+ opte na idealnih 4,40
- opte na preranih 4,96
par bureka da se nade za karantenu
+ opte na idealnih 4,40
- opte na preranih 4,96
par bureka da se nade za karantenu
Idući tjedan svi trgujemo iz karantene
Što sam mogao, prodao sam i skupljam keš na računu.
Zar i OPTE? :o
Nitko ne komentira danasnji promet na Crobexu?
Mojih 320.000 kn od ukupnog prometa po kljucu kupi prodaj.
Cim je krenulo zelenilo neki zatvaraju pozicije s masnim gubicima. Imat cete i bolje razine za to.
Ja sam za 3 dana padanja i onda 1 ovakav.
Tjedna pet tisucica uvijek pomaze kod ovakvih zaraza.
Ups, moram nabaviti cugu za karantenu ako je bude. I uveo bi pravilo min.popit 5 piva prije otvaranja burze i dotakanje tijekom trgovanja.
Display More Display More+HT
-HT
+PODR
-PODR
Profit 4800kn na ulog cca 140.000 kn.
Opet testing dna i poz.diverg.
fondovi brane ove razine,nisam baš siguran u retest.
Fondovi su predvidljivi..ulazio odmah u HT dok su se neki mislili je li 149kn puno. Prodao na 156kn iako sam ocekivao i 158kn, al nisam se kockao.
Sad cemo opet do 149kn.
Optimu sam prodao prije mjesec dana, čim sam čuo da Intercapital prodaje
Bah. Nekako, bez zajedljivosti, imam osjećaj da je OPTE ostavljena od svih. Da će završiti ko Magma.
Ne znam što bih rekla.
Biti će best buya i ringe ringe raja... Ameri danas strmo up, shortali su pa se pokrivaju. Short Squeeze.
Mi nemamo shorta, imamo samo jedan staromodni način da se ubijemo
Posljednji put kada je bila frka oko Agrokora, onda smo se kao i danas svađali oko boljih mjesta na palubi Titanica... dok je glazba svirala, a santa se približavala.
Sretno mladim bullsima, sretno i vremešnim bearsima, sretno nam svima u danima koji dolaze. Ovo će biti nikada do sada proživljeno iskustvo.
Vidjeti ćemo.
Neka smo živi i zdravi.
Hm..sve jasno..ali nekako mi tesko vjerovati da su oni jedini koji su znali nesto vise. Gledajuci top 10 nije bilo vecih ili bolje reci znakovitih izlazaka. Cak je bilo novih i podebljavanja. E sad, ili su oni obmanuti i povuceni za nos, a s njima i hrpa malih, ili je ovo s i ICom bila neka druga kombinacija, ali ne nuzno da su blize vatri pa se bolje griju...u najmanju ruku cudno. Ali takva je burza, nepredvidiva. U biti predvidiva je tolko kolko imas pravih informacija u pravo vrijeme
Icom je imao sicu optime u usporedbi sa drugima koji su isto prodali u međuvremenu , plus Icom nije u potpunosti izišao iz pozicije. Jednostavno imao si sreću što si prodao po 8+ kad je sve krenulo naopako, ko je mogao ovo očekivati par dana prije kraja natječaja.
No vidit ce mo sljedeći tjedan, uz malo sreće i par ponuda mogli bi izaći ranjeni Al ne I mrtvi iz svega. U suprotnom, bit će kuku lele
Hm..sve jasno..ali nekako mi tesko vjerovati da su oni jedini koji su znali nesto vise. Gledajuci top 10 nije bilo vecih ili bolje reci znakovitih izlazaka. Cak je bilo novih i podebljavanja. E sad, ili su oni obmanuti i povuceni za nos, a s njima i hrpa malih, ili je ovo s i ICom bila neka druga kombinacija, ali ne nuzno da su blize vatri pa se bolje griju...u najmanju ruku cudno. Ali takva je burza, nepredvidiva. U biti predvidiva je tolko kolko imas pravih informacija u pravo vrijeme
Ne vjerujem da su oni imali neku informaciju više od ostalih, ali možda znaju bolje od ostalih kako funkcionira burza i psihologija mase...Da ne mislite da sam prošao neokrznut ovom potpuno neočekivanom krizom sa Koronom i ja sam pretrpio značajne gubitke na nekim drugim dionicama tipa ATPL, RIVP... kao i većina ljudi na tržištu, samo nitko to ne želi priznati...
Znate onu staru izreku: Forumaši samo zarađuju, pa čak i onda kada tržište pada
Prvi sam postao kad je Crobex bio 2050 da sam u cashu i da jedino imam Tpng i Lkpc. I rekao Crobex ima divergencije i past ce jako. Poklopilo se sa korona virusom. Moj portfelj samo 2% ispod ATH.
Cash na 80% trenutno jer sam u petak gadjao odredjene dionice koje bi trebale rasti jer su jako bitne u ovoj krizi. Imace sam bio 100 cash.
Dakle tko pametno trguje sigurno ne boravi 100% u poziciji vec cashu. Kad je Crobex presao 2000 bazirao sam se na trejdanju tipa ulazak izlaz.
I opet se vracam toj praksi samo na velikim dionicama tipa HT, Podr.
Moja ocekivanja je pad u ponedjeljak, a u utorak zeleno. I na tim pretpostavkama baziram buduce trgovanje.
Ht mi je povoljan na 148, a skup na 161kn
Display MorePrvi sam postao kad je Crobex bio 2050 da sam u cashu i da jedino imam Tpng i Lkpc. I rekao Crobex ima divergencije i past ce jako. Poklopilo se sa korona virusom. Moj portfelj samo 2% ispod ATH.
Cash na 80% trenutno jer sam u petak gadjao odredjene dionice koje bi trebale rasti jer su jako bitne u ovoj krizi. Imace sam bio 100 cash.
Dakle tko pametno trguje sigurno ne boravi 100% u poziciji vec cashu. Kad je Crobex presao 2000 bazirao sam se na trejdanju tipa ulazak izlaz.
I opet se vracam toj praksi samo na velikim dionicama tipa HT, Podr.
Moja ocekivanja je pad u ponedjeljak, a u utorak zeleno. I na tim pretpostavkama baziram buduce trgovanje.
Ht mi je povoljan na 148, a skup na 161kn
Učiteljica mi dala nemoguć domaći zadatak za školu od kuće.
Zadatak glasi : Koliko puta je Neo upotrijebio prvo lice jednine?
Molim pomoć. Hvala!
Zadatak glasi : Koliko puta je Neo upotrijebio prvo lice jednine?
13 ili 14, negdje sam se pogubio
I meni je uciteljica dala tezak zadatak: koliko para je kolega Manu pogubio na Atpl i koliko ce jos pogubiti.
Dosao sam jedva do odgovora: Neizbrojivo..
I meni je uciteljica dala tezak zadatak: koliko para je kolega Manu pogubio na Atpl i koliko ce jos pogubiti.
Krivi odgovor Neo, za sad je tek virtualno pogubio ... kad prodaš ili kupiš tek onda možeš izračunati
A ako se tome veseliš, onda se čuvaj karme, zajebana stvar
Ja sam prodao sve, dobar dio sa stop loss 20% gubitka, i ostavio samo Optimu. Veselila me jako prosle godine, valjda ce i ove...
Ali inace sve ostalo politika mi je samo "sell sell sell, get the hell out, ask questions later, weeks, months, whatever..."
Sve si ovime rekao o sebi, bravo, napokon se skidaju maske! Karma je, kako kaze kolega, zeznuta stvar i kad tad te dohvati!
Pogubio si ti moj prijatelju gace i hlace na burzi, samo neces priznati zbog Ega koji je do neba.
Spamas sve teme sa svojim glupostima i samo mi nije jasno kako jos imas account, jer su te na Poslovnom brisali jednom tjedno.
Joj baš si me nasmijao svojim infantilnim komentarom.
Godinama nemam atpl ( iako ga sad ne bi bilo loše imati ) ali koliko znam ti si ga se nedavno rješavao uz stop loss pa kupovao tpng, pa prodavao i njega opet uz stop loss. Jedino što tada nije bilo hvalisanja gubitcima. Oni su se gutali u tišini.
Presmijesan si. Ima nas solidan broj koji smo izasli na vrijeme i zaradili velike novce u zadnjih 10mj. A zato sto ne trgujemo kao vecina, ne cuvamo dionice vjecno, ne cijenimo ih. Jer nas nije briga za dionice vec za cash i profit.
Al zato neke kolege,npr Manu i tocno znam koji jos trpe gubitke preko 40%. Samo zato sto ne znaju reci stop vec forsiraju i fantaziraju o nekoj dionici.
Jos vam svima trubio Crobex RSI 86...al dzaba.
Iduce signale necete imati. Jer neki poput kolege Manua i Budfox uistinu trebaju jace sisanje.
Doduse ne znam vise za kolegu Bufoxa ima li se vise ista osisati.