1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • December 27, 2020 at 7:11 PM
    • #1,481

A glede corone i turizma. Cini mi se da cemo se procjepljivati do jeseni. Kako ce to utjecti na turizam. Opet ce biti ok istri i sloveniji, ali ne znam kako ce aviodestinacije. Mislim tek u 2022 mozemo racunati na turizam, ako obuzdamo epidemiju globalno.

A glede gradjevine, mogle bi profitirati firme koje ce obnavljati zagreb. Kako su to evropski fondovi vidjeti cemo s kim ce oni ugovore sklapati. Zna li se sto o tome ?

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 27, 2020 at 7:30 PM
    • #1,482

Da, sto se korone tice, ocekujem da je i ova sezona zesce propala, jos gora nego ova sad, definitivno. Naprosto zato jer ce vlasti u EU na sve nacine onemogucavati da mnogo njihovih ljudi trosi novac drugdje. Po meni, trebalo bi se maksimalno orijentirati prema Kini, placati im avione i sto vec, samo da dodju, ukinuti sve mjere, naprosto pokazati srednji prst Merkelici i njenom epidemioloskom terorizmu. Isto tako i Japan i druge zvati.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 27, 2020 at 8:45 PM
    • #1,483
    Quote from 5. Element

Da, sto se korone tice, ocekujem da je i ova sezona zesce propala, jos gora nego ova sad, definitivno. Naprosto zato jer ce vlasti u EU na sve nacine onemogucavati da mnogo njihovih ljudi trosi novac drugdje. Po meni, trebalo bi se maksimalno orijentirati prema Kini, placati im avione i sto vec, samo da dodju, ukinuti sve mjere, naprosto pokazati srednji prst Merkelici i njenom epidemioloskom terorizmu. Isto tako i Japan i druge zvati.

kad već spominjemo Aziju, nemojte se baš ufati u Kineze.

ono šta ih dođe npr. u Split su turisti najniže klase.

hrane se po najjeftinijim restoranima (tople marende đir) i spavaju po najjeftinijim hotelima.

uvijek idu u skupinama, znači, pokušavaju na grupne popuste ušparati di god stignu.

ugostiteljima se više isplati bit zatvoren nego da od njih mora živit.

pogotovo ako uzmemo u obzir ove potrebne razmake radi epidemioloških mjera.

Japan i Koreja, to je već nešto drugo.

oni većinom kaparaju privatni smještaj i/ili hotele veće kategorije.

hrane se većinom po boljim restoranima i većinom su mlađi ljudi ili parovi bez djece.

ova ekipa baš dođe guštat i to je spremna platiti.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 27, 2020 at 8:51 PM
    • #1,484

E pa brajo, eto, to si detektirao i to je ok. A sto se tice Kineza, ima i njih dubljeg dzepa, samo treba kalibrirati kako treba.

To sam spomenuo vise kao orijentir gdje gledati jer se bojim da ce drzave EU gledati na svaki nacin da sprijece svoje gradjane, karantenama, sranjima itd. da idu van i trose pare.

Razmaci ne vjerujem da ce vise biti u sezoni. Do tada ce se dobar dio ljudi procijepiti, gledat ce se da se uhvati koja kuna, sterat ce ih u svi u kukuruz... Ipak je popularnost najbitnija.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 27, 2020 at 9:14 PM
    • #1,485
    Quote from 5. Element

E pa brajo, eto, to si detektirao i to je ok. A sto se tice Kineza, ima i njih dubljeg dzepa, samo treba kalibrirati kako treba.

To sam spomenuo vise kao orijentir gdje gledati jer se bojim da ce drzave EU gledati na svaki nacin da sprijece svoje gradjane, karantenama, sranjima itd. da idu van i trose pare.

Razmaci ne vjerujem da ce vise biti u sezoni. Do tada ce se dobar dio ljudi procijepiti, gledat ce se da se uhvati koja kuna, sterat ce ih u svi u kukuruz... Ipak je popularnost najbitnija.

Kinezi i dubljeg i plićeg džepa ne idu nigdi bez svojeg vodiča/partijskog komesara koji dozira informacije koje do njih dolaze.

zato uvijek i putuju đuture u skupinama, da i se može kontrolirati.

kažem, to, u većini slučajeva nisu gosti jake platežne moći.

s druge strane, dosta je tu nepoznanica.

ne znamo di će dolar, dokad će trajati ekonomske mjere (posljedice ukidanja mjera su val otkaza i val naplate potraživanja, its. u cijelom zapadnom svijetu).

nemam ništa protiv tipovanja na Rusiju, Japan i Koreju.

Kina manipulira valutom i lancima opskrbe, ali i ona ima dolarski dug koji treba otplaćivati kad kupuje commodities, a njihov Yuan nitko ne želi jer je bezvrijedan, čak ni Indija.

za globalnu ekonomiju nismo ni svjesni koliko znače konačni rezultati izbora u USA.

od odnosa prema virusa do odnosa prema dolaru.

pričekajmo još mjesec dana.

iznošenje nekakvih prognoza sada je ravno kockanju.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 27, 2020 at 9:42 PM
    • #1,486

Ma jasno, sve to ima utjecaja.

Ali eto, situacija je tu kakva jest, i zapravo, sto god tko da radio ne krece od nule nego iz zadane pozicije. Tako da iskreno, ne vjerujem bas pretjerano da ce Biden nesto specijalno promijeniti ni oko cega. Prtljat ce po svemu pomalo, ali silnice na svijetu su takve da njegova rijec nije presudna. On je sad samo jedan od nekoliko. I to s dosta manjim mogucnostima djelovanja nego netko tko nema demokraciju, Senat itd.

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • December 27, 2020 at 11:23 PM
    • #1,487
    Quote from renchi

cinjenica je da je coronavirus dna virus. Jedina bitna cinjenica koju si prvi puta cuo od mene i jos se ismijavao kako sam mogla lupiti takvu glupost. Kao sto si se ismijavao na postojanje lazno pozitivnih testova.

Inace su neki najgori poznati virusi dna virusi kao sto su sars corona, ili npr rabies za kojega jos ne pkstoji nikakav lijek, a smrtnost je 100 %. A sto to tebi uopce znaci ? Macka kucna nije tigar. Iako su obje macke pa je tako corona dna virus, iako je virus. I gripa je dna virus. Opcenito humani virusi su uglavnom dna.

Ali sto to tebi uopce znaci ? I ne ja nisam pametna, nego naučena. A ti pisi o onome sto znas. Npr kako ce corona epidemija utjecati na dionice ? Procitaj sto je aministrator napisao.

Ovo je mjesto zavraspravu o dionicama. A ne za " strucnu raspravu " o virusima.

Ovo je mjesto za raspravu o SARS-Cov-2 aka. Corona virusu... Ne vidim da se tema zove 'Utjecaj Corona virusa na ekonomiju', dakle molim lijepo...

Nadalje, ti sama sebi skaces u rijec, pokusavas mene diskreditirati, a svaki tvoj argument rijesim sa obicnim Wikipedia clankom, ne moram cak niti znanstvene clanke izvlacit...

Ukratko - sva tri navedena virusa koja si navela - SARS-CoV-2, Rabies i Influenza su RNA virusi... Ako te bas zanima koji su to DNA virusi, tipicni primjer je HPV...

https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_ac…e_coronavirus_2

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Rabies... https://en.wikipedia.org/wiki/Rabies_virus

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Sto se tice virusa influenze (popularno zvan 'gripa'), odn., njegova 4 podtipa, svi su isto tako RNA virusi... I gle cuda, opet Wikipedia...

https://en.wikipedia.org/wiki/Influenza

Cijela ova diskusija je bila rezultat krivog navoda kolega koji je izjavio da PCR test daje false positive rezultate... Tvrdnja i dalje stoji - PCR test ce detektirati virus, pa bio on u aktivnom ili inaktivnom stanju, dakle, false positive nije moguc... False negative je nesto drugo, i tu mozemo debatirati oko osjetljivosti PCR testa...

Na samom kraju - ako osoba dobije pozitivan rezultat PCR testa, nek sjedi doma 10 dana u izolaciji, jer je em neefikasno, em preskupo, em preopasno pokusavati otkriti da li ima aktivni ili inaktivni... U ovom slucaju bolje sprijeciti, nego lijeciti...

Inace, prebolio sam Covid19 nedavno, imao sam jako blage simptome... Preventivno smo svi doma uzimali vitamin D puno prije nego nas je Covid19 snasao... No, za vrijeme lijecenja, tretman je bio jednostavan - vitamin D (1000 IU dnevno), vitamin C (500mg dnevno), sirup za iskasljavanje na svaki pokusaj kasljanja, ispiranje nosa sa fizioloskom otopinom nekoliko puta dnevno, provjetravanje prostorija nekoliko puta dnevno... Temperatura je isla do 38.2, sve zajedno je trajalo 10 dana... Nakon zavrsetka 10. dana, nekoliko dana sam bio strasno umoran, toliko da sam svakih sat vremena morao zaspati na 15 minuta... To sam donekle rijesio tako da sam poceo piti multivitamine te setnjama na svjezem zraku - malo po malo... Iz nekog razloga, tlak mi se unormalio i snaga se povratila (3 sata sam danas bio na Sljemenu sa familijom)...

Nemamo pojma gdje smo se zarazili, nosili smo maske non stop, minimalne kontakte sa drugim ljudima... Ukratko - virus je nevjerojatno zarazan... Savjet - nemojte ga dobiti kako znate i umijete... Ako budete u mogucnosti da se cijepite, cijepite se... Cak i ovi sto ga prehodaju riskiraju da pokupe ozbiljna ostecenja organa, long Covid sindrom ili post Covid sindrom...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • December 28, 2020 at 2:02 PM
    • #1,488

Ok, zaboravila sam da je gripa RNa virus, aoli to je teb i posve nebitno u cijeloj priči. nebitno, kao što je bitno i da postoje DNA virusi, a koji je korona. I bitno je da vrijeđaš lčjude kada ti nešto govore i s visoka se postavčljaš laprdajući stvari o koima nemaš pojma. Alko sam ja u praksi svaki dna s virusima, doduše moji su svi DNK virusi, a meni nije bitno koji je da li je DNK ili RNK, tada tebi može biti još manje bitno. A kako ja svaki dan pa i danas radim sa PCR dozvoli da znam da PCR može i ima lažno pozitivne DNK. Malo se ti testovi razikuju, ali se razikuju. Nije toliko bitno kada netko ima lažno pozitivan rezultat, nego je bitno kada nekoga stvarno pozitivnog proglasiš covid free i pustiš ga da zaražava. Tada je to lažno negativan i to je ono što je dobro kod PCR testa ima malo lažno negativnih. OKo 5 % ili manje od testiranih. Zaista MI SE NE RASPRAVLJA O VIRUSIMA I dnk I rnk i drago mi je da si ozdravio. Ali ovo NIJE stranica za covid i rnk i dnk viruse ( HPV, corona, mislim da je i HSV tj herpes ali nemoj me uzeti za riječ jer je nebitno ) i nije stranica za coronu i PCR testovima. Ovo je forum o investicijama.

Inače tako lažno negativni i oni koji se iz nekih razloga ne žele testirati su u biti taj " tamni broj " famozni o kojemu se priča.- Po meni je on svakako veči od 6. A što znači da na jednog dokazanog dolazi najmanje 5 corona koji su nedokazani i neprovedeni u sustav. Oni su te vjerojatno i zarazili.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • December 28, 2020 at 2:29 PM
    • #1,489

a glede pcr dakle to je tehnologija koja replicura male segmente dnk ili rnk virusa do kolicine u kojoj mozes detektirati o kojem se virusu radi. To znaci da u tom postupku replikacije nor do 30 x prilicno je test tocan to se zove specifican, ali zna biti vise lazno negativnih. Kada test replicira dnk ili rnk iznad 30 x tada se gubi tocnost i ponekad i druge sojeve corone zbog slicnosti sa dnk sars covid 19 proglasi za covid 19. Takav test je lazno pozitivan. Ali sto to tebi uopce znaci ?

Nekome tko se bavi s tim znaci da mu je drazi test sa lazno pozitivnima nego lazno negativnima. Jer lazno negativni ce biti uvjereni da su covid free i zaraziti obitelji i druge ljude.

Tako je sa svim testovima, svi testovi mogu biti lazno pozitivni i lazno negativni. Ne samo ovi pcr testovi, nego bas svi testovi u medicini su takvi. Uvijek imas minimalno lazno poz ili lazno neg. Srecom minimalno. I s ponavljanjem se te greske otklone.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • December 28, 2020 at 7:57 PM
    • #1,490

Svi oni koji su pohadjali škole čuli su izreku izrečenu i zapisanu prije 2350 godina koja glasi:

Scio me nihil scire!

Stoga hvala svima koji učestvuju u diskusiji i razmjeni informacija i znanja i to ne samo na ovoj temi nego na svim. Nema razloga za vrijedjanjem bilo koga i ni po kom osnovu. Uvrede pokazuju isto tako ispravnost gornje izreke.

Uzivajte! Radujte se!

Stiglo je cjepivo!

Pročitajte i poslušajte i one koji se protive cijepljenju i zašto se protive.

Neću pominjati nikoga ima ih dosta.

Ovo što novinari rade zadnjih dana je uvreda zdravog razuma jer ovo nije novinarstvo nego propaganda koja je primjenjivana u diktatorskim rezimima!

.

buMBum

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • December 29, 2020 at 10:24 AM
    • #1,491

https://arhivanalitika.hr/blog/lockdown-2047/

E ovo se isplati pročitat 😀

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 29, 2020 at 11:07 AM
    • #1,492

Izgleda da se i španjolska inkvizicija vraća na velika vrata:
    https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2242359.aspx

ŠPANJOLSKA će napraviti registar ljudi koji se odbiju cijepiti protiv koronavirusa i podijeliti ga s ostalim zemljama Europske unije, najavio je ministar zdravstva Salvador Illa

U komentarima mnogi spominju žute trake i Davidove zvijezde također.
    Nije dozvoljeno misliti drugačije od svjetskih vođa i farmaceutskih kompanija koje danonoćno rade za naše dobro, a ne za vlastiti profit.

Cjepivo koje je zbrčkano u manje od godinu dana, a uz to je i prvo mRNA cjepivo je sigurno kvalitetno i ne treba imati ni najmanje sumnje u njega. :D^^

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 29, 2020 at 11:21 AM
    • #1,493

Evo zašto smo tako brzo dobili cjepivo protiv korone

https://zivim.gloria.hr/zivim/rastem/e…korone-15019079

Quote from Paulie

Izgleda da se i španjolska inkvizicija vraća na velika vrata:
    https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2242359.aspx

ŠPANJOLSKA će napraviti registar ljudi koji se odbiju cijepiti protiv koronavirusa i podijeliti ga s ostalim zemljama Europske unije, najavio je ministar zdravstva Salvador Illa

U komentarima mnogi spominju žute trake i Davidove zvijezde također.
    Nije dozvoljeno misliti drugačije od svjetskih vođa i farmaceutskih kompanija koje danonoćno rade za naše dobro, a ne za vlastiti profit.

Cjepivo koje je zbrčkano u manje od godinu dana, a uz to je i prvo mRNA cjepivo je sigurno kvalitetno i ne treba imati ni najmanje sumnje u njega. :D^^

Neki spominju trake i zvijezde a neki drugi spominu chipove-zracenje-ravne ploce i evoluciju u majmune...

Sva sreca pa za odredjene bolesti se pronadje cjepivo ili lijek, al za ljudsku glupost eto nikad nece...njima ce zemlja i dalje ostat ravna ploca i oni ce i dalje lupetat po forumima i mislit da su se svi uortacili samo da bi njih zatvorili doma a vidimo da su ionako stalno doma jer se ne skidaju s foruma...

Jednostavno ne vidim sto bi jedan predjednik Francuske,Španjolske ili SAD-a imao radit, osim da smislja kako da ZM1 i Paula zahebe i da im zagorca zivot.

Oni su i postali predsjednici samo zato da njih dvoje u lock stave :) To im je jedini cilj i duznost u zivotu. To im je bilo predizborno obecanje.

Zato su i izabrani :)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 29, 2020 at 11:38 AM
    • #1,494

Meni se čini da neki našmrkani šećerom s krafni ne razmišljaju bistre glave, a onda se čude onima koji za razliku od njih zapravo razmišljaju.

Rezime cjepiva:

1. mRNA cjepivo koje nije niti testirano na životinjama kako spada
    2. cjepivo napravljeno u rekordnom roku, bez 5-10 godina dosadašnjih istraživanja
    3. nikad veća cenzura znanstvenih radova o čemu vam je govorio dr. Krešimir Pavelić koji ima preko 300 znanstvenih radova
    4. Pfizerovo cjepivo kod trudnica otežava formiranje placente
    5. Pfizer kompanija koja je imala neetičnu prošlost, njihovi lijekovi su već izazvali deformacije kod afričke djece i trudnica u jednoj drugoj aferi
    6. Pfizer nam prvo javlja da je efikasnost cjepiva 90%, nekoliko dana potom izlazi Moderna s efikasnošću 94,5%, sutradan se javlja Pfizer da je njegovo cjepivo ipak efikasno 95%
    7. nikad jači pritisci svjetskih vođa da se cjepimo, a te svjetske vođe su toliko dobre da nama daju prednost u cijepljenju (čudi me kako nam onda ne daju prednost u namještenim poslovima i pozicijama)
    8. već sada znamo da cjepivo nije cjeloživotno, već sezonsko, dakle vječan profit farmaceutskih kompanija

Emile samo se vi cjepite bez zadrške, ovakva cjepiva i jesu napravljena za takve poput vas. Dobri farmaceuti su ovo smućkali da pomognu vama. Meni je zapravo drago da ima dovoljno dobrovoljaca koji su spremni da se cjepivo testira na njima, a ne na meni.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 29, 2020 at 11:45 AM
    • #1,495

Evo samo za nevjerne tome...

pjpeg&lastModified=1336758485000

ipak nije ravna :) mada se tako cini na vasem ekranu...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • December 29, 2020 at 11:50 AM
    • #1,496

Darwin na djelu. Ništa, uzmimo snack u ruke i gledajmo kako će proći "vjernici" u NWO. A ako se ovi naši klipani usude napraviti nešto kao Španjolci, oružje u ruke pa put Markov trg. Bar oružja ima ovdje koliko hoćeš...

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 29, 2020 at 11:55 AM
    • #1,497

Postoje brojne sumnje i teze znanstvenika da je ovaj virus namjerno pušten iz laboratorija, i da se radi o čistom bioterorizmu. Također postoji teza da je cjepivo napravljeno prije nego je taj virus pušten iz laboratorija.

Da li je to istina ili nije ne znam, ali ništa me ne bi čudilo. Vrli Bill Gates već govori o sljedećoj pandemiji. Zanimljivo kako smo zadnjih 100 godina modernog globalno povezanog svijeta živjeli bez ikakvih pandemija, a sada Bill Gates to najavljuje kao normalne godišnje pojave.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • December 29, 2020 at 11:57 AM
    • #1,498
    Quote from emil

Evo samo za nevjerne tome...

Emile, ne kuzim zasto stalno mijesas razne infantilne gluposti sa cjepivom. Sa osnovnim znanjem srednjoskolske matematike i teleskopom moze se izracunati da zemlja nije ravna ploca i da je okrugla. Kao i da nije centar suncevog sustava,

No sa tim istim znanjem ne mogu provjeriti mRNA cjepivo i njegov utjecaj na moju biologiju, Narocito kroz duze vrijeme. Kao sto to jos ne znaju niti biokemicari koji su razvili spomenuto cjepivo.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 29, 2020 at 12:17 PM
    • #1,499

Pa zato sto prije izuma teleskopa nisi mogao to provjeriti od doma al to ne znaci da je tada zemlja bila ravna. Vi bi doma mikroskopom provjeravali cjepivo? Stvarno ste misljenja da cjepivo nije provjereno? To sto se nesto provejravalo prije 10 godina a sad 1godinu znaci sta? da danas u eri mlaznih aviona jedino pjesice si dosao tamo gdje ides jer eto nekad se putovalo mjesecima gdje danas dodjes za par sati?

Nekad si neku matematicku radnju radio danima a sad uzmes mobitel i to izracunas za sekundu. To znaci da to nije tocna matematika?

Nekad se umiralo od bakterijskih upala. znaci li to da i danas trebao od toga umirat jer se eto nekad od toga umiralo i ne koristit penicilin?

Neznam sto koristite ista od moderne tehnologije ako ste toliki skeptici prema novom.

Da budemo jasni nikako nisam za obavezno cijepivo. Al kao sto Vi branite svoju slobodu tako i ja branim svoju.
    Vi branite svoju slobodu na kretanje, a ja svoju na zivljenje. i danas postoje obavezna cjepljenja. Npr ne mozes upisat djete u skolu bez da je cjepljeno protiv

" sva su školska djeca obveznici cijepljenja protiv difterije, tetanusa, dječje paralize, ospica, rubeole, zaušnjaka i virusne žutice tipa B"

i sad ce tome dodat covid i to je to.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 29, 2020 at 12:24 PM
    • #1,500

Ukoliko tebe cjepivo štiti, što tebe briga što ja ili moje dijete nismo cijepljeni ?
    Ako tebe brine što ja nisam cijepljen to znači da cjepivo koje si ti primio ne djeluje.

Ljudi poput tebe su najobičniji konformisti, spremni pristati na najjeftinije marketinške kampanje jer nemate zrno soli u glavi.

Ukoliko ljude koji se ne žele cjepiti protiv Covida-19 stavljaš na posebne liste, zapravo jesi najgori fašist, koliko god mislio da nisi.

Zašto se farmaceutske kompanije uz podršku vlada odriču bilo kakve odgovornosti za posljedice ovih novih cjepiva ? Dakle ako ti se bilo što dogodi ne možeš ih tužiti.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona