Ima i onaj lik Scrooge, Charles Dickens, Božićna priča. Odličan roman i pouka.
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
Mitkko, ne vidim ja ono tako pesimistično
Možda zato što imam papir
Meni je ono još uvijek handle. Do razine 5,10 ne brinem, ali i ne vadim novac
Mada je razumno izvaditi ga tek nakon povratka na razine desnog ruba cupa, 5,94 i breaka
Onda je cup n' handle .
Ali mi smo svi toliko već puni papira da je tržište plitko.
A bid će se čudesno oporaviti " na vijest", kada je bude.
Za to nam ne trebaju grafovi
-
Što više crtam, sve si više mislim da je ovo čista ezoterija
Meni ovo uopće ne izgleda loše
Pod uvjetom da imaš papir, i možeš na ask
I imaš novaca, i možeš na bid
Ili si ortodoksni , i čekaš isplatu
I još uvijek se nadam da me ne shvaćate ozbiljno, mada ima nešto i u prirodi u tom Fibbo nizu, Golden ratio npr........
-
evo ak ne bu ove godine a ak nebu bu neke druge godine uglavnom bit će
ove godine se ukinut may u kalendaru
https://www.marketwatch.com/story/dont-be-…0?mod=home-page
Ključne riječi
"Nemojte se zavaravati!" Pad od 40% mogao bi biti pogođen sljedeće godine nakon što ovaj skup medvjeda na tržištu izblijedi, upozoravaju ekonomski stručnjaci veterani
molim majstore za TA jedno remek djelo za crobex
-
evo ak ne bu ove godine a ak nebu bu neke druge godine uglavnom bit će
ove godine se ukinut may u kalendaru
https://www.marketwatch.com/story/dont-be-…0?mod=home-page
Ključne riječi
"Nemojte se zavaravati!" Pad od 40% mogao bi biti pogođen sljedeće godine nakon što ovaj skup medvjeda na tržištu izblijedi, upozoravaju ekonomski stručnjaci veterani
Senzacionalno i šokantno😮😱😲
-
šta kažu tehničari?.....ameri jednostavno odbijaju pasti bez obzira na loše vijesti.......hoče li ih pogoditi zalutali metak ili če vrijeme odnosno loši rezultati u budučnosti učiniti svoje?
-
Zahebali Nea i ove koji bacaju grah i crtaju ovisno o tome jesu li u kesu ili nekoj poziciji 😎
-
Ha
Nekako se ne osjećam prozvanom, ne bih ja ...
Stvarno, nisam vas nikada varala
Ima nešto u toj TA... , ponekad
Na nešto moraš trgovati.... na value, gut feeling, inside info, na sreću....
Ovo je trogodišnji weekly, i onaj pad na razinu 61,8 % daje čovjeku za misliti
---------The golden ratio is about 1.618, and represented by the Greek letter phi, Φ. ... The golden ratio is sometimes called the "divine proportion," because of its frequency in the natural world. The number of petals on a flower, for instance, will often be a Fibonacci number
A sve je to RTL......... samo zabava
Ne ide bez dobre stare sreće.
Potrebna je ----- Spoznaja, sredstva, strpljenje, sreća---- pisao je Kostolany
-
Evo moje vidjenje i novi count Crobexa. Slozena korekcija A-B-C-D-E je gotova. Retesta dna po svoj prilici nece biti. Zgotovljen ciklus IV.
Crobex bi se mogao vratiti uskoro na donju granicu trokuta,manji brzi pad i potom izlaz gore s vanjske strane. No to je samo moja teorija.
Vrijeme ce pokazati.
-
Obicno tako radi.
Odlicno nacrtano g. Neo
False break out na dolje pa rampa gore
-
-
danas sam na YouTube-u naišao na izvrstan clip Petera Brandta o tehničkoj analizi
Classical Charting Principles That Really Matter
njegovi principi su da se trend prvo određuje putem tjednog grafa, a potom putem dnevnog grafa (slično navodi i Elder)
obzirom da se radi o ljudima koje možemo smatrati trejderskim institucijama, molio bih kolege da ubuduće svoje projekcije kretanja cijene prikazuju na navedeni način.
unaprijed zahvaljujem
-
Kao prvo isti nema count valova sto je najbitnije.
Bez brojanja valova kako uopce moze znati gdje je dionica. Bazira rad na prepoznavanju paterna i na SMA linijama. Mozda to pali u USA al u nas isto ne pali. Macs buy u nas obicno znaci sell i obratno.
-
Jutros sam nacrtala Optimu jednom previše
Prava je istina da mi se neće započeti dan
Gledala sam je u svim vremenskim okvirima, od trogodišnjeg weekly do 120 minutnog tromjesečnog.
Trenutno sideway, ili povlačenje od posljednjeg simboličnog rasta od 5,10 do 5,95
Menažerija od linija.
Mali descending triangle, descending broadening, suport na fibo 61,8% na 5,40 što se i vidi po trenutnim nalozima na bidu....
Sve skupa, kladionica
Stavila sam novac na stol na break up.
-
Trogodišnji weekly
Meni to izgleda za beak up, posve neargumentirano, nagađajući
Još uvijek flagpole, i flag... bullish flag, sedmi tjedan, kažu da su relevantne u trajanju do 8 tjedana, nategnuto
maksimalno 12 ...
Što se nekako podudara sa približavanjem roka
Zgodna je ta TA, svatko vidi što mu je drago
-
Jutros sam nacrtala Optimu jednom previše
Prava je istina da mi se neće započeti dan
Gledala sam je u svim vremenskim okvirima, od trogodišnjeg weekly do 120 minutnog tromjesečnog.
Trenutno sideway, ili povlačenje od posljednjeg simboličnog rasta od 5,10 do 5,95
Menažerija od linija.
Mali descending triangle, descending broadening, suport na fibo 61,8% na 5,40 što se i vidi po trenutnim nalozima na bidu....
Sve skupa, kladionica
Stavila sam novac na stol na break up.
Treba nam break up iznad 5,80 onda će krenuti.
Nekak imam gut feeling.
-
PTKM
Ako misli dalje rasti, sada bi bio dobar trenutak da krene u tom smjeru.
Imamo simetrični trokut nako uptrenda. Stochastic je u oversold, RSI, MACD i MFI u konsolidaciji.Cijena je iznad svih EMA-ova, svi Ichimoku signali pozitivni.
Sada trebamo jednu veliku zeleni svijeću do iznad 80 kn na povećanom volumenu i vjerujem da će se trejderi onda priključiti i pogurati cijenu do cca 92 kn.
Potencijal rasta je cca 23%.
-
TPNG
Ovako bi moglo izgledati sljedećih mjesec dana.
Cijena je na gornjem rubu Bollingera, trenutno u konsolidaciji. EMA u bullish formaciji, RSI, MACD i Stoch u uptrendu. MFI pokazuje akumulaciju koja je počela još početkom veljače.
Cijena bi se mogla konsolidirati u bull flag formaciji možda sljedećih 15-ak dana, nakon koje je očekivan nastavak uptrenda. Bull flag bi mogla ići do negdje između 0,5 i 0,38 Fib, gdje je i prijašnja zona potpore, a gdje će vjerojatno biti i 26EMA. 26EMA se u zadnjih nekoliko mjeseci ovdje pokazaa kao dobra razina potpore.
Na weekly grafu je MACD dao buy signal, weekly svijeća je zatvorila u crvenom i debelo iznad Bollingera, to bi također značilo da slijedi konsolidacija. Na weekly grafu svi indikatori imaju još dosta rostora za rast.
Predviđao sam bull flag sa targetom do 63 kn, a dobili smo nekakav falling wedge (sličnu formaciju) čiji je target od 57 već dostignut. U svakom slučaju cijena je došla do predviđene zone podrške oko 49 kn.
Cijena je i dalje iznad svih EMA-ova, Ichimoku u dalje podržava rast, RSI i dalje u trendu prema gore, MACD sramežljivo okreće prema gore, Stochastic neodlučan. Fali nam par dana većeg volumena koji će odrediti daljnji smjer.
Za dalje imam dva scenarija:
Scenarij A - cijena se konsolidira u rasponu 52-55 kn, napada kotu 57 kn, tu zastaje i radi proboj prema gore sa targetom do 63 kn.
Scenarij B - opet konsolidacija cijene u range-u 52-55 kn, ali cijena ne uspijeva (uvjerljivo) prijeći 55 kn i strmoglavljuje se prema cca 43 kn.
Način trgovanja u sljedećih par dana bi trebao potvrditi smjer.
-
DDJH
Trenutno je za DDJH "do or die".
Cijena je u petak probila i zatvorila iznad trendline-a, i to nakon što smo u četvrtak vidjeli hammer svijeću koja se zadržala iznad 26 EMA. Stochastic izgleda kao da izlazi iz konsolidacije, MFI je i dalje u uptrendu, RSI je i dalje u bullish teritoriju i upravo je probio trendline prema gore.
Iznad je 50 EMA na cca 3,00 kn koju bi cijena u sljedećim danima trebala probiti i konsolidirati se iznad kako bi nastavila prema gore sa kratkoročnim targetom oko 3,30 kn, što je cca 14,50% više nego danas.
Ukoliko bi cijena zapela na 50EMA, onda vjerujem da bi se brzo strmoglavila nazad do cca 2,50 kn.
Gledam stare grafove ovih stečajuša, pa evo još jedne. VIRO.
Stari graf je i dalje aktualan. I dalje banana.
-
Evo još jedan graf (neću reći stečajuše da nekoga ne uvrijedim)
DLKV
Cijena se konsolidira u padajućem trokutu. Obično ti trokuti imaju breakout prema dolje, ali isto tako u bull marketu kada sjede na jakoj zoni podrške znaju otići prema gore. Cijena trenutno leži na 50EMA i testira gornji rub trokuta. Ključno je sada kako će se cijena i volumen ponašati u slučaju proboja preko 4,10 kn. Svi indikatori su u bull teritoriju i ukazuju na potencijalni breakout prema gore sa targetom na cca 4,70 kn.
U slučaju da cijena izgubi potporu na 3,80 kn, odosmo brzo dolje do 3,50 odnosno 3,30 kn.
-
Candle in the wind
Opteljupci, ovo je danas krenulo na dobro
Godišnji weekly graf
Jedna je svjećica probila trend liniju. Mali volumen, al' sve je nekako posloženo za rast
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun