Nove TC vozarine i značajan skok Panamax TC vozarina na 6 mjeseci, sada su 14 500$ dnevno!!
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Kod normalnih vozarina cijena ATPL je 400 kn, uvijek bila i uvijek bit ce, kome pravo kome krivo tko ga j... Hehe
-
Rast vozarina se nastavlja i danas!
Kina
Shanghai shipping index
Cape / Pmax / Supra + 1.65 / + 3.68 / + 1.01%
-
U podne na Atpl na bidu osvanulo 1000 komada , na 224
Došlo mi je da ga nakrcam
Al' nije se moglo, dražba........ pa si mislim, on se samo fulira
Prošlo podne, ode i on
-
Prošlo podne, ode i on
Nije otisao, i dalje stoji tamo. Pretpostavljam da je to IB ili netko njegov koji konstantno, u ovom zadnjem rastu, pruza podrsku odozdola od cca. 200kn. Zapravo, bolje receno - gura. Jucer je i pokazao zavidan novcanik od 1.1Mkn.
Pitanje je samo, jel podrska radi sutrasnje skupstine ili je planira nastaviti i dalje.
-
Prošlo podne, ode i on
Nije on nikud otišao...skriveni...
-
Prošlo podne, ode i on
Nije otisao, i dalje stoji tamo. Pretpostavljam da je to IB ili netko njegov koji konstantno, u ovom zadnjem rastu, pruza podrsku odozdola od cca. 200kn. Zapravo, bolje receno - gura. Jucer je i pokazao zavidan novcanik od 1.1Mkn.
Pitanje je samo, jel podrska radi sutrasnje skupstine ili je planira nastaviti i dalje.
zašto podrška zbog skupštine?....iovako se tamo neće dogoditi ništa bitnije što več nismo znali?...ili?......
Prošlo podne, ode i on
Nije on nikud otišao...skriveni...
Tak je.....ali samo ti udri zločesta.....meni to izgleda prerano jel igranka tek treba početi......prvi čin vjerovatno poslje pola 3 u slučaju rasta vozarina.....
-
zašto podrška zbog skupštine?....iovako se tamo neće dogoditi ništa bitnije što več nismo znali?...ili?......
Nazalost jos ne znam odgovor na to pitanje. Da znam, ukrcavao bi se jos ili bi se iskrcavao a ne tipkao ovdje.
Osobno mislim da i dalje guru gura radi margina i kredita. No Atlanska je uvijek opasna za igranje.
-
evo netko išao probat pa se opeko.......ups.....ipak skriveni na 224,00.......
-
Prošlo podne, ode i on
Samo vi prodajte kolegice, budem i ja malo nadokupio ako vam je tako lakše .
Slažem se sa kolegom hugh da ovdje igranka tek treba početi .
P.S. Nije nagovor nikakav, svatko ima svoju glavu za razmišljanje
-
-
Nazalost jos ne znam odgovor na to pitanje. Da znam, ukrcavao bi se jos ili bi se iskrcavao a ne tipkao ovdje.
Osobno mislim da i dalje guru gura radi margina i kredita. No Atlanska je uvijek opasna za igranje.
Ja ne znam sto bi se to moglo na skupstini jako vazno saznati?
Osobno mislim da se iza ovih velikih naloga skriva IB.
Puno malih se tu nada da ce se dionica na temelju sezonalnog rasta vozarina napucati na 300-400 kuna. Moguce je to. Ne kazem da nije. Samo na burzi nista niste zaradili dok to ne prodate. Kome cete prodati to po 300-400 kuna. Nekim zelenim klincima, koji ce onda to u veljaci prodavati na 150 kuna u panici?
It is not my cup of tee.
Objektivno, godinu ce zavrsiti u minusu. Moze se netko ljutiti koliko hoce na to sto pisem.
-
Puno malih se tu nada da ce se dionica na temelju sezonalnog rasta vozarina napucati na 300-400 kuna. Moguce je to. Ne kazem da nije. Samo na burzi nista niste zaradili dok to ne prodate. Kome cete prodati to po 300-400 kuna. Nekim zelenim klincima, koji ce onda to u veljaci prodavati na 150 kuna u panici?
It is not my cup of tee.
Objektivno, godinu ce zavrsiti u minusu. Moze se netko ljutiti koliko hoce na to sto pisem.
U 3. mjesecu ste drukčije pisali, koliko se sjećam.
Što se u međuvremenu promijenilo, prodali na dnu?
Zato se i zove dno, jer poslije može samo prema gore Up up
-
@svi
nemam Atpl.Nisam je nikada imala. Ni ne komentiram nikada ništa na Atpl. Al' ovaj mi je upao u oko, i stvarno sam pomislila, ajde neka ga dečki nakrcaju, da vidimo junaka
-
odgovor svim drukerima i hejterima vamo
Imam dionicu, zato i pratim.
Drukeri su oni koji selektivno biraju vijesti, jer od odredene ekipe vamo, samo se izmjenjuju komentari i clanci o rastu i pozitivi. Zamisli ovaj scenarij, a koji je vrlo moguc:
Pracenjem ove teme, svaki normalan covijek bi ocekivao da ce ovo samo rasti i rasti i na cijeni od 460 kuna po dionici, netko ulozi 200 k kuna - ustedevinu ( jer se drukeri razbacuju sa samo pozitivnim vijestima i selektivno ih objavljuju, 'ocekujuci' rast do 800 + kuna :D)
Ta osoba na kraju balade gubi 100 k, zbog ovakvih navijaca.... tuzno i za plakati kakvih drukera ima...
Kolega ne znam zasto ste se prepoznali u ovom opisu jer niste vi pisali da ovu dionicu ne biste nikada imali, a svejedno pisete ovdje svaki dan. I to sa nekoliko nickova, ali poznatim potpisom. Mene oni ne smetaju, ali me cudi da ozbiljni poslovni ljudi gube vrijeme tako da ovdje gotovo svaki dan podrugljivo ismijavaju dionicare
Atpla.
Ako je netko kupio Atpl po 460 kuna samo zbog pisanja na ovom forumu, a prodao ih je danas, sam je odgovoran za vlastite lose poteze.
I sama sam kupovala Atpl na 400 pa dokupljivala na 300. Ali ne namjeravam ih sada prodati niti mislim da im je trenutna cijena ovogodisnji vrh. Tako da molim vas bez patetike.
Ja ne mislim da je cijena pala zbog drukanja na forumu niti vjerujem u teorije zavjere. Sadasnja cijena je pala jer je FI za 3q i 4q bilo ispod ocekivanja s obzirom na prosjecnu cijenu vozarina u 2019. Ocito da Atpl jos uvijek vuce probleme iz svoje proslosti. Zbog toga je cijena tu gdje je. Ali isto tako vjerujem da sadasnja uprava radi dobar posao i da firma ide u pravom smjeru.
Osobno ne ocekujem bajno FI za 1q (zbog niskih vozarina u sijecnju i korona virusa), ali u 2q ocekujem porast cijene ako se sadasnji trend rasta vozarina nastavi i Atpl bi u jednom trenutku 2020 mogao postati best buy.
Marielena evo vašeg posta iz 3. mjeseca u kojem Uprava radi dobar posao, a firma ide u dobrom smjeru .
By the way, slažem se sa svime što ste tada napisali
-
It is not my cup of tee.
Kolega od onda se puno toga promijenilo.
Imali smo koronu i lock down. Da nije bilo lock downa ne bi cijena ni dosla na 130 kuna(ne nisam ja prodala na 130 kuna, niti na 150 itd).
Ja ovdje ocekujem gubitak na razini godine izmedju 50-100 mijuna kuna.
Ako pogrijesim nadjite mi ovaj citat i prozovite me. Eto.
Da se moze napucati na 300 kuna, vjerujem da moze. Samo mislim da taj rast nece biti na zdravim temeljima.
-
@svi
nemam Atpl.Nisam je nikada imala. Ni ne komentiram nikada ništa na Atpl. Al' ovaj mi je upao u oko, i stvarno sam pomislila, ajde neka ga dečki nakrcaju, da vidimo junaka
Opet pišeš spinove, kao na OPTE, gdje je ekipa izgubila puno novca zbog
tvojih grafova u kojem si spominjala rast i stalni dokup na 6 - 7 kn, kada je
trebalo prodati!
Napisala si citiram:
"Došlo mi je da ga nakrcam
Prošlo podne, ode i on"
-
Inace, ja sam jedna od onih koja je jako dugo podcjenjivala koronu i mislila sam da Kina pretjeruje a i da su to metode komunistickog totalitarnog rezima i da nece doci na zapad.
I danas mislim da je korona bolest u rangu gripe, ali zapad se raspametio.
Svaka skola se placa.
-
Kolega od onda se puno toga promijenilo.
Imali smo koronu i lock down. Da nije bilo lock downa ne bi cijena ni dosla na 130 kuna(ne nisam ja prodala na 130 kuna, niti na 150 itd).
Ja ovdje ocekujem gubitak na razini godine izmedju 50-100 mijuna kuna.
Ako pogrijesim nadjite mi ovaj citat i prozovite me. Eto.
Da se moze napucati na 300 kuna, vjerujem da moze. Samo mislim da taj rast nece biti na zdravim temeljima.
Šteta za vas što ste prodali kada cijena raste, pa vam je teško gledati!
Po vašem ne/objašnjenju zbog Korone Uprava sada više ne radi dobar posao
i firma više ne ide u dobrom smjeru?
Jel na kraju za gubitak u Q1 i Q2 kriva Uprava ili Korona?
Za godišnji gubitak ne znam koliko će biti, moguće je sve što ste napisali...
...da ne bi ispalo da navlačim naivne ulagače gledajući stvari sa ružičastim
naočalama....Ponavljam, nije nikakav nagovor, da ne bi bilo.
-
Kolega, hvatate me za jezik😂
I dalje mislim sve isto. I dalje mislim da ce u jednom trenutku Atpl biti best buy na Zse i vjerujem da ce oni ovi krizu prezivjeti.
IB radi dobar posao u teskim vremenima.
Ja o njemu imam cijelo vrijeme isto, uglavnom pozitivno, misljenje.
Druga je stvar da vi mislite da se negativni efekti korone mogu izbrisati gumicom.
Pa gledajte, meni nicega nije zao. Pa da zelim, mogu sada bez problema uci po ovoj cijeni. Mogla sam na 200, 205 itd. Pa cijena je u srpnju u jednom trenutku bila 240 kuna. Kazem da vjerujem da ce se napucati do 300.
I opet, ne znam zasto mislite da netko pise nesto negativno jer mu je nesto zao?
Znaci, na kraju godine me prozovite za konkretne brojke.
-
Inace, ako netko ovo misli sada kupiti na 220 i drzati dvije godine, jer si to moze priustiti, samo naprijed🖒
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun