1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 30, 2021 at 2:31 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

ATPL apdejt

OK, izašli smo iz flaga, vidjeli smo retest, sada bi bilo lijepo da potegne malo jače prema gore, da i ja nešto napokon na ovome zaradim, već pomalo gubim strpljenje. Fali volumen, dionica nije u fokusu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ATPL apdejt

Nemam pojma kuda ovaj brod plovi. Dionica nije u fokusu, prometi su nikakvi. Očekivao sam da će do sada već potegnuti prema gore, ali i dalje kilavi.

Obrisao sam sve švrlje sa starog grafa i pokušao stvari pogledati ispočetka, iz drugog kuta - rekli bi "tabula rasa". Uzeo sam weekly graf, da vidim širi trend. Weekly graf izgleda i dalje dobro - cijena je napravila ono što po meni izgleda kao double bottom (prvo dno u ožujku, drugo u listopadu). Uz to se formirala bullish divergenciju na RSI, MACD i MFI, što mi naznačava da vrlo vjerojatno i je double bottom.

Prvi target ove formacije je vrh prvog odbijanca (cca 230 kn), a drugi target (cca 320 kn) "comes in play" ako cijena uspješno osvoji prvi target.

Šta će od svega ovoga biti - ne znam, ovo je suviše daleki vemenski horizont da bih zauzimao pozicije samo temeljem toga, zato se i dalje se vodim za daily grafom. Ali ipak, ovaj graf je važan zato što podržava daily graf - oba ukazuju da će cijena vjerojatno ići prema gore.

Nezgodacija je što ulazimo u sezonalno slabiji period za brodare, gdje se očekuju niže vozarine, ali oopet, povijest je pokazala da su brodari i tim zimskim mjesecima znali potegnuti, okolnosti na tržištu su bile takve. Kako je korona ove godine koješta poremetila, možda se povijest opet ponovi.

Eto, "Budite dobri, lijepi i pametni" :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

ATPL apdejt

Cijena je i dalje u uptrendu, trenutno u fazi konsolidacije, izgleda da se formira bull flag. Hoće li flag biti u formi trokuta (crtkana linija) i klasične zastavice, pitanje je svih pitanja. Meni se za sada čini da ćemo prvo vidjeti propad do cca 160 kn prije nego vidimo breakout. O trenutku breakouta naravno ovisi i visina targeta, ali ajmo načelno reći da je prvi target i dalje 192 kn, drugi 214 kn. Treba pratiti. RSI će vjerojatno prvi dati signal daljnjeg kretanja cijene.

Paralelno pratim i BDRY koji je također u fazi konsolidacije. Ako u sljedećim danima ne rokne značajnije (održi se u ovom trokutu), to bi bilo dosta bullish i po ATPL.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 30, 2021 at 2:52 PM
    Quote from mitkko
    Quote from zlocesti

Ajmo se veseliti.

Kada bi se želje računale i krave bi letile

Disclaimer- Nisam ni hrabra, ni tehničar. Jedino što jutros imam vremena

Ako gledamo weekly, petogodišnji graf, dno je bilo na 84 kn, two pipes bottom ?

vidim, vidim... Cup n' handle. Rub cupa 174 kn, sada odrađujemo handle, target cupa je 260 kn

Prije toga bi moglo biti problema na liniji fibo 38%- 205 kn, pa 50 % 245 kn

Nice target :S

Ja sam gora od lopine sa starog foruma. Uvijek više ideja nego para :S

Display More

IGH

Slažem se, baš i ja to snimam, izgleda kao Cup&Handle. Target je oko 260 kn.

Cijena se fino konsolidira iznad 100EMA, trenutno je i iznad 50EMA, vidimo hidden bullish diverenciju na RSI. Volumen podržava bullish narativ.

Ipak, idemo korak po korak, prvo trebamo vidjeti breakout iz ovog klina/trokuta.

Display More

IGH apdejt

I dalje držim IGH na oku, i čekam breaokut. Jučer sam malo kupio, poklopilo me na bidu. Cijena i dalje drži 50 i 100 EMA. Volumeni su mali, svi čekaju potvrdu smjera. Ja ću probati kupiti veću količinu na 130-133 kn ako dođe dotle, ili kada vidim potvrdu breakouta.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 30, 2021 at 3:09 PM

ADPL

ADPL želi ići dolje. Ovo mi izgleda kao double top. RSI i MFI su u bearish divergenciji već neko vrijeme, Stoch je jučer dao sell signal. Vidjeli smo i povećani crveni volumen na vrhu.

Target je cca 165-169 kn. Čak i uz ovu korekciju ADPL će i dalje biti u uptrendu.

• Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • January 30, 2021 at 3:36 PM

Mitkko, ako imas volje i vremena, daj napravi za Zabu, pozdrav

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 30, 2021 at 3:41 PM

Netko je pitao za TPNG.

TPNG

Vjerujem da ćemo kratkoročno vjerojatno opet vidjeti cijenu oko 46,60-48,20 kn, tako da ako netko misli prodavati, preporučam da se još malo strpi, mogao bi ubrzo svoje dionice utopiti za 8-12% skuplje. Cijena je trenutno blizu zone podrške (42 kn), RSI je nedavno ukazao na bullish divergenciju (koja se ipak moguće već materijalizirala ovim rastom u zadnjih par dana, ali mislim da vrijedi probati), MACD se konsolidira, a Stoch taman izašao iz overbought.

Da rezimiram, mislim da su veće šanse da će prema gore nego dolje.

Inače, graf je banana. Ne znam kako firma stoji fundamentalno, ne pratim ju više, a i za trejdanje je premala likvidnost.

Ipak, da nije sve tako crno, postoji mogućnost da je ovo opet akumulacija. Ako se cijena još koji tjedan zadrži na ovim razinama, moglo bi postati zanimljivo.

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • January 30, 2021 at 4:57 PM

CROBEX je porastao za 67 bodova ili 3,85% od početka 2021. godine, prema trgovanju na ugovoru o razlici (CFD) koji prati ovaj referentni indeks iz Hrvatske.

Očekuje se da će se hrvatska burza dionica (CROBEX) trgovati na 1764,77 bodova do kraja ovog tromjesečja, prema globalnim makro modelima Trading Economics i očekivanjima analitičara. Veseleći se, procjenjujemo da će trgovanje iznositi 1702,98 za 12 mjeseci.

https://tradingeconomics.com/croatia/stock-market

delboy

ovako bi mogla izgledat situacija na crobexu

rast do 2200 laganini

korekcija od 33% fibbo support na 2070

formacija cup handle sa targetom do 2600

bullish zastavica oko 2600

drugi leg zastavica 2200-2600 sa targetom na 3000

za sad je to TO 3000

IScrpno nemojte zamjerit bez grafa to je i za one koji neznajuisčitat grafove

svako razmišljanje dobro došlo i sa grafom i bez

volim pogledati forum

poštovani delboy ovi gore su pokazali i graf na kojem se po mjesecima vidi razvoj pa Vas molim kad bu otprilike crobex 2200 itd

snaći će mo se haha

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 30, 2021 at 5:05 PM

U modi je update

Toliko puno pluseva za graf, hvala Vam, al' u stvaralačkom zanosu zaboravila vam nešto reći :S

Scallop je valjan kada probije 6,18 , to je potvrda. A i ne bi smio ispod 5,70. Inače je samo wishful thinking

Ako gledamo širu sliku, cup, a ovo je handle, ne bi ni on trebao ispod 5,50, kada smo imali velik volumen. Velik volumen nosi sa sobom puno uloženih emocija, pa bi to nekako bio suport.

Šaljem vam i picture, kako scallop izgleda, kada je sreće da ga vidimo

Sve skupa, bavimo se

Files

update.png 32.37 kB – 0 Downloads scallop.png 55.56 kB – 0 Downloads
  • tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • January 30, 2021 at 7:41 PM

mittko

radna subota znači da si zaposlen!!?? uz sve što si napisao i što pišeš čime se baviš i što sve ne pratiš i gdje sve ne trguješ, rudariš.... još i radiš? pa kako uspijevaš posložiti to sve!!!??? svaka čast! ja mislio da si slobodni strijelac.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 30, 2021 at 9:42 PM

Mittko ako si od volje jel može za HPB???

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 31, 2021 at 7:15 PM

Opte ljubim, a škicam HT , prevtrljivica prava :S

A ovo stvarno neka i mitkko pogleda,..

Ekipa, a da počnete ozbiljnije učiti TA, više ljudi bolje vidi ..

Na HT zanimljiv pattern. Nisma sigurna da se uklapa u ascending inverted scallops, mada bih 90% rekla da se uklapa

Ako se niz nastavi target mu je 192 kn. Samo je malo zapeo trenutno

Samo vidim i ascending broadening formaciju, megafon usmjeren gore, a on ima nezgodnu naviku da u cca 60% slučajeva okine dolje. Tako sam ja čekala, i čekala.. i čini se da ću još čekati povlačenje

Propustila lijepi run od 150 kn, do 185 kn, a briga nikakva. Hoćeš dobro- neću. Hoćeš zlo- objeručke

A na daily grafu na investing platformi A/D linija strmo dolje, to pak ne valja.

Hm

Files

ascending inverted.png 44.13 kB – 0 Downloads HT 31.01.png 71.94 kB – 0 Downloads malo je zapeo.png 60.24 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 31, 2021 at 8:35 PM
    Quote from StockValue
    Quote from mitkko

OPTE apdejt

Ovaj serijal grafova za OPTE dostojno stari :)

Prvi graf sam objavio točno na dnu, kasnije ponovo pozvao na kupnju po 5,00-5,10, a danas vidimo opet breakout prema targetu ovog Adama i Eve. Hvalite me usta moja :)

Nisam narcis, svakome povremeno treba pohvala za ohrabrenje :) Kada neće nitko drugi, eto, pohvalit ću sam sebe :)

Apdejt u nastavku.

Display More

Kolega mitkko, svaka čast na ostvarenoj prognozi.
    Da li bi se i na ovom tjednom grafu OPTE mogao iščitati potencijalno isti obrazac u razvoju, naravno ukoliko dođe do proboja iznad 6kn sa targetom oko 7,5kn?

Display More

Da, definitivno je moguće. Evo još jedna mogućnost, target je sličan. Vidi graf u nastavku.

Kvaka je da je cijena došla do razine otpora, tako da za nekakva ozbiljnija daljnja predviđanja treba malo pričekati da vidimo u kojem smjeru će se stvari dalje razvijati. Do tada su sve ovo samo želje. Trejderi kupuju kada je cijena blizu razine podrške, prodaju kada cijena dođe do razine otpora. Veća je vjerojatnost da će se sada cijena prvo konsolidirati na ovoj razini, nego da će i dalje agresivno ići prema gore. Dakle, ovo što sam nacrtao na grafu je jedna bullish varijanta, mogućnost koja mi se sada čini moguća (neću reći vjerojatna), ali ne planiram ništa po tom pitanju poduzimati (kupovati) dok ne vidim potvrdu.

Shema na grafu je cup&handle. Ovo je samo, kako sam rekao, želja. "Cup" je malo deformiran zbog velike crvene svijeće na početku, ali mislim da ovo i dalje možemo gledati kao "cup". "Handle" se uobičajeno formira do trećine visine šalice, što pada taman na ovaj trendline, a gdje je ujedno i prirodna zona podrške od ranije. Ovakva konsolidacija bi bila bullish i učinila bi ovu ideju o "cup&handle" patternu puno izglednijom.

Target ove formacije je 7,85 kn.

Eto, pratimo dalje.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 31, 2021 at 8:43 PM
    Quote from tollway

mittko

radna subota znači da si zaposlen!!?? uz sve što si napisao i što pišeš čime se baviš i što sve ne pratiš i gdje sve ne trguješ, rudariš.... još i radiš? pa kako uspijevaš posložiti to sve!!!??? svaka čast! ja mislio da si slobodni strijelac.

Haha, da, zaposlen sam, tj. samozaposlen. Šta da ti kažem, nemam baš život 🤷 .

Imam firmu za projektiranje i nadzor u graditeljstvu. Ja osobno sam statičar, danas je to postalo popularno zanimanje 8) . Ako netko treba kakav savjet po tom pitanju neka mi se slobodno javi.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • January 31, 2021 at 11:31 PM

ahaaaa, kao statičar prvo pronađeš najčvršću građevinu u čiji podrum smjestiš kompletno postrojenje za rudarenje, u prizemlju mašineriju nakrcanu kojekakvim algoritmima i raznoraznim botovima za trgovanje na nasdaqu, a na katu prostorija prepuna ekrana sa tehničkim analizama!

u blizini mora da je neka minihidrocentrala za napajanje strujom! ako se kojim slučajem i kat i prizemlje uruši u ova luda vremena, core busines u podrumu još uvijek proizvodi satošije! mudar li si svat! :huh: :)

• delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • February 1, 2021 at 12:35 PM

MITKO

jel se trokut skupio na IGH kao gaće kupljene od čistog pamuka u kineskoj trgovini

čini mi se da se zauzima niski start za ......................

• jocaAMsterdam
    Student
    Reakcija primljeno
    73
    • February 1, 2021 at 1:27 PM

Može li netko napraviti graf za Dalekovod ?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 1, 2021 at 1:57 PM

Ja sam pogledala, ako se to računa :S

Izgleda da su teški dani iza vas.

Odradili ste vrstu triple topa, nešto tome nalik, cijena se povukla do fibo 50% i odbila. Weekly je za up, cijena ide uzbrdo u kanalu

Bollinger squeeze na dnevnom grafu, navještava promjenu.

Dlkv ima naviku kretati se kružno, pa sada očekujte malo povlačenje cijene.

Linija A/D u usponu, Chaikin isto, na MACD se ne vidi divergencija..

Verdict- izgledan rast cijene

Files

dlkv weekly.png 61.34 kB – 0 Downloads Dlkv daily.png 74.77 kB – 0 Downloads
  • amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • February 1, 2021 at 2:19 PM

Kolega Mittko,moze graf za Adrs2? Bolinger se suzio a i izgleda mi konsolidacija u tijeku oko 410kn te izgledan rast pa barem da popunimo gap na cc.455kn?

Sory zlocka moze i tvoj graf..😉

Edited once, last by amerikanec: Merged a post created by amerikanec into this post. (February 1, 2021 at 2:19 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 1, 2021 at 2:38 PM

Obzirom da mi je glas poznat, mada lice ne prepoznajem, mislim da Vi to možete lijevom rukom nacrtati kao nas dvoje sa tri ruke. :S

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 1, 2021 at 8:01 PM
    Quote from amerikanec

Kolega Mittko,moze graf za Adrs2? Bolinger se suzio a i izgleda mi konsolidacija u tijeku oko 410kn te izgledan rast pa barem da popunimo gap na cc.455kn?

Sory zlocka moze i tvoj graf..😉

Nisam danas pratio trgovanje, vidim da je danas porasla, to bi mogao biti dobar znak. Pogledam graf malo kasnije, nisam sada uz kompjuter.

U nastavku prilazem prepisku sa jednim kolegom od zadnjih dana na tu temu, mozda ti sta pomogne.

"Zabrinjavajuće je što na ovom rastu jako opada volumen svakim danom, to ti govori da će ubrzo hlađenje, zato pripazi. Možda potegne još do 440 kn, to je nekakva ranija zona otpora, a i psihološki okrugla brojka. Bollinger je "razvaljen", Stochastic u overboughtu."

"Vidim da se ADRS2 fino korigira, cijena je došla skoro u kunu do targeta na ovom grafu iznad :) Korekcija je bila očekivana. Sada mi se čini da bi dobra kupnja mogla biti u zoni 405-411 kn. Ako ništa drugo, tu negdje bi trebao biti prvi odbijanac."

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 2, 2021 at 12:07 PM

Na novoj platformi se tako lijepo crta...

Iga. ništa u smislu nečega što već ranije nismo crtali

Weekly za cup, trenutno smo u zoni konsolidacije, handle

AD linija uzlazna, RSI oko 50%, taman za odbijanje

Handle je formirao trokut, nekako mi je teško zamisliti da će imati break prema dolje.

Prvi target 170 kn, što je i linija cupa. Target cupa 240 kn :S

Files

IGH weekly.png 47.42 kB – 0 Downloads IGH daily.png 130.88 kB – 0 Downloads

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago