Može biti i da je CERP. Vidjet ćemo hoće li ih IK pokupiti.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Sigurno dogovorena transakcija. uskoro će biti prebačeno kao i prošli put.
-
Evo narode po 50 koliko hoćeš, nemoj kasnije da bude nisam znao.
Mislim šalu na stranu, što je pisac s ovim htio reći, osim njemu dosta 50 pa koliko prodam, što sumnjam da je cilj.
Zna li tko..
-
Zanimljive igre se ovdje odvijaju definitivno 🤔
-
Evo narode po 50 koliko hoćeš, nemoj kasnije da bude nisam znao.
Mislim šalu na stranu, što je pisac s ovim htio reći, osim njemu dosta 50 pa koliko prodam, što sumnjam da je cilj.
Zna li tko..
Bilo je tako nesto i pred koji tjedan... Ogromna transakcija taman pred kraj trgovanja...
Poanta je da je netko voljan istresti 2.7 milijuna EUR da bi dosao u posjed tih dionica i usao u Top10... Tko to radi na ovaj nacin, a ne kupoprodajnim ugovorom, nemam pojma, ali ce mu broker omastit brk lijepo...
-
Pa izlazi Uskoković...izloženi broj dionica u komad odgovara njegovom broju dionica...
-
Ode...,.stvarno nelogićne igre,..2.700.000
-
Jel itko zna koliki je prosjek ulaza Bilbije? otprilike?
-
Nevjerojatno da se kupac nije bojao da će mu netko pokupiti te dionice prije njega, stvarno nevjerojatne igre.
-
Evo sada nude i 50,40 a mogli kupiti po 50.
-
-
Očito je došlo do razmimoilaženja među većim dioničarima pa je IB struja nadjačala ove starosjedioce.
To Tankerska kupuje sigurno. Sad su već br2. A ovaj nalog na 53.60 od 6300 komada vjerojatno je njihov kao brana za male.
Ali ako je IK kupio sad bi već trebala ići i obavijest o prelasku 5%. Ili će ići na drugi račun?
-
meni se čini da je ovo već prodano samo mi to još ne znamo. nakon dokapitalizacije imat će vjerojatno više od 50% (tko god bio taj koji kupuje) i onda bi mogla ići ponuda za preuzimanje.
-
Ocito je da TNPL preuzima ATPL...
I.B. je za njih objavio dokap i dogovorio svoj izlaz jer on je tu visak kad oni s dokapom prebace 30%...sad je samo pitanje kad ce im I.B. prebacit dionice...prije ili nakon dokapa...ako se transakcija odradi prije dokapa TNPL nece bit obvezna objavit ponudu za preuzimanje a imat ce +50% sa dionicama iz dokapa+dionice I.B. i njegovih satelita i trenutnih 7,5% koje drze nakon ove transakcije...u tom slucaju mali su najeb.ali jer divdende nece vidjet vise nikad, a TNPL ce cekat, ako treba i 10g, da pokupi od malih ostatak po sto manjoj cijeni...tako TNPL to radi...
A ako I.B. odradi transakciju nakon dokapa svi ce u Ponudi imat mogucnost izac po cijeni otpustanja I.B ili po cijeni koja se formira u dokapu...
Obzirom na odnos I.B. prema malima...nisam bas siguran da ce ih I.B. (za)štitit...a u tom slucaju riskira da i njega TNPL izlevati i ne otkupi od njega dionice iako im je namjestio dokap i pretpostavljam usmeno sve dogovorio s njima...
Uglavnom, Kraljica je mrtva...na ovaj ili onaj nacin....tužno...
-
Lijepo se ruši prosjek. Optima mi pred očima.
-
Lijepo se ruši prosjek. Optima mi pred očima.
Bilo je preočito što se sprema...
-
Ocito je da TNPL preuzima ATPL...
I.B. je za njih objavio dokap i dogovorio svoj izlaz jer on je tu visak kad oni s dokapom prebace 30%...sad je samo pitanje kad ce im I.B. prebacit dionice...prije ili nakon dokapa...ako se transakcija odradi prije dokapa TNPL nece bit obvezna objavit ponudu za preuzimanje a imat ce +50% sa dionicama iz dokapa+dionice I.B. i njegovih satelita i trenutnih 7,5% koje drze nakon ove transakcije...u tom slucaju mali su najeb.ali jer divdende nece vidjet vise nikad, a TNPL ce cekat, ako treba i 10g, da pokupi od malih ostatak po sto manjoj cijeni...tako TNPL to radi...
A ako I.B. odradi transakciju nakon dokapa svi ce u Ponudi imat mogucnost izac po cijeni otpustanja I.B ili po cijeni koja se formira u dokapu...
Obzirom na odnos I.B. prema malima...nisam bas siguran da ce ih I.B. (za)štitit...a u tom slucaju riskira da i njega TNPL izlevati i ne otkupi od njega dionice iako im je namjestio dokap i pretpostavljam usmeno sve dogovorio s njima...
Uglavnom, Kraljica je mrtva...na ovaj ili onaj nacin....tužno...
Polako, prvo Glavna Skupstina mora odobriti da ide bez obveze ponude za preuzimanje...
-
Zašto bi morala odobriti? Pa njima preuzimanje uopće nije problem. Dapače.
Jedino što mi se sad čini da niti ne misle ići na maksimalnu cijenu nego što niže. Kad su već ovi bili spremni prodati sve po 50 a već znamo da njihove dionice neće sudjelovati u dokapu kao ni one CERP-a. To je već 15%. Možda još netko izleti sljedeći tjedan. A pitanje je hoće li i IB sudjelovati u dokapu?
-
ovako brzinski izračunato, kad bi svi iz top 10 prodali dionice, ostatak dioničara bi trebao u dokapu uzeti cca 150.000 komada da bi nakon dokapa imali više od 50%, znači cca 25% postojećih dionica malih dioničara bi trebalo sudjelovati u dokapu.
-
Zašto bi morala odobriti? Pa njima preuzimanje uopće nije problem. Dapače.
Jedino što mi se sad čini da niti ne misle ići na maksimalnu cijenu nego što niže. Kad su već ovi bili spremni prodati sve po 50 a već znamo da njihove dionice neće sudjelovati u dokapu kao ni one CERP-a. To je već 15%. Možda još netko izleti sljedeći tjedan. A pitanje je hoće li i IB sudjelovati u dokapu?
Ukoliko se tijekom dokapa predje prag od 25%, zakonski se mora zadovoljiti forma da GS odobri da se ne daje obvezna ponuda za preuzimanje... Ali da bi to proslo, mora na GS prisutnih 3/4 glasati za to i to ne ukljucujuci ovih koji su presli 25%... Pise sve u zakonu... Al da bude neka muljaza, to sam siguran...
-
Btw tko je vlasnik ili vlasnici Tankerske holdinga?
INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O./TANKERSKA HOLDING GMBH - Promjene dioničara - MojeDionice
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner