Na "alternativnim " potralima/medijima je rečeno nešto JAKO bitno. Ove sve mjere su poduzete PRVENSTVENO da se ne uruši kompletan zdravstveni sustav. INače nebi bilo ovako strogih mjera...
CORONA virus
-
-
-
A šta se to ZAPRAVO događa? Hrpa muljatora je iskoristila medijsku moć da bi najnoviju iteraciju virusa gripe proglasila novom Crnom kugom i tako izazvala globalnu recesiju. Prije su to radili ratovima, sad rade medijski induciranom panikom oko pandemije nečeg što ima manju smrtnost od obične gripe.
Ja zaista ne razumijem zašto vi koji banalizirate ovu bolest svojim primjerom ne pokažete da je to naked dick i jednostavno ne odete kod nekog tko je pozitivan i lijepo ga zagrlite i pružite mu ruku podrške, sve to snimite pa nam svima svojim primjerom pokažete da je to fake news.
Još bolje, pročitajte svojim roditeljima to što ste tu napisali i pošaljite ih u posjetu nekom pozitivnom, i to sve lijepo snimite, pa posljie dva-tri thedna objavite u nekom mediju, sigurno bi vam platili tu priču ...
Boris Johnson je to napravio, rukovao se srdačno sa svima, pa budite i vi face kao što je on !
-
Jednom za svagda, pogledajte večeras na TV Nova, 20.45,kako to stvarno izgleda.
Kažu da fotografija govori više od tisuću riječi
-
A šta se to ZAPRAVO događa? Hrpa muljatora je iskoristila medijsku moć da bi najnoviju iteraciju virusa gripe proglasila novom Crnom kugom i tako izazvala globalnu recesiju. Prije su to radili ratovima, sad rade medijski induciranom panikom oko pandemije nečeg što ima manju smrtnost od obične gripe. Usput, i gripa ubija, ako niste znali, mlade i stare, zdrave i bolesne, i to radi jako uspješno već stoljećima - a nitko oko toga ne diže frku. A sad ćemo svaku smrt nepokretnog 90-godišnjaka s tri karcinoma i dijabetesom proglasiti smrću od Corone, ako je dotični pozitivan, i to popratiti debelim naslovom "Umro muškarac u Rijeci od Corone". Ma nemojte me j...ti, ovo je čisti kriminal, da ne kažem veleizdaja, ovako uništiti ekonomiju i upropastiti ljudima živote, a da ne govorim od idejama da se svi počnu pratiti preko Smartphonea 24 sata dnevno, ukine papirnati novac, uvede društveno bodovanje i ostale Sjeverno Koreanske genijalnosti. Nisu ljudi baš toliko ludi da ne vide što se oko njih događa i koji je stvarni cilj svega ovoga...
Budimo potpuno jasni: ovdje se radi o sukobu generacija. Kao i s drugim stupom.
Starijoj generaciji odgovara kocnica na svemu jer im povecava sanse prezivljavanja u narednom periodu. Nije ih briga sto na svakog spasenog penzionera deseci pa i stotine mladih ostaju bez posla i perspektive kako hraniti svoje obitelji. Cista sebicnost. Isto kao sto im odgovara preseljenje drugog stupa u prvi. Da vise para podijele sebi sada. I nije ih briga sto mladi nece imati nikakvu penziju kad ostare.
Nazalost je tako. Misle si: ma neka, nema veze, mladi su oni, nekako ce se vec snaci. Da, hocemo, ali iz puno losije pozicije.
Trosak ovog dosad je 10 mlrd EUR, za pocetak. Ako potraje bit ce 20. I to samo ove godine. A onda idemo kumulativno dalje. Svake godine krecemo iz debelog minusa u odnosu ma 2019. Znaci gledano na 10ak godina, kao neki relevantni period promatranja, trosak ove operacije bit ce barem 100 mlrd EUR. Koliko ljudi je moralo biti spaseno da bi se taj teosak opravdao, toliko godine za tolike ljude izgubile?? Neka je recimo 10 tisuca penzionera. Vrijedi li jedan penzioner 10 miliona EUR? Ili recimo ja? Ili netko treci? Ovom drustvu da plati tu cijenu? Neka svatko da svoj odgovor samom sebi.
Svi smo ovih pitanja svjesni. Samo ce neki reci da je neljudski, nehuma, necivilizirano, bezosjecajno ih uopce postavljati. Ja smatram da nije. Zasto? Zato jer sam ja taj koji to placa. I slus. A onaj koji placa ima pravo pitati racun.
-
Jednom za svagda, pogledajte večeras na TV Nova, 20.45,kako to stvarno izgleda.
Kažu da fotografija govori više od tisuću riječi
Kolegice, nijedna bolest ne izgleda lijepo. Samo je pitanje koliko to kosta i tko ce to i koliko platiti.
Mi i buduce generacije, siromastvom i dubokim zaostajenjem. Tek toliko da se razumijemo.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…iteta/10191049/
Znaci na svakog sluzbeno zarazenog dolazi njih 20 koji su razvili imunitet, a da nisu ni znali da su zarazeni, jer im nije bilo nista.
Konacno se moze zakljuciti da je ovo potpuni promasaj jer se barata apsolutno krivim brojkama i donose odluke na krivim premisama.
-
Starijoj generaciji odgovara kocnica na svemu jer im povecava sanse prezivljavanja u narednom periodu. Nije ih briga sto na svakog spasenog penzionera deseci pa i stotine mladih ostaju bez posla i perspektive kako hraniti svoje obitelji. Cista sebicnost. Isto kao sto im odgovara preseljenje drugog stupa u prvi. Da vise para podijele sebi sada. I nije ih briga sto mladi nece imati nikakvu penziju kad ostare.
Nazalost je tako. Misle si: ma neka, nema veze, mladi su oni, nekako ce se vec snaci. Da, hocemo, ali iz puno losije pozicije.
Trosak ovog dosad je 10 mlrd EUR, za pocetak. Ako potraje bit ce 20. I to samo ove godine. A onda idemo kumulativno dalje. Svake godine krecemo iz debelog minusa u odnosu ma 2019. Znaci gledano na 10ak godina, kao neki relevantni period promatranja, trosak ove operacije bit ce barem 100 mlrd EUR. Koliko ljudi je moralo biti spaseno da bi se taj teosak opravdao, toliko godine za tolike ljude izgubile?? Neka je recimo 10 tisuca penzionera. Vrijedi li jedan penzioner 10 miliona EUR? Ili recimo ja? Ili netko treci? Ovom drustvu da plati tu cijenu? Neka svatko da svoj odgovor samom sebi.
Svi smo ovih pitanja svjesni. Samo ce neki reci da je neljudski, nehuma, necivilizirano, bezosjecajno ih uopce postavljati. Ja smatram da nije. Zasto? Zato jer sam ja taj koji to placa. I slus. A onaj koji placa ima pravo pitati racun.
Ne znam koliko imaš godina, ali dobro zapamti ove svoje ovdje iznesene bešćutne misli pretočene u rečenice.
Nadam da ćeš biti principijelan pa ćeš kad dođeš do uvijeta za mirovinu već prvi dan mirovine prebaciti konop s omčom oko neke grane i nesebično pomoći mlađim genercijama provlačeći glavu kroz štrik, da ne plaćaju ostatak tvojeg bezvrijednog staračkog parazitskog života.
A za početak svojim primjerom pokaži koliko si nesebičan, iskren i uvjeren u svoje ovdje prezentirane misli i stavove, pa nagovori svoje roditelje da napuste ovaj svijet čim dođu do uvjeta za mirovinu, ili da brže-bolje riješe stvar ako su paraziti već sada u sebičnoj mirovini.
Ako pokažu sebični otpor i ne žele riješiti svijet svoje sebične želje za cicanjem naših para, ti ih riješi, da nam ih više ne cicaju, prokleti paraziti.
A zamisli da se nedaj Bože tvoji roditelji zaraze pa da pocicaju 10 miliona EUR po glavi, hebate kakva sebičnost, treba ih se hitno riješiti prije toga.
-
Ne znam koliko imaš godina, ali dobro zapamti ove svoje ovdje iznesene bešćutne misli pretočene u rečenice.
Nadam da ćeš biti principijelan pa ćeš kad dođeš do uvijeta za mirovinu već prvi dan mirovine prebaciti konop s omčom oko neke grane i nesebično pomoći mlađim genercijama provlačeći glavu kroz štrik, da ne plaćaju ostatak tvojeg bezvrijednog staračkog parazitskog života.
A za početak svojim primjerom pokaži koliko si nesebičan, iskren i uvjeren u svoje ovdje prezentirane misli i stavove, pa nagovori svoje roditelje da napuste ovaj svijet čim dođu do uvjeta za mirovinu, ili da brže-bolje riješe stvar ako su paraziti već sada u sebičnoj mirovini.
Ako pokažu sebični otpor i ne žele riješiti svijet svoje sebične želje za cicanjem naših para, ti ih riješi, da nam ih više ne cicaju, prokleti paraziti.
A zamisli da se nedaj Bože tvoji roditelji zaraze pa da pocicaju 10 miliona EUR po glavi, hebate kakva sebičnost, treba ih se hitno riješiti prije toga.
Pa da, radi se o cca. 10 mil EUR po glavi, za dodatnih nekoliko mjeseci ili godinu dvije necijeg zivotarenja s izrazito niskom kvalitetom zivota. Ovo zadnje sto pisem je potvrdjena cinjenica, znam par ljudi na prvoj crti i tako kazu. Na onima koji vode drustvo je da ocijene da li je isplativo toliko unazaditi prospekte milijuna ljudi za desetke godina unaprijed da bi se postiglo to o cemu govorimo. Spaliti 100 stanova u ZG za nekoliko mjeseci zivota s Alzheimerom ili karcinomom.
I jos nesto, dragi kolega, a ovo cu vam reci kao svjedok dogadjaja: bio sam u zivotu na nekoliko sprovoda vrlo starih ljudi. S duznim postovanjem svima, ali ja nikakve zalosti tamo vidio nisam. Dapace, vidio sam olaksanje kod onih koji su ih morali bedinati i gotovo neskriveno zadovoljstvo svih u nasljednom redu, necije vece, a necije manje. I to je ljudski. Pitajte te ljude da li bi dali 10 mil EUR za svog pokojnika. Pitajte ih...
-
Kolegice, nijedna bolest ne izgleda lijepo. Samo je pitanje koliko to kosta i tko ce to i koliko platiti.
Mi i buduce generacije, siromastvom i dubokim zaostajenjem. Tek toliko da se razumijemo.
ok, nema empatije, niti ne mora biti, onda samo tehnički...koliko košta bolnica u kojoj si se rodio, koliko košta vrtić u koji si išao, koliko košta dom u kojemu si odrastao, koliko koštaju škole koje si pohađao, koliko košta asfalt po kojemu hodaš, struja koju trošiš, topla voda koja iz zida curi, koliko koštaju svi ti civilitacijski i infrastrukturalni standardi koje tako banalno podrazumijevaš, tko ih je stvorio, tko ih je odradio i tko ih je platio ...koliko si ti participirao u stvaranju i troškovima svega toga, koliko si plaća doktora, teta, učitelja, policajca, vatrogasca, građevinara, smetlara, šnajdera, radnika itd. isplatio ...ništa, samo si bio još jedan trošak...e sada si dužan i to toliko da taj dug za svoga života niti ti niti cijele generacije ne mogu isplatiti!
...Tek toliko da se razumijemo.
-
Pa da, radi se o cca. 10 mil EUR po glavi, za dodatnih nekoliko mjeseci ili godinu dvije necijeg zivotarenja s izrazito niskom kvalitetom zivota. Ovo zadnje sto pisem je potvrdjena cinjenica, znam par ljudi na prvoj crti i tako kazu. Na onima koji vode drustvo je da ocijene da li je isplativo toliko unazaditi prospekte milijuna ljudi za desetke godina unaprijed da bi se postiglo to o cemu govorimo. Spaliti 100 stanova u ZG za nekoliko mjeseci zivota s Alzheimerom ili karcinomom.
I jos nesto, dragi kolega, a ovo cu vam reci kao svjedok dogadjaja: bio sam u zivotu na nekoliko sprovoda vrlo starih ljudi. S duznim postovanjem svima, ali ja nikakve zalosti tamo vidio nisam. Dapace, vidio sam olaksanje kod onih koji su ih morali bedinati i gotovo neskriveno zadovoljstvo svih u nasljednom redu, necije vece, a necije manje. I to je ljudski. Pitajte te ljude da li bi dali 10 mil EUR za svog pokojnika. Pitajte ih...
prijatelju dragi, već sam ti replicirao. Ali, ovoliku bešćutnost koju opravdavaš cistom matematikom te svrstava u ekipu koja je gradila konc logore. Radi rješavanja problema. Ne znam imaš li roditelje ili ste svi besmrtni, imaš li djecu, i želim ti da doživiš godinice kad će oni raspravljati o tebi kao i ti o drugima, ovdje. Kad biš tako ljubio život kao što ljubiš novac i lagodniji život, bio bi klasa. Ne znam gdje si i kako živio, koja je tvoja životna priča. Jesi li se rodio sa svime, ili si krvavo zaradio svime čime se dičiš. Kako odgoj polazi iz doma, možda te je majka ispustila slucajno na beton, više puta pa sad mrziš cijeli svijet. Želim ti da ti korona bude blagoslov u daljnjem životu i karijeri. Ionako ces svoju karmu morati odraditi. Kad ti bude jako čupavo, sjeti se svega što si ovdje izjavio. Puno sreće i zdravlja ne samo za Uskrs, nego i u običnim danima.
-
-
Bilo ih je više kroz povjest da ne nabrajam jer bilo onda moglo doći do "zaoštravanja" u komunikaciji.
Ali najpoznatiji je jedan omanji s brčićima, koji je znao i odlučio i tako se ponašao da si uzme za pravo
odluku tko treba a tko ne na ovome svijetu. Zar je ovaj kapitalizam, a ovo što čitam su izjave "surovog kapitalizma"
do tuda došao. Stvarno, zar novac u životu sve znači? Dakle ako imam puno novca pitam koliko to tvoj život vrijedi?, a sredstva nasljednicima
uplaćujem??? Užas !!!
-
ok, nema empatije, niti ne mora biti, onda samo tehnički...koliko košta bolnica u kojoj si se rodio, koliko košta vrtić u koji si išao, koliko košta dom u kojemu si odrastao, koliko koštaju škole koje si pohađao, koliko košta asfalt po kojemu hodaš, struja koju trošiš, topla voda koja iz zida curi, koliko koštaju svi ti civilitacijski i infrastrukturalni standardi koje tako banalno podrazumijevaš, tko ih je stvorio, tko ih je odradio i tko ih je platio ...koliko si ti participirao u stvaranju i troškovima svega toga, koliko si plaća doktora, teta, učitelja, policajca, vatrogasca, građevinara, smetlara, šnajdera, radnika itd. isplatio ...ništa, samo si bio još jedan trošak...e sada si dužan i to toliko da taj dug za svoga života niti ti niti cijele generacije ne mogu isplatiti!
...Tek toliko da se razumijemo.
Bravo Barbossa , i uz sve pobrojano još ima vrašku sreću što se ova gripa zove korona ,da je to španjolka koja je kosila dobnu skupinu 20-40 , a štedila djecu i starije drugačiju bi pjesmu pjevao.
-
Molim da se suzdrzite od moraliziranja.
Totalno je promaseno i smijesno.
Imamo POLA MILIJUNA ljudi na drzavnoj milostinji i bit ce ih jos. Za koji mjesec nece vise biti niti za to. A kad je netko gladan, ili dijete mu, e onda dragi moji radi cakija, to jako dobro znate. I zato je novac vazan, te bezbrojne milijarde duga koji NEMAMO, jer cini razliku izmedju zivota i masovne devastacije te umiranja.
Onaj tko je ugrozen neka se izolira, zakljuca u kucu i ne izlazi. Ali unistiti perspektivu svima i naprciti na ledja multimilijardske troskove radi povecanja sansi sebi, e to je bescutnost i maksimalni bezobrazluk koji ne oprastam, a vama se smijem u facu koliko ste ridikulozni jer pusite te kvazihumanisticke spike. Sram vas bilo.
Jos kad nabrojim da stotine tisuca ljudi radi od doma gdje im djeca skacu po glavi, pa rade do ponoci da stignu sto treba (da, nije svima ovo GO), djeca lisena normalnog skolskog obrazovanja (ovo na HRT3 je smijesno) i vrtickog odgoja, stotine tisuca obitelji koje razmisljaju sto kad presusi drzavna milostinja koja dolazi na dug, i to sve budimo potpuno jasni BEZ VREMENSKOG LIMITA, jer drug Vili veli igrat cemo mi produzetke ako treba, naprosto kazem nije vrijedno, tj. nitko i niciji zivot nije vrijedan toga. I jos da se osvrnem na politicku pricu da je svaciji zivot jednako vrijedan, bio on beba, radnik ili penzioner na samrti, e nije. Ako smatrate da jest pitajte nekog americkog compensation lawyer-a pa da vidimo koliko se odstete dosudjuje za smrt koga u npr. prometnoj nesreci. Gleda se preostali zivot, sposobnost zaradjivanja, kvaliteta zivota i opca potrebnost istog svojem okolisu. Sve ono sto je savrseno neideoloski vec normalno. Samo isprani socijalisticki mozgovi mogu popusitii pricu da su svi jednako vrijedni i da svi trebaju izgorjeti da bi se nekolicini povecale sanse. Na kratak rok ovako i onako. Vi slobodno zivite u svojim zabludama. Ali racun stize. A kad stigne onda vas ovdje molim da niste ni zucnuli da vam je tesko ili se zalite na gubitke.
Nisam vise ni mlad, uopce, u 40-ima sam, imam malu djecu i stare roditelje. I da mi se da prilika da biram izmedju njihovog zivota i perspektive moje djece ja niti sekunde dvojbe ne bih imao, kao niti bilo tlo drugi. Pa taman da je najretardiraniji na svijetu. I zato vase moraliziranje smatram jednim obicnim sr...em, eto, jer vam se moze. Sretno i vama.
-
Bilo ih je više kroz povjest da ne nabrajam jer bilo onda moglo doći do "zaoštravanja" u komunikaciji.
Ali najpoznatiji je jedan omanji s brčićima, koji je znao i odlučio i tako se ponašao da si uzme za pravo
odluku tko treba a tko ne na ovome svijetu. Zar je ovaj kapitalizam, a ovo što čitam su izjave "surovog kapitalizma"
do tuda došao. Stvarno, zar novac u životu sve znači? Dakle ako imam puno novca pitam koliko to tvoj život vrijedi?, a sredstva nasljednicima
uplaćujem??? Užas !!!
Oprosti ali nije mi jasno kakve veze ima kapitalizam sa iznesenim?! I to još "surovi", ajde da ste napisali neoliberalni, shvatio bi jer to je uobičajena poštapalica kad želite dodatno pcrnit kapitalizam.
-
vrlo zanimljiva razmišljanja, rambo i kupoprodajnk protiv foruma. ne zagovaram nikoga, svaki post ima svoju težinu i istinu.
mene zanima samo jedna stvar: ukoliko NE DOĐE do smirivanja virusa npr. cijele ove godine.... da li će se sve mjere vlade i RH i EU nastaviti provoditi u današnjem obliku!!?? probajte samo zamisliti situaciju da aktualno stanje potraje samo do kraja godine!! ili ne daj bože da se još i rasplamsa! zatvarati će se onda i proizvodni pogoni i polovica javnog sektora!!?? u tom slučaju je cijeli svijet na klojenima!
trenutno još ima novaca, rezerve su pune i ne mogu se oteti dojmu da ova corona uopče nije slučajna da se taj novac potroši na "humani" način jer bi inače počeo stvarati goleme probleme najjačim ekonomijama, a posljedično i cijelom svijetu.
tako da... u pravu su i prvi i drugi i treći!
-
Ovo je odljev i mojeg novca poreznog obveznika u privatne džepove.
Ne znam što mogu, dignuti kredit, prodati mirovincima udio u vlasništvu , štogod
HŽ nije privatna tvrtka, a valjda i povezuje ljude. A i oni dojadili već svima.
Sve što " državi" plaćaju velike privatne tvrtke, plaća i svatko tko samostalno obavlja djelatnost.
-
Ajmo bit realni, da nas država ne dere po 50 - 80% svega što stvorimo, lakše bi i sami sebi stvorili rezervu za "Crne dane" pa nam nebi trebala njihova "pomoć" niti bi je tražili. Ali s obzirom na razinu deračine, imamo pravo tražiti brda i doline od njih, čisto zbog reciprociteta. Nije moja funkcija u životu da na svojim leđima nosim troje drugih koji lade jaj... Ajmo dame i gospodo pa i vi malo zavrnite rukave / otvorite kesu...
-
Ljudi su sto_a.
Danas idem na plac i brutalna gužva i dolazi neka ženska i kaže kako je unutra starija ekipa i bira prebire pa vraća-nezna što bi sa sobom, dok vani 100 ljudi čeka u redu.
A ovi vani ustvari većinom čekaju radi tih starijih.
Koliko ljudi moraju biti pomaknuti?
Nisam za jednu krajnost, ali nisam ni za drugu.
Što kad dođe jesen pa se krediti nebudu mogli vraćati, baš me zanima da li će ti stariji koji imaju pokazati solidarnost s mlađima?
Stožer-nemože ništa, ali ajde procesija na Hvaru wtf ???
Oni od kojih bi očekivao najviše se čovjek najviše razočarao-svećenici, doktori, penzići....
-
Ljudi su sto_a.
Danas idem na plac i brutalna gužva i dolazi neka ženska i kaže kako je unutra starija ekipa i bira prebire pa vraća-nezna što bi sa sobom, dok vani 100 ljudi čeka u redu.
A ovi vani ustvari većinom čekaju radi tih starijih.
Koliko ljudi moraju biti pomaknuti?
Nisam za jednu krajnost, ali nisam ni za drugu.
Što kad dođe jesen pa se krediti nebudu mogli vraćati, baš me zanima da li će ti stariji koji imaju pokazati solidarnost s mlađima?
Stožer-nemože ništa, ali ajde procesija na Hvaru wtf ???
Oni od kojih bi očekivao najviše se čovjek najviše razočarao-svećenici, doktori, penzići....
da impresivno, ono već se odavno priča o svemu, posljedicama i oni idu u procesiju ili žele baš da prirodna selekcija odradi svoje...
i oni šta po placi ganjaju.. hebate pa bar imaš konzum web dostavu za ovaj period mjesec, dva, tri... dok ne prođe sve, valjda im netko može bar to ispuniti budući da oni vjerojatno ni neznaju to koristiti, da im dostave na vrata i na miru su
-
Eh da mi se u fokus vrate podjele na partizane i ustaše. Ovo na stare i mlade je grozno.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 266
- calypso