1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 20, 2021 at 8:59 PM
    • #1,801

meni tu na kraju nije jasno je li međedova zastava propucana ili ne?....... jel ja sam pazio, ali drugi nisu?.......

ko u onom vicu kad Mujo dođe sa ženom kod ginekologa i ovaj kaže da mu je žena trudna.......a Mujo kaže da je to nemoguče jel on pazi........a doktor mu kaže da je to kao u prometu : "paziš ti, ali ne paze drugi"..........

• delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • May 20, 2021 at 9:02 PM
    • #1,802

uf prijatelju sa foruma pa ovo je cjeli roman

hoće li bit i nastavak il je to to

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 20, 2021 at 9:19 PM
    • #1,803

@Mitko - ako smijem par riječi. Znaš me i moj stil pisanja tako da ne zamjeri štogod - u dobroj je namjeri.

Nisu oni koji komentiraju "svi" to je samo mali djelić (stotinka) svih onih nekoliko TISUĆA ljudi koji ovdje iz tvojih i drugih postova itekako puno toga korisnog nalaze u vlastitim ulaganjima, ali NE komentiraju ništa.

A ti koji komentiraju (uključujući i mene) već imaju poznati "otisak prsta" odnosno znaš što od koga i kako možeš očekivati. Svatko ima svoj stil i razloge zašto je tako, neke nije lako prihvatiti, ali to smo što smo i s tim nam valja živjeti. Forum nije ništa drugačiji od života tako da je priča i ovdje ista. Nitko nikada nije svima ugodio niti će. Čisto za primjer sjeti se što su napravili Prometeju, Isusu i ostalima koji su pokušali donesti svjetlost tamo gdje je bila tama. Ti još dobro i prolaziš i svemu tome ha, ha. :)

Ima jedna dobra - Nikada nijedno dobro djelo nije prošlo nekažnjeno. Tako neće ni ovi tvoji napori da svima nama na svoj izvrstan način približiš ono što smatraš da je bitno i naravno da ćeš u svemu tom i griješiti (tko radi taj i griješi) i dobijati razne kritike koje ti se neće sviđati i koje će te ubijati u pojam i demotivirati, ali pokušaj razumjeti da ti je velika većina onih tihih ZAHVALNA na svim naporima koje činiš i ovdje dijeliš s nama. A kroz sve to svi mi zajedno učimo i rastemo. A znamo da to nije ni lako ni bezbolno.

Tako da samo nastavi, očito je da voliš to što radiš, djeliš to nesebično s nama, ali pošto je riječ o novcu treba razumjeti da će mnogi koji te poslušaju (ili ne) ponekad biti nezadovoljni kad se pojave diskrepancije i razlike od onoga čime nas stvarnost nerijetko iznenadi.

Što se mene tiče imaš jedno veliko :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: za sve što radiš i nastavi tako i dalje sve dok imaš volje i želje da taj napor podjeliš s nama unatoč svim problemima koji se na tom putu nađu.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 20, 2021 at 9:33 PM
    • #1,804

Stvar je u tome da ovdje pokusavam naci ljude sa kojima cu se moci konzultirati, nesto pametno nauciti, vjerojatno kao vecina nas koji smo ovdje. Malo je ljudi koji investiraju u bilo sta, a jos manje onih koji ulazu na burzi, zato mi je ovaj forum zanimljiv, tu smo se svi okupili na istu temu. Ja sam inace samotnjak, ne volim se eksponirati, ne objavljujem grafove da bi me netko tapsao po ramenu, ne treba mi to. Samo bih volio cuti nekakvu konstruktivnu kritiku umjesto djecjih fora.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • May 20, 2021 at 9:36 PM
    • #1,805
    Quote from toluen

@Mitko - ako smijem par riječi. Znaš me i moj stil pisanja tako da ne zamjeri štogod - u dobroj je namjeri.

Nisu oni koji komentiraju "svi" to je samo mali djelić (stotinka) svih onih nekoliko TISUĆA ljudi koji ovdje iz tvojih i drugih postova itekako puno toga korisnog nalaze u vlastitim ulaganjima, ali NE komentiraju ništa.

A ti koji komentiraju (uključujući i mene) već imaju poznati "otisak prsta" odnosno znaš što od koga i kako možeš očekivati. Svatko ima svoj stil i razloge zašto je tako, neke nije lako prihvatiti, ali to smo što smo i s tim nam valja živjeti. Forum nije ništa drugačiji od života tako da je priča i ovdje ista. Nitko nikada nije svima ugodio niti će. Čisto za primjer sjeti se što su napravili Prometeju, Isusu i ostalima koji su pokušali donesti svjetlost tamo gdje je bila tama. Ti još dobro i prolaziš i svemu tome ha, ha. :)

Ima jedna dobra - Nikada nijedno dobro djelo nije prošlo nekažnjeno. Tako neće ni ovi tvoji napori da svima nama na svoj izvrstan način približiš ono što smatraš da je bitno i naravno da ćeš u svemu tom i griješiti (tko radi taj i griješi) i dobijati razne kritike koje ti se neće sviđati i koje će te ubijati u pojam i demotivirati, ali pokušaj razumjeti da ti je velika većina onih tihih ZAHVALNA na svim naporima koje činiš i ovdje dijeliš s nama. A kroz sve to svi mi zajedno učimo i rastemo. A znamo da to nije ni lako ni bezbolno.

Tako da samo nastavi, očito je da voliš to što radiš, djeliš to nesebično s nama, ali pošto je riječ o novcu treba razumjeti da će mnogi koji te poslušaju (ili ne) ponekad biti nezadovoljni kad se pojave diskrepancije i razlike od onoga čime nas stvarnost nerijetko iznenadi.

Što se mene tiče imaš jedno veliko :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: za sve što radiš i nastavi tako i dalje sve dok imaš volje i želje da taj napor podjeliš s nama unatoč svim problemima koji se na tom putu nađu.

Display More

mittko toulen je rekao što ogromna većina misli. Molim te skokni do teme atpl postavio sam jedno pitanje, stvarno bih volio imati i tvoje mišljenje. A ujedno zahvaljujem kolegama i kolegicama na odgovoru.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • May 20, 2021 at 9:45 PM
    • #1,806

mitkko, samo ti nastavi po svome! svidjelo se to nekome ili ne!

velika većina forumaša, kao i ja, nemaju potrebnu razinu znanja oko TA, pa vjerovatno komentiraju kako im u danom trenutku odgovara. pravi znalci su odavno nestali (čast izuzecima koji se pojave ponekad) upravo iz istih razloga koji i tebe smetaju.

osobno, poznajem najosnovnije osnove TA i ne dajem joj puno na značenju zbog malih prometa i "nereprezentativnosti", ali ih obavezno pogledam. od mene samo pohvale i podrška! nastavi i dalje!

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 20, 2021 at 10:15 PM
    • #1,807
    Quote from mitkko

Stvar je u tome da ovdje pokusavam naci ljude sa kojima cu se moci konzultirati, nesto pametno nauciti, vjerojatno kao vecina nas koji smo ovdje. Malo je ljudi koji investiraju u bilo sta, a jos manje onih koji ulazu na burzi, zato mi je ovaj forum zanimljiv, tu smo se svi okupili na istu temu. Ja sam inace samotnjak, ne volim se eksponirati, ne objavljujem grafove da bi me netko tapsao po ramenu, ne treba mi to. Samo bih volio cuti nekakvu konstruktivnu kritiku umjesto djecjih fora.

Kužim ja tebe ali na ovoj temi osim tebe i zločke ( koja i sama prizanje da često ne trguje po svojim grafovima) ne postoji nitko osim nas "promatrača" i "pratitelja teme" koji nešto TAnaliziraju na ovoj temi.......bio je neki što je drukao na rast rivp do 40-45 prije koji mjesec i tu i tamo poneki gaf kataklizme i to je to........vas dvoje to nekako hendlate a bez vas ova tema zapravo ni ne postoji........neznam puno o TA ali svejedno zaključujem da je na zse i prometima dionica komotno možete okačiti mačku o rep.......a kad prometi,likvidnosti i rast ili pad krenu preko svake "zse mjere" preveliki rast ili pad "prikačite" nenadanoj euforiji ili depresiji......imate pravo, ovdje bi vi tehničari koji sve kužite trebali pisati jel svi ostali koji ovo shvačaju za ozbiljno ovdje se neče dobro provest a vas će samo ometati i podbadati.......

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 20, 2021 at 10:57 PM
    • #1,808
    Quote from hugh
    Quote from mitkko

Kužim ja tebe ali na ovoj temi osim tebe i zločke ( koja i sama prizanje da često ne trguje po svojim grafovima) ne postoji nitko osim nas "promatrača" i "pratitelja teme" koji nešto TAnaliziraju na ovoj temi.......bio je neki što je drukao na rast rivp do 40-45 prije koji mjesec i tu i tamo poneki gaf kataklizme i to je to........vas dvoje to nekako hendlate a bez vas ova tema zapravo ni ne postoji........neznam puno o TA ali svejedno zaključujem da je na zse i prometima dionica komotno možete okačiti mačku o rep.......a kad prometi,likvidnosti i rast ili pad krenu preko svake "zse mjere" preveliki rast ili pad "prikačite" nenadanoj euforiji ili depresiji......imate pravo, ovdje bi vi tehničari koji sve kužite trebali pisati jel svi ostali koji ovo shvačaju za ozbiljno ovdje se neče dobro provest a vas će samo ometati i podbadati.......

Ne slazem se po nekoliko stavaka sa time sto si rekao i rado bih ti pokusao to pojasniti, ali glupo mi je kontrirati ti ili te u nesto uvjeravati kada sam kazes da se ne kuzis u TA i da te ne zanima, ali svejedno imas svoje cvrsto formirano misljenje. Takav stav je dosta ignorantski pa je tesko onda nesto debatirati. Kako mozes o necemu nesto tako kategoricki tvrditi, a sam kazes da o tome ne znas puno? Kuzis koliko je to kontradiktorno?

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 20, 2021 at 11:03 PM
    • #1,809
    Quote from mitkko

Apsolutno se slažem sa svime što kažeš.

Jedino što moraš sa svoje strane razumjeti da si trenutno ti taj koji je daleko naprijed u tom segmentu koji te zanima pa je onda teško naći to što očekuješ dok se ne pojavi. Traži strpljenja. Bolji forum na ovu temu u RH nema, a i sama činjenica da je malo zainteresiranih za investiranjem u RH govori da je ovo sve još u povojima, pa je onda i kvaliteta komunikacije i dostupnih informacija na toj razini. Ne dozvoli da te to demotivira jer znaš da nikada ništa u životu ne ide ni lako ni jednostavno i postizanje kvalitete u bilo čemu traži gotovo beskonačno puno energije, volje, strpljenja i odricanja.

Pa kao što si i ti u svoja sadašnja znanja uložio dosta truda tako i sam forum ima sličan put dok se ne pojave oni koji će ti na tom planu itekako imati što reći onda kada osjete da to ima smisla. Ali nešto ih mora motivirati na to. Što misliš da ovdje nema vrhunskih profesionalaca svojeg posla koji ovdje ponekad "bace oko", ali se iz raznih razloga ne javljaju ili to čine vrlo rijetko. No nekako ih treba privući, a kako drugačije nego kvalitetom kako informacija tako i rasprave. Tako da je to što radiš i ti i ostali kolege koji u svojem području znaju puno i to dijele sa svim prisutnima itekako važno ne samo za forum nego i puno šire nego što su mnogi u stanju zamisliti.

Eto ja nisam ni blizu tako dobar kao mnogi u onome što proces PA i TA analize i investiranja zahtjeva, ali mislim da mogu dosta dobro osjetiti u čemu je moja uloga ovdje i onda - kada osjetim da to treba povremeno to i napišem. Pa ako time pomognem i jednom jedinom čovjeku - ja zadovoljan.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 20, 2021 at 11:15 PM
    • #1,810
    Quote from mitkko
    Quote from hugh

Ne slazem se po nekoliko stavaka sa time sto si rekao i rado bih ti pokusao to pojasniti, ali glupo mi je kontrirati ti ili te u nesto uvjeravati kada sam kazes da se ne kuzis u TA i da te ne zanima, ali svejedno imas svoje cvrsto formirano misljenje. Takav stav je dosta ignorantski pa je tesko onda nesto debatirati. Kako mozes o necemu nesto tako kategoricki tvrditi, a sam kazes da o tome ne znas puno? Kuzis koliko je to kontradiktorno?

sve ja kužim, osim ono što ne kužim i hvala ti na razumjevanju na tome.......zato i kažem da ovu temu treba prepustiti tehničarima......a što se stava tiče, čovjek ga mora imati jel ako ga nema onda mu ga "stave"......

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 20, 2021 at 11:57 PM
    • #1,811

@mittko

Vise se da naucit iz tvog jednog posta bilo o TA ili FA nego iz 100 strana ovog foruma...zato samo pisi i crtaj...

S vremenom, kako trziste bude raslo, a hoce😉😉😉...doci ce i tebi tvoj "mittko"...

Hvala za tisuce grafova i objasnjenja...

• Sokolic
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    513
    • May 21, 2021 at 12:01 AM
    • #1,812

Mittko jesi analizirao što turiste?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 21, 2021 at 8:33 AM
    • #1,813

Ah, rana zora, vi se bavite egzorcizmom :S

Ulaganja i trgovanja, naizgled u suprotnosti

Jedno hvata fundamente, drugo hvata trenutak

As first, puno je lakše nacrtati papir koji nemaš, nego onaj koji imaš jer ti ne smeta wishful thinking

Nadalje, TA ima svoja ograničenja, ali u načelu hvata priliku za swing, za idući pomak , ili stavi stvari u perspektivu.

Zloćo ne trguje po svojim grafovima jer rijetko trguje. Nema se vremena time baviti.

Al' sam čvrstog uvjerenja da , osim ako se nismo vjenčali za svoje papire, ne ide bez TA. I za ulaz, i za hendlanje i za izlaz

Ako smo u braku onda to postaje teže. Graf vrišti, ti ne čuješ.... žena uvijek sazna posljednja :)

Evo vam jedan Beauty za dobro jutro :S

ERNT weekly

Files

ERNT.png 43.63 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 21, 2021 at 9:45 AM
    • #1,814

Evo i HT, hvata zjake

Kuda će, to zna samo market maker

Ako padne ispod 180 kn trend je prekinut

Zašto mislim da neće ?

Files

HT 20.05.png 91.03 kB – 0 Downloads
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 21, 2021 at 9:52 AM
    • #1,815
    Quote from zlocesti

Evo i HT, hvata zjake

Kuda će, to zna samo market maker

Ako padne ispod 180 kn trend je prekinut

Zašto mislim da neće ?

ne hvata HT zjake nego oni koji su nakon dividende ostali u njemu, haloooo, oni i dalje rade i gomilaju lovu na računu, da mogu opet iduće godine baciti koju mrvicu strpljivima, dajte vi nama nešto pozirivno o Opte, sada sam i ja krenuo tamo u nemirne vode

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 21, 2021 at 9:59 AM
    • #1,816

HT.

Novac na banci privređuje 0,2%, dividenda HT 5%, al' da je gadljivo.... je

Pa bi se reklo da je to novac na banci, sa povoljnijom kamatom. Nadam se tamo umrijeti samo od dosade, mada mu je target 203 kn. Nekada :S

Opte....

Hm :/

Ako je po grafu, 5,40 mu je dno svakog Dna

Al' to ćemo vidjeti na 5,40. Volumene, kupnju itd

Daljnji rasplet situacije :S

Zgodna je ta TA.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 21, 2021 at 10:17 AM
    • #1,817
    Quote from zlocesti

HT.

Novac na banci privređuje 0,2%, dividenda HT 5%, al' da je gadljivo.... je

Pa bi se reklo da je to novac na banci, sa povoljnijom kamatom. Nadam se tamo umrijeti samo od dosade, mada mu je target 203 kn. Nekada :S

Opte....

Hm :/

Ako je po grafu, 5,40 mu je dno svakog Dna

Al' to ćemo vidjeti na 5,40. Volumene, kupnju itd

Daljnji rasplet situacije :S

Zgodna je ta TA.

Display More

a na tih 5,40 smo već par puta kupovali, to nam je ziher povećan ulaz, ali mene sada više zanima izlaz, jel prodano, što je sa zakonom, koliko kupaca i to, vidim da se naslagalo postova i stranica i svi sve znaju, ja jadan ne znam pa me zanima, jesam li dobro krenuo prodavati sukc i stići u Opte na vrijeme :/

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 21, 2021 at 10:25 AM
    • #1,818

Moller, Vi mene žafrkavate.

Stvarno ne znam, i da me ubijete ne znam što se na papiru zbiva

Cijena papira na tržištu u načelu pada zbog nekoliko razloga.

Zbog suštinskih razloga, za koje neki saznaju ranije od drugih.

Zbog tehničkih razloga preprodanog tržišta, to se mislim ovdje desilo.

I zbog rušenja cijene, koje se dešava ili nasilno, ili iscrpljivanjem.

Tehnički, kada se završi Bat pattern, idemo nazad gore na 6,60, za početak :S

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 21, 2021 at 10:27 AM
    • #1,819
    Quote from zlocesti

Moller, Vi mene žafrkavate.

Stvarno ne znam, i da me ubijete ne znam što se na papiru zbiva

Cijena papira na tržištu u načelu pada zbog nekoliko razloga.

Zbog suštinskih razloga, za koje neki saznaju ranije od drugih.

Zbog tehničkih razloga preprodanog tržišta, to se mislim ovdje desilo.

I zbog rušenja cijene, koje se dešava ili nasilno, ili iscrpljivanjem.

Tehnički, kada se završi Bat pattern, idemo nazad gore na 6,60, za početak :S

Display More

znate da sam ZA :)

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • May 21, 2021 at 12:00 PM
    • #1,820

može li netko izbaciti graf za PTKM ?

hvala

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 10:55 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      888k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 10:55 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 10:46 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. goranlagea

May 22, 2025 at 10:46 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 10:39 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 22, 2025 at 10:39 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 10:14 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      912k
      2.1k
    3. sokol74

May 22, 2025 at 10:14 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      204k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 10:55 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

goranlagea May 22, 2025 at 10:46 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago