u odnosu na jutro featursi su se lijepo oporavili 🤑
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
BDI blizu 4000... WOW
-
Zanimljivo mi je i ovo:
Dobit u 2. kvartalu je 33M, ako to projiciramo na godinu dobit je 33m*4 = 132M / broj dionica 1.395.520 = 94,59 kn.
Gotovo je izvjesno da će prosječna dobit u slijedeća 4 kvartala biti veća a samim tim i veća zarada po dionici.
I na one brojke NAVa i ostale imovine, ... to je cca 700kn po dionici da je sredina... ali fino kad ekipa ima žarku želju prodati dionice po 400, kad ne zeli to napravit po 500-600... 🤣🤣🤣🤣
-
Zanimljivo mi je i ovo:
Dobit u 2. kvartalu je 33M, ako to projiciramo na godinu dobit je 33m*4 = 132M / broj dionica 1.395.520 = 94,59 kn.
Gotovo je izvjesno da će prosječna dobit u slijedeća 4 kvartala biti veća a samim tim i veća zarada po dionici.
I na one brojke NAVa i ostale imovine, ... to je cca 700kn po dionici da je sredina... ali fino kad ekipa ima žarku želju prodati dionice po 400, kad ne zeli to napravit po 500-600... 🤣🤣🤣🤣
33 miliona po kvartalu je prošlost.
Sa svakim slijedećim kvartalom znamo da će dobit biti samo veća kako će se ugovori mijenjati. Radi se o eksponencijalnom rastu dobiti tako da je realno očekivati da će ista u određenom vremenskom razmaku doći na razinu od 100 mil. kn dobiti po kvartalu.
I to bez daljnjeg rasta vozarina.
-
Sa svakim slijedećim kvartalom znamo da će dobit biti samo veća kako će se ugovori mijenjati. Radi se o eksponencijalnom rastu dobiti tako da je realno očekivati da će ista u određenom vremenskom razmaku doći na razinu od 100 mil. kn dobiti po kvartalu.
Moja očekivanja za Q3 su oko 66 mil.kn dobiti neto....s obzirom da znamo da sada imaju barem 7 brodova na spotu i s obzirom da su prema dostupnim podacima na nižim razinama BDI potpisivali ugovore za handy u iznosu od 33 500 usd i za supre u iznosu od 45 000 usd...danas očekujem ponovni rast futuresa i rast indexa vani....odnosno ponovo ulazak u zeleno.
-
Moja procjena je 45-50 mil i sa time bi bio zadovoljan...mislim da oni vuku još dosta dugoročnih koji im generiraju gubitak.
Nikakvi eksponencijalni rast...cisto linearno da ide u 2-3 godinei ja prezadovolja
-
To sam ja napisao minimum, a ekipa prodaje po 400 ???
Imate brodare (ne na zse) koji se trze na 0.3 nav ili 1.5 p/e. Jos je atpl i dobra
-
Nije toliko ni bitno da li će ovaj kvartal biti na 40, 50 ili 60 mil. kuna dobiti.
On je već faktično gotov.
Treba gledati perspektivu koja će biti za godinu dana a ona zasad izgleda znatno bolja tj. dobit će biti enormna pod pretpostavkom da vozarine samo ostanu na ovim razinama.
-
To sam ja napisao minimum, a ekipa prodaje po 400 ???
gdje ima po 400 ili ste vidoviti, ja bih uzeo još po toj akcijskoj
Ma ne vrijedi se zamarati sa prodavačima na ovoj razini...jednostavno je...mora ih se ostaviti da istrpaju što imaju i to je to...zato sada igra samo strpljivost....
-
Činimi se da su svi brodari u padu osim Atpl.Bar na našoj burzi...Ja sam svoje naloge spustio, pa ako će netko istovarat, slobodno...Čim ostali kupuju brodove, nema straha za atlansku, posla će bit preko glave bar 2 godine
-
-
https://www.vecernji.hr/vijesti/udarac…ekstila-1516942 fali svega, proći će vremena dok se sve izbalansira 😀
-
Danas ugodna letargija uz rast BDI indexa.
Preko 4000 smo...tko bi reko... ako ništa drugo bar lijepo izgleda.
Baltic Exchange Dry Index | 1985-2021 Data | 2022-2023 Forecast | Price | QuoteThe Baltic Dry Index rose 1.4% to 3,657 on Tuesday, its highest since June of 2010 and extending gains for a sixth straight session, amid sustained demand for…tradingeconomics.com -
Trgovanje mi nekako sugerira da je ATPL favorit za dokap JDPL, ili barem trziste to na taj nacin percipira.
Nemam nikakvu info, samo nagadjam temeljem trgovanja.
BDI vise nema nekog utjecaja, u ovoj fazi. Opet, samo moje skromno mislenje.
-
BDI raste iz dana u dan mahnito, a tebi je dokap JDPL-a jedino što može poticati rast?
-
Ne znam ništa, ali mi je drago da kupovni nalozi idu prema gore
-
Ne znam ništa, ali mi je drago da kupovni nalozi idu prema gore
Bilo je pitanje vremena.
Vrijedi znatno više a potencijal je velik.
Nema tu filozofije.
-
BDI raste iz dana u dan mahnito, a tebi je dokap JDPL-a jedino što može poticati rast?
Nije jedino.
Nego cisto zbog tajminga mislim da bi lako moglo biti to, prije nego bilo sto drugo.
-
I ja mislim da je jadroplov pazaren, ovo je netko cirio u kuverte
-
Bit će tu još valova
-
Bit će tu još valova
Hoće sigurno, ali prije ćemo još malo rast, moja procjena do 470...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin