-adpl
već duže razmišljam o ovome. Naime, prije koju godinu su se ubijali od posla a cijena je bila na ovoj razini. Posao radnicima ( u vidu broja smjena) je na niskoj razini, tako da nisam siguran da ova cijena opravdava trenutno poslovanje. A možda i griješim... možda se u današnjim uvjetima valuacija ipak treba povećati u smislu da i ova cijena od 170kn je pravedna cijena
Što smo danas tržili
-
-
-
- podr
Sinoć sam malo gledao grafove, već dugo nisam. Ne mislim samo na Podravku. A ne znam, možda smo se malo opustili, meni to izgleda kao da su neke dionice zrele za duboki zamrzivač.
Da budem otvoren, PODR sam prodao isključivo zbog grafa, jer mi baca na double top. Čini mi se da je proboj 710 kn za sada prevelik zalogaj.
-
- podr
Sinoć sam malo gledao grafove, već dugo nisam. Ne mislim samo na Podravku. A ne znam, možda smo se malo opustili, meni to izgleda kao da su neke dionice zrele za duboki zamrzivač.
Da budem otvoren, PODR sam prodao isključivo zbog grafa, jer mi baca na double top. Čini mi se da je proboj 710 kn za sada prevelik zalogaj.
Osim ako Pivci ne odgrizu
-
Očito je da će čekat, i pomalo skupljat kad mogu...a sve se crveni
-
- podr
Ništa nije isključeno. U igri su i dalje, eno članka gdje piše da kupuju.
A s kojom je namjerom objavljen taj smiješni članak, ne želim nagađati.
-
Strah od rata je velik..i to ima najveci utjecaj, boj se da bi ovaj put moglo eskalirati
-
- podr
Nemojte kolega odmah gubiti samopuzdanje, jer je Crobex pao 1,2%, zar ste očekivali neprekinuti rast još danima?!
Da, ima precijenjenih firmi (ZA NAŠE ZSE POIMANJE), recimo iz CROBEX 10:
PODR, ATGR te ERNT...samo to nije neka astronomska precijenjenost, već nekih do 20%, ali s obzirom da se radi o blue chip i fondovskim dionica to je realno ništa.
-
Strah od rata je velik..i to ima najveci utjecaj, boj se da bi ovaj put moglo eskalirati
Ma kakav rat. Pitanje je inflacije, dizanja kamatnih stopa i izvjesca kompanija. Vani se sve crveni. Ključ je koliko mora novac poskupit da obuzda inflaciju i hoće li nas to odvest u recesiju.
-
a Pivci se valjda ne snalaze u ratu
kad pogledam Crobex je dobro zaronio, ali velik dio dionica nije uopće pao nešto značajno, opet netko s dva tri najjača aduta regulira igru
-
Ha.
Meni ste neki dan rekli, nadam se blagonaklono u preskazanju ovog, neka idem peći kolače. Jer valjda za bolje i nisam
-
-
Ha.
Meni ste neki dan rekli, nadam se blagonaklono u preskazanju ovog, neka idem peći kolače. Jer valjda za bolje i nisam
pa jel ima što svježih , vi ste gore blizu Mađarske, jesu to Rusi već i nas napali, onaj naš Plenki uvijek nam navuče nevolje na vrat
-
Koliko su zastrašujući toliko su i smiješni članci o nekakvoj predstojećoj ruskoj invaziji na Ukrajinu.
Uopće ne sumnjam da će prosječni Jozo progutati to, ali po svemu sudeći radi se kombinaciji dva faktora - imamo (1) opravdanu rusku izrevoltiranost dolaskom NATO-a na same granice Ruske federacije (i time postavljanjem raznih projektila i raketnih baza Putinu u vrt praktički) i (2) činjenicu da će Rusi kao odgovor na to približavanje NATO-a pokrenuti postupak priznavanja regija Donjeck i Lugansk kao nezavisnih odnosno odvojenih od Ukrajine kako bi time stvorili neku vrstu sigurnosnog područja, buffer zone koja će Federaciju odvojiti od novog najdražeg američkog ljubimca.
Tu naravno postoje i neki drugi problemi kao što je Sjeverni tok 2, ekspanzija ruskog vojnog savezništva s Kinom, itd.
Da skratim, sumnjam da će se Rusija upustiti u otvoreni rat s Ukrajinom međutim nama kao ulagačima apsolutno ne odgovaraju takve tenzije u kombinaciji s inflacijom, FED-ovim mjerama...
-
Dokupio HPB po 800 kn.
Još malo po 790kn.
-
to istina? za Pivce?
-
Isto malo HPB po 790
-
Ha.
Što ste predskazali pad od 1%???? Realno teško stres podnosite i kod najmanjih korekcija na dole, te vas odmah hvata panika.
-
- podr
Nemojte kolega odmah gubiti samopuzdanje, jer je Crobex pao 1,2%, zar ste očekivali neprekinuti rast još danima?!
Da, ima precijenjenih firmi (ZA NAŠE ZSE POIMANJE), recimo iz CROBEX 10:
PODR, ATGR te ERNT...samo to nije neka astronomska precijenjenost, već nekih do 20%, ali s obzirom da se radi o blue chip i fondovskim dionica to je realno ništa.
Ma ne, sve 5, nisam u banani, samo sam malo više uhvatio vremena da sagledam situaciju i podijelio razmišljanje.
U principu sam odluku o prodaji konkretno PODR donio još sinoć (iako sam je kupio prije koji dan).
A ovaj pad danas mi je samo došao kao potvrda razmišljanja. Uopće nisam iznenađen.
-
to istina? za Pivce?
Evo linka koji je objavljen na temi PODR...
OTKRIVAMO Braća Pivac nastavila kupovati dionice Podravke!Otkrili smo što se skriva iza novog rasta cijene Podravkine dionice koji je počeo u petak prošli tjedan, kad je dionica u samo jednom danu skočila za čakdanica.hr -
uh sad mi je jasniji skok cijene PODR
da se kladimo da ako dođe do preuzimanja... pitat će se Pivce: po koliko bi vi to htjeli preuzeti?
i onda malima klip kukuruza, Uprava ciljnog društva daje proglas da je zadovoljna cijenom (+ kakav bonusić ispod stola)
dogovorna ekonomija!
ne više od 600 kn po dionici, puno sam rekao
-
Ma kakav rat. Pitanje je inflacije, dizanja kamatnih stopa i izvjesca kompanija. Vani se sve crveni. Ključ je koliko mora novac poskupit da obuzda inflaciju i hoće li nas to odvest u recesiju.
U kaj onda najbolje ulagat ?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k