1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • November 8, 2021 at 9:14 AM
    • #2,701
    Quote from accountant

ustavna stručnjakinja Barić o uvođenju covid potvrda (tportal.hr)

sve je jasno, ostavimo teorije zavjere po strani!

i dalje imamo izbor između:

a) cijepljenja ili obveznog testiranja

Do siječnja 2022. kada će se ukidanjem te mogućnosti odabira obaveznog testiranja praktički nametnuti obaveza cijepljenja za sve.

Drugim riječima, za osobe koje ne žele primiti cjepivo derogiraju se ljudska prava zajamčena Ustavom RH te međunarodnim konvencijama.

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 8, 2021 at 9:39 AM
    • #2,702
    Prvi put nakon 15 mjeseci bez ijednog umrlog od covida, cijepilo se više od 70 posto stanovništva
    www.poslovni.hr

Toliko,treba li se cijepiti.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 8, 2021 at 9:44 AM
    • #2,703
    Quote from Sony

https://www.poslovni.hr/svijet/prvi-pu…vnistva-4311967

može brojevi za Austriju? Hvala ^^

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • November 8, 2021 at 10:51 AM
    • #2,704

Apsolutno podržavam demokratsko pravo slobodnog izbora i slobode govora do onoga trenutka kada to ugrožava moja prava i moju slobodu.

Moje pravo na zdravlje je iznad nečijeg prava na mišljenje i slobodno kretanje uz slobodno širenje virusa.

Takozvanim ljudskim pravima na slobodu počeli su ugrožavati život meni i mojim bližnjima na način da su opteretili zdravstveni sustav tako da se ne može doći do liječnika niti primarne zaštite, a niti se može liječiti druge bolesti za koje su potrebne intezivne njege, anesteziolozi, zdravstveno osoblje.

Doživiš li prometni udes, pitanje je kako ćeš proći bolnici gdje je osoblje i infrastruktura ograničena zbog liječenja korona bolesnika. U poslijednje 2 godine ne koristimo prava iz zdravstvene zaštite. A od kada je došlo cjepivo pa do danas imamo oko 50 % cijepljenih koji NE MOGU KORISTITI svoje pravo na zdravstvenu zaštitu.

Ako smo prije cijepljenja svi bili isti, više nismo.

Ako se zna da necijepljeni opterećuju zdravtveni sustav i time ugrožavaju pravo na život i zdravlje cijepljenima molili bi da se zbog nemogućnosti ostavrivanja prava na zdravtvenu zaštitu značajno nama cijepjenima plaćanje zdravstvene zaštite jer je ionako NE MOŽEMO koristiti jer je zakrčena hospitaliziranim korona bolesnicima koji većinom NISU CIJEPLJENI.

Ujedno je vrijeme za dići i pokoju ustavnu tužbu za narušavanja prava na zdravlje i zdravstvenu zaštitu cijepljenih. Protiv države koja to nije u stanju omogućiti.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 8, 2021 at 11:04 AM
    • #2,705

zna li se u slučaju ministra financija i PPV Marića je li necijepljeni član obitelji zarazio ministra ili je cijepljeni član obitelji zarazio ministra ili je cijepljeni ministar zarazio necijepljenog člana obitelji ili je cijepljeni ministar zarazio cijepljenog člana obitelji,

u bilo kojoj kombinaciji jasno je samo da cijepljeni ima pravo okolo slobodno širiti virus, ako je ishodio za to potrebni dokument izdan od tzv. strožera uz moto, idi i zarazi ih što više

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • November 8, 2021 at 11:41 AM
    • #2,706
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Apsolutno podržavam demokratsko pravo slobodnog izbora i slobode govora do onoga trenutka kada to ugrožava moja prava i moju slobodu.

Moje pravo na zdravlje je iznad nečijeg prava na mišljenje i slobodno kretanje uz slobodno širenje virusa.

Takozvanim ljudskim pravima na slobodu počeli su ugrožavati život meni i mojim bližnjima na način da su opteretili zdravstveni sustav tako da se ne može doći do liječnika niti primarne zaštite, a niti se može liječiti druge bolesti za koje su potrebne intezivne njge, anestezilozi, zdravtveno osoblje.

Doživiš li prometni udes, pitanje je kako ćeš proći bolnici gdje je osoblje i infrastruktura ograničena zbog liječenja korona bolesnika.

Ako smo prije cijepljenja svi bili isti, više nismo.

Ako se zna da necijepljeni opterećuju zdravtveni sustav i time ugrožavaju pravo na život i zdravlje cijepljenima molili bi da se zbog nemogućnosti ostavrivanja prava na zdravtvenu zaštitu značajno nama cijepjenima plaćanje zdravstvene zaštite jer je ionako NE MOŽEMO koristiti jer je zakrčena hospitaliziranim korona bolesnicima koji većinom NISU CIJEPLJENI.

Ujedno je vrijeme za dići i pokoju ustavnu tužbu za narušavanja prava na zdravlje i zdravstvenu zaštitu cijepljenih. Protiv države koja to nije u stanju omogućiti.

Display More

Isječak iz knjige: Kako je počeo fašizam u mojoj glavi? 8o

Display More

Podržavam demokraciju sve dok načela iste nisu u suprotnosti sa mojim osobnim interesima.

Nazovimo to "Uvjetnom demokracijom".

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 8, 2021 at 11:53 AM
    • #2,707

mislim da se većina nas ovdje slaže da virus postoji, dakle nema potrebe za etiketiranjima floskulama tipa antivakser, ravnozemljaš... to je baš jadno. Cijepio sam djecu sa svime što treba i što dokazano djeluje već desetljećima, zadnje MO PA RU ili kako se već zove, dijete mi se cijepilo pred par tjedana. Virus je umjetno stvoren kao i ova 'pandemija' to već ptice na grani znaju, umjesto da budete ljuti na tipove kao što je ovo biće Faucci, vi se ljitite na nas što nećemo to smeće u sebe a nama se prijeti konstantno, gubitkom posla, sloboda putovanja, još malo i postojanja?... e pa neće ići :)

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • November 8, 2021 at 12:00 PM
    • #2,708
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Isječak iz knjige: Kako je počeo fašizam u mojoj glavi? 8o

Ne nego post na tzv finacijskom forumu koji ne razumije da je krađa kada nekome uzimaš novce za nešto što ne postoji. Kradu cijepjenima novce SVAKOG MJESECA za zdravtveno osiguranje KOJE NE POSTOJI. Dakle, smanjiti premiju zdravstvenog za cijepljene. A tako se radi desetljećima u zemljama koje su normalna razvijerna društva da npr ljudi koji ne puše i bave se rekreacijom, a što im se kontrolira, plaćaju manju premiju zdravstvenog osiguranja.

Ali to naravno ovdje u zemljici antivaksera, ravnozemljaša i korona je izmišljotina, a o deontologiji i pravu na zdravlje da ne govorimo, nitko ništa ne razumije, Zemljica hrčaka i neznanja :) Investitori :) Mogu si zamisliti vaše zarade na burzi :))

Zato Izrael nema epidemiju i postaje korona virus endemski, a u ovoj zemljici tek počinje :)

Quote from Milijarder

Mali Hitleri iz naših sokaka! :D

Antuntun to si ti ?

Display More

Samo što u zapadnim razvijenim drustvima plaćas premiju zdravstvenog koju hoces i koliko mizes (barem u usa) dok kod nas te niko ne pita skine ti sa primanja svaki mjesec i cijepljenima ,necjepljenima ,pusacima ,zderonjama,itd

Quote from Sony

https://www.poslovni.hr/svijet/prvi-pu…vnistva-4311967

provjerimo za par dana ,pa ce mo vidjeti jeli opet umiru od covida

Edited once, last by zm1: Merged a post created by zm1 into this post. (November 8, 2021 at 12:04 PM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 8, 2021 at 12:07 PM
    • #2,709

molio bih upućenije da nam iznesu plan vraćanja duga nastalog za vrijeme trajanja corone, hoće li samo cijepljeni vraćati dugove, ja nisam još ništa potrošio iz sustava za račun svoje obrane od te pošasti evo već skoro 2 godine, malo maskica i nešto dezinficijensa sam odlučio sam financirati u tome periodu, kao podrška sustavu i priznanje da virus postoji, što naravno nisam od samoga početka nikada negirao, čak mislim da je takav šišmiš jednom proletio pokraj mene, ali sam se na vrijeme izmakao

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • November 8, 2021 at 12:24 PM
    • #2,710

To vam je NaBidAsku generalizacija tj najčešća logička pogreška : Virus je umjetno stvoren kao i ova 'pandemija' to već ptice na grani znaju,

Već ptice na grani i svi NE ZNAJU da je ova pandemija umjetna.

Npr u mojoj rečenici je generalizacija isto upotrebljena: Ali to naravno ovdje u zemljici antivaksera, ravnozemljaša i korona je izmišljotina, a o deontologiji i pravu na zdravlje da ne govorimo, nitko ništa ne razumije,

Nitko ništa ne razumije.Isprike, ipak ima nekih koji i razumiju.

Da je Hrvatska zemlja antivaksera i ravnozemljaša - to je istina. Vidimo samo po stupnju procijepjenosti kao i teorijama o porijeklu bolesti koje bi bile dostatne za kakav dobar distopijski SF horor, To je uplašilo vjernike u facebook i ostale društvene mrežne tričarije. Oni vjeruju facebooku. A kako li će tek vjeroavti Tesli kada ga mobitelom pozovu, a on dođe gdje oni to žele i odveze ih gdje pomisle. Pa oni će misliti da je sve što Tesla kaže istina :)

Od nas su po procijepjenosti slabije Bugarska i još pokoja zemlja. Interesantno je da im visina BDP korelira s procjepljeniosti kao i distopijski scenariji porijekla virusa i porijekla vrsta. Kada pogledamo worldometar uočavamo da je Hrvatska 19 zemlja na Zemlji po broju umrlih na 1 milion stanovnika. To su činjenice. Kao što je činjenica da je ovakvu vrstu epidemije čovječanstvo već nekoliko puta zabilježilo : kuga dva do 3 puta, španjolska gripa, Covid 19.... Kada je kuga za vrijeme Istočnog Rimskog carstva i cara Justinijana pobila vojsku s kojom je Justinijan planirao osloboditi Konstatninopolis od Turaka tada se pričalo da ga je Bog kaznio. Ovaj puta je netko izmislio/ dizajnirao virus. Nikako ne može biti najjednostavnije, a to je da je jednostavno kao i druge zoonoze preskočio vrstu i postao virus patogen i ljudima. Ali za vrijeme cara Justinijana nisu znalči za postojanje virusa, Sada se ipak zna, pa ipak...

Istina je da je visina premije zdravstvenog osiguranja u Njemačkoj, Mađarskoj, USA itd vezana za životne navike kao i za procijepljenost. Činjenica je da se u Hrvatskoj plaća premija zdravtvenog osiguranja koja se ne može koriustiti, a posebno sada kada i oni koji su cijepljeni još ne mogu normalno živjeti jer ih ovi distopijskih filmova u glavi bukvalno maltertiraju.

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 8, 2021 at 2:09 PM
    • #2,711
    Quote from Moller

zna li se u slučaju ministra financija i PPV Marića je li necijepljeni član obitelji zarazio ministra ili je cijepljeni član obitelji zarazio ministra ili je cijepljeni ministar zarazio necijepljenog člana obitelji ili je cijepljeni ministar zarazio cijepljenog člana obitelji,

u bilo kojoj kombinaciji jasno je samo da cijepljeni ima pravo okolo slobodno širiti virus, ako je ishodio za to potrebni dokument izdan od tzv. strožera uz moto, idi i zarazi ih što više

Da,zarazit će ih ali simptomi laički rećeno nisu ništa i samo oni koji boluju još od nećega mogu biti u opasnosti.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 8, 2021 at 2:14 PM
    • #2,712
    Quote from Sony
    Quote from Moller

Da,zarazit će ih ali simptomi laički rećeno nisu ništa i samo oni koji boluju još od nećega mogu biti u opasnosti.

nema negativnih kaže gospođa, samo pozitivni su dobrodošli u tor

Zamjenica ravnatelja HZJZ: Negativan test može biti lažno negativan
    www.poslovni.hr

a ni ovo vidim nikoga ne zabrinjava, mnogi očito maštaju ako su cijepljeni da će postati Betmeni i Supermeni,

a nikako Impotmeni

Dva čudna simptoma otkrivaju da ste imali koronu: Jedan užasava muškarce, drugi žene
    www.poslovni.hr
  • etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • November 8, 2021 at 2:47 PM
    • #2,713
    Quote from renchi

. Kao što je činjenica da je ovakvu vrstu epidemije čovječanstvo već nekoliko puta zabilježilo : kuga dva do 3 puta, španjolska gripa, Covid 19....

Po statistici ozbiljnosti nisu niti blizu.

Quote from Moller

https://www.poslovni.hr/hrvatska/zamje…gativan-4311978

A može li pozitivan bit lažno pozitivan?

"Direktor Pfizera najavio datum do kada bi mogla biti gotova pandemija koronavirusa"

Direktor Pfizera najavio datum do kada bi mogla biti gotova pandemija koronavirusa
    www.poslovni.hr

WTF?

Edited once, last by etoimene: Merged a post created by etoimene into this post. (November 8, 2021 at 2:49 PM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 8, 2021 at 3:03 PM
    • #2,714
    Želite živjeti dulje? Potrebno je prihvatiti samo jednu genijalnu naviku! - Ordinacija.hr
    U ovom svijetu, a posebno tijekom ovih teških mjeseci, biti u društvu optimistične osobe je pravo veselje…
    ordinacija.vecernji.hr
    Quote from etoimene
    Quote from renchi

. Kao što je činjenica da je ovakvu vrstu epidemije čovječanstvo već nekoliko puta zabilježilo : kuga dva do 3 puta, španjolska gripa, Covid 19....

Po statistici ozbiljnosti nisu niti blizu.

Quote from Moller

https://www.poslovni.hr/hrvatska/zamje…gativan-4311978

A može li pozitivan bit lažno pozitivan?

"Direktor Pfizera najavio datum do kada bi mogla biti gotova pandemija koronavirusa"

https://www.poslovni.hr/svijet/direkto…avirusa-4311860

WTF?

Display More

može ako Stožer zaključi da nema dovoljno zaraženih, a znamo da je kod naših političara to učestali slučaj, uglavom su lažno pozitivni ali se dobro skrivaju

ubijaju i posljednju nadu ovim mladim ljudima u normalan život

Želite živjeti dulje? Potrebno je prihvatiti samo jednu genijalnu naviku! - Ordinacija.hr
    U ovom svijetu, a posebno tijekom ovih teških mjeseci, biti u društvu optimistične osobe je pravo veselje…
    ordinacija.vecernji.hr
  • NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 8, 2021 at 3:14 PM
    • #2,715

tko propitkuje i želi spoznati više od uobičajenih cijepi se, cijepi se, cijepi se gluposti nek posluša od 1:18:00 godspodin Lauc upravo objavio video na svom zidu. Hvala bogu da ima još normalnih ljudi.

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • November 9, 2021 at 9:27 AM
    • #2,716

Za zapitati se

Znanstvenik koji je razvijao cjepiva tvrdi- ČEKA NAS POMOR EPSKIH RAZMJERA!
    Znanstvenik Vanden Bossche koji je i sam razvijao cjepiva tvrdi da treba što hitnije zaustviti cijepljenje jer će doći do strašnog pomora mutacijom virusa.…
    rumble.com
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • November 9, 2021 at 9:44 AM
    • #2,717

NE, cjepiva protiv Covida neće izazvati pomor epskih razmjera (faktograf.hr)

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 9, 2021 at 9:55 AM
    • #2,718
    Quote from accountant

NE, cjepiva protiv Covida neće izazvati pomor epskih razmjera (faktograf.hr)

bio bih vrlo sretan da je faktograf u pravu. Ne vjerujem faktografu ali ovo je nadam se točan osvrt faktografa.

Quote from crveni

Za zapitati se

https://rumble.com/voaesh-znanstv…h-razmjera.html

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • November 9, 2021 at 10:06 AM
    • #2,719

Ajd, živi bili pa vidjeli. I ja se nadam da je video s rumble-a fakat neistinit.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 9, 2021 at 10:15 AM
    • #2,720
    Quote from crveni

Za zapitati se

https://rumble.com/voaesh-znanstv…h-razmjera.html

ministar financija je najsvježiji primjer toga, sada bi morali na testiranje opet svi članovi Vlade, jer je i Ćorić pozitivan (konačno i on u nečemu pozitivac) , znači, došao je tiho i zarazio pola Vlade, vjerojatno, sada to preslikaj na cijelu državu i zamisli koliko ih s virusom boravi pokraj zdravih necijepljenih ljudi i sada smo već upali u vrzino kolo, jer ako se ne cijepiš svakodnevno ti prijeti ovaj cijepljeni, jer bi se od necijepljenog, koji ima simptome distancirao, kao i on od tebe, što radi svatko normalan od kada je svijeta i vijeka, kao i kod svih dosadašnjih sojeva gripe i drugih virusnih bolesti,

mislim da je jedino rješenje obzirom da se u cjepivo može svašta ugurati, ubaciti neki čip, koji svijetli negdje iz očiju, tako da mi necijepljeni zdravi i normalni, vidimo da nam prilazi cijepljeni širitelj opasnog virusa,

naravno da će se i virus na sve načine pokušati održati, te se mijenja i pokušava ojačati, znači sve je postavljeno idealno na samom početku, igra je počela, jer početna ideja o imunitetu krda nikome ne donosi lovu i zato se vjerojatno odustalo od nje u samome startu,

kakvo je ono stanje u Švedskoj, nešto baš ne pričaju više o tamošnjem stanju

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 1:58 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. calypso

June 6, 2025 at 1:58 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

calypso June 6, 2025 at 1:58 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona