Tehnička analiza - komentari LIVE

 • Ne pratim HT, ali zaintrigirali su me ovi grafovi.

  Situacija se razvija do usijanja, vrlo je neizvjesno.

  Tjedni graf pokazuje krasan triple top i tu ima još prostora za pad. Osim toga, imamo neke prethodne otpore za koje vidimo da su značajni.

  S druge strane, ako izuzmemo anomaliju vezanu uz pad zbog lockdown-a, imamo dosta precizan cjenovni kanal koji čini značajnu potporu.


  Obzirom da se kod testiranja te potpore cijena nije jasno odbila prema gore, a i zbog triple top situacije koja se nije razriješila do kraja, i ja bih dalje čekao. Meni tu nema razloga za kupnju, čak bih rekao da je izgledniji pad.

  Ajd baš da vidimo...

  Dolje je HT, tjedni graf...

 • Vjerujem da su većini moje basic črčkarije neozbiljne, ali grafička analiza mi se pokazala vrhunskim alatom za ZSE.

  Cjenovni kanal, fibo, valovi, bitne potpore i otpori... ne trebam više od toga.


  Prije 10-ak dana sam stavio graf za povlaštenu KODT, tjedni graf...

  Potpora je testirana, a razvoj situacije je rast cijene za 10-15%...


 • Pita me frend jučer čemu mi na koncu služe te crtkarije na malom nelikvidnom tržištu

  Hm.

  Osim što me zabavljaju :S

  A ne znam, nekada sam imala više inspiracije. Al' služe između ostalog da se vidi da netko sa papirom petlja.

  KODT

  I na ovoj se cijeni trguje iznad povijesnih valuacija. Rast cijene na malom volumenu, veliki volumeni bez rasta cijene, par svjećica sa visoko podignutim nosevima

  Frankly, ne znam kuda će cijena. Ovisi na kojoj je cijeni prodavač odlučio prodavati, i ovisi koliko smo pohlepni. Al' čini se po posljednjoj svjećici da rasprodaja još nije gotova :S , ili su trejderi odlučili kapitalizirati dobit. Pritisak na prodaji.

 • U tom slučaju, moja procjena je da će cijena teško zaroniti niže od 30,80 - 31,00 kn, a i to sam prenisko rekao. Svakim danom, ljestvica je sve viša i viša.


  Kako sad stvari stoje, rekao bih da je kupnja 31,00 - 31,40 vrhunski šoping.

  RIVP


  Pogotovo sad uz najavu dividende, ova moja prognoza od prije 2 tjedna se pokazala točnom. Cijena je u međuvremenu liznula 31,30 i otišla gore. Po tim cijenama više nema, što reći, inflacija. ^^ Ta potvrda potpore na fibo 0,5, tj. na 31,30 kn je odličan signal da se penjemo.

  Ranije sam napisao da ćemo 33,80 dočekati tek u 9. mjesecu. Kako sad stvari stoje, MOŽDA tu cijenu vidimo i krajem 8. Ali sasvim sigurno smo na dobrom putu.


  Dobra sezona i dividenda su naši dobri prijatelji. Trenutno se ne zamaram previše dokle će rast, jednostavno uživam u ovim rijetkim trenutcima.