Dosta stidljivo . Oko 1 % dnevno , vjerojatno . I to je dobro , dok ne uhvati brzinu .
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
Candle in the wind
Opteljupci, ovo je danas krenulo na dobro
Godišnji weekly graf
Jedna je svjećica probila trend liniju. Mali volumen, al' sve je nekako posloženo za rast
Rast do max 6,40. Onda će opet forsirati pad, kako bi s tim novcem kupili po 5,40. Već viđeno, kad trgovina zamre veliki nalozi na asku nestanu, sa malim prometom krene rast, kad se zalaufa veliki se vraćaju i započinju zakucavanje, trejderi koji su zajahali val spuštaju cijenu, dok veliki s pristojne udaljenosti
postavljaju ogradu za preskakanje prodavačima. Pa opet kupnja... Samo bez pesimizma, ako su do sada to napravili svaki put kad su mogli, opet će.
-
dakle večina raste, a recimo TNPL pred kojom su dobra vremena u minusu.. ono po običaju je logika da nema logike
-
ATPL
Ovaj graf je vrlo zanimljiv, kompliciran i trenutno nepredvidiv. Trenutno smo u "no trade zone". Moj plan je pratiti svakodnevno i "act accordingly", a za to imam dva scenarija.
Cijena je od zadnjeg dna radila higher high (HH) i higher low (HL), a sada prije dva dana smo imali prvi lower high (LH). Sada je trenutno na prijelomnoj točki , leži na liniji trenda i može ići u dva smjera - ili probija trendline prema dolje ili se odbija, radi higher low (HL) i ide dalje prema gore. Uvijek je naravno moguć i fake breakout.
RSI je već probio rastuću liniju trenda i dolazi do potencijalne linije podrške. U slučaju da cijena u sljedećim danima napravi HL, ova linija na RSI bi trebala biti linija podrške.
Stochastic je u downtrendu, MFI i MACD histogram također. To načelno nije dobar znak, ali isto tako ne mora biti ako je cijena u konsolidaciji. Zato je ovo sada no trade zona. Volumen cijelo vrijeme opada, Bollinger se sužava, cijena je ispod svih EMA i Ichimoku cloud-a, cijena je u svojevrsnom trokutu, a takvi trokuti mogu mogu imati breakout u oba smjera.
Dakle, da zaključim, imamo dva scenarija, sve kako je ucrtano na grafu. Prvi scenarij govori -43% (cca 100 kn), drugi +54% (270 kn). Moguće je naravno i nešto između, ali to za sada na žalost ne mogu predvidjeti. Stvari će biti jasnije nakon breakouta, bilo prema gore ili prema dolje.
Ako se cijena odbila od 160 kn prema 175 uz današnji porast BDI-a, pretpostavljam da je
trenutno aktualan scenarij B i potencijal porasta +54% (270 kn), dakako uz daljnji porast BDI-a.
Dakle, nastavlja se scenarij B i potencijal porasta ATPL na 270 kn, te bih molio kolege tehničare da
malo poprate sa rastućim trokutima kretanje cijene dionice
-
Hoćemo li jedan optimističan graf kratkoročnog kretanja cijene, ili vam je dojadilo ?
A ?
-
Hoćemo li jedan optimističan graf kratkoročnog kretanja cijene, ili vam je dojadilo ?
A ?
Nikada, pa ni onda.
-
Tromjesečni graf, dvosatni interval
U životu kažu, nema slučajnosti...
Jedan lijepi cup, očekujemo handle, povlačenje do maksimalno 5,74.... a target cupa je 6,40
Handle će iscrtati oni neodlučni, kojima se čini da gore dalje neće, a target opet oni neodlučni koji će trčati za papirom
Hoćemo li dobiti i kakvog kamikazu koji će se obrušiti na bid i zatući ga......... e to ne vidimo
-
Tromjesečni graf, dvosatni interval
U životu kažu, nema slučajnosti...
Jedan lijepi cup, očekujemo handle, povlačenje do maksimalno 5,74.... a target cupa je 6,40
Handle će iscrtati oni neodlučni, kojima se čini da gore dalje neće, a target opet oni neodlučni koji će trčati za papirom
Hoćemo li dobiti i kakvog kamikazu koji će se obrušiti na bid i zatući ga......... e to ne vidimo
Bravo kolegice, nadam se da ovaj put ide preko 7.5 kn pa da malo zamezimo na NajOptimisticnijoj dionici na ZSE
-
Evo, za svakoga ima po nešto
Duži vremenski okvir, weekly graf
-
Optima - tjedni trend
Optima - dnevni trend
pri analizi sam gledao Brandtove i Elderove indikatore.
po Brandtu, meni ovo izgleda kao cup and handle (na oba grafa), što je jak bullish potencijal.
međutim, dnevni trend nam ukazuje da dolazi do hlađenja prema kraju tjedna (danas imamo shooting star - koji nagoviješta down trend).
ali dugoročnije gledano, čini se da imamo i obrnuti head and shoulders (na dnevnom trendu), što je također jak bullish potencijal (čeka se break prema gore).
po Elderu, tjedni trend ide prema jakom buy signalu (MACD se uskoro okreće u zeleno, EMA 26 se okreće prema gore).
za najviše 3 tjedna imat ćemo jaki buy signal.
pametna kupovina nam sugerira branjenje potpore na fibo liniji 76.4, tj. na 5.84 kn ili malo iznad, tj. ne trčati za dionicom, da potencijalni odbijanac koji tehnički dolazi bude jači.
naravno, ovo je mišljenje ISKLJUČIVO prema tehničkim indikatorima, tj. da se nikakva informacija u navedenom vremenu ne objavi (objava pozitivne informacije ubrzava ovaj proces, a objava negativne kompletno sve mijenja).
prvi target je 6.48, a nakon toga se približavamo razinama prije s kojih smo pali 7.12, 7.52, 7.84, 8.16, 9.2, i više (10.24, 10.88, 11.92, 13.6)
potpore su 5.84, 5.44, 5.12, 4.8, 4.4, 3.76, 2.72.
gledao sam isključivo tjedne i dnevne periode, jer obojica ih sugeriraju kao najrelevantnije.
-
-
Sve školski i suglasna.
Što više gledam sve mi više pada na pamet nešto nezgodno zgodno, pa se čini da ćemo morati progutati još jednu gorku pilulu prije sretnog završetka.
Mada su svi indikatori za up
Nisam trejdala.
Trčala sam dva puta za papirom, i ne bi više
Morati ćemo mitkka zamoliti za pomoć.
Ima li još itko na da zna crtati, ......ajmo braća tehničari...
Godišnji graf, weekly, W ili M formacija
-
Kad prodam OPTE-R-A-u kupil si bum s tom lovom kristalnu kuglu da vidim kam će se kretat cijene ostalih izdanja
-
-
Po pisanju mi se čini da vi imate ovu dionicu
-
Imam dionicu Optime
Long pozcija.
Al' graf ne pravi razliku, imam ili nemam
Ovo se vidi iz helikopteraaa
-
Meni se osim već nacrtanog trokuta priviđa i traljavi obrnuti h&s, probijen početkom tjedna na većem prometu...
-
A je... neki traljavi
Vidim ja ovdje i mogući Bat pattern, bullish, W pattern, a ekstenzija mu je u nebesa
Još fale i bijeli miševi i imamo Atlas patterna tehničke analize
-
Evo Ericssona u zadnjih 10 godina. Što mislite možemo li opet do 1700?
https://www.ericsson.hr/20200528-inovacije
Teško brzo do 1.700 kn, ali trebali bi ići prema cijeni prije korone.
Što bi moglo zaustaviti takva kretanja. Upravo EU novac će ovdje naći projekte.
https://www.marketwatch.com/investing/stock/eric
https://www.marketwatch.com/investing/stoc…?countrycode=se
https://www.marketwatch.com/investing/stoc…?countrycode=uk
Zanimljiv omjer P/E Ericsonna u svijetu i u Hrvatskoj.
-
Ništa dječje , sve naučno, al ' dođe na isto
Godišnji weekly graf.
Nakon iznimno bearish raspoloženja / cijene ispod EMA / ulagača, ponovno je zavladao optimizam koji jača . Optimističniji smo nego što smo smo bili u prosjeku proteklih 13 tjedana / EMA /
Područje između kratke EMA i long EME, 5,80 se smatra value zonom... prilika za kupnju.
ADL je pri plafonu, histogram pokazuje divergenciju u odnosu na pad cijene.... sve skupa set up za rast
I da Vam kažem, ovo je dosadno, to tako gledati, školski
Prvi target je 6,80Prvi ozbiljni otpor 6,40. al' to ćete mi morati vjerovati na riječ. Ako još povučem fibo to će biti ikebana, a ne graf
-
Molim iskusnije i s boljom gledalicom za komentar
Nisam pri kompjuteru al mi je poznat pattern
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-