je tri put !
Fenix.
Ajde i Vama Wellcome !
Još da nam se i Lulu vrati ..............
I otvaramo sezonu crtanja .
Zloćka više ne vidi, ne valjaju joj ni okice, ni naoćale
Ovdje su se dugoročni krasno proveli. Papir je padao tijekom dvije godine, od 83 kn do 30 kn, do valjda sredine 2019
Onda up do 57 kn prošle godine, pa ponovno down. Kraja se ne vidi, trenutno na fibo 61%
Te formacije nekako izgledaju nezavršeno.
Gdje je dno.... naznake preokreta nema, weekly je još uvijek down, u prilog dnu ide divergencija na MACD na dnevnom grafu
Nemam Tankersku, neću je ni imati
Da namjeravam kupiti još bih pričekala. Na vrhu i na dnu nema ring a bell, vidimo ga naknadno
A vičem vam od 44 kn da se maknete niže na bidu, al' ne slušate. Pohlepa.
Ajde sada Picasso i Dali, ajde grafove
Ne vjerujem da bi moglo ovako završiti, ali opet nije niti skroz za isključiti.
Meni je malo vuklo na SHS, mogući..... al' mi bilo žao to napisati.
No, vidjeti ćemo.. u svoje vrijeme.
MASD divergencija, možda smo pri dnu
Meni je malo vuklo na SHS, mogući..... al' mi bilo žao to napisati.
No, vidjeti ćemo.. u svoje vrijeme.
MASD divergencija, možda smo pri dnu
SHS, sta moguće. Da nije kratica za neku novi koaliciju pred lokalne izbore, a?