Pozitivna 0
Očekujem pozitivan izvještaj, vozarine u Q3 su veće za 80 % od Q2 i 50 % veće nego što su bile u Q1.
Pozitivna 0
Očekujem pozitivan izvještaj, vozarine u Q3 su veće za 80 % od Q2 i 50 % veće nego što su bile u Q1.
Problem je kolega što oni nemaju para, a netransparentnost uprave je samo posljedica ovog prvog.
Korona je tako sitan i nevidljiv neprijatelj, a tako moćan. Koliko je moćan neprijatelj će se još pokazati ubuduće. Uglavnom nije dobro.
Svim kompanijama je indenticno ponasanje kada nemaju para, a to je da ne smiju prikazati da nemaju para radi pokusaja ocuvanja vrijednosti svoje imovine (vlasnistva) i jos jer postanete lovina za preuzimanje ili upropastavanje od konkurencije koje zele iskoristit taj trenutak za svoju korist tu nista nije cudno osim da sve kompanije u tim trenutcima rade poteze koje opravdavaju drugim nacinom izrazavanja da stvari ispadnu ljepse i logicnije da prikriju stvarno stanje i postanu netransparentije jer s manjkom informacija teze mozete zakljucit pravo stanje stvari pa je onda i investitorima tesko vidit tocno neke stvari, ali sigurno netransparentnost je jedna od bitnijih stavki kod investiranja pa je bolje izbjegavat takve firme osim ako je omjer risk/reward poprilicno primamljiv i da postoji naznaka nekog preokreta koji opet subjektivno ovisi o investitoru i racionalnom sagledavanju stvari, a u brodarstvu je tesko biti objektivan jer je prekompleksan sektor da bi imali sve informacije i da bi ih jos onda i pravilno sagledali.
Ovdje je toliko negativnih komentara od nekoliko kolega da neki čovjek koji sve ovo promatra sa strane izgubi svaku moguću volju za pogledati ovu dionicu, a kamoli je kupiti. Pitanje svim tim kolegama, smatrate li da su loše vijesti i cjelokupna situacija već ugrađene u postojeću cijenu? Osobno mislim da jesu. Ima vas dosta koji ste na tržištu dugi niz godina,također i moja malenkost, i iskustvo uvijek pokaže kad počne cviljenje, kuknjava, mrak za neku firmu, a graf zeleniji da ne može biti, to je za mene buy signal. Za to ne moraš završiti neke fakultete, analitike itd.
ako ima tko izaći na bidu mu je 1000 kom
Pozitivna 0
U prvoj polovini godine su natukli 70 milje minusa. Da, vozarine su sada bile vise. Ja ocekujem da ce poslovati sa nulom, ali moguce da ove prodaje prikazu i kao "dobit".
Iskreno ne znam da li su sve lose vijesti vec ugradjene u cijenu. Na ovoj dionici je uvijek velika potraznja i to na kraju odredjuje cijenu. Na ovim razinama ja ocekujem odbijanac.
P.S. imam Atpl
ako ima tko izaći na bidu mu je 1000 kom
Izašao......
Izišlo izvješće. Dobit kvartala 6m.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/388
ATLANTSKA PLOVIDBA d.d. - Financijsko izvješće - 2020, Treći kvartal, Nerevidirano, Konsolidirano
Izišlo izvješće. Dobit kvartala 6m.
Svašta bi čovjek mogao “ovdje” napisati, al zbog mira u kući, neću.
Samo mala digresija.... kad se pogleda ovo izvješće otprije 11 godina vidi se sav sjaj i bijeda ove firme.
2008 poslovni prihodi 1,8 milijardi kuna, 2009. 800 milijuna kuna.... 2020. Koliko? 270-280 milijuna kuna.
http://www.atlant.hr/data/128317216…nsolidirano.pdf
Al dobro, nadam se da će budućnost donijeti bolje rezultate i rast cijene dionice.
Display MoreIzišlo izvješće. Dobit kvartala 6m.
Samo mala digresija.... kad se pogleda ovo izvješće otprije 11 godina vidi se sav sjaj i bijeda ove firme.
2008 poslovni prihodi 1,8 milijardi kuna, 2009. 800 milijuna kuna.... 2020. Koliko? 270-280 milijuna kuna.
Al dobro, nadam se da će budućnost donijeti bolje rezultate i rast cijene dionice.
Da! I Republika Hrvatska je te daleke 2008. imala daleko najbolje izvješće koje je čak i danas nedosanjani san za Plenkijevu administraciju. S tim da brodarske kompanije dijele sudbinu vlastitog sektora i zadužuju se danas s cijenom kapitala čak i većom nego 2008., dok Plenkijeva administracija ni kriva ni dužna uživa povlastice i 20x jeftinijeg kapitala nego 2008. Pa opet ne pomaže. Ovdje su već sad nabrijali 50m troška duga uz ipak značajno smanjenje u ovom kvartalu, ali još uvijek nedovoljno.
Cetvrti kvartal je zasad tu negdje takodjer, mrvu slabiji, s tim da bi trebao biti bolji do kraja godine, ako je slijediti obrasce.
Mogao bi nam kolega Alias i ove godine prokomentirati FI
Taman kad sam pomislio da je stara kraljica otplesala zadnji ples ona iznenada dosla na bal u stiklama...
Izvjesce, za mene, iznad svih ocekivanja...malo bodu oci "ostali prihod"; valjda je od S&L Stona preko kojeg su refinancirali KO pa i bilanca izgleda zdravije...jos da vozarine potegnu kako svi ocekuju i eto vam prilike svima za izac na prihvatljivoj cijeni....
Meni ostalo jako malo, ali me veseli ovo izvjesce jako puno jer ju mnogo kolega i kokegica ima, a i volim ATPL, jedinu istinsku kraljicu burze...zivila i opstala
Davne 2007 Atlanska je imala 22 broda uz prihode nešto iznad 1MLD kn
NPM 13,7%
Broj zaposlenih734.
Taman kad sam pomislio da je stara kraljica otplesala zadnji ples ona iznenada dosla na bal u stiklama...
Izvjesce, za mene, iznad svih ocekivanja...malo bodu oci "ostali prihod"; valjda je od S&L Stona preko kojeg su refinancirali KO pa i bilanca izgleda zdravije...jos da vozarine potegnu kako svi ocekuju i eto vam prilike svima za izac na prihvatljivoj cijeni....
Meni ostalo jako malo, ali me veseli ovo izvjesce jako puno jer ju mnogo kolega i kokegica ima, a i volim ATPL, jedinu istinsku kraljicu burze...zivila i opstala
Je, I ja sam emocionalno vezana uz kraljicu. Jedno od prvih ulaganja. Pa se tu vracam koliko god se puta opekla.
Jos samo da jednom i posteno zaradim tu.😂
A da, rekla sam da ce prodaja biti prikazana kao dobit 😂
Cekamo kolegu Aliasa😂
2008. cijena sitnica, 4k kuna
2020. cijena 150kn
Ovakvu krizu, u trajanju od 13 godina, prezivit bez dokapa mogu samo carobnjaci...ali me strah da je carolija potrosena i da ce trebati dosta srece u buducem razdoblju...
Kako god, sutra ce izvjesce i rast vozarina (nadam se, vrijeme je) pogurat cijenu prema gore i barem nakratko usrecit premorene moreplovce...
Nekad u vlasništvu Atlanske.
našao si godinu za usporedbu,te godine je i Sj. Koreja bila u plusu
Ma jel' se vi to veselite minusu manjem od očekivanog ???
Bubana sam pa se ne stignem time baviti.
Daj pogleda još jednom, molim te. Pogotovo generiranje keša iz poslovnih aktivnosti.
Display MoreSvašta bi čovjek mogao “ovdje” napisati, al zbog mira u kući, neću.
2008. cijena sitnica, 4k kuna
2020. cijena 150kn
Ovakvu krizu, u trajanju od 13 godina, prezivit bez dokapa mogu samo carobnjaci...ali me strah da je carolija potrosena i da ce trebati dosta srece u buducem razdoblju...
Kako god, sutra ce izvjesce i rast vozarina (nadam se, vrijeme je) pogurat cijenu prema gore i barem nakratko usrecit premorene moreplovce...
Kad se već loviš za BDI onda pogledaj i ovisnost kretanja prihoda o tom istome BDI-u. Ako uspiješ naći podatke za to. Mislim da je to najvažnije za forimiranje bilo kakvih ocekivanja od rasta BDI. Stvarnih ocekivanja, a ne ovih o kojima ti gotovo svakodnevno pišeš.... koja vrijede par sati ili minuta koliko si prosjecno u dionici! 😁
Sorry, malo sale na tvoj račun. Naj zamerit