Ma nemamo mi šta pitati.
Koga briga za omjere i indikatore ako može niže.
Hebeno uteg fond i očekivanje izvješća.
16 mjeseci dionica propada
Ma nemamo mi šta pitati.
Koga briga za omjere i indikatore ako može niže.
Hebeno uteg fond i očekivanje izvješća.
16 mjeseci dionica propada
+ 80 ADPL da zaukružim količinu😁
+ 80 ADPL da zaukružim količinu😁
Ne znam što da kažem...
ADPL | PBZ CO OMF - KATEGORIJA B | -947 | -0.02% | 104,037 | 2.48% | 1.33M |
Mirovinci rasprodaju Adpl, Plag, Koei, Kodt, Ernt i još mnoge druge fantastične dionice kao da nema sutra. Ponašaju se kao pijani milijarder s našim mirovinama. Čak je i Bakić o tome pisao i prikazao njihovu neefikasnot upravljanja odnosno njihove izrazito niske prinose u odnosu na izvedbe indeksa i tu je potpuno u pravu.
S obzirom da svaki mjesec dobivaju nove uplate i da moraju imati dugoročni horizont ulaganja ovakvo ponašanje stvarno nema nikakvog smisla.
Mislim da je vrijeme da Hanfa to ispita i da se naše mirovine daju nekome sposobnijem na upravljanje. Pri tome povijest ostvarenih prinosa mora biti vodilja jer inače će nam inflacija pojesti svu mirovinu.
Ako se je moglo zvati strance da sude HNL, onda se to može i ovdje napraviti. Ionako su nam vlasnici mirovinskih društava za upravljanje stranci.
Mirovinci rasprodaju Adpl, Plag, Koei, Kodt, Ernt i još mnoge druge fantastične dionice kao da nema sutra. Ponašaju se kao pijani milijarder s našim mirovinama. Čak je i Bakić o tome pisao i prikazao njihovu neefikasnot upravljanja odnosno njihove izrazito niske prinose u odnosu na izvedbe indeksa i tu je potpuno u pravu.
S obzirom da svaki mjesec dobivaju nove uplate i da moraju imati dugoročni horizont ulaganja ovakvo ponašanje stvarno nema nikakvog smisla.
Mislim da je vrijeme da Hanfa to ispita i da se naše mirovine daju nekome sposobnijem na upravljanje. Pri tome povijest ostvarenih prinosa mora biti vodilja jer inače će nam inflacija pojesti svu mirovinu.
Ako se je moglo zvati strance da sude HNL, onda se to može i ovdje napraviti. Ionako su nam vlasnici mirovinskih društava za upravljanje stranci.
Za nas je dobro kada netko prodaje fantastičnu dionicu.
Inače prinos mirovinskih fondova nije usporediv sa Crobexom jer mirovinski fondovi većinu imovine moraju ulagati u obveznice.
Mirovinci rasprodaju Adpl, Plag, Koei, Kodt, Ernt ...
Mislim da je vrijeme da Hanfa to ispita i da se naše mirovine daju nekome sposobnijem na upravljanje. .
Članak 33. Zakona o obaveznim mirovinskim fondovima je problem.
Prije par godina sam načuo razgovor hrvatskih i slovenskih fond managera na zagrebačkom aerodoromu (shvatio sam tko su iz razgovora).
Slovenci su se žalili da moraju ostvariti određeni godišnji postotak prihoda, na što su se hrvatski manageri nasmijali. Da oni nemaju takve zahtjeve, da ne moraju ostvariti dobre rezultate fondova kojima upravljaju. Da su to jako forsirali prilikom donošenja Zakona.
Ne znam da li se što promijenilo u zadnjih 5-6 godina.
+ZVCV (277 kom po 34,40 / 50 kom po 37)
Neocekivani poklon na kojem sam izuzetno zahvalan.
Sad lijepo u srijedu jos jednom put SKDDa.
Eh, kad bi barem sve bilo tako jednostavno i totalno bez rizika.......
Nisam tržio danas nego jučer, a transakcije su bile sljedeće:
- RIVP po 5,28 EUR (prosjek 4,42)
+ KODT 2 po 1.710 EUR (pokvario si prosjek koji je sad 980)
+ SPAN po 50,80 EUR (poboljšao si prosjek koji je sad 53)
+ RIVP po 5,12 (nešto malo sitno)
+HT po 30,8 (još sitnije)
I ja sam dokupila HT
Još malo i okrugla brojka
+KODT2 1kom po 1670
+SPAN 50kom po 54,80
+ ADPL za 12,5
+Kodt 2 1630€
Razmišljao da dignem na 1650€ al me poklopilo...
+Kodt 2 1630€
Razmišljao da dignem na 1650€ al me poklopilo...
+KODT2 1600 € i što sad. KODT kupnja na 1650 €, a trži se po 1670 €.
Dokup ADPL dok je na snizenju
+ADPL
Uskoro bi mogla porasti cijena zbog sve boljih fundamenata
-HPB 9kom prinos 20%
+ HT da se nađe...
+ dlkv
+ ht
Dans +5419 kom CKML
Ocekujem, odnosno, bolje receno, nadam se da ce me usreciti sa jos 3x toliko do kraja isteka ponude.
Bilo bi idealno da to naprave sto prije ako prodje ovaj protuprijedlog za tu mizernu dividendu.
Steta da nisam taj koji je podebljao bid na vise od 100k komada, ali dobra je stvar sto nisam pozicionirao nalog na 10.6 jer kako sada izgleda - po toj cijeni nece nista proci do isteka ponude