1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • August 26, 2020 at 10:26 PM
    Quote from naim

Ma te sve tehničke pričice i crtkarije su vrlo ograničenog karaktera i zbog male likvidnosti su ugkavnom jako dvojbene i manipulativne. To je danas zorno pokazalo trgovanje sa DDJH ili Opte.

To je tak. Piš mi vrit. Vrijedi dok netko sa malo većom količinom novaca ne rasturi pattern i ne nacrta svoj. Preko bare i na razvijenim marketima to uglavnom nije tako. Iako se i tamo špekulanti igraju, kao i ovdje sa penny stocks, short squeezevima i nazovimo ih manipulativnim trading strategijama. U tome nema nist loše, dapače.... ali u nas TA nažalost nema tu prediktivnu vrijednost i nazovimo to “moć”, koju ima ili može imati na velikim, superlikvidnim tržištima i najvećim stockovima.

Koliko sam primjetio, kolege koji se bave TA se uredno ogradjuju od svih projekcija za dionice za koje se ocekuju vlakici (DLKV, DDJH, OPTE) i lijepo vele da cijena ne ovisi o kretanju trzista, vec o nekim odlukama koje su izvan okvira trzista (politicke, poslovne, itd)... Uostalom, to su sve stecajkuse/prestecajkuse tako da nije niti za ocekivati da TA predikcije dobro rade...

No, sto se tice TA, usudio bih se reci da iako se radi o malim prometima na nasoj burzi, isto tako se radi i o malim nalozima, tako da zapravo imamo skaliranje i TA koja bi cak i mogla raditi solidno...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• naim
    Guest
    • August 26, 2020 at 10:36 PM

Ma to je u redu. Al treba biti svjestan da ovdje ima ljudi koji ne znaju otvoriti, a kamoli protumaciti izvješće. Takvima kad nešto napišeš dovoljno sugestivno spremni su se ponasati po nacrtanom obrascu. Takvi zaista valjda misle da netko zna “pouzdano” kamo će cijena.... ja ovaj put ukazujem na nedostatak TA na tržištima s ograničenom likvidnoscu i malenim prometima (volumenima). Volumen je dokazano najjaci tehnički indikator. Ako TA uvjetno rečeno “pada” na najjačem indikatoru, onda je prediktivnost korištenja uobičajenih patterna i alata sa razvijenih tržišta, u najmanju ruku dvojbena, a vrlo vjerojatno puno slabije prediktivne moci. To se da i kvantitativno provjeravati i dokazivati back-testiranjem uzoraka iz prošlosti, ali je pitanje koliko je uputno na ovako nelikvidom i slabo-razvijenom trzistu. To koje je vrijednosti odnosno cijene dionica, je iz moje perspektive nebitno.... i obzirom na likvidnost te stecajusae koje spominješ su puno podatnije za TA konkretno u ovom trenutku nego one koje smatramo Blue chipovoma ili “vrijednima”. No, ukupno gledajuci, volumeni su ukupno premaleni i nisu referentni za jače prediktivnu analizu. Eto, toliko.... ako me razumijes sto hoću reci.

Edited once, last by naim (August 26, 2020 at 10:45 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 27, 2020 at 8:34 AM

Gledam jutros u miru, kako se trgovalo dionicom Optime.

Prijašnji otpori postali su suporti, a suporti otpori

Od izrazitog optimizma, do korona pesimizma, sada smo u fazi konsolidacije.

Teško je za očekivati da će cijena ispod 4,20. Vidi se i nekakva bullish divergencija na MACD, kome je do toga. Neki autori tvrde da se sve vidi u razinama otpora i suporta., to je naše kolektivno pamćenje kažu. Kada žalimo što nismo kupili više, ili što nismo prodali više :)

Jučer smo vidjeli eksploziju volumena u petnaestak minuta.

Pa mislim da ovo nije papir bez budućnosti. Samo je na čekanju :)

Files

oh where.png 31.11 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 27, 2020 at 8:56 AM

I malo prave ezoterije

Izvor- Bulkowski

Simetrični trokut, znak ekvilibrija. Koji ne traje vječno, to je u podlozi simetričnog trokuta

Na koju ćeš baby stranu, ne zna se

Ako danas budemo imali break na velikom volumenu, idemo u zeleno

Ako ne, onda neki drugi put:S

Al' ovo je stvarno čista ezoterija, ne shvaćajte me ozbiljno

Files

should I stay or should I go.png 52.89 kB – 0 Downloads
  • maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • August 27, 2020 at 9:35 AM

A novi pogled na DLKV.

Jel ovo jučer dalo kakvu sliku budućnosti? 😁

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• Joda
    Početnik
    Reakcija primljeno
    14
    • August 27, 2020 at 9:46 AM

@mittko

shooting star, jel tako?

turbo bottom fisher

• naim
    Guest
    • August 27, 2020 at 10:08 AM
    Quote from Joda

@mittko

shooting star, jel tako?

Ne nego morning doji.... ccc

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,039
    • August 27, 2020 at 7:43 PM

kud nestaďoše oni Indijanci i zastavice? ozbiljno pitam.

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 27, 2020 at 7:47 PM

Koliko pratim dionice koje su najviše rasle, čini mi se da je došlo do faze hlađenja. E sad da li će poslije hlađenja ići novi vrhovi ili udoline to ostaje za vidjet!

Kad smo već kod hlađenja, ATPL mi stalno zapinje za oko ali nikako se odlučit kupit nešto. Ne vidim iskreno neki veći potencijal rasta (10-20%) u narednih cca. mjesec dana. Što naši tehničari kažu na to jesam u krivu?

Edited once, last by fajrvol: Merged a post created by fajrvol into this post. (August 27, 2020 at 7:50 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 27, 2020 at 7:51 PM
    Quote from my moon

kud nestaďoše oni Indijanci i zastavice? ozbiljno pitam.

na hlađenju su :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 27, 2020 at 8:03 PM

Evo da vas malo opet izmanipuliram (kako kaže kolega @naim), ja sam trenutno u bluechipovima, mislim da će iznenaditi. Svi redom izgledaju bullish - ADRS2, ADPL, RIVP, PODR.

Žao mi je što sam propustio KOEI, nije mi bio na radaru.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • August 27, 2020 at 8:03 PM
    Quote from mitkko

Ružna svijeća danas na DDJH.

(Malo šale.) Ona "ružna svijeća" danas na DDJH je zapravo zaštitni znak poduzeća - ako bolje pogledate izgleda kao macola - teški čekić od nekoliko kg koji je u DDJH jedan od glavnih alata i vrlo korisna spravica kad se pravilno upotrijebi. Ništa nije slučajno To je DDJH osobno potvrdio da stoji iza onih grafova i cijena. :)

I jedna primjedba na eksponencijalni rast. Istina je da se nakon bilo čega radikalno brzog u jednom smjeru može logički očekivati i radikalno brzi suprotan odgovor. Ali bitno je na kojoj razini se to događa. Nije isto kada dionica naraste s 1 kn na 3 , ili s 10.000 na 30.000.

Čisto psihološki ono prvo izgleda zanemarivo i prihvatljivo dok ovo drugo izgleda opasno i zapravo jest opasno za buduću cijenu. Suština je u kontekstu koji onda daju fundamenti jer npr DLKV i druge slične dionice po nekoj logici ovih dana tek dolaze na svoju pravu vrijednost, tako da ove zadnje eksponencijale nisu dugoročno opasne ukoliko će se firma nastaviti razvijati po planu. Ali kad jednom uđe u zonu daleko iznad fundamenata onda to stvarno postaje opasno i pravi SELL signal.

Još jedan detalj koji nisam primjetio da itko igdje komentira. U fazi rasta neke dionice od neke najniže cijene prema onoj gdje konačno dođe do sloma ima nekoliko ovih eksponencijalnih skokova (dobro vidljivo na grafu DLKV od prije). Pitanje je nakon koliko ovih eksponencijala je pametno reći doviđenja na tom papiru ? Postoji li i tu neka skrivena TA logika koja bi se dala iskoristiti u odlukama?

No općenito - mislim da je tu onda FA u suradnji s TA (koliko god bila neprecizna na malim prometima) zapravo najbolja kombinacija za procjenu smjera cijene neke dionice.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 27, 2020 at 8:06 PM
    Quote from toluen
    Quote from mitkko

Ružna svijeća danas na DDJH.

(Malo šale.) Ona "ružna svijeća" danas na DDJH je zapravo zaštitni znak poduzeća - ako bolje pogledate izgleda kao macola - teški čekić od nekoliko kg koji je u DDJH jedan od glavnih alata i vrlo korisna spravica kad se pravilno upotrijebi. Ništa nije slučajno To je DDJH osobno potvrdio da stoji iza onih grafova i cijena. :)

I jedna primjedba na eksponencijalni rast. Istina je da se nakon bilo čega radikalno brzog u jednom smjeru može logički očekivati i radikalno brzi suprotan odgovor. Ali bitno je na kojoj razini se to događa. Nije isto kada dionica naraste s 1 kn na 3 , ili s 10.000 na 30.000.

Čisto psihološki ono prvo izgleda zanemarivo i prihvatljivo dok ovo drugo izgleda opasno i zapravo jest opasno za buduću cijenu. Suština je u kontekstu koji onda daju fundamenti jer npr DLKV i druge slične dionice po nekoj logici ovih dana tek dolaze na svoju pravu vrijednost, tako da ove zadnje eksponencijale nisu dugoročno opasne ukoliko će se firma nastaviti razvijati po planu. Ali kad jednom uđe u zonu daleko iznad fundamenata onda to stvarno postaje opasno i pravi SELL signal.

Još jedan detalj koji nisam primjetio da itko igdje komentira. U fazi rasta neke dionice od neke najniže cijene prema onoj gdje konačno dođe do sloma ima nekoliko ovih eksponencijalnih skokova (dobro vidljivo na grafu DLKV od prije). Pitanje je nakon koliko ovih eksponencijala je pametno reći doviđenja na tom papiru ? Postoji li i tu neka skrivena TA logika koja bi se dala iskoristiti u odlukama?

No općenito - mislim da je tu onda FA u suradnji s TA (koliko god bila neprecizna na malim prometima) zapravo najbolja kombinacija za procjenu smjera cijene neke dionice.

Display More

Ovom čekiću još fali i srp, to bi tek onda u potpunosti opisivalo stanje firme :)

Dopustite mi umjetničku slobodu :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Edited once, last by mitkko (August 27, 2020 at 8:18 PM).

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • August 27, 2020 at 8:07 PM
    Quote from mitkko
    Quote from toluen

Ovom čekiću još fali i srp :)

Display More

Strpljenja - biće i to. Ni Rim nije sagrađen u danu. ;)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 27, 2020 at 8:29 PM

PODR

Ne treba poseban komentar, dvije varijante su ucrtane na grafu, obje su bullish.

Varijanta A - ulaz ako probije 425, ili varijanta B ulaz na 420 ako vidimo rejection na vrhu trokuta.

Potencijal +10%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 27, 2020 at 8:44 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Evo još jedan "tip" - HT.

Imamo vrlo jasnu bullish divergenciju na koju je cijena već regirala prije tri dana. Danas je bila prilika za kupiti na pullbacku koji baš zgodno koincidira sa linijom podrške od ranije.

Targeti su 170 tj. 173 kn.

I CROBEX pokazuje znakove života. Graf crta lijepi falling wedge, koji doduše još nije potvrđen, ali valja pratiti. Target ove formacije je +3,76%.

Display More

CROBEX je i dalje u up trendu. Vidjeli smo breakout iz falling wedge-a, RSI je iznad 50, Stochastic u overbought ali ima još prostora za rast, MACD je iznad 0, MFI probio downtrend liniju. Trenutno smo iznad 1600, zona koja je bila prijašnja zona otpora, sada je zona podrške. Tu je i 50EMA, ne bismo smjeli pasti puno ispod ako se uptrend misli održati.

Display More

CROBEX apdejt

CROBEX fino napreduje, ima još prostora za upside do sljedeće zone otpora.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 27, 2020 at 8:55 PM

mitkko vi kad se zalaufate, nema vam ravnog :)

Ako tako i gradite (zidate), kuća je pod krovom za 2 mjeseca 8):thumbup::saint:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,039
    • August 27, 2020 at 9:34 PM
    Quote from mitkko

Evo da vas malo opet izmanipuliram (kako kaže kolega @naim), ja sam trenutno u bluechipovima, mislim da će iznenaditi. Svi redom izgledaju bullish - ADRS2, ADPL, RIVP, PODR.

samo da napomenem da smo istovremeno a neovisno najavili RIVP kao dobar ulaz. To mi je kompliment :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 27, 2020 at 9:36 PM
    Quote from my moon
    Quote from mitkko

samo da napomenem da smo istovremeno a neovisno najavili RIVP kao dobar ulaz. To mi je kompliment :)

Sjecam si da si bio najavio rast na KOEI, a meni bilo lijeno pogledati graf. Moj grijeh :)

• naim
    Guest
    • August 27, 2020 at 9:52 PM
    Quote from mitkko

Pogledaj malo volumene.... jel tebi normalno da kompanija kapitalizacije milijardu i 700 milijuna kuna sa free-floatom od pol kompanije napravi rast od 50% na ne vise od 5 milijuna kuna ukupnog prometa?

Mislim, to je sve mrtvo do nekog novog vala ili pretovara. Sto bi se dogodilo da recimo mirovinac ili neki veći ulagač poželi izaći? Vjerojatno bi se našao kupac.... al ne znam po kojoj cijeni.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago