1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • November 18, 2021 at 2:41 PM
    • #8,861
    Quote from Marin83
    Quote from mitkko

Tesko cu to moci pojasniti ako nemate nekakvo osnovno predznanje o TA. Nije to nikakva nova prica, to su samo druga poglavlja iste price.

Ne treba mi nikakvo predznanje da vidim da vaše forumske objave na temelju TA budu točne u pola slučajeva, u pola ne budu...dakle ne radi se tu da ste faili target pa bude 430kn ,umjesto 470kn, već dionica okrene u totalno suprotnom smjeru i to jako....ja na filing i neko osnovno poznavanje bilance i praćenje neke dionice ubodem pravi smjer 2 od 3 puta,a dno ili vrh pogodim jednom u tri pokušaja...

Tako da bi bilo bolje da ne koristite TA kao smokvin list, nego da otvoreno kažete to je moje osobno mišljenje, pa ko voli nek izvoli...Kažem nemam ništa protiv vas, samo pratim vaše prognoze i na temelju toga donosim zaključak.

Bila je i ona teh analiza koja je sugerirala prodaju na 250 pa je umjesto na 200 otisla na 385 u par dana.

I opet ce se dogadati iste stvari.

A nekad se i pogodi.

Ali presucivanje promasaja i isticanje pogodaka nije objektivna slika.

Atpl zaraduje kako nije 13 godina.

Zarada po dionici u 2021 je takva da je ovih 350 teska brijacina, biti ce suza.

Za godinu dana provjera ove moje teze.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • November 18, 2021 at 2:46 PM
    • #8,862

Po tome kako su kolege pisale ovih dana, cini mi se da su isti kupovali na 360 kuna pa prodali sve do 350 kuna :)

P.S. najmanje vjerujem u iskrenost ovih sto "otkrivaju" sve na forumu kada ce prodavati, targete itd. Ja to nikada ne radim.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • November 18, 2021 at 2:50 PM
    • #8,863
    Quote from brajakica
    Quote from Marin83

Ne treba mi nikakvo predznanje da vidim da vaše forumske objave na temelju TA budu točne u pola slučajeva, u pola ne budu...dakle ne radi se tu da ste faili target pa bude 430kn ,umjesto 470kn, već dionica okrene u totalno suprotnom smjeru i to jako....ja na filing i neko osnovno poznavanje bilance i praćenje neke dionice ubodem pravi smjer 2 od 3 puta,a dno ili vrh pogodim jednom u tri pokušaja...

Tako da bi bilo bolje da ne koristite TA kao smokvin list, nego da otvoreno kažete to je moje osobno mišljenje, pa ko voli nek izvoli...Kažem nemam ništa protiv vas, samo pratim vaše prognoze i na temelju toga donosim zaključak.

Bila je i ona teh analiza koja je sugerirala prodaju na 250 pa je umjesto na 200 otisla na 385 u par dana.

A nekad se i pogodi.

Display More

Pa jučer sam napisao ROE će na kraju godine biti nekih cca 20%, a market cap je trenutno jedva 0,8 BV-a, niđe veze.......Također me nerivra da su pojedinici totalno ignorirali jaki pad BDI kada je izašlo FI za 3Q, te se pričalo da cijena ide preko 600kn, a sad im je i 350kn puno, a ništa se prominilo nije, kažem petlja se ovdje i to jako.

Bdw BDI je danas okrenuo u +0.99%

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • November 18, 2021 at 2:55 PM
    • #8,864
    Quote from Marin83
    Quote from brajakica

A nekad se i pogodi.

Display More

Pa jučer sam napisao ROE će na kraju godine biti nekih cca 20%, a market cap je trenutno jedva 0,8 BV-a, niđe veze.......Također me nerivra da su pojedinici totalno ignorirali jaki pad BDI kada je izašlo FI za 3Q, te se pričalo da cijena ide preko 600kn, a sad im je i 350kn puno, a ništa se prominilo nije, kažem petlja se ovdje i to jako.

Display More

Mi smo kolega tako malo trziste da cak i pisanja na ovom malom forumu imaju nekog utjecaja. A TA analize su samoispunjavajuce prorocanstvo😂

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 18, 2021 at 4:28 PM
    • #8,865
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Mi smo kolega tako malo trziste da cak i pisanja na ovom malom forumu imaju nekog utjecaja. A TA analize su samoispunjavajuce prorocanstvo😂

Mitkko je 2 puta u ovom padu pogodio dno (barem ono lokalno dno) i na tome mu treba čestitati.......evo ja ga npr. fulao za 2 kn zbog, malo krive procjene i "škrtosti" ili malo škrtog tržišta :D ......nije mi zao jel ako odbijanac bude kilav kao zadnji i još na malim prometima kao i zadnji (ne želim burek nego janjca ;) )rijetko će tko uspjeti nešto zaraditi a pogotovo se bez gubitaka u kratkom roku neče izvuči oni koji su kupovali veče količine.........očito da je u ova dva slučaja hvatanja dna za mitkka njegova TA funkcionirala.......ima i on svoje mišljenje o nama koji nismo TA majstori....."diskutabilno" je jedino što su šira javnost i "followeri" to saznali tek nakon što su i sami vidjeli da se odbijanac dogodio pa je sve to više manje bilo prošlo svršeno vrijeme.......tj. odbilo se i koji dan malo "talasalo" pa je krenulo u novi pad.......evo trenutno je i u USA na djelu kilavi ili nikakav odbijanac (jel neki i dalje padaju) a BDI je i dalje u down trendu.......i u rastu i u padu uvijek govorim isto......trend je tvoj frend i nemoj protiv njega pogotovo kad je jak i još se nije do kraja ispuhao......

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 18, 2021 at 4:59 PM
    • #8,866
    Quote from Marin83
    Quote from mitkko

Tesko cu to moci pojasniti ako nemate nekakvo osnovno predznanje o TA. Nije to nikakva nova prica, to su samo druga poglavlja iste price.

Ima za to rjesenje - drugi put jednostavno preskocite moje postove pa necete imati osjecaj da sam ja uzrok vasih losih odluka.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • November 18, 2021 at 5:48 PM
    • #8,867

Je tak je ali ovo je tek početak kaj bi još moglo biti ako vozarine ne naprave uskoro jači zaokret a za to ne vidim baš neku optimističnu prognozu.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 18, 2021 at 6:06 PM
    • #8,868

Pa na ovim vozarinama ako tu negdje ostanu ovo je opet dobra kupovina..

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • November 18, 2021 at 6:55 PM
    • #8,869

AP kupuje 4 broda ima se

• Lumbrak
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • November 19, 2021 at 9:45 AM
    • #8,870

BDI konačno pokazuje neke trzaje prema gore...odrazit će se to na dionicu barem sitno... možda upravo danas

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 19, 2021 at 9:47 AM
    • #8,871

vidim da nam tema poprima elemente hibridnog ratovanja, puno podataka i izračuna, a cijena ni blizu predviđanja, zna li se što kada je moguće očekivati četiri znamenke,

osobno većinu upisa gledam po onoj, veliki savjeti nikakva pomoć, držeći se istovremeno svoga kljuseta, kao pijan plota, kročeći slavodobitno po tko zna koji puta svome zasluženom bureku

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 19, 2021 at 9:57 AM
    • #8,872
    Quote from Moller

vidim da nam tema poprima elemente hibridnog ratovanja, puno podataka i izračuna, a cijena ni blizu predviđanja, zna li se što kada je moguće očekivati četiri znamenke,

osobno većinu upisa gledam po onoj, veliki savjeti nikakva pomoć, držeći se istovremeno svoga kljuseta, kao pijan plota, kročeći slavodobitno po tko zna koji puta svome zasluženom bureku

Vani je isto hibridno ratovanje, jucer je bio short squeze na nekim brodarima, pa su porasli, a neki kao DSX pali za -6% na 4$, zbog losijih rezultata od ocekivanih (TC Q3 17k $). Futuresi i vozarine malo porasli zbog nevremena u Kini, ali vidjet cemo za dalje, stvarno ne znam. Trenutno su sanse za oba smjera 50:50 kako se tko kladi.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 19, 2021 at 10:04 AM
    • #8,873
    Quote from Moller

A dobro ako vam je burek dobar.

Mene zanima kapitalan dobitak za kapitalan ulaz. Zasad dobro. Ali hocu mnoooogo vise.

Tu se uzima penzija, tko bude strpljiv.

Ostali neka zvacu burek.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 19, 2021 at 10:19 AM
    • #8,874

Da se razumijemo, ja ne trejdam samo zato jer sam los u tome. Dokazano.

Pa se onda radije drzim nekih dugorocnijih strategija koje mi dokazano idu. Barem vecinom svih pokusaja.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 19, 2021 at 10:31 AM
    • #8,875
    Quote from 5. Element

Pa se onda radije drzim nekih dugorocnijih strategija koje mi dokazano idu. Barem vecinom svih pokusaja.

Ni ja ne trejdam kolega, bez obzira sto me prozivaju tu na forumu za to, vec obicno kupim i drzim, ali problem u toj strategiji je sto ponekad dodje black swan event kao kolaps brane u Brazilu prije dvije godine ili ovaj Evergrande sada u Kini i izgubis 20% u jednom danu ili 30% u dva dana da se ne snadjes. A dobro su ga zakucali sa 550 na 350kn u dva dana, pa tko je snalazljiv moze nesto zaraditi, ali vecina ili izgubi ili im se nenadano smanji ocekivana dobit. Ti brodari su investitorski kruh sa 7 kora i kod nas i vani, dok su brodarski indeksi uglavnom nepredvidljivi, a vama svaka cast na predvidjanju rasta BDI-a prosle godine i investiranju zadnjih par godina, te znate da sam iskren kada to kazem za vas, jer vas dosta cijenim :thumbup: .

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 19, 2021 at 11:29 AM
    • #8,876
    Quote from BudFox
    Quote from 5. Element

Ni ja ne trejdam kolega, bez obzira sto me prozivaju tu na forumu za to, vec obicno kupim i drzim, ali problem u toj strategiji je sto ponekad dodje black swan event kao kolaps brane u Brazilu prije dvije godine ili ovaj Evergrande sada u Kini i izgubis 20% u jednom danu ili 30% u dva dana da se ne snadjes. A dobro su ga zakucali sa 550 na 350kn u dva dana, pa tko je snalazljiv moze nesto zaraditi, ali vecina ili izgubi ili im se nenadano smanji ocekivana dobit. Ti brodari su investitorski kruh sa 7 kora i kod nas i vani, dok su brodarski indeksi uglavnom nepredvidljivi, a vama svaka cast na predvidjanju rasta BDI-a prosle godine i investiranju zadnjih par godina, te znate da sam iskren kada to kazem za vas, jer vas dosta cijenim :thumbup: .

Hvala, kolega, iskreni ste kao i uvijek.

Jest, kruh sa sedma kora, ali sta ces, takav je kakav je, bar je hrskav! :)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 19, 2021 at 11:33 AM
    • #8,877
    Quote from BudFox
    Quote from 5. Element

tako i ja mislim da s foruma uglavnom nitko ne trejda, ali me ponekad začudi kada se napravi po 2mil. prometa da to sve ja sam protrgujem, a kada pogledamo da nema promjena u top 10 stvari su malo jasnije, sada mi ovo vanjsko crvenilo ne ulijeva dovoljno nade da bih danas odstupio od svoga pravila petkom

• Mcvily77
    Student
    Reakcija primljeno
    201
    • November 19, 2021 at 12:50 PM
    • #8,878

2021-11-19-12-39-43.png

Kakva Borba, ko da tekmu gledam :D

Nisam predugo u svemu ovome, al pari mi kao nečiji pokušaji da se na silu spusti cijena (ovo crveno)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 19, 2021 at 1:40 PM
    • #8,879
    Quote from Mcvily77

2021-11-19-12-39-43.png

Nisam predugo u svemu ovome, al pari mi kao nečiji pokušaji da se na silu spusti cijena (ovo crveno)

meni je ta priča malo nategnuta, prije će biti da se ipak želi malo potjerati gore radi iskrcavanja, prosjek je za sada ostao na 368 što po meni znači da danas nećemo probiti prijeko potrebnih 375 osim ako baš netko ne upne momački, ali dobro, mnogi ovdje budu s vremena na vrijeme nategnuti, pa može i ta priča o nasilnom rušenju

Edited once, last by Moller: Merged a post created by Moller into this post. (November 19, 2021 at 1:45 PM).

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 19, 2021 at 1:54 PM
    • #8,880
    Quote from Moller
    Quote from Mcvily77

2021-11-19-12-39-43.png

meni je ta priča malo nategnuta, prije će biti da se ipak želi malo potjerati gore radi iskrcavanja, prosjek je za sada ostao na 368 što po meni znači da danas nećemo probiti prijeko potrebnih 375 osim ako baš netko ne upne momački, ali dobro, mnogi ovdje budu s vremena na vrijeme nategnuti, pa može i ta priča o nasilnom rušenju

Jel mi gledamo istu sliku?

Jedna dionica po bidu?

To je cimanje prema dolje. Provizija na tu transakciju je barem 19 kn.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago