Nude nam premiju od 7.72% 😄😄😄😅 na tromjesečni prosjek dionice.
Uvuka in se u kožicu spomeniti NAV
Nude nam premiju od 7.72% 😄😄😄😅 na tromjesečni prosjek dionice.
Uvuka in se u kožicu spomeniti NAV
Moja žena je rekla da im neće prodat.
Ajd sad budi pametan.
i moja je isto rekla...a ja slušam ženu
S obzirom na izjavu Direktora, i znakoviti izostanak IB i par njih sa znacajnim iznosom dionica u Izjavi, ako IB ostane unutra i dodje nekakva njegova izjava, tesko ce i preko 50% uspjeti skupiti.
Očekivano. Šturo i ziheraški sastavljeno mišljenje da se ni u snu slučajno ne bi zamjerili možebitnim gazdama u nekoj možebitnoj dalekoj budućnosti pa popušili otkaz na svoje lukrativne pozicije.
Mislim, stvarno bi trebali pokazat muda i reći da ne daju kompaniju za manje od NAV + (barem) 30% premije, kako je to uobičajeno u slučajevima preuzimanja, ali očekivati to od ovih uhljeba je ipak previše.
Očekujem da IB kao i većina nas ozbiljnih ulagača odbije ovu bijednu ponudu, pa neka kupuju na tržištu dok se ne odluče dati fer iznos u zamjenu za dionice.
Sutra, petak i ponedjeljak je glavni udar, jer ako IB se ne oglasi ili izjavi da ostaje unutra, nemaju bas previse oruzja u arsenalu... Drzimo se!
IB je NEIZVRŠNI direktor pa ga nitko nije niti pitao za izjavu
Poštovani Vodač, ako imaš vremena volio bih čuti tvoje mišljenje o aktualnom trenutku, hvala.
Ne znam da li ste pratili sto se zbivalo sa Top10 i IB zadnjih par mjeseci, no dionice kojima je vlasnik IB su u jednom trenutku dosle pod HITA Vrijednosnice. Moguce da je IB digao margin kredit sa dionicama ATPL kao zalog. Zna da cijena dionice nece ici ispod 53.60EUR sljedecih godinu dana i to mu daje godinu dana da se bavi necim drugim sa lovom koju ce dobiti na racuna dionica ATPL koje ce biti zalozene za margin kredit. Kamata na margin kredit je 6%, tako da HITA i POBA (preko koje se ostvaruje kredit) itekako imaju interes.
Takodjer, nisam 100%, ali mislim da se OTP indeksni tesko moze rijesiti ATPL dionica dok god su u sastavu Crobexa.
A i ova dva 'Podravska banka' bi isto mogli biti margini neciji.
Ah, ništa ne bih komentirao. Od predaje TUHO ostao mi gorak okus. Muljatori iz TP pokušat će odigrati sa IB slično kao sa Skoblarom. IMHO
Poštovani Vodač, ako imaš vremena volio bih čuti tvoje mišljenje o aktualnom trenutku, hvala.
Display MoreNe znam da li ste pratili sto se zbivalo sa Top10 i IB zadnjih par mjeseci, no dionice kojima je vlasnik IB su u jednom trenutku dosle pod HITA Vrijednosnice. Moguce da je IB digao margin kredit sa dionicama ATPL kao zalog. Zna da cijena dionice nece ici ispod 53.60EUR sljedecih godinu dana i to mu daje godinu dana da se bavi necim drugim sa lovom koju ce dobiti na racuna dionica ATPL koje ce biti zalozene za margin kredit. Kamata na margin kredit je 6%, tako da HITA i POBA (preko koje se ostvaruje kredit) itekako imaju interes.
Takodjer, nisam 100%, ali mislim da se OTP indeksni tesko moze rijesiti ATPL dionica dok god su u sastavu Crobexa.
A i ova dva 'Podravska banka' bi isto mogli biti margini neciji.
Zanimljivo kolega, jer bi to znacilo da Tnpl NE moze kupiti dionice od IB jer oni u ponudi navode da se ponuda odnosi na dionice bez tereta.!?
Zanimljivo kolega, jer bi to znacilo da Tnpl NE moze kupiti dionice od IB jer oni u ponudi navode da se ponuda odnosi na dionice bez tereta.!?
Eto, moguce da je to razlog zasto IB nece prodati. Ja nagadjam, vi kako zelite, ali meni smrdi na to jer bih ja takvo nesto izveo.
Ako znam da ce cijena godinu dana (zakonski) biti blokirana na razini 53.60EUR onda isto tako znam da godinu dana nema sanse da cu dobiti margin call jer uvijek mogu utopiti paket po toj cijeni i isplatiti margin kredit.
nije mi jasno zakaj mislite da cijena ne može ispod 53,60?
Pa zašto bi, pobogu, itko iole normalan i pribran prodao dionicu ispod cijene javne ponude??? Mislim, poneka budala se nađe sudeći po trgovanju ovih dana, ali bacati ovako novac kroz prozor može samo netko kome je pao s neba.
Meni recimo nije jasno zašto netko misli da će cijena biti zabetonirana na 53,60 i da neće rasti idućih godinu dana.
izvršni direktori izvršili su svoju dužnost i vidimo navukli prsluke za spašavanje, zbog možebitnog bacanja u more nakon preuzimanja
Mislim da bi se trgovina jako zahuktala na vijest da im IB ne prodaje
Evo ti novog Kraša
Očekivano. Šturo i ziheraški sastavljeno mišljenje da se ni u snu slučajno ne bi zamjerili možebitnim gazdama u nekoj možebitnoj dalekoj budućnosti pa popušili otkaz na svoje lukrativne pozicije.
Mislim, stvarno bi trebali pokazat muda i reći da ne daju kompaniju za manje od NAV + (barem) 30% premije, kako je to uobičajeno u slučajevima preuzimanja, ali očekivati to od ovih uhljeba je ipak previše.
Očekujem da IB kao i većina nas ozbiljnih ulagača odbije ovu bijednu ponudu, pa neka kupuju na tržištu dok se ne odluče dati fer iznos u zamjenu za dionice.
Il nek spuste 20-30% kako bi drzali cijenu nize i prodaju ovo sto su uzeli u dokapu 20-30% jeftinije samo kako bi stisli cijenu 🙃
Ah, ništa ne bih komentirao. Od predaje TUHO ostao mi gorak okus. Muljatori iz TP pokušat će odigrati sa IB slično kao sa Skoblarom. IMHO
TUHO je neusporedivo, ni ja se nabi zamarao sa tuho nego pustio i isao na bolje, ovo je druga prica 🤟pogotovo nakon svega.
Kad su bili sposobni sve ovo odraditi, onda znaci da ovo vrijedi puno vise od 50tak€, i to daaaleko vise od NAVa. A izjave ovih, nisu relevantne, nek daju, oni su i tako sve to odradili sa njima.
Koji prag vlasništva je uopće potreban za delisting? Iskreno se najviše toga bojim u budućnosti, delisting bez squeeza.
A izjave uprave su za očekivati s obzirom da su sve skuhali
Ovdje ce jos biti svasta! Ako im propadne masovna kupnja sto su si zamislili u iduca 2-3 dana, bit ce kazin.
Pa zašto bi, pobogu, itko iole normalan i pribran prodao dionicu ispod cijene javne ponude??? Mislim, poneka budala se nađe sudeći po trgovanju ovih dana, ali bacati ovako novac kroz prozor može samo netko kome je pao s neba.
Meni recimo nije jasno zašto netko misli da će cijena biti zabetonirana na 53,60 i da neće rasti idućih godinu dana.
nekužim......pa prvo TP odnosno njihovi sateliti to mogu napraviti ako je to slučaj i doći do dionica gotovo po cijeni po kojoj oni hoće u slučaju margin calla jel realno ne postoji gotovo nitko drugi tko bi toliku količinu pokupio osim ako stvarno nije za "1€" a prije toga samo je jedan kupac koji če to i iskoristiti u tom slučaju......
i onda......ispod cijene javne ponude?......pa to se i sad događa a šta tek može bit kad ovi kupe još i više........
Hmmm kolega hugh
1. Taj jedan kupac TP mora otkupiti po cijeni ponude tj 53.6 ni cent nizoj iducih 12 mjeseci.
2. Kako bi doslo do margin calla? Netko mora imati pozamasan broj dionica koje ce staviti na prodaju da obore cijenu a da im ih nitko ne pokupi cim se pojave jer ako je npr IB zalozio dionice, dobio je novac.
3. Kako znate da sada kupuje TP? Sto ako npr. IB s marginom polako skuplja jer zna u najgorem slucaju, iducih godinu dana moze prodati TP po 53,60?
ma gle......puno je toga što se ovdje "moralo" pa nije napravljeno.......
vežem se na ono razmišljanje kolege iz posta gore.....
znam da po večoj "ne mogu" a da ne plate toliko drugima ali zašto po nižoj ne mogu ako netko hoće baš po toj cijeni prodati na marketu?......
zapravo, nije me više ni briga ......rekao sam neki dan a to iskreno i mislim, da svima želim sreću ovdje i da mi je žao što je ovdje svojevrstan game over i dionice ode sa burze prije ili kasnije ali izvjesno........al svejedno mislim da neke znakove "pored puta" treba pročitati jel sam stav "ja nedam" nije dovoljan za uspjeh.....
isto tako IB ovdje nije u poziciji kao i svi ostali mali koji misle da jesu IB ili kao IB........tako je i OU bio vodilja uspjehu malih u ukazivanju na svoje interese pa vidimo kako je završilo.......