1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 1, 2020 at 4:08 PM
    Quote from mitkko
    Quote from nascar

Meni se čini kao da smo dobili MM

MM ili ne, dobro je za dioničare. Danas ogroman volumen.

ma to je naša Putica zaslužna, našla je investitora,

vako ide:

Igore, ovo je toliko roknulo da izgleda jako ružno, najbolje da ti potegneš još tih para, jer inače.............

Edited once, last by Moller (April 1, 2020 at 4:13 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 4:24 PM
    Quote from Moller
    Quote from mitkko

MM ili ne, dobro je za dioničare. Danas ogroman volumen.

ma to je naša Putica zaslužna, našla je investitora,

vako ide:

Igore, ovo je toliko roknulo da izgleda jako ružno, najbolje da ti potegneš još tih para, jer inače.............

Haha :) Eto, i neka onda netko nešto kaže protiv Putice :)

By the way, evo odličnih vijesti.

Are the darkest days over – for Panamax freight at least

https://freightinvestorservices.com/blog/are-the-d…eight-at-least/

Kako smo ono naučili, brodari prvi padaju i nagoviještaju piz..rije, ali isto tako i prvi potežu prema gore. Ovaj članak gore to lijepo opisuje.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

Edited 2 times, last by mitkko (April 1, 2020 at 4:35 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 5:17 PM

Ne znam kako vi razmišljate, ali meni je današnje trgovanje izgledalo jako bullish.

U prilogu su 15m i daily chart.

Ako pogledamo 15min graf, vidimo da je nakon 7-dnevnog rasta cijena ispala iz uptrend kanala. Danas je cijena formirala falling wedge (što je bullish formacija) u kombinaciji sa bullih divergencijama na RSI, Stoch i MFI. MACD je pred kraj dana počeo okretati prema gore. Najniža današnja cijena je koincidirala sa dnom od prije 5 dana, a gdje je ujedno zgodno postavljen i 0,618 Fib. Sve ovo je bilo popraćeno velikim volumenom.

Daily graf prilično dobro prati moju prjekciju od prije 7 dana kada je cijena izašla iz downtrend kanala. Na ovom grafu vidimo danas formiranu doji svijeću, koja uz veliki današnji volumen priča lijepu priču.

Ovo sve zajedno izgleda vrlo dobro. Ako je suditi prema 15min grafu, potencijal rasta sutra je skoro 10% (170 kn), što je target ovog falling wedge-a, iako je prije toga moguć još jedan retest dna wedge-a na cca 150 kn. Daily graf i targeti su vjerujem još uvijek aktualni. Uvijek su naravno mogući neki dodatni potresi sa stranih tržišta izazvani ovom pandemijom, ali ako gledamo samo tehničku sliku grafa, ovo izgleda vrlo dobro.

Files

ATPL_15min.png 219.87 kB – 0 Downloads ATPL.png 135.16 kB – 0 Downloads

• Neo
    Guest
    • April 1, 2020 at 7:01 PM

ako padne na 141kn prikljucim se i ja 1000 kom.

• Bartolomeo
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • April 1, 2020 at 7:39 PM

Vjerojatno se danas Bilbija ponovno ukljucio u kupnju...preslagivanje između racuna je ocito bolo zbog margin kredita

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 9:00 PM

"Is it just me" ili stvarno zadnjih dana ima sve više dobrih vijesti?

Vale ponders short-term options to raise Brucutu mine output

https://www.nasdaq.com/articles/vale-…tput-2020-04-01

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 1, 2020 at 9:11 PM

Hahaha, dobri ste kolega mitkko, stvarno simpa, bilo bi sigurno zabavno s vama popiti pivu :D

S obzirom na danasnji prekrcaj na ATPL kojeg cekamo od pocetka godine, moguce da smo blizu dna. Moglo bi biti jos prekrcaja iducih dana. Danas sam cak nesto i kupio, ali za sada sam jos oprezan, jer se nikad ne zna gdje bi nas ova Korona panika mogla dovesti...

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 1, 2020 at 9:15 PM
    Quote from mitkko

Ne znam kada sam zadnji put vidio ovako jak bid :)

Izgleda da je ovo trenutno dobra zona podrške. Dionica je postala zanimljiva kupcima.

Kolega Mitko , pa naravno da je postala zanimljiva kad je BDI skocio, bas kako sam i najavio. Tu su me neki kolege prozivali vrsni strucnjaci, da kakva je to DCM metoda, e pa sad vidite kakva je to metoda i ulazite u znanje.

Svatko tko iole poznaje DCM metodu, znao je da slijedi odbijanac, a druga stvar je sto smo u zabokrecinii zvanoj ZSE. Jos jednom,ne kupujte kad vas savjetuje gigic, ne morate kupovati ni kada vam ja to kazem. Ali, bolje je kupovati po 150, nego po 400 ili 600.

Kolega Bud, izgubili pa nasli vjeru?

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 1, 2020 at 9:17 PM

Evo me kolega Žorž, danas sam dobre volje :).

Ova karantena me ubija...:cursing:

Cijeli sam virtualan :/

Netko mi je jednom rekao da dionice nisu stvar vjere, vec ekzaktna objektivna znanost, ili tako nesto..Po svemu sudeci Q2 i posebno Q3 bi vozarine trebale znacajno porasti, ali....kazem, treba biti oprezan...za cijenu dionice nemam pojma kuda bi mogla krenuti, mozda jos padne, a mozda poraste, a obicno je to stvar potraznje i ponude, ili bi bar trebalo biti, pa tko jaci....

Edited 3 times, last by BudFox (April 1, 2020 at 9:27 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 9:18 PM

Evo još.

Crises may push down VLSFO and HSFO prices even further

https://lloydslist.maritimeintelligence.informa.com/LL1131755/Cris…es-even-further

Sada su bome scrubberi u banani. Spread je trenutno jedva 70USD. Panamaxi trebaju spread barem 150USD, a Capeovi oko 75USD da bi bili na nuli. Pogledajte u prilogu graf isplativosti scrubbera.

Files

spread.png 108.86 kB – 0 Downloads IMFOFIG2.jpg 39.82 kB – 0 Downloads IMFOFIG3.jpg 54.67 kB – 0 Downloads

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 1, 2020 at 9:19 PM

A di je kompadre Gigic, nesto je zapelo u tom padu od 700 do 150.... neka ste vi meni Bud dobre volje, bitno je da ste vratili vjeru u ATPL.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 9:23 PM
    Quote from BudFox

Hahaha, dobri ste kolega mitkko, stvarno simpa, bilo bi sigurno zabavno s vama popiti pivu :D

S obzirom na danasnji prekrcaj na ATPL kojeg cekamo od pocetka godine, moguce da smo blizu dna. Moglo bi biti jos prekrcaja iducih dana. Danas sam cak nesto i kupio, ali za sada sam jos oprezan, jer se nikad ne zna gdje bi nas ova Korona panika mogla dovesti...

Bit će valjda prilike jednom i za pivicu :) Ti, ja i Žorž, pa ćemo raspravljati do dugo u noć, a poslije par pivica zavijati na mjesec, u tome mi nema ravnog :)

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 1, 2020 at 9:25 PM

Ja stizem na pivu ali samo ako mi kolega Gigic potvrdi rezervaciju. I naravno plati pivu jer drukanje na 700 da ide to ap jednostavno mora imati neke konsekvence.

A i kolega Mitko mi je duzan pokoju pivu, i on ima putra na glavi.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 1, 2020 at 9:31 PM
    Quote from george

A di je kompadre Gigic, nesto je zapelo u tom padu od 700 do 150.... neka ste vi meni Bud dobre volje, bitno je da ste vratili vjeru u ATPL.

Ma ja vam kolega nemam vise vjere u nista i nikoga, vec samo u stanje na svom racunu, koji se dobrano ispraznio od 2016. godine, ali relativno sam mlad, pa cu opet zaraditi i Drugi put pametnije :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 9:32 PM
    Quote from george

Ja stizem na pivu ali samo ako mi kolega Gigic potvrdi rezervaciju. I naravno plati pivu jer drukanje na 700 da ide to ap jednostavno mora imati neke konsekvence.

A i kolega Mitko mi je duzan pokoju pivu, i on ima putra na glavi.

Tebe bih stvarno najviše volio upoznati.

Ajde, sve je ovo igra, dokle god se ne igraš sa novcima koji ti trebaju za egzistenciju. Nisam zločest ni zlopamtilo i uvijek sam za kvalitetnu raspravu. Čovjek najviše nauči kada posluša kontraargument. To mu možda potvrdi da je njegovo razmišljanje stvarno ispravno, a možda i shvati da pogrešno razmišlja. U svakom slučaju je dobro.

Edited once, last by mitkko (April 1, 2020 at 9:38 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 9:56 PM
    Quote from BudFox
    Quote from george

Ma ja vam kolega nemam vise vjere u nista i nikoga, vec samo u stanje na svom racunu, koji se dobrano ispraznio od 2016. godine, ali relativno sam mlad, pa cu opet zaraditi i Drugi put pametnije :)

Kolega, to je važna lekcija, ja sam se isto tako opekao bezbroj puta, ne samo u dionicama nego i u drugim stvarima u životu, ali svaki puta sam iz toga izašao jači i pametniji. Bitno je samo ne odustati. Kada ti život da limune, napravi limunadu, znaš kako kažu :)

Još jedna lekcija koju sam vremenom naučio, a možda je primjenjiva u ovim trenucima je da čovjek tek kada ga život dobro izudara počne razmišljati na drugačiji način. Nevolja te natjera gledati stvari drugačije, moraš i postupati drugačije, primoran si maknuti se iz svoje "comfort zone". I to je dobro, to je evolucija. Onda odjednom počneš uviđati nove prilike, otvaraju ti se novi horizonti, i u konačnici isplivaš i budeš još jači. Malo ljudi tako radi, većina jednostavno nakon prvog neuspjeha odustane, i zapravo jedino to čini razliku između uspješnih i neuspješnih ljudi. "Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time."

Evo i još jedan citat za kraj:

"Every mistake you’ve made is another mistake you won’t make in the future! If you don’t learn from your mistakes, they’re pointless. And so are you! Wake up, grow up, train up, then you’ll BE UP!"

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • April 1, 2020 at 9:57 PM
    Quote from mitkko

Ajde, sve je ovo igra, dokle god se ne igraš sa novcima koji ti trebaju za egzistenciju. Nisam zločest ni zlopamtilo i uvijek sam za kvalitetnu raspravu. Čovjek najviše nauči kada posluša kontraargument. To mu možda potvrdi da je njegovo razmišljanje stvarno ispravno, a možda i shvati da pogrešno razmišlja. U svakom slučaju je dobro.

Ljudi moji, ovo nije igra. Lako za mene ili tebe, ali vi nemate svijest da nekoga mozete navuci na kupnju necega sto ce sutra vrijediti 50 % ulozene vrijednosti, Nije ovo igra misica tko ce biti u pravu i sad smo si svi frendovi jer je george bio u pravu. To mi je nebitno. Pratim brodare jako dugp, utrosio sam stotine sati na izracune i projekcije, upozoravao sam sto slijedi, da bi sad dobio odgovor - u svakom slucaju je dobro. Ne, nije, bilo je dobro na 600, 500.400 kn ATPL, sada nije dobro.

I dugorocno, ne moze biti dobro (govorim o ATPL) ali o tome nekom drugom prilikom i kad budem imao vremena.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 10:00 PM
    Quote from george
    Quote from mitkko

Ljudi moji, ovo nije igra. Lako za mene ili tebe, ali vi nemate svijest da nekoga mozete navuci na kupnju necega sto ce sutra vrijediti 50 % ulozene vrijednosti, Nije ovo igra misica tko ce biti u pravu i sad smo si svi frendovi jer je george bio u pravu. To mi je nebitno. Pratim brodare jako dugp, utrosio sam stotine sati na izracune i projekcije, upozoravao sam sto slijedi, da bi sad dobio odgovor - u svakom slucaju je dobro. Ne, nije, bilo je dobro na 600, 500.400 kn ATPL, sada nije dobro.

I dugorocno, ne moze biti dobro (govorim o ATPL) ali o tome nekom drugom prilikom i kad budem imao vremena.

Nije igra nekoga navlačiti na kupnju/prodaju. Ja nikoga nisam ni na što navlačio. Uvijek sam pisao samo svoja razmišljanja, i na ovoj i na drugim temama. Svatko za sebe donosi odluke. Ja sam još uvijek u ovoj dionici i ne mislim prodavati.

Ovaj odgovor "u svakom slučaju je dobro" se odnosi na raspravu! Ne možeš mi tvrditi da si očekivao ovakav pad, ni na ovoj dionici, ni na drugima.

• Neo
    Guest
    • April 1, 2020 at 10:31 PM

Atpl je solidna firma i solidno posluje. Trenutna cijena je povoljna, al ja se uvijek nadam povoljnijem. Eto na 125-130 kn bi kupio vecu kolicinu. Nekih 1000-1500kom za duze staze.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 1, 2020 at 11:02 PM

Evo malo sam bacio oko na revidirano neke stvari koje su mi zapale u oko

Na dan 30.11.2019.

godine brodovi su proeijenjeni od strane neovisnog procjenitelja Associated Shipbroking S.A.M. na trzisnu

vrijednost od 156,5 milijuna USD, sto predstavlja nizu vrijednost od izracunate vrijednosti brodova u upotrebi.

S obzirom da se prema misljenju Izvrsnih direktora ocekuju povoljne trzisne i gospodarske okolnosti za

obavljanje djelatnosti prijevoza rasutih tereta, Izvrsni direktori Grupe smatraju iskazanu vrijednost imovine

realnom i nadoknadivom. Takoder smatraju da se u razdoblju od datuma testiranja do kraja kalendarske

godine parametri koristeni u proejenama nisu znacajno promjenili, te da iskazana testiranja odrazavaju

vrijednosti koje mogu biti primijenjene i na 31.12.2019.

Ocekivali su povoljnjie uvjete a sada su jos gori suprotno od ocekivanja ako ovako potraje na cijelu godinu slicno morat ce ic umanjenje vrijednosti, a ekonomski outlook nije bas da je povoljan iz danasnje perpektive, ako gledamo dug je samo 820 mil medjutim ono sta je fascinantno je da im je kamata u zadnjoj godini narasla za 2% na 8,97% pa tko to moze izdrzat u danasnje vrijeme, jel postoji koja caka zasto im je kamata ovoliko skocila ?

Prosjecna ponderirana kamatna stopa na primljene kredite za godinu koja je zavrsila 31. prosinca 2019.

iznosila je 8,97% (2018: 6,76%)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 1:58 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. calypso

June 6, 2025 at 1:58 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

calypso June 6, 2025 at 1:58 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago