ima li tko kakav info dali je ova informacija točna?
https://www.conservativebeaver.com/2021/11/05/ceo…k1Vu4kRHyNpjMz8
fejk je.. . nije točna. a u budućnosti možda postane točna.
Opet svi ratujete na covid bojišnici, pa kaj je to, jeste svijesni da ovdje nema ni pobjednika ni gubitnika ?
Uzalud vam trud svirači bez obzira u koju trubu pušete .
Ajde malo na druge teme, osim na temi korona I temi brajakica gotovo da se nema što citati na forumu.
Zdravlje je uvijek na prvom mjestu..
Sve drugo trenutno je sekundarno.
neki da je objavljeno koliko koje ministarstvo kupuje brzih testova, nisam baš doslovce zapamtio, a teško je i povjerovati u te novinarske podatke, ali otprilike
ministarstvo xx 28000
ministarstvo rada (to sam zapamtio) 100000
ministarstvo xy 30000
cijena za to sve "samo" 41mil.
kakvi su to testovi, u ljekarni kupiš 2kom za 40 kn, a ovi su 259, možda ti pokazuju sve pipke virusa i boju ili opet onaj Berošev informatičar osnovao neku firmu za testove
ima i za to na faktograf.hr
Opet svi ratujete na covid bojišnici, pa kaj je to, jeste svijesni da ovdje nema ni pobjednika ni gubitnika ?
Ajde malo na druge teme, osim na temi korona I temi brajakica gotovo da se nema što citati na forumu.
Najbolji komentar do sada.Cijepili se ili ne ništa se nemože promjeniti,ovo je prirodna selekcija,jaći ostaju ,slabiji i bolesni umiru,ima nas previše na planetu samo nažalost Hrvata premalo.Mi smo premala država da o nećemu odlučujemo,samo slijedimo druge,pogledajte koje je mjere uvela austrija,njemačka je na istom putu,puno naših ljudi radi u tim državama i jedini izlaz im je cijepljenje ili testiranje koje će se poćeti naplačivati.Onaj tko putuje tjedno gore dolje baš mu neće biti isplativo,zato se ljudi cijepe.
Najbolji komentar do sada.Cijepili se ili ne ništa se nemože promjeniti,ovo je prirodna selekcija,jaći ostaju ,slabiji i bolesni umiru,ima nas previše na planetu samo nažalost Hrvata premalo.Mi smo premala država da o nećemu odlučujemo,samo slijedimo druge,pogledajte koje je mjere uvela austrija,njemačka je na istom putu,puno naših ljudi radi u tim državama i jedini izlaz im je cijepljenje ili testiranje koje će se poćeti naplačivati.Onaj tko putuje tjedno gore dolje baš mu neće biti isplativo,zato se ljudi cijepe.
ne može se promijeniti to da ćemo svi umrijeti ali se može promijeniti prisilno cijepljenje jer nas se uvjetuje gubitkom posla i svih mogućih ljudskih prava. Djeca nisu rizična skupina ali još malo pa bez covid potvrde neće moći ni otiske prstiju napraviti. I to ja vama normalno? Mnogima nije.
obzirom da nas je u popisu stanovništva "izmjereno" 10ak % manje, nadam se da će Vlada u suradnji s nadležnim ministarstvom korigirati slogan u CJEBITE SE, kako bi istodobno rješavali oba problema
Mislim da nas oni cerebralno sodomiziraju već duže vrijeme
Cjepivo sigurno kao vodu piti... https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…jepivo-15118175
cijepit ćeš se preboljeti neces od korone poginuti
zareze stavite po želji
Majstore, Židove nisu htjeli eksterminirati nego "samo otuširati".
neka su nam živi i zdravi, još ako usput netko može zaraditi, gdje ćeš bolje, da nema njih nema ni države, idemo dalje, Imamo Hrvatsku, malo skupu ali našu
Pulenković neki dan poklonio 350 000 doza cjepiva nekome, malo ga za.ebo Vili u izračunu kod narudžbe
Nešto sam kopao nakon https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ojatan-20211109 pa naletio na
https://www.businesswire.com/news/home/20190904005403/en
Zna lik upiknut tajming!
Display MoreU potpunosti se slažem sa napisanim.
I neka mi Svi oproste, nisam antiprotivna, ali cirkus sa ukidanjem samoizolacije cijepljenima i covid potvrde... pa to nije i neće umanjiti broj oboljelih... to nije preventivna epidemiološka mjera
Ona daje lažan osjećaj sigurnosti.
I samo se čini da se nešto čini.
Još uvijek držim da je cijepljenje mjera koja spašava živote.
Al' da se cijepljeni zaposlenici ne testiraju na ulazu u bolnički sustav... to su.... nema pristojne riječi za to
Na koncu je završni dojam da se radi na stvaranju kolektivnog imuniteta.
Sve skupa kaos, i nije čudno da ljudi nemaju povjerenja u sustav. Nadležne. Struku koja je marginalizirana i jedino čisti nered počinjen na svim razinama
Bog nam pomogao.
A sto se konkretno slazete?
S tim da se vjecito zivi pod korona mjerama? Testiranje svaka 3 dana? Svaki dan? Kovid odijela svi?
Da se testiram kad idem kod zubara? U opcinu? Na katastar? Ili kod moje doktorice jer me boli trbuh? Ili glava?
Dokle? Zauvijek ako treba?
E pa gospodjo draga ja se s tim NE slazem. To je terorizam, cisto silovanje radi profita. A sve i da nije, s nekim rizicima se naprosto mora zivjeti, da bi zivljenje bilo zivot, a ne zivotarenje.
Slažem se sa iznešenim, da cijepljenje pruža lažnu sigurnost i da je besmisleno inzistiranje na Covid povrdama i izuzeće od testiranja za cijepljene.
Kod stomatologa bi svi trebali ići sa negativnim testom, jer on u uvjetima aerosola radi iznad naših ustiju.
Bilo bi uljudno, i humano.
Trenutno je najjednostavniji način da izbjegnete pridržavanje ikakvih mjera da se zarazite i prebolite bolest, pa kome je tako jednostavnije. samo naprijed !
Valjalo bi dakako požuriti, dok ima još ijednog slobodnog kreveta u bolnicama, jer i tamo će se tražiti krevet više.
Ovo je pošast, a čini mi se da je sustav zakazao. Mjere ili kasne, ili su nedovoljne, ili su neprikladne trenutku, ili su diskriminacijske, ili su upitne učinkovitosti.
Nejasan mi je i cilj mjera . Spriječiti širenje zaraze ? Usporiti širenje zaraze ? Sačuvati bolnički sustav od urušavanja ?
Al' da je s nama lako, nije. Svaka glava svoje misli, pa i da je Zemlja ravna.
Od sutra se bavim nečim drugim
Uzmi kist, naslikaj život i zakorači u njega. Tako će biti od sutra, moji jadni žifci više ne mogu ovo izdržati, a i ne moraju.
Bilo kuda, korona svuda. evo joj friška figa
Samo ako je iz Kolumbije.
Cijepljenje i mjere su i dalje jedini način borbe protiv pandemije. Podilaženje antivakserima, raznim Laucima, Bakićima i sličnima je gubljenje ne vremena, nego ljudskih života.
Država mora raditi pritisak da se što više ljudi cijepi. Puno vremena je već izgubljeno u mlitavom okolišanju. Cjepivo je sve manje učinkovito na nove sojeve i svaki izgubljeni dan znači pridužavanje pandemije, nove bolesne i nove umrle, nova ograničenja gospodarstvu, novo odgađanje povratka normalnom životu ...
Treba prerezati, kratko i jasno.
Ono što nikako ne mogu shvatiti kod ljudi koji pozivaju protiv cijepljenja, mjera i odgovornog ponašanja:
Jeste li ikad pomislili da ste, ako ste možda u krivu, suodgovorni za smrti ljudi koje je cijepljenje moglo spasiti?
Epidemiolozi, infektolozi, liječnici općenito, struka u cijelom svijetu suglasni su oko cjepiva i mjera. Samo Balkanci izvlače neke opskurne likove i filmiće sa još opskurnijih portala da bi bili kontra.
Pogledajte listu zemalja sa najviše umrlih na mil stanovnika: Balkan i istočna Europa na vrhu!
Ovakvi kakvi jesmo nismo ni zaslužili ništa bolje od Hasanbegovića, Pernara, Lauca, Kolakušića, mostova i živih zidova.
Ko nas jebe kad smo glupi i zaostali!
Display MoreCijepljenje i mjere su i dalje jedini način borbe protiv pandemije. Podilaženje antivakserima, raznim Laucima, Bakićima i sličnima je gubljenje ne vremena, nego ljudskih života.
Država mora raditi pritisak da se što više ljudi cijepi. Puno vremena je već izgubljeno u mlitavom okolišanju. Cjepivo je sve manje učinkovito na nove sojeve i svaki izgubljeni dan znači pridužavanje pandemije, nove bolesne i nove umrle, nova ograničenja gospodarstvu, novo odgađanje povratka normalnom životu ...
Treba prerezati, kratko i jasno.
Ono što nikako ne mogu shvatiti kod ljudi koji pozivaju protiv cijepljenja, mjera i odgovornog ponašanja:
Jeste li ikad pomislili da ste, ako ste možda u krivu, suodgovorni za smrti ljudi koje je cijepljenje moglo spasiti?
Epidemiolozi, infektolozi, liječnici općenito, struka u cijelom svijetu suglasni su oko cjepiva i mjera. Samo Balkanci izvlače neke opskurne likove i filmiće sa još opskurnijih portala da bi bili kontra.
Pogledajte listu zemalja sa najviše umrlih na mil stanovnika: Balkan i istočna Europa na vrhu!
Ovakvi kakvi jesmo nismo ni zaslužili ništa bolje od Hasanbegovića, Pernara, Lauca, Kolakušića, mostova i živih zidova.
Ko nas jebe kad smo glupi i zaostali!
samo polako kolega, zdrave ljude ne treba liječiti, nisam nigdje još pročitao na forumu da netko nekoga odgovara od cijepljenja, baš naprotiv, svi predlažu da se svatko kome je to potrebno cijepi,
ali nemojte biti i vi stava da je to baš svima potrebno, pa nećemo valjda dozvoliti i nismo toliki mekušci da šišmiši unište ljudsku vrstu
kada naiđe ne tvrdo, pritisak mora popustiti, pa i naš dragi Vili s početka priče, nije on kriv, možda je zaveden
Ljudsku vrstu nisu uništile ni kuga, ni kolera, ni boginje, niti brojne druge pandemije u povijesti civilizacije. Neće ni ovaj virus, to je najmanji problem.
Problem je u tome koliko dugo će trajati i koliku štetu će napraviti.
Protiv pandemije se ne bori zaštitom pojedinca, nego odgovornim ponašanjem svakog od nas.
Previše je među nama onih koji misle da je njihova osobna sloboda najvažnija stvar na svijetu.