Display MoreATPL apdejt
Nemam pojma kuda ovaj brod plovi. Dionica nije u fokusu, prometi su nikakvi. Očekivao sam da će do sada već potegnuti prema gore, ali i dalje kilavi.
Obrisao sam sve švrlje sa starog grafa i pokušao stvari pogledati ispočetka, iz drugog kuta - rekli bi "tabula rasa". Uzeo sam weekly graf, da vidim širi trend. Weekly graf izgleda i dalje dobro - cijena je napravila ono što po meni izgleda kao double bottom (prvo dno u ožujku, drugo u listopadu). Uz to se formirala bullish divergenciju na RSI, MACD i MFI, što mi naznačava da vrlo vjerojatno i je double bottom.
Prvi target ove formacije je vrh prvog odbijanca (cca 230 kn), a drugi target (cca 320 kn) "comes in play" ako cijena uspješno osvoji prvi target.
Šta će od svega ovoga biti - ne znam, ovo je suviše daleki vemenski horizont da bih zauzimao pozicije samo temeljem toga, zato se i dalje se vodim za daily grafom. Ali ipak, ovaj graf je važan zato što podržava daily graf - oba ukazuju da će cijena vjerojatno ići prema gore.
Nezgodacija je što ulazimo u sezonalno slabiji period za brodare, gdje se očekuju niže vozarine, ali oopet, povijest je pokazala da su brodari i tim zimskim mjesecima znali potegnuti, okolnosti na tržištu su bile takve. Kako je korona ove godine koješta poremetila, možda se povijest opet ponovi.
Eto, "Budite dobri, lijepi i pametni"
ATPL apdejt
Cijena je i dalje u uptrendu, trenutno u fazi konsolidacije, izgleda da se formira bull flag. Hoće li flag biti u formi trokuta (crtkana linija) i klasične zastavice, pitanje je svih pitanja. Meni se za sada čini da ćemo prvo vidjeti propad do cca 160 kn prije nego vidimo breakout. O trenutku breakouta naravno ovisi i visina targeta, ali ajmo načelno reći da je prvi target i dalje 192 kn, drugi 214 kn. Treba pratiti. RSI će vjerojatno prvi dati signal daljnjeg kretanja cijene.
Paralelno pratim i BDRY koji je također u fazi konsolidacije. Ako u sljedećim danima ne rokne značajnije (održi se u ovom trokutu), to bi bilo dosta bullish i po ATPL.