Serija crno bijeli svijet je predobra
-
-
-
Jel su i oni prodali koji brod?....onak da imaju za cugu i cigarete....
-
Jel su i oni prodali koji brod?....onak da imaju za cugu i cigarete....
Ups, greskom sam ovdje poslao ovu poruku hahahahha .
Gledao sam seriju i htio komentirati s prijateljima, te ne znam kako je ovdje zavrsila poruka .
Idem poslusati sto Domijan kaze. Bio je i prije mjesec dana u pomorskoj veceri.
Isprika svima!
-
Kak se brzo od fundamentalista/dugoročnog ulagača postane trejder!
U mjesec dva dana!
Znači i USA tržište postalo nelikvidno, plitka bara, muljaža, s nefunkcionalnim institucijama i pravosuđem, investitori ostavljeni na milost nemilost raznim fondovima i njihovom služenju pokvarenim političarima?
-
Kak se brzo od fundamentalista/dugoročnog ulagača postane trejder!
U mjesec dva dana!
Znači i USA tržište postalo nelikvidno, plitka bara, muljaža, s nefunkcionalnim institucijama i pravosuđem, investitori ostavljeni na milost nemilost raznim fondovima i njihovom služenju pokvarenim političarima?
Ne razumijem ovaj Vaš komentar.
Komentar je bio upućen kolegi accountant.
S Vama nema nikakve veze. -
S Vama nema nikakve veze.Ne bi me iznenadilo i da stvarno ne razumiješ.
Ovo je forum, a ne privatna korenspodencija, pa svatko ima pravo pisati dok se drži pravila ponašanja na istome.
Ima veze s komentarima o ZSE i države u kojoj sam rođen i živim, Hrvatske, tebe i većine koji su prešli na USA tržište koje je u svemu sasvim suprotno od našeg, ali je vaše ponašanje tamo isto kao i ovdje, trgovanje između zona potpore i otpora, s tim što tamo ne pljujete po njima zbog toga.
Itd i tome slično...
-
uuuuu kolega alfa baca rukavicu vidim
pljus u lice
ako želiš, mogu ti pobrojati što sve ne valja kod nas
ima i tamo toga što ne valja ali kudikamo manje, a onda manje i smeta
što se tiče optužbi za patriotizam... pa ti kupi hrvatski auto (Rimac), nemoj kupovati Milku nego samo Kandit i Kraš, i ne daj bože da si kupio neki proizvod s Amazona, samo se na eKupi kupuje
o institucijama države... one govore same za sebe: ne mogu utjerati porezni dug velikim dužnicima a pravomoćne optužbe za gospodarski kriminal, pojedinačno ili putem DORH-a, nema niti jedne
a HANFA i ZSE? Iz Pevec-a ne pošalju LEI oznaku i delisting odmah, to je zaštita ulagača? Čovjeku ukradu firmu, sad još i ime promjene u Pevex
ili da sam ja ili netko drugi 'pljuvao' po trejderima? to jednostavno nije bio moj stil trgovanja na ZSE gdje je barica mala, ali vani se može što ćeš?
dragi moj alfa, pojma ti o pojmu nemaš
(ako moderator misli da je ovo prestrogo, nek' slobodno da pravorijek)
-
S Vama nema nikakve veze.Ne bi me iznenadilo i da stvarno ne razumiješ.
Ovo je forum, a ne privatna korenspodencija, pa svatko ima pravo pisati dok se drži pravila ponašanja na istome.
Ima veze s komentarima o ZSE i države u kojoj sam rođen i živim, Hrvatske, tebe i većine koji su prešli na USA tržište koje je u svemu sasvim suprotno od našeg, ali je vaše ponašanje tamo isto kao i ovdje, trgovanje između zona potpore i otpora, s tim što tamo ne pljujete po njima zbog toga.
Itd i tome slično...
Jel to kolega neki nacionalni ponos, naboj u ovo blagdansko doba?
Baš mi je drago.
Vama je izgeda otpor na GP Bregana, a potpora na GP Metković.
-
evo kolege.
sad imamo temu i Paralelni svemir
pa tu možemo baciti pokoji prijedlog kako bi naša burza, HANFA i društvo u cjelini trebalo/moglo funkcionirati ili možda već i funkcionira, ovisno tko kako gleda
-
Ako nešto napišem, ići ću pod lokot. Ako komentiram i koristim se humorom, opet ću pod lokot( vidim da mnogi forsiraju zdravohumorsku zahebanciju, valjda ja nisam u tom izabranim kružoku )Nemam formalno obrazovanje iz branše, a trgujem na burzi od 2006. Radim po osjećaju bez puno analiza i gledanje u knjigu dioničara. Ako kazem da poznajem nekog iz vrha firme, opet lokot. Zato kažem; kupiti i čekati. Ako nisi strpljiv i plan ti je belo i ferari, promijeni trgovinu. A sad mogu pod lokot jer nisam doprinjeo temi i nisam argumentirao moje navode. Prc.😒🔒
(posjedujem stanovitu kolicinu dionica, ako Univerzum da, još ću dokupljivati, nije nagovor, koristite svoju intuiciju.)
-
-
Ako nešto napišem, ići ću pod lokot. Ako komentiram i koristim se humorom, opet ću pod lokot( vidim da mnogi forsiraju zdravohumorsku zahebanciju, valjda ja nisam u tom izabranim kružoku )Nemam formalno obrazovanje iz branše, a trgujem na burzi od 2006. Radim po osjećaju bez puno analiza i gledanje u knjigu dioničara. Ako kazem da poznajem nekog iz vrha firme, opet lokot. Zato kažem; kupiti i čekati. Ako nisi strpljiv i plan ti je belo i ferari, promijeni trgovinu. A sad mogu pod lokot jer nisam doprinjeo temi i nisam argumentirao moje navode. Prc.😒🔒
(posjedujem stanovitu kolicinu dionica, ako Univerzum da, još ću dokupljivati, nije nagovor, koristite svoju intuiciju.)
Na burzi sam još od stoljeća sedmog, kad se nalog preko zaba zadavao telefonski šalteruši koja blage veze nije imala (nisam ni ja), pa onda napismeno putem hpt...prva kupnja bila je stanovita količina CROS 1990. (oh yea). Nisam imao pojma o dionicama ni ničemu ali sam ostvario prinos u slijedećih 15 godina oko 1500% (10% godišnje) hvala Bogu i neznanju :).....slušajte feeling, špurijus, unutarnje ja i trgujte....ovo je maraton a ne utrka na 100m...
-
trebalo je biti na burzi u vrijeme Sanadera, to su bila vremena.
nešto kao Nikkei 80-ih, nekad bilo, sad se spominjalo.
ja sam tada kao klinac čitao dnevne izvještaje s burze u Slobodnoj Dalmaciji
da bar Vujčić i Marić zveknu jedan dobar money printing kao i Ćaća svojedobno pa da opet gledamo slične brojke
-
da bar Vujčić i Marić zveknu jedan dobar money printing kao i Ćaća svojedobno pa da opet gledamo slične brojke
Jeli se napokon Ćaća vraća?😂
-
Jeli se napokon Ćaća vraća?😂
ne znam, ali čini se da će Tonći opet nosit ribu
-
To je jedan od razloga zašto je optužen i mrcvaren po sudovima, hebiga, cijene dionica letile u nebo, narod trgovalo a to se drugovima ne sviđa, triba sve ostat pod njihovim nadzorom, šta danas gledamo 🙂
-
Samo indirektno vezano za ovu temu, upozorio bih vas kuda lako ode ova priča ako svi zajedno ne kažemo DOSTA bagri koja nam je namjenila prilično crnu budućnost. Jedan od Youtubera koje sam jedno vrijeme pratio, a imao je prilično velik broj pratitelja, je prvo banan s Youtubea, zbog kršenja vječno mijenjajućih pravila ponašanja, pa kasnije i s drugih platformi tip Facebook, Twitter i ostali. Kako lik nije htio zašutiti odlučio se kandidirati u politici, ali tek su onda ubacili u petu s napadima. Lik je ostao bez posla, određene skupine su ga počele terorizirati u kući pa ga je vlastiti otac izbacio da zaštiti ostatak obitelji, na kraju su mu Patreon i ostali provideri slanja novca ukinuli mogućnost da mu fanovi pomognu financijski. Došlo je do toga da su mu banke čak blokirale račun jer su ga aktivisti optužili da promovira terorizam, a bankarenje s teroristima je težak zločin!!! Čovjek je potpuno uništen financijski, razbili su mu veze s obitelji i prijateljima i ubili budućnost. Što mu preostaje?
Mala napomena, tip nije bio nikakva babaroga, nego obični politički komentator, neki stavovi su mu bili radikalni za ovo vrijeme, dapače prije 100 godina bi bili potpuno normalni i opće podrazumjevajući diljem svijeta, ali nije NIKAD pozivao na nasilje ili nešto slično, samo komentirao trenutne događaje iz vlastite prizme. Nitko nije bio prisiljen da ga sluša, pratitelji su ga otkrili i slušali sami, slali mu novac jer su to htjeli, a velik broj pratitelja je dobio dobrom porukom i elokvencijom.
Postao je opasnost za Sistem i Sistem ga je zgazio ko bubu jer već postoje načini da to potpuno legalno napravi SVIMA koji mu postanu prijetnja ili iritans.
Pazite se svi koji zazivate razne liste, jer danas ste vi na COVID temi pravovjerni za Sistem, a već sutra ćete biti heretici na nekoj drugoj temi koju će Sistem forsirati pa ćete i sami završiti na nekoj listi koju sada tako jako zazivate...
Kao da se Staljin, Hitler, Mao i ostali nikad nisu ni dogodili, već ste zaboravili kuda ide ovaj put?!
-
Youtuber, pratitelji( mislim "posao" do đađa) ...od čega živiš, od toga i umreš. Nemam fejs nemam insta ne tikam i ne tokam. Zivim u skladu sa prirodom i ljudima. Radim rukama i glavom. Dnevna gomila informacija i internet znanci me isto ne tangiraju, osim sto koristim jednom godisnje za kupnju dionica. Mob mi je prestar pa mi pola app ne podržava sustav. Kupim drugi kad ovaj krepa. Zahvalan na cemu imam. Nema opasnosti od SISTEMA. Vjerojatno sam dinosaur, ali nestanak struje i virtualnog svijeta me ne bi pogodila kao vecinu milenijaca. Mogu igrati č.ne ljuti se i šah. Youtuberi, influenceri, instagramuše, kaj god. Kolicina istih u broju stanovnika na zemlji kena razini astronomsko statisticke pogreske.
Youtuber, pratitelji( mislim "posao" do đađa) ...od čega živiš, od toga i umreš. Nemam fejs nemam insta ne tikam i ne tokam. Zivim u skladu sa prirodom i ljudima. Radim rukama i glavom. Dnevna gomila informacija i internet znanci me isto ne tangiraju, osim sto koristim jednom godisnje za kupnju dionica. Mob mi je prestar pa mi pola app ne podržava sustav. Kupim drugi kad ovaj krepa. Zahvalan na cemu imam. Nema opasnosti od SISTEMA. Vjerojatno sam dinosaur, ali nestanak struje i virtualnog svijeta me ne bi pogodila kao vecinu milenijaca. Mogu igrati č.ne ljuti se i šah. Youtuberi, influenceri, instagramuše, kaj god. Kolicina istih u broju stanovnika na zemlji kena razini astronomsko statisticke pogreske.
*je na razini astr...
-
malo mi relativiziraš stvari...
ima jedan dobar odgovor istomišljenicima tvojim na FB profilu Mirana Pavića (CEO u Telegram.hr) glede instagramuša, youtubera i sl. djelatnosti, kako je nekada u nas a dijelom i u Europi, zanimanje režisera bilo marginalizirano, bio je više poput osobnog asistenta čiji je zadatak bio da okupi glumce na setu, nije se petljao previše u tumačenje teksta scenarija, a na plaću je za to dobivao sitni dotatak...
o nekakvoj slavi nije se moglo ni sanjati a danas imamo Grlića, Ogrestu, Sviličića, Matanića, Juričana... da se netko ne uvrijedi što ga ne spominjem
dakle nekad šarlatanstvo, danas ozbiljno i prihvaćeno, pače slavljeno zanimanje
tako je i s Instagram i YouTube zvijezdama: srećom ne ovisi njihova slava o nama pojedinačno nego o broju pratitelja ili lakova te pretplatnika koje imaju, jer to donosi profit svima u lancu
-
"da nema države, tko bi osigurao sredstva?"
https://www.index.hr/vijesti/clanak…va/2243006.aspx
Pa otkuda ta sredstva dolaze državi?
-
"da nema države, tko bi osigurao sredstva?"
https://www.index.hr/vijesti/clanak…va/2243006.aspx
Pa otkuda ta sredstva dolaze državi?
Vidim naslov i prvo pomislim kako opet Ribic nesto trkelja, a kad ono Plenkovic?!? Jadna li nam majka...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun