Ne bi me ni najmanje začudilo da Bilbija sad kad je očistio situaciju krene u nove margine i otvori novi krug agresivne kupnje i rasta cijene dionice.
Ja bih na njegovom mjestu tako učinio.
Ne bi me ni najmanje začudilo da Bilbija sad kad je očistio situaciju krene u nove margine i otvori novi krug agresivne kupnje i rasta cijene dionice.
ako je čistio sve do 650 na bitno nižim vozarinama ne vidim zašto ne bi akumulirao sada, puno su bolji uvjeti sada nego ranije.
p.s. hvala moderatoru što mi je aktivirao profil.
ako je čistio sve do 650 na bitno nižim vozarinama ne vidim zašto ne bi akumulirao sada, puno su bolji uvjeti sada nego ranije.
p.s. hvala moderatoru što mi je aktivirao profil.
Koja je bila pokora prije vračanja na forum?.......
Ma ništa, ispričao sam se jer sam nešto osobno napisao... ali forum je daleko liberalniji sada nego ono na početku. Cijelo vrijeme sam tu ali evo sad sam i iskupljen
Do jučer se pisalo da gospodin kupuje a što je ovo sad. Molim nekoga s foruma da pojasni. Hvala!
Otpustio je 2000 dionica da isplati zalog na 5000 dionica. Sve Vam pise.
Ali meni vaznije, IB ocito nema vise novaca i on ne builda ovaj promet pa imamo novog velikog igraca ili vise njih.
da je barem sačekao 500 pa onda prodao, mogao je s puno manje dionica isplatiti i imao bi još novaca
Cini se da danas nema euforije kao jucer...
Treba se bid dići na 390-393 kn. Vjerujem da bi po toj cijeni bilo trgovine. To su još te sitne prilike za uzet koju dionicu ispod 400 kn.
Ovdje sad ima puno koji su usli po 190 i sad bi htjeli izaći na 100%
Tako je.... zaradio sam duplo je magična parola
A kaj: zaradio sam troduplo ili upeterostručio sam ulog ne zvuči bolje!?
optika sa 1.6 kn na 3.2 kn se isto činila skupa . Znamo sta je poslje bilo ...
Ja bi volio da malo cjena smiri, rasla je brutalno . Par dana od 350 do 400 bilo bi poželjno da se beton stvrdne
A kaj: zaradio sam troduplo ili upeterostručio sam ulog ne zvuči bolje!?
ma zvuči 100% ali mnogima to djeluje kao eho u daljini i za to treba čekati povrat zvuka, a pitanje koliko u ovom trenutku tko ima sluha i kakav mu je uopće, a možda je najbolje začepiti uši i početi čekati onoga gospodina, kako ono God, Godo, Godooooada
Ne vjerujem u neku korekciju. Povratak na 350 kn mi se ne čini realan. Može biti stagnacija i to je ok. Tehnički možda i postoje "argumenti" za neku korekciju, ali fundamentalno zasigurno ne. Dakle, smijer je samo jedan.
haha svi cekaju tu korekciju da se nakrcaju...
Šupljina na kupnji danas
haha svi cekaju tu korekciju da se nakrcaju...
malo ljude zbunjuje i to, ako se "gazda" zadovoljio sa 370 da ne bi ispali pohlepni
a ni sa zapada baš ne proviruje sunce, nešto se tmurno nadvija za sada doduše nad kopnom, ali ni more nije daleko pa neće biti nikakvo iznenađenje ako se i brodovi malo nagnu na lijevu stranu
Evo je u minusu...pad DAX, pada i Atlantska...
Sasvim je logično pitanje zašto je najveći dioničar i predsjednik upravnog odbora Atlantske plovidbe prodao 2.656 dionica po ponderiranoj cijeni od 351,49 kuna ako će ovo u kratkom roku vrijediti duplo ili troduplo više. Zašto se nije strpio mjesec - dva kako mnogi ovdje sugeriraju, već je dosta rano u rastu prodao ?
Bilbija točno zna po kojim su uvjetima ugovori sklopljeni i kako se revidiraju s promjenom cijene vozarina, te može u lipu izračunati koliko će Altantska plovida zaraditi i vratiti starog duga. Ne želim implicirati ništa vezano za vrijednost dionice, ali meni je ovo zanimljiv potez.
Sasvim je logično pitanje zašto je najveći dioničar i predsjednik upravnog odbora Atlantske plovidbe prodao 2.656 dionica po ponderiranoj cijeni od 351,49 kuna ako će ovo u kratkom roku vrijediti duplo ili troduplo više. Zašto se nije strpio mjesec - dva kako mnogi ovdje sugeriraju, već je dosta rano u rastu prodao ?
Bilbija točno zna po kojim su uvjetima ugovori sklopljeni i kako se revidiraju s promjenom cijene vozarina, te može u lipu izračunati koliko će Altantska plovida zaraditi i vratiti starog duga. Ne želim implicirati ništa vezano za vrijednost dionice, ali meni je ovo zanimljiv potez.
evo s drugog foruma pojašnjenje
2.656 dionica je prodao i s tim novcima je zatvoren preostali dio kredita koji je imao, a posto je kredit zatvoren preostalih 5.000 komada mu je oslobodeno jer nema vise osnove za drzanje zaloga. A sto je ocito i iz knjige dionicara, jer broj dionica na ime mu je porastao za 5.000 dionica a ne se smanjio. Iz forumaske burek perspektive pobjegao je van da zaradi par kuna, iz njegove ozbiljne investitorske smanjio si je polugu i konventraciju portfelja, a nista sustinski nije izgubio.
Probajte nekada gledati malo sire od kupi/prodaj i ucite od takvih ljudi
I za ovu transakciju je potrosio poprilican novac da ju zatvori, taj zalog. Naprosto je poprilicno long unutra i nisam ja taj koji ce mu brojati njegove novce.
Za 2.5 mjeseci vidjet cemo novi FI, znatno bolji od q1, i onda cemo rezimirati.