1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • October 14, 2021 at 8:25 PM
    • #8,141
    Quote from gigic23

Rekao bi da vani drukaju brutalno i to potkrepljuju sa dovoljno dionica za short za razliku od ovdašnjeg sofisticiranog druka i bez municije za short :). Upss možda samo nešto malo od onih koji su ih dobili na poklon 8o .

Vani ljudi pisu da je to cista manipulacija na brodarskim dionicama. U Americi ulazu svi, i onda je netto rezultat da je prosjecan ulagac zapravo nepismen skroz i kad par mahera temeljem neke lose vijesti nadruka histeriju lako postignu s vrlo malo love da trziste ide kud zele.

Ovaj forum ovdje je kraljevski nobelovski institut za one tupane tamo. Pa oni su uspjeli postici da Tesla kosta vise nego svi carmakers na svijetu zajedno, a ne proizvodi niti 1% automobila. I ni nece. Niti ce ikada imati prihode niti tolike, a kamoli neke vece.

Ovdje ljudi, opeceni vec sto puta, i gledaju neke fundamente, vani ni najmanje. Samo hype, samo prica, samo ajmo.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 14, 2021 at 8:30 PM
    • #8,142
    Quote from BudFox
    Quote from Hrx84

Da se nije počela smanjivati gužva u lukama.

Čini se da se počinju hladiti vozarine, ali opet u ovako zelenom danu čini se prevelik pad

Ne znam, nigdje ne mogu naci razlog zasto toliko padaju, pogotovo sto su S&P, Dow i Nasdaq u plusu, ali da ne ispadne da pricam napamet, evo linka

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

Razlog🧐 razlog😬 mora biti neki razlog🤭

Dali je bilo razloga zasto ne kupiti strance dok su bili 2x jeftiniji, dok je atpl bila 2x jeftinija.

A mozda samo ne treba izmisljati razloge koji ne postoje zasto ne kupiti?

Zaraduje se najvise u 13 godina ostalo su finese za one koji si vole komplicirati zivot😁

Buduce zarade su razlog ZA

Uskoro FI 3Q pa da vidimo do kuda idemo dalje....

Files

IMG_20211005_111556.jpg 51.41 kB – 0 Downloads
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 14, 2021 at 9:58 PM
    • #8,143
    Quote from brajakica
    Quote from BudFox

Ne znam, nigdje ne mogu naci razlog zasto toliko padaju, pogotovo sto su S&P, Dow i Nasdaq u plusu, ali da ne ispadne da pricam napamet, evo linka

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

Dali je bilo razloga zasto ne kupiti strance dok su bili 2x jeftiniji, dok je atpl bila 2x jeftinija.

Zaraduje se najvise u 13 godina ostalo su finese za one koji si vole komplicirati zivot😁

Display More

Kolegice, vi ste ovdje dosli tek nedavno i ne zelim ulaziti u diskusije oko brzine i cijene goriva, ali brodari su ciste trejderske dionice i kod nas i vani, te na svaki trzaj, losu vijest ili nagovjestaj pada burno reagiraju. Prezivio sam to vec nekoliko puta, pa samo kazem, a ovdje sam vec skoro 15 godina. Takodjer je tako i u rastu, kada rastu to je brutalan rast, a YTD ATPL je porasla cini mi se oko 280% do sada. Ali, ponavljam, mozda ce ovaj put biti drukcije i ja sam potpuno u krivu, kao i ovi vani koji su, kao npr. PANL (nemaju Cape-ove koji su najvolatilniji), pali vec vise od 40% od vrha, a zaradjuju nikad vise u povijesti i prosjek vozarina im je bio preko 21000$ dnevno u Q2, a u Q3 ocekuju, cini mi se oko 27000$ dnevno. Mozda je ovaj pad vani i prilika, tko zna?! A mozda se neki crni labud priblizava iza brda, a naravno kako ide ona prica muz uvijek zadnji sazna razlog :/

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 14, 2021 at 10:47 PM
    • #8,144
    Quote from BudFox
    Quote from brajakica

Display More

Kolegice, vi ste ovdje dosli tek nedavno i ne zelim ulaziti u diskusije oko brzine i cijene goriva, ali brodari su ciste trejderske dionice i kod nas i vani, te na svaki trzaj, losu vijest ili nagovjestaj pada burno reagiraju. Prezivio sam to vec nekoliko puta, pa samo kazem, a ovdje sam vec skoro 15 godina. Takodjer je tako i u rastu, a YTD ATPL je porasla oko 270% do sada, cini mi se. Ali, ponavljam, mozda ce ovaj put biti drukcije i ja sam potpuno u krivu, kao i ovi vani koji su, kao npr. PANL, pali vec vise od 40% od vrha, a zaradjuju nikad vise u povijesti i prosjek vozarina im je bio preko 21000$ dnevno u Q2, a u Q3 ocekuju, cini mi se oko 27000$ dnevno. Mozda je ovaj pad i prilika, tko zna. A mozda se neki crni labud priblizava iza brda, a naravno kako ide ona prica muz uvijek zadnji sazna razlog :/

Display More

Ako tako komentirate i na tim stranim bulkerima koje navodno imate vani na forumima nije cudo da je vani potop.

Opasniji ste od jata crnih labudova.👍😅

Bilo je i crnih labudova sada su na redu bijeli.

FI 3Q je sljedeci bijeli labud koji uskoro slijece.

FI je vec zavezan za nogicu uhvatio spijunski satelit, dokaz u prilogu.

Files

IMG_20211014_225054.jpg 37.48 kB – 0 Downloads
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • October 14, 2021 at 10:54 PM
    • #8,145

taj pad brodara vani ni meni jednostavno neda mira......sve izgleda i više nego dobro za dry bulk a oni ovako rone......puno su ranije (po rastu cijena dionica u odnosu na nas) bili u pravu da dolazi velika promjena......nadam se da ovaj put nisu u pravu a ni taj pad za sada nije tako velik.......signal je za oprez ali ako se ne nastavi trebalo bi značiti da je sve u redu......

Quote from brajakica
    Quote from BudFox

Kolegice, vi ste ovdje dosli tek nedavno i ne zelim ulaziti u diskusije oko brzine i cijene goriva, ali brodari su ciste trejderske dionice i kod nas i vani, te na svaki trzaj, losu vijest ili nagovjestaj pada burno reagiraju. Prezivio sam to vec nekoliko puta, pa samo kazem, a ovdje sam vec skoro 15 godina. Takodjer je tako i u rastu, a YTD ATPL je porasla oko 270% do sada, cini mi se. Ali, ponavljam, mozda ce ovaj put biti drukcije i ja sam potpuno u krivu, kao i ovi vani koji su, kao npr. PANL, pali vec vise od 40% od vrha, a zaradjuju nikad vise u povijesti i prosjek vozarina im je bio preko 21000$ dnevno u Q2, a u Q3 ocekuju, cini mi se oko 27000$ dnevno. Mozda je ovaj pad i prilika, tko zna. A mozda se neki crni labud priblizava iza brda, a naravno kako ide ona prica muz uvijek zadnji sazna razlog :/

Ako tako komentirate i na tim stranim bulkerima koje navodno imate vani na forumima nije cudo da je vani potop.

Opasniji ste od jata crnih labudova.👍😅

Bilo je i crnih labudova sada su na redu bijeli.

FI 3Q je sljedeci bijeli labud koji uskoro slijece.

FI je vec zavezan za nogicu uhvatio spijunski satelit, dokaz u prilogu.

Display More

je da, sigurno eventualni komentar Bud Foxa ili bilo koga drugoga može rušiti cijelo dry bulk tržište vani......

Edited once, last by hugh: Merged a post created by hugh into this post. (October 14, 2021 at 10:58 PM).

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • October 14, 2021 at 11:18 PM
    • #8,146

Isto kad pogledamo da se teoretski odigra crni scenarij, problemi u Kini, padne bdi na 1500 bodova, Angeliki nas zezne i ne da nikakvu dividendu, još bude muljaža...

Eto sad je navios 27.5$ uz skoro idealne uvjete.

Zbog čega bi tada mase bježale iz NMM ispod cca 20$, imaju dobre ugovore za kontejnere još koju godinu, 2022 će im biti brutalno dobra, pa i 23., ajde valjda na tankerima ne bude velik gubitak... Mislim prostor za nizbrdo nije puno velik.

A šta će biti iza 23. tko zna, uz to orderbook barem za dry segment je nisko

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • October 14, 2021 at 11:39 PM
    • #8,147
    Quote from Hrx84

Isto kad pogledamo da se teoretski odigra crni scenarij, problemi u Kini, padne bdi na 1500 bodova, Angeliki nas zezne i ne da nikakvu dividendu, još bude muljaža...

Zbog čega bi tada mase bježale iz NMM ispod cca 20$, imaju dobre ugovore za kontejnere još koju godinu, 2022 će im biti brutalno dobra, pa i 23., ajde valjda na tankerima ne bude velik gubitak... Mislim prostor za nizbrdo nije puno velik.

Kolega krivi topic (ovdje vam je gr(i)cka vjestica gospar domijan)

;)

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • October 15, 2021 at 6:28 AM
    • #8,148
    Quote from Hrx84

Vani se pad brodara desava na temelju potpuno, ali bas potpuno promasenih prognoza. Naprosto su u krivu oko procjene zbivanja na trzistu u narednom periodu. Netko im je utjerao strah u kosti da slijedi pad, a zapravo su steceni svi uvjeti za rast. I to veci nego prije.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 15, 2021 at 6:41 AM
    • #8,149

Ja sam slusala sta misle gotovo svi ulagaci i zato nisam kupila na 180 nego na 340.

Sada mi je manje vazno kako oni razmisljaju i radije gledam fundamente i pratim vijesti.

Oni ce od mene kupovati na mojem trenutnom targetu 1020.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • October 15, 2021 at 8:23 AM
    • #8,150

Pa zapravo je super da ti vani padaju dionica, a da vozarine rastu.

Ja bi se ozbiljno zabrinuo da je obratno 😉

I kod nas, bas mi je svejedno dali ce dionica 100 kn gore/dolje dok su TC i spot vozarine ovakve. Trejderi su vjerovatno u cudu jer neznaju dali bi vani ili unutra 😀

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • October 15, 2021 at 8:33 AM
    • #8,151
    Quote from brajakica

Ja sam slusala sta misle gotovo svi ulagaci i zato nisam kupila na 180 nego na 340.

Sada mi je manje vazno kako oni razmisljaju i radije gledam fundamente i pratim vijesti.

Oni ce od mene kupovati na mojem trenutnom targetu 1020.

Ja nisam slusao nikoga, kupip na 207 prosjek prije korone krajem 2020, gledao pad do 130, izdrzao, a nije bilo lako, i jednostavno, moras slusati logiku.

Ljudi nemaju pojma, a i ni ne zanima ih.

Preko 90% samo gleda da li je danas te sutra rast ili pad. Fundamenti, dugorocnost i sl. ne zanima skoro nikog. Samo dionicare u top60-70, mozda.

• igi
    Student
    Reakcija primljeno
    83
    • October 15, 2021 at 8:51 AM
    • #8,152

Iako trenutno cape pada, ali i sada je jako visok... btw. Atlantska ih i nema... ovdje je dobra stvar sto su vozarine prosjecne po kojima je atpl plovila za prvih pola godine jako niske u odnosu na sadasnje cijene... tako da i dalje padaju vozarine atpl zaraduje sve vise i vise... ne mogu manje po mom misljenju jer svaki novi ugovor ili spot je bolji od njihovog prije ugovorenog

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    913
    • October 15, 2021 at 9:13 AM
    • #8,153

Uz naglasak na "padaju CAPE vozarine".

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 15, 2021 at 9:17 AM
    • #8,154

Sve je super, kažem, ATPL je idealna dionica, raste kada vani rastu, ali stagnira

kada vani padaju. Čak bi se reklo da pad brodarskih dionica vani koči rast ATPL,

koji je prirodan i stalan. Nešto kao hedge na strane brodare, sa zaštićenim ulogom

i plutajućim stop lossom koji raste. Tako da ja danas očekujem stagnaciju ili čak mali

rast ATPL. Čestitam svim dioničarima!

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • October 15, 2021 at 9:22 AM
    • #8,155
    Quote from 5. Element
    Quote from gigic23

Rekao bi da vani drukaju brutalno i to potkrepljuju sa dovoljno dionica za short za razliku od ovdašnjeg sofisticiranog druka i bez municije za short :). Upss možda samo nešto malo od onih koji su ih dobili na poklon 8o .

Vani ljudi pisu da je to cista manipulacija na brodarskim dionicama. U Americi ulazu svi, i onda je netto rezultat da je prosjecan ulagac zapravo nepismen skroz i kad par mahera temeljem neke lose vijesti nadruka histeriju lako postignu s vrlo malo love da trziste ide kud zele.

Ovaj forum ovdje je kraljevski nobelovski institut za one tupane tamo. Pa oni su uspjeli postici da Tesla kosta vise nego svi carmakers na svijetu zajedno, a ne proizvodi niti 1% automobila. I ni nece. Niti ce ikada imati prihode niti tolike, a kamoli neke vece.

Ovdje ljudi, opeceni vec sto puta, i gledaju neke fundamente, vani ni najmanje. Samo hype, samo prica, samo ajmo.

potpisujem, meni ona američka burza već neko vrijeme liči na druk-fomo fest koji podsjeća na trgovanje kriptom i na beskrajnu legalnu ponzi kockarnicu. Da kojim slučajem Magma kotira tamo vrijedila bi 50$ a o Saponijama, Hapebejima i ostalim brutalno podcijenjenjim hrvatskim biserima da i ne govorim.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 15, 2021 at 9:26 AM
    • #8,156
    Quote from BudFox

Sve je super, kažem, ATPL je idealna dionica, raste kada vani rastu, ali stagnira

kada vani padaju. Čak bi se reklo da pad brodarskih dionica vani koči rast ATPL,

koji je prirodan i stalan. Nešto kao hedge na strane brodare, sa zaštićenim ulogom

i plutajućim stop lossom koji raste. Tako da ja danas očekujem stagnaciju ili čak mali

rast ATPL. Čestitam svim dioničarima!

ja očekujem "normalno" trgovanje petkom ;)

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 15, 2021 at 9:31 AM
    • #8,157
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from 5. Element

potpisujem, meni ona američka burza već neko vrijeme liči na druk-fomo fest koji podsjeća na trgovanje kriptom i na beskrajnu legalnu ponzi kockarnicu. Da kojim slučajem Magma kotira tamo vrijedila bi 50$ a o Saponijama, Hapebejima i ostalim brutalno podcijenjenjim hrvatskim biserima da i ne govorim.

Istina, ja nisam dugo na burzi vani, ali kako se tamo može nadrukati, mi smo male bebe za njih.

Jednim drukom nekoga iz HR se tamo ruši i diže cijeli sektor, da je to strašno. ZSE je najbolja

burza jer je naša i ne damo ju nikome, a znamo i kako se igra, dok je vani divlji zapad i čak možeš

i izgubiti na ulaganjima, ali uglavnom zarađuješ.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • October 15, 2021 at 11:27 AM
    • #8,158

100 ljudi 100 ćudi. Ako se mene pita super bi došlo još malo rušenja cijene pred objavu FI, poklonjenom konju se ne gleda u zube, čekam nisko na bidu 😎

Edit: najčešće dipovi imaju razloge. Ponekad nemaju. Volim bezrazložne dipove.

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • October 15, 2021 at 12:05 PM
    • #8,159

Ah, ma teško je biti mudar a pogotovo "pametan"vezano uz Kraljicu, a pogotovo jer Princeza pretendira i brzo nadire prema prijestolju. Može dosta pasti, bome i puno narasti pa kako tome doskočiti...... :!: :?:

Važno je znati mečirati postove na forumu, ali za tako nešto treba značajno iskustvo, dosta učenja i puuuuno sreće. Gotovo da je jednostavnije i manje neizvjesno zaraditi pare na ZSE.. :) :thumbup:

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • October 15, 2021 at 1:32 PM
    • #8,160

Gledajući brodove ATPL jednostavno rečeno zadnja 3 mjeseca stabilno s blagim porastom na visokim razinama i za PNMX i SUPRE i HANDY...očekuje nas vrlo vjerojatno odlična izvješća...iznad očekivanoga i za Q3 i Q4.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. 7SLO 20

• Like 1
      • Santo
      • January 14, 2023 at 2:27 PM
      • Investicijski fondovi
      • Santo
      • June 8, 2025 at 11:13 PM
    2. Odgovora
      20
      Pregleda
      8.9k
      20
    3. Rostov

June 8, 2025 at 11:13 PM
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      107k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• 7SLO

Rostov June 8, 2025 at 11:13 PM
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago