atpl u ovom trenutku nema tehničkih zapreka da zatvori gap na 266. ima ovaj prethodni vrh na 240, jest da je u prekupljenom području ali to ne mora ništa značiti.
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
gospon puno hvala za HPB
-
Ok, znam sta je BDRY, pratim ga od osnivanja. Ja mu tepam da je "index" jer lijepo oponasa BDI, a BDI nemam mogucnost chartirati.
da nije klasični idex, ali vrlo je praktičan..no pravo pitanje je bilo - što kažeš za "trubu"(i wedge) koju iscrtavaju na finviz.com? Općenito su im linije na grafu malo prenategnute, slično i za DSX (crtali su double top)- a sada imamo triple top
-
Upravo to i je moja poruka, ali ne znači da se "manija" još neko vrijeme ne može nastaviti. Ja sam svoje prodao.
I ovaj fraktal na BDRY bi se iznenadio da se skroz točno ponovi. Futuresima se trguje na burzi, vjerojatno svi gledaju takve fraktale/patterne, i on se može ponoviti jednom, ali dvaput mislim da je previše - tada obično vidimo "front run" - znači ili počne padati prije targeta ili ga bitno premaši. Tržište je sada užareno pa je sve moguće.
atpl u ovom trenutku nema tehničkih zapreka da zatvori gap na 266. ima ovaj prethodni vrh na 240, jest da je u prekupljenom području ali to ne mora ništa značiti.
tvoje razmišljanje potvrđuju i "kapitalci" koji trenutno stoje na 243 i na 252..i jučer su bila dva, jedan na 220 kojega su pregazili, i drugi na 226 koji je očito pobiga , jer smo danas startali od 227 (nisam pratio trgovanje, pa mi je nažalost ostao prodajni nalog na toj cijeni, inače bih ga povukao). Znači imamo sada dva gap-a: novi 220- 227, i stari 201-204, podapeto/napeto
s druge strane, podrška euforiji sada stoji na 220.
-
nakon kratkotrajne euforije, pari mi se da slijedi povlačenje na rezervne položaje:
-
ljudi moji, da li je to moguće?
-
Ok, znam sta je BDRY, pratim ga od osnivanja. Ja mu tepam da je "index" jer lijepo oponasa BDI, a BDI nemam mogucnost chartirati.
da nije klasični idex, ali vrlo je praktičan..no pravo pitanje je bilo - što kažeš za "trubu"(i wedge) koju iscrtavaju na finviz.com? Općenito su im linije na grafu malo prenategnute, slično i za DSX (crtali su double top)- a sada imamo triple top
Tako je, popularno zvano "truba". Evo danas je trenutno -5%. Vidit ćemo hoće li doći do vrha, ja nekako očekujem onaj ranije spomenuti "front run".
-
Na kratkom odsječku izgleda dobro
Ako se sunovrati po ranijoj navadi, čarapica i pare na sunce
-
-
poštovani mittko
HPB Target 500 kn tak se šika a kaj bu dalje
Prvo treba doći do 500, pa ćemo tek onda vidjeti kako će dalje, za sada dobro napreduje. Sljedeća zona otpora je cca 540, pa onda 575, ali o tom potom.
HPB je pomeo sve pred sobom Daš mu prst, on uzme cijelu ruku
-
-
Mitkko@ je li jos aktualan tvoj graf za VLEN?
Hvala.
Je, aktualan je. Rekli bi - "dips are for buying". Ja sam kupio po 11,20, još uvijek držim, i na bidu sam na oko 12,60 da dokupim u slučaju nekog brzog propada.
Target je 15,00.
VLEN apdejt
Evo ga danas i ovdje breakout. Ciljamo 15,00.
-
Je, graf je aktualan. Cijenu je u uptrendu i nikako da se iskorigira kako sam predviđao (vidi švrlju na grafu)
Za očekivati je konsolidaciju, a hoće li onda biti u obliku pullbacka ovako kako sam ucrtao ili u nekom sideways kretanju gdje će se cijena još neko vrijeme kretati u rasponu 18-20 kn, tek ostaje za vidjeti. U svakom slučaju očekujem daljnji rast.
Jučer smo vidjeli i "golden cross" - 50EMA je prešla preko 200 EMA, to naznačuje da je bear market gotov i da nam slijedi bull market.
JDPL apdejt
Graf postaje zanimljiv. Cijena se održala iznad 18,30 i konsolidira se u obliku ascending trokuta, što je bullish. Target tog trokuta je oko 25 kn, što se dobro podudara sa mojom ranijom procjenom sljedećeg targeta od 24 kn gdje je prva sljedeća zona otpora.
RSI drži rastući trendlajn, MFI je pao taman do trendlajna.
Drugi target ostaje isti, 29 kn.
JDPL apdejt
I ovdje breakout.
-
@mittko dlkv? Pretpostavljam nista novo ako ga ne spominjes?
Btw...bilo bi zanimljivo, da ne kazem cudno vidjeti jdpl toliko up a atpl down ali ajmo vidjeti kako ce se odigrati
-
Btw...bilo bi zanimljivo, da ne kazem cudno vidjeti jdpl toliko up a atpl down ali ajmo vidjeti kako ce se odigrati
Da, DLKV ne spominjem jer još uvijek ne mrda, ali još uvijek je sve ok, leži na razini podrške.
Svi ovi moji grafovi su kratkoročne prognoze. I ATPL i JDPL su dugoročno bullish. Fundamentalno nema logike da jedan raste dok drugi pada, ali šta da radim, tako graf izgleda. Na ATPL smo vidjeli breakout prije 4 dana, a kod JDPL eto tek danas.
-
Da, DLKV ne spominjem jer još uvijek ne mrda, ali još uvijek je sve ok, leži na razini podrške.
Svi ovi moji grafovi su kratkoročne prognoze. I ATPL i JDPL su dugoročno bullish. Fundamentalno nema logike da jedan raste dok drugi pada, ali šta da radim, tako graf izgleda. Na ATPL smo vidjeli breakout prije 4 dana, a kod JDPL eto tek danas.
Da dopunim post - ovaj drugi target na JDPL je dugorocniji, vremenski nije usporediv sa ovim targetom na ATPL.
-
U svakom slucaju dobri gapovi su nastali u rastu reklo bi se da je interes bio poveci s obzirom na ponudu
-
U svakom slucaju dobri gapovi su nastali u rastu reklo bi se da je interes bio poveci s obzirom na ponudu
Definitivno. Moja greska je sto sam prerano prodao - obicno unaprijed stavim naloge oko targeta. Ima jedno pravilo u TA koje kaze da vrlo cesto nakon dugih konsolidacija ili kretanja cijene u nekom uskom range-u breakout bude silovit i cesto premasi sami target te formacije. Ali ok, covjek uci dok je ziv, drugi puta cu pametnije, steta je ne iskoristiti mentalitet krda
-
Definitivno. Moja greska je sto sam prerano prodao - obicno unaprijed stavim naloge oko targeta. Ima jedno pravilo u TA koje kaze da vrlo cesto nakon dugih konsolidacija ili kretanja cijene u nekom uskom range-u breakout bude silovit i cesto premasi sami target te formacije. Ali ok, covjek uci dok je ziv, drugi puta cu pametnije, steta je ne iskoristiti mentalitet krda
Zašto ne prodaješ u dva dijela?
-
Zašto ne prodaješ u dva dijela?
Inače tako radim, ali eto, ne znam zašto to ovdje nisam napravio. Nisam se u zadnje vrijeme puno posvetio trejdanju na ZSE, slabi su prometi pa mi je dosadno svakodnevno pratiti, onda samo unaprijed postavim prodajne naloge i ne razmišljam.
-
Mitkko, ajmo ubaciti malo determinizma u vasu sjajnu TA koja mi zaokupira misli...
Gdje vidite ATPL ako Q1 pokaze recimo 8 mil dobiti, a gdje ako pokaze 15 mil ili vise?
Imate li mogucnost poigrati se na takav nacin?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun