1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • September 25, 2023 at 12:20 PM
    • #14,021
    Quote from Yieldchaser
    Quote from tizian1

Logično je da će rušiti cijenu a sve kako bi ubili želju da sudjelujemo u dokapu.

Logično je da ih burzovna cijena možda i ne zanima toliko, barem ne idućih x godina, nego im je sada u fokusu kako povećati kontrolu nad biznisom.

Logično je i da je cijena po kojoj provode povećanje temeljnog kapitala usklađena s iznosom gotovine koja biznisu treba, a kud će cijena dionice...a kome od njih je to bitno? Povećaju si plaće i naknade i sva ostala materijalna prava, srežu/obustave dividendu, možda i delistiraju dionicu s burze.. Ima toliko puno smjerova u kojima ovo može krivo otići.. Ali budžovani neće izgubiti, ne bojim se ja za njih.

Zanima ih itekako tomjesečni prosjek uz želju da u dokapu uzmu što više dionica.

Pod pretpostavkom preuzimanja.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • September 25, 2023 at 12:27 PM
    • #14,022
    Quote from tizian1
    Quote from Yieldchaser

Logično je da ih burzovna cijena možda i ne zanima toliko, barem ne idućih x godina, nego im je sada u fokusu kako povećati kontrolu nad biznisom.

Logično je i da je cijena po kojoj provode povećanje temeljnog kapitala usklađena s iznosom gotovine koja biznisu treba, a kud će cijena dionice...a kome od njih je to bitno? Povećaju si plaće i naknade i sva ostala materijalna prava, srežu/obustave dividendu, možda i delistiraju dionicu s burze.. Ima toliko puno smjerova u kojima ovo može krivo otići.. Ali budžovani neće izgubiti, ne bojim se ja za njih.

Zanima ih itekako tomjesečni prosjek uz želju da u dokapu uzmu što više dionica.

Pod pretpostavkom preuzimanja.

Ne vidim kako mali mogu pobijediti, kako god okrenemo.

Problem je onome tko je jako nakrcan ovim 💩 jer ne može lako van. A ako svi krenu van, onda će to ličiti na požar u kino dvorani.

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • September 25, 2023 at 12:36 PM
    • #14,023

Kolega yieldchaser o cemu ti pricas? Dokap ce ici najmanje po10-15% vecoj cijeni i tko god udje nece imati vise od 30% dionica. Potom ide kupovina od vecinskog IB i CERPA do 50%. I sad po tebi oni ce prodati nesto sto vrijedi 100 po 60-70 eura??? Sumnjam!! I sto onda? Koliko je to daleko od istiskivanja malih? Ovdje se trazi ulazak a ne izlazak s jos kupnjom u dokapu da se malo pomrsi racune. Ajme ulagaca ovdje..

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • September 25, 2023 at 12:57 PM
    • #14,024

Ovogodišnji dokap nitko živ ni mrtav nije očekivao. Ko kanta hladne vode. I od kad se saznalo za to 💩, priča se kao da je to "dobra stvar". Coping do maksimuma.

Onda kasnije, kad dođe do trajnog gubitka kapitala, bit će "j... burzu, j...o državu!". Onaj na Poslovnome ima već "spremne" "indicije" i "dokaze" koje "čuva za USKOK".

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • September 25, 2023 at 1:02 PM
    • #14,025

Evo ga, balkanske floskule. Netko ce nas pravariti, netko muti iza ledja, iznad zakona je, mi smo nemocni...

Legendo ovdje je stvar jasna, dokap ide za 20% vecu cijenu, i moci ces uvije prodat po toj cijeni + extra zarada za kupnju vecinskog udjela. Ako bulkeri nastave oporavak i rast bit ce vrlo, vrlo tesko skupiti vecinski ispod 100 eura.

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    913
    • September 25, 2023 at 7:20 PM
    • #14,026

Ne znam kako vi, ali ja se nadam TPNG scenariju. Lijepo se dalo zaraditi u par klikova. Samo je trebalo vjerovati da cijena ide samo prema gore.

• ejpox
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • September 25, 2023 at 10:25 PM
    • #14,027
    Quote from stipe_Cro

Ne znam kako vi, ali ja se nadam TPNG scenariju. Lijepo se dalo zaraditi u par klikova. Samo je trebalo vjerovati da cijena ide samo prema gore.

Na TPNGu sam lijepo zaradio u kratkom vremenu ali opet sam pokraden jer je to tada vrijedilo min 50% više a danas bi to bilo min 100% više.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • September 25, 2023 at 10:32 PM
    • #14,028
    Quote from ejpox
    Quote from stipe_Cro

Na TPNGu sam lijepo zaradio u kratkom vremenu ali opet sam pokraden jer je to tada vrijedilo min 50% više a danas bi to bilo min 100% više.

Danas bi cijena bila preko 200 kuna, pa flota im je bila nova(7 godina stara), ice class brodovi pojacanog trupa, cijena te flote otisla u nebo, vozarine na 30 000 dolara po danu, BE im bio 13 000 dolara. Najvise zalim za tom dionicom, a u mjesec dana sa 50 kuna(kupovao) mi otisla na 75 i 78 kn(prisilno prodao).

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • September 25, 2023 at 10:40 PM
    • #14,029
    Quote from KicanCRO
    Quote from ejpox

Danas bi cijena bila preko 200 kuna, pa flota im je bila nova(7 godina stara), ice class brodovi pojacanog trupa, cijena te flote otisla u nebo, vozarine na 30 000 dolara po danu, BE im bio 13 000 dolara. Najvise zalim za tom dionicom, a u mjesec dana sa 50 kuna(kupovao) mi otisla na 75 i 78 kn(prisilno prodao).

To je primjer kad imas covjeka koji je nula, ne misli na dobrobit svih, nego samo na svoje dupe.

Ali karma sve vrati u zivotu, prije ili kasnije 😉

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    913
    • September 26, 2023 at 7:07 AM
    • #14,030

Ljudi moji, da nije bilo TNPL-a, cijena ne bi mrdala značajno. Ipak je ovo ZSE.

Inače bih i ja žalio za tom dionicom.

Pogledajte ATPL sada. Vozarine se oporavile, cijena ne mrda. Mrdnut će kad to krene kupovati onaj kome nije skupo dati po cijeni malo većoj od 0,5 NAV-a, tj. onaj tko zna koliko firma vrijedi.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • September 26, 2023 at 9:02 AM
    • #14,031

Strpljenjaa, strpljenja 😎💪

• LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • September 26, 2023 at 11:22 AM
    • #14,032

Za par dana završava kvartal.

Kakve su procjene rezultata?

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • September 26, 2023 at 12:20 PM
    • #14,033
    Quote from stipe_Cro

Ljudi moji, da nije bilo TNPL-a, cijena ne bi mrdala značajno. Ipak je ovo ZSE.

Inače bih i ja žalio za tom dionicom.

Pogledajte ATPL sada. Vozarine se oporavile, cijena ne mrda. Mrdnut će kad to krene kupovati onaj kome nije skupo dati po cijeni malo većoj od 0,5 NAV-a, tj. onaj tko zna koliko firma vrijedi.

Pricate o danasnjim vozarinama o 15 k a break even im je na nekih 14 k. S druge strane tankeri su imali jednu od najboljih godina u povijesti 2022-u, te se to nastavilo i u 2023. Vozarine od 30 k a BE na nekih 12-13 k za njihove brodove. Ne usporedujte tu situaciju sa ovom sada na dry bulku. Atpl je sa 100 kn dosla do 500 zbog vozarina od 30 k(na 100 kn su bili na nekih 10 k) tako da vam ne stoji upis, oteli su dragulja po cijeni bizuterije.

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    913
    • September 26, 2023 at 2:00 PM
    • #14,034

Pa jedina je razlika što je TPNG bila puno veća otimačina.

To stoji.

Ali vjerujem da se slično može zaraditi i ovdje, pod uvjetom da TNPL krene s kupnjom.

Ja ne pričam o tome što bi bilo kad bi bilo, nego, što može ovdje biti, u usporedbi s TPNG, po meni slična prilika za zaradu.

Tamo im je bilo lakše pa su brže i uz manje dizanje cijene završili operaciju.

Ovjde neće biti tako. To je samo odokativna procjena, naravno.

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • September 26, 2023 at 4:50 PM
    • #14,035

Obavijesti izdavatelja - EHO (zse.hr)

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • September 26, 2023 at 10:21 PM
    • #14,036
    Quote from renchi
    Quote from looserst

Da, samo se poslusa "kojekakve ozbiljne analiticare o morskim transportima i BDI" (btw ovo zvuci ko iz doktorata vice mihanovica) i ubere se lova na atpl. Usput se kupi jdpl. Simple and easy :S

Mene zanima gdje je onaj loosert koji se pravio pametan prije nekog vremena. Čak su se on i nekakv stručljak s foruma ismijavali kada im prije 1 do 2 mjeseca rekoh da su " znalci i eksperti " rekli da će BDI na 1600, a danas je 1584. Zar ne ?

A glede ATPL, koja je dobra firma, ostaje nam za vidjeti kakvog bi pripetavanja moglo biti u firmi koja ima " opasan " free float i moguća je meta čak i onih s puno više novca od jedne TNPL.

Ne vjerujem da će ovo samo tako završiti. A glede onog toma i sarkazma, dosjetiti se matematike i mogućeg smanjenja free floata sa upisom novih dionica od strane jednog investitora. To bi barem trebala biti elementarna matematika. Dakle, želja je tom investitoru da što manje malih sudjeluje u dokapu, pa će i cijena na burzi ostati takbva kakva je, jer " investitori " poput gore javljajućeg tome niti ne razumiju čemu ovakav dokap. I kako bi dokap od strane jednog investitora mogao smanjiti free float. Kako vidim sa ovakvim članovima free floata ( poput looserta i tome ) sve zamišljeno će proći. Samo netko tko bi ušao u bitku za preuzimanje može im poremetiti planove.

Prvi čin je dokap.

Pa eto kad neko procita vas post kolegice jasno je zasto me nema na forumu. Isto kao sta me nema na cajkama, paljenju guma i slicnim zabavama. Ima ovdje pametnijih od mene, od vas svakako, pa vam preporucujem da vise citate a manje pisete.

Ismijavao sam se vama jer ste to gluparijama i zasluzili a ne bdi indeksu. Dokap nisam komentirao, ne sudjelujem, ne zanima me niti atpl niti drybulk trenutno jer se med bere na drugacijim brodovima. To se naravno sutra moze promjeniti.

U medjuvremenu vi ste jako puno zaradili na atpl, proucili taj dokap, izvukli informacije o tce i tako dalje, izvukli sve iz kasice-prasice...

Sretno! :*

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 26, 2023 at 10:28 PM
    • #14,037
    Quote from jasko

Obavijesti izdavatelja - EHO (zse.hr)

Ovo automatski treba nositi 2€ dividende u idućoj godini za čitanje prospekta, kako su se samo potrudili objasniti ono od 55, 56 pa do 60, sumnjam da je to netko s vakultetom obradio

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • September 26, 2023 at 11:44 PM
    • #14,038

Dovoljno je samo procitati sto ste napisali, a bez ikakve činjenice. Npr ja nemam niti jednu dionicu ATPL. Za sada.

Kao što ste bez poznavanja ikakve činjenice tvrdili da BDI rasti neće. Dapače smijali se porastu BDI gdje sam prorekla rast temeljem činjenica gotovo u deseticu .

A na forumu niste, kao sto ste i sami rekli jer ste gubitnik. Na burzi. I to ja nisam izmislila nego ste vi sami napisali da vam je nick talav jer ste gubili na burzi.

To je pravi razlog što vas nema. A znate i sami pa se ne osjećate dobro zbog toga.

Vec sam vam jednom rekla - kupite 7BET i mozda cete malo doći sebi :)

Stock picking nije za svakoga :)

Quote from looserst
    Quote from renchi

Mene zanima gdje je onaj loosert koji se pravio pametan prije nekog vremena. Čak su se on i nekakv stručljak s foruma ismijavali kada im prije 1 do 2 mjeseca rekoh da su " znalci i eksperti " rekli da će BDI na 1600, a danas je 1584. Zar ne ?

A glede ATPL, koja je dobra firma, ostaje nam za vidjeti kakvog bi pripetavanja moglo biti u firmi koja ima " opasan " free float i moguća je meta čak i onih s puno više novca od jedne TNPL.

Ne vjerujem da će ovo samo tako završiti. A glede onog toma i sarkazma, dosjetiti se matematike i mogućeg smanjenja free floata sa upisom novih dionica od strane jednog investitora. To bi barem trebala biti elementarna matematika. Dakle, želja je tom investitoru da što manje malih sudjeluje u dokapu, pa će i cijena na burzi ostati takbva kakva je, jer " investitori " poput gore javljajućeg tome niti ne razumiju čemu ovakav dokap. I kako bi dokap od strane jednog investitora mogao smanjiti free float. Kako vidim sa ovakvim članovima free floata ( poput looserta i tome ) sve zamišljeno će proći. Samo netko tko bi ušao u bitku za preuzimanje može im poremetiti planove.

Prvi čin je dokap.

Pa eto kad neko procita vas post kolegice jasno je zasto me nema na forumu. Isto kao sta me nema na cajkama, paljenju guma i slicnim zabavama. Ima ovdje pametnijih od mene, od vas svakako, pa vam preporucujem da vise citate a manje pisete.

Ismijavao sam se vama jer ste to gluparijama i zasluzili a ne bdi indeksu. Dokap nisam komentirao, ne sudjelujem, ne zanima me niti atpl niti drybulk trenutno jer se med bere na drugacijim brodovima. To se naravno sutra moze promjeniti.

U medjuvremenu vi ste jako puno zaradili na atpl, proucili taj dokap, izvukli informacije o tce i tako dalje, izvukli sve iz kasice-prasice...

Sretno! :*

Display More
  • Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • September 27, 2023 at 9:17 AM
    • #14,039

Znači na donjoj cijeni za dokap ćemo držat strašilo. ;( ;( ;(

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • September 27, 2023 at 9:30 AM
    • #14,040

Da ne bi nekome palo napamet da kupuje na burzi jeftnije nego u dokap... :P

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 1:58 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. calypso

June 6, 2025 at 1:58 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

calypso June 6, 2025 at 1:58 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago