Pozdrav,
molio bih nekoga TA za Ingru...
Hvala
Pozdrav,
molio bih nekoga TA za Ingru...
Hvala
Drakula, ja te se ne bojim.
Josip je molio TA za Ingru
Imali smo jedan krasan bull run
Na tjednom, a i na dnevnom grafu ascending broadening...
Vidjeli smo i vrh, nalik flagpolu, sada konsolidacija, flag ili pennant
Kaže Bulkowski da je flag high and tight dobra prilika za kupnju. Target vam onda ide prema 20 kn.
Drugi pak kažu da ascending broadening počesto okine na dolje. - the schoolchart.com.
-----------In 80% of cases, the exit is bearish.In 75% of cases, an ascending broadening wedge is a reversal pattern.
In 60% of cases, an ascending broadening wedge’s price objective is achieved when the support line is broken. In 21% of cases, the price makes a pullback in resistance on the ascending broadening wedge’s support line.-------------
Bulkowski pak kaže 50/50%
Možda bude double top. Što se nekako uklapa u break prema gore. Možda se razvije SHS, prema dolje
Frankly, ne zna se. Barem ja ne vidim. Pogledajte linije ranijih vrhova cijene, to će vam biti suport ako krene niže.
Al' odokativno i po nosu, izglednije je da krene gore.
Protivno zakonima fizike
Sve skupa, bavimo se
Display MoreJosip je molio TA za Ingru
Imali smo jedan krasan bull run
Na tjednom, a i na dnevnom grafu ascending broadening...
Vidjeli smo i vrh, nalik flagpolu, sada konsolidacija, flag ili pennant
Kaže Bulkowski da je flag high and tight dobra prilika za kupnju. Target vam onda ide prema 20 kn.
Drugi pak kažu da ascending broadening počesto okine na dolje. - the schoolchart.com.
-----------In 80% of cases, the exit is bearish.In 75% of cases, an ascending broadening wedge is a reversal pattern.
In 60% of cases, an ascending broadening wedge’s price objective is achieved when the support line is broken. In 21% of cases, the price makes a pullback in resistance on the ascending broadening wedge’s support line.-------------
Bulkowski pak kaže 50/50%
Možda bude double top. Što se nekako uklapa u break prema gore. Možda se razvije SHS, prema dolje
Frankly, ne zna se. Barem ja ne vidim. Pogledajte linije ranijih vrhova cijene, to će vam biti suport ako krene niže.
Al' odokativno i po nosu, izglednije je da krene gore.
Protivno zakonima fizike
Sve skupa, bavimo se
zločesti je prva truba ingračeva.
mislim, truba je truba.
ali, s njom možeš nešto tek kada prosvira.
ovdi je mjuzik jako daleko...
u takvim slučajevima (nedorađenih obrazaca) ulazi se preko setupa za ulaz (indikatori, oscilatori, divergencije). barem ja tako radim.
inače, 80%-tni zicer je dorađeni obrazac + setup za ulaz.
zato je lijepo biti na likvidnom tržištu i stalno biti u potrazi za ovakvim zicerima...
a grobi-pionice su total dizaster za trgovanje, zahtijevaju cjelojutarnje piljenje u ekran...moš' i isplest par rukavica za to vrime...
Pa možeš trgovati i unutar trube, ako imaš cohones ili inside info
Nemam Ingru. Nisam je nikada imala, i ne žalim zbog toga.
Nisam imala ni Agrokor. Isto ne žalim
Dovoljna mi je Optima
Na kojoj je presušio volumen.
Pa možeš trgovati i unutar trube, ako imaš cohones ili inside info
Nemam Ingru. Nisam je nikada imala, i ne žalim zbog toga.
Nisam imala ni Agrokor. Isto ne žalim
Dovoljna mi je Optima
Na kojoj je presušio volumen.
aj ripit...
1. samo si u OPET. i opet ćeš u OPET??
2. daj, pliz, reci, postoji li poneka pionica s kojom se svakodnevno trguje,
pri čemu je promet iznad pola milje čuna?
Hrvatski rečeno, vjerujući razilaženju cijene u odnosu na pokazatelje, crobi bi mogao u korekciju. Blagu ili jaču vrijeme će pokazati. Kupce to i ne brine baš.
Hello darkness , my old friend..
I tako smo ručali, oprali suđe, pa malo na forum, ili na prozor
Onaj graf od Ingre, nije ono bila dobra perspektiva, prevelik frame za uhvatiti detalj
Flag je tako ispao ogroman, a u stvari nema flaga, samo malo povlačenje
Rounding top, koji to nije, kako oni ponekad nisu
Pa je vjerojatna potvrda vršne cijene, a da bi bio double top, pazite na razinu 11 kn
Zloćka, zloćka, ovo ti je promašaj
Išlo ravno na Mjesec, a sada raketa do Marsa ??? Ono... kupiš, zaboraviš, i probudiš se u pravi čas bogat
Naglasak u pravi čas.
aj ripit, mada nisam nikada ni znala
Kada se trejda u danu, frame 30 minuta graf ili kraće, kako se podese indikatori i oscilatori ?
Konkretno Directional / 14 standard i za smoothing line /, RSI i MACD
Čovjek uči dok je živ i umre neuk.
Kada se trejda u danu, frame 30 minuta graf ili kraće, kako se podese indikatori i oscilatori ?
To ti bude vlad pojasnit, ako se udostoji, on je tamo neki dr. znanosti. Mi smo obicni diplomci.
To ti bude vlad pojasnit, ako se udostoji, on je tamo neki dr. znanosti. Mi smo obicni diplomci.
ma nisam ti ja nikakav dr.
u stvarnom životu sam četverostruki mr: mr Vlad (mislin, čovik in d godenzi), koji je mr jednog tehničkog ( ) i mr jednog ekonomskog područja.
a i neki mini mr BA (ovaj područje ne šljivim, luk bez vode).
pošto sam, onako, matematički i inače kreativan, kompiliram, proučavam, testiram, stvaram svoje obrasce...
a za dejtrejd- pa nemoš i da oš s grobi-pionicama dejtrejdati.
inače satni grah.
kad zagusti 10 minutni.
da grah ne zagori.
Pitam za trade vani.
Ako je graf 10- minutni, kako se podese indikatori itd ?
Ne bi smjeli biti kao za daily graf, default.
Pa ako Vam nije teško 🙂
Pitam za trade vani.
Pa ako Vam nije teško 🙂
ja koristim potpuno iste kao za dejli graf.
da signali u različitim frejmovima budu ekvivalentni.
Display MorePitam za trade vani.
Pa ako Vam nije teško 🙂
ja koristim potpuno iste kao da dejli graf.
da signali u različitim frejmovima budu ekvivalentni.
Ja isto koristim svoje standardne postavke u svim tajmfrejmovima. Caka je da svi ti indikatori uzimaju svoje odrednice/podatke relativno u odnosu na tajmfrejm koji gledas, zato ne vidim zasto bi ista mijenjala.
inače, aktivno trejdanje stvarno te odsiječe od života...
a mene život (razni problemi) zadnjih par godina odsjekli od trejdanja.
glede trejda, najugodnije se osjećam kada radim s 3 dionice, instrumenta-štagod.
ta brojka 3 nameće mi se kao relevantna generalno u poslu: dnevnim važnijim zadatcima,
menađiranju (3 važne stvari max u jednom danu) itd.
s 3 stvari na pameti komforno se osjećam.
a 3 je i Božji broj...
sve više je previše i počinje stvarati konfjužn...
Imala sam učenog frenda koji je podešavao indikatore na 7, kada je motrio na promjenu trenda.
Hm.
Thanks Falks
Imala sam učenog frenda koji je podešavao indikatore na 7, kada je motrio na promjenu trenda.
Hm.
Thanks Falks
pazi, svi indikatori su ili lagging, ili pretpostavljaju nastanak/promjenu trenda nakon dostizanja nekih vrijednosti.
niti jedan od njih nije i ne može biti prediktivan.
u tom smislu fajn tjuning na 7 ne daje ti posebnu prednost.
Ha. Znala sam da nema silver bulleta.
A svejedno tužno zvuči, ko' kad shvatiš da nema Djeda Mraza.
Ja back to basic. Jack D.Schwager - Getting started in technical analysis.
-- There is the plain fool, who does the wrong thing at all times everywhere, but there is the Wall Street fool, who thinks he must trade all the time.--
Zgodna knjiga, al' ima iritantni nedostatak. Chartovi su nekoliko stranica udaljeni od teksta koji ih opisuje.
Ha. Znala sam da nema silver bulleta.
A svejedno tužno zvuči, ko' kad shvatiš da nema Djeda Mraza.
Ja back to basic. Jack D.Schwager - Getting started in technical analysis.
-- There is the plain fool, who does the wrong thing at all times everywhere, but there is the Wall Street fool, who thinks he must trade all the time.--
Zgodna knjiga, al' ima iritantni nedostatak. Chartovi su nekoliko stranica udaljeni od teksta koji ih opisuje.
obrasci su prediktivni.
kada se potrefi poznati obrazac s dokazanim setapom indikatora- mislim da skoro nema greške.
no, potraga za obrascima moguća je na širokim (brojem instrumenata) i dubokim (volumenom) tržištima...
npr. usa burza dobro trza.
a kripto je zakon.
"jedino" što iscrpljuje.
npr. kolega mitko baca grah svakih 5 minuta.
zamisli kolko kila fažola spraši svaki dan!!
mislim da intenzivan trejd ubija život-generalno.