1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 16, 2021 at 10:45 AM
    • #2,281
    Quote from Paulie

Ujedinjeno Kraljevstvo jučer 48.553 slučajeva, što je rast od 6.000 slučajeva u odnosu na prekjučer, približavaju se svome rekordu kojeg će vjerujem oboriti za desetak dana uz procijepljenost od preko 80%.

Samo neka naši i dalje tvrdoglavo forsiraju cijepljenje bez da netko stane na loptu, te se upita što se zapravo događa.

događa se upravo to da širenje virusa jača, ali simptomi slabe.

koliko je cjepivo uzrok tome, a koliko prirodan ciklus samog virusa, to ćemo saznati tek kad se histerija smiri i netko napravi znanstveno istraživanje.

ali ovo sve skupa sve više sliči na neki globalni pokus i pravo je pitanje što se krije iza svega ovoga.

al činjenica je da onaj tko bude imao kontrolu nad podatcima koje skupljaju trenutno virus/potvrda tracking aplikacije (koje se lako sutra pretvore u nešto drugo), u svojim rukama ima gotovo pa neograničenu moć i kontrolu nad skoro cijelom populacijom.

postoji razmišljanje da će te aplikacije sutra biti i novčanici za digitalne valute centralnih banaka i da ćeš na jednom mjestu imati podatke o nečijem zdravlju i da ćeš mu određivati koliko će novca imati i na što će ga smjeti trošiti (to slično se već događa u Kini, btw.).

hoće li to dovesti do ekstrema kao u filmu In Time ili će se ipak ukaziti neki glas razuma u vidu nekih "bijelih hakera" koji će cijelu stvar uništiti, to ćemo još vidjeti.

ali, po svemu sudeći, srljamo u globalni totalitarizam u kojem su ljudi samo "meso" potrebno da neko skuplja podatke, sve kontrolira i na tome zgrće milijarde.

btw., svi znamo da to već rade multinacionalke koje imaju "nalijepnicu" ESG prihvatljivo i u koje će se slijevati naše mirovine, ali će ih njihovi saveznici iz G20 sad, eto, oporezivati sa pišljivih 15%, kao da poruče svima da i "narod" tu ipak mora nešto iz svega toga dobiti.

btw., te korporacije već kontroliraju sve servise "u oblaku" i ako hoće, bez problema mogu nekoga totalno neprimjetno uništiti, oduzeti imovinu i slično, a to će moć još i više kad se sve živo izdigitalizira (npr. zemljišne knjige i slično) - ako se negdje upali "alarm" da pojedinac ima više nego su centrali planeri zacrtali da može imati.

tako da ćemu uopće u nešto ulagati i težiti bogatstvu ako je poruka Svjetskog ekonomskog foruma - You will own nothing and be happy, a centralne banke će ti naređivati di ćeš trošiti novac koji ti one pošalju da budeš happy.

i, što je najgore, ti kao pojedinac tu nećeš ništa moći protiv toga napraviti.

i onda je nekome Yugoslavija bila loša :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 16, 2021 at 10:51 AM
    • #2,282
    Quote from st-brajo
    Quote from Paulie

Ujedinjeno Kraljevstvo jučer 48.553 slučajeva, što je rast od 6.000 slučajeva u odnosu na prekjučer, približavaju se svome rekordu kojeg će vjerujem oboriti za desetak dana uz procijepljenost od preko 80%.

Samo neka naši i dalje tvrdoglavo forsiraju cijepljenje bez da netko stane na loptu, te se upita što se zapravo događa.

koliko je cjepivo uzrok tome, a koliko prirodan ciklus samog virusa, to ćemo saznati tek kad se histerija smiri i netko napravi znanstveno istraživanje.

ali ovo sve skupa sve više sliči na neki globalni pokus i pravo je pitanje što se krije iza svega ovoga.

al činjenica je da onaj tko bude imao kontrolu nad podatcima koje skupljaju trenutno virus/potvrda tracking aplikacije (koje se lako sutra pretvore u nešto drugo), u svojim rukama ima gotovo pa neograničenu moć i kontrolu nad skoro cijelom populacijom.

postoji razmišljanje da će te aplikacije sutra biti i novčanici za digitalne valute centralnih banaka i da ćeš na jednom mjestu imati podatke o nečijem zdravlju i da ćeš mu određivati koliko će novca imati i na što će ga smjeti trošiti (to slično se već događa u Kini, btw.).

hoće li to dovesti do ekstrema kao u filmu In Time ili će se ipak ukaziti neki glas razuma u vidu nekih "bijelih hakera" koji će cijelu stvar uništiti, to ćemo još vidjeti.

ali, po svemu sudeći, srljamo u globalni totalitarizam u kojem su ljudi samo "meso" potrebno da neko skuplja podatke, sve kontrolira i na tome zgrće milijarde.

btw., svi znamo da to već rade multinacionalke koje imaju "nalijepnicu" ESG prihvatljivo i u koje će se slijevati naše mirovine, ali će ih njihovi saveznici iz G20 sad, eto, oporezivati sa pišljivih 15%, kao da poruče svima da i "narod" tu ipak mora nešto iz svega toga dobiti.

btw., te korporacije već kontroliraju sve servise "u oblaku" i ako hoće, bez problema mogu nekoga totalno neprimjetno uništiti, oduzeti imovinu i slično, a to će moć još i više kad se sve živo izdigitalizira (npr. zemljišne knjige i slično) - ako se negdje upali "alarm" da pojedinac ima više nego su centrali planeri zacrtali da može imati.

tako da ćemu uopće u nešto ulagati i težiti bogatstvu ako je poruka Svjetskog ekonomskog foruma - You will own nothing and be happy, a centralne banke će ti naređivati di ćeš trošiti novac koji ti one pošalju da budeš happy.

Display More

ne bih baš išao toliko daleko. malo mi je ta teorija preekstremna za sad. ne volim krajnosti, više sam za neku sredinu. ima ovih koji bi cijepili sve živo i mrtvo jer mu veliki brat tako kaže a ima onih koji kažu da je cilje depopulacija, da se virus širi 5G mrežom itd...

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • July 16, 2021 at 10:52 AM
    • #2,283
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from st-brajo

Display More

ne bih baš išao toliko daleko. malo mi je ta teorija preekstremna za sad. ne volim krajnosti, više sam za neku sredinu.

Display More

Ja svakako nisam za SFRJ ni u kojem obliku. Na spomen te države mi se povraća.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • July 16, 2021 at 11:21 AM
    • #2,284

st-brajo je nažalost, čini mi se, pogodio srž..

Karbonski otisci, bodovi za prihvatljivo ponašanje, itd.

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • July 16, 2021 at 11:32 AM
    • #2,285

Serija Black Mirror, ima zanimljivih ideja za budućnost

Npr. scoring

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • July 16, 2021 at 11:37 AM
    • #2,286

onda je nekome Yugoslavija bila loša :S

E brajo sve si dobro napisa, ali stavit ovu usporedbu!?

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • July 16, 2021 at 12:35 PM
    • #2,287

Severe COVID-19 is NOT a viral pneumonia, but a post-viral autoimmune attack on the lung ...

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 17, 2021 at 11:35 AM
    • #2,288
    Quote from Paulie

Ujedinjeno Kraljevstvo jučer 51.870 slučajeva, što je rast od 3.317 slučajeva u jedan dan. Za usporedbu Italija je imala maksimum od 41.188 puno prije nego su cjepiva izašla, a populacijski su te dvije zemlje slične. UK ide k svome maksimumu.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • July 17, 2021 at 12:09 PM
    • #2,289
    Quote from maratonac
    Quote from NaBiduAsku

ne bih baš išao toliko daleko. malo mi je ta teorija preekstremna za sad. ne volim krajnosti, više sam za neku sredinu.

Ja svakako nisam za SFRJ ni u kojem obliku. Na spomen te države mi se povraća.

Da, vaistinu...bilo je samo voćnog yogurta od ananasa, jagode i tresnje. A obicnog 2-3 vrste. Strašno 😬. Stariji sam od KGK.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 17, 2021 at 12:17 PM
    • #2,290
    Quote from Paulie
    Quote from Paulie

Ujedinjeno Kraljevstvo jučer 51.870 slučajeva, što je rast od 3.317 slučajeva u jedan dan. Za usporedbu Italija je imala maksimum od 41.188 puno prije nego su cjepiva izašla, a populacijski su te dvije zemlje slične. UK ide k svome maksimumu.

Ajde da uzmeš mozda stopu smrtnosti od procjepljenih zaraženih i kronicno bolesnih prije i poslje cijepljenja.

Ako je bolest ranga virozice za procijepljenje nije isto kao i fatalni ishod.

Virus se i dalje širi ok, a jel mozda cjepivo pridonjelo blazim simptomima???

Pa nisu ljudima vodu ubrizgavali, osim u Indiji.

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • July 17, 2021 at 1:30 PM
    • #2,291

Malo podataka o gripi.

Files

Screenshot_20210717-132500_Samsung Internet.jpg 94.42 kB – 0 Downloads
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 17, 2021 at 1:39 PM
    • #2,292
    Quote from Sheriff

Ajde da uzmeš mozda stopu smrtnosti od procjepljenih zaraženih i kronicno bolesnih prije i poslje cijepljenja.

Ovo je promašena logika. Ukoliko postoji 100 jedinki, bilo životinja bilo ljudi, u prvom naletu grabežljivaca ili virusa najslabiji će nestati iz populacije. U drugom naletu nakon pola godine ostaju jedinke koje su snažnije i već su preživjele prvi nalet. Takve snažnije jedinke koje su preživjele prvi filtar će u pravilu preživjeti i drugi, i bit će mnogo manje smrti.

Isto vam je ako kroz sito čistite neku nečistoću, u prvom prositavanju uhvatite najviše otpada, u drugom manje, a u trećem skoro ništa.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 17, 2021 at 2:12 PM
    • #2,293
    Quote from Paulie
    Quote from Sheriff

Ovo je promašena logika. Ukoliko postoji 100 jedinki, bilo životinja bilo ljudi, u prvom naletu grabežljivaca ili virusa najslabiji će nestati iz populacije. U drugom naletu nakon pola godine ostaju jedinke koje su snažnije i već su preživjele prvi nalet. Takve snažnije jedinke koje su preživjele prvi filtar će u pravilu preživjeti i drugi, i bit će mnogo manje smrti.

Isto vam je ako kroz sito čistite neku nečistoću, u prvom prositavanju uhvatite najviše otpada, u drugom manje, a u trećem skoro ništa.

Display More

Upravo tako se u prirodi stvara kolektivni imunitet. Samo je to proces koji dulje traje od onog tehnickog, cijepljenja. I vise kosta u smislu broja jedinki koje ce umrijeti dok se ne postigne kolektivni imunitet.

Istu stvar imas i u drugim granama medicine. Mozda nije jasno da gotovo svi koji imaju vise od jedne plombe na zubima ne bi prezivjeli u vremenima prije razvoja stomatologije. Zagnojio bi se zub, apsces prosirio i umro bi u agoniji. Ali na taj nacin je priroda osiguravala da opstaju samo oni sa zdravim zubima. Stomatologija danas omogucuje da prezive svi.

Ja recimo imam preko 20 plombi. I 3 porculanca.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • July 17, 2021 at 2:51 PM
    • #2,294
    Quote from 5. Element

Ja recimo imam preko 20 plombi. I 3 porculanca.

Mrtav čo'ek. :)

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 18, 2021 at 10:37 AM
    • #2,295
    Quote from Paulie
    Quote from Paulie

Moguće da sam dosadan, ali UK mi je baš zanimljiv slučaj za pratiti, jučer 54.674. Rekord im je bio 67.803 ove zime 08.01.2021. Svakako ovo im je uvjerljivo drugi najveći val otkad se bolest pojavila, vrlo vjerojatno će ovim tempom postati najveći.

Posebno je zabrinjavajuće što se ovaj val događa ljeti kad bi bolest trebala biti manje izražena, i nakon što se većina stanovništva cijepila.

Malta ima sličnu situaciju, dok se Izrael drži bolje. To su tri poprilično procijepljene zemlje pa su zanimljive za pratiti.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • July 18, 2021 at 11:44 AM
    • #2,296
    Quote from Paulie
    Quote from Paulie

Moguće da sam dosadan, ali UK mi je baš zanimljiv slučaj za pratiti, jučer 54.674. Rekord im je bio 67.803 ove zime 08.01.2021. Svakako ovo im je uvjerljivo drugi najveći val otkad se bolest pojavila, vrlo vjerojatno će ovim tempom postati najveći.

Posebno je zabrinjavajuće što se ovaj val događa ljeti kad bi bolest trebala biti manje izražena, i nakon što se većina stanovništva cijepila.

Malta ima sličnu situaciju, dok se Izrael drži bolje. To su tri poprilično procijepljene zemlje pa su zanimljive za pratiti.

Koliko je od tih brojki hospitaliziranih i umrlih....mislim da je to bit problema...ako cjepivo spriječava teške oblike bolesti i smrt onda ima smisla cijepiti se...jer koliko ja shvaćam najveći problem kod ovog virusa je što teški slučajevi gotovo potpuno zaguše zdravstveni sustav...pa kao posljedicu toga imamo dvostruku štetu jer i bolesnici od drugih bolesti ne dobivaju adekvatno liječenje.

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • July 18, 2021 at 12:31 PM
    • #2,297

Najveći problem je što oboljevaju cjepljeni ljudi, tako da je pitanje ima li se smisla cjepiti.Ja sam se cjepio, ali ne zamjeram ljudima koji neće.Pitanje je ima li kraja ovome...

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • July 18, 2021 at 1:03 PM
    • #2,298
    Quote from Milo

Najveći problem je što oboljevaju cjepljeni ljudi, tako da je pitanje ima li se smisla cjepiti.Ja sam se cjepio, ali ne zamjeram ljudima koji neće.Pitanje je ima li kraja ovome...

Pa ima smisla ako te cjepivo štiti od teških komplikacija ili smrti.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • July 18, 2021 at 1:09 PM
    • #2,299
    Quote from Milo

Po mojem skromnom mišljenju nema zasada kraja. Ovo je strašan udar na čovječanstvo. Nemam dokaza ali mislim da je ovo sve umjetno proizvedena situacija i što se više ljudi koprcaju to će gore biti. Nisam se cijepio niti ću

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 18, 2021 at 3:21 PM
    • #2,300

Obistini li se ovo neće biti dobro.

Britanski znanstvenik: Gotovo je neizbježno da ćemo dnevno imati 100.000 novih zaraza

Iako je naglasio da je "vrlo teško dati precizna predviđanja", naveo je da bi dnevno moglo biti oko tisuću hospitaliziranih zbog covida.

"Gotovo je sigurno da ćemo imati oko sto tisuća slučajeva dnevno. Pravo pitanje je - hoće li te brojke biti udvostručene ili još veće? Tu kristalna kugla više ne radi. Možemo imati i dvije tisuće hospitaliziranih dnevno te dvjesto tisuća slučajeva, ali to je znatno manje izvjesno", rekao je Ferguson.

Britanski znanstvenik: Gotovo je neizbježno da ćemo dnevno imati 100.000 novih zaraza
    ZNANSTVENI savjetnik britanske vlade rekao je, uoči ukidanja epidemioloških mjera u Engleskoj, da je “gotovo neizbježno” da će broj novih slučajeva zaraze…
    www.index.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 12:32 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 3, 2025 at 12:32 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 69

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 11:18 AM
    2. Odgovora
      69
      Pregleda
      31k
      69
    3. marinac

June 3, 2025 at 11:18 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 9:51 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. Barikb

June 3, 2025 at 9:51 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 3, 2025 at 12:32 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona