je, al kad se rezerva oslobodi odnosno realizira onda se ostvaruje dobit koja se oporezuje.
https://www.teb.hr/novosti/2013/r…trajne-imovine/
Al dobro, brodari specifično vode imovinu i nisu lokalno obveznici poreza na dobit.
je, al kad se rezerva oslobodi odnosno realizira onda se ostvaruje dobit koja se oporezuje.
Al dobro, brodari specifično vode imovinu i nisu lokalno obveznici poreza na dobit.
Pardon zaboravih napomenuti da ako je imovina za obavljanje djelatnksti, sto brod jest, onda malo podeblja i saldo amortizacije, jer se ne produljuje korisnk vijek trajanja broda nego kao CGU ocekuje se veca imovinska korist u istom procjenjenom periodu koristenja...bla bla bla, malko vise troska...
Ako je prethodno radjen impairment broda, onda se moze reversat do razine tog iznosa, pa bude prihod, al ne vidjeh u bliskoj proslosti takvih evidencija...
Sad ste me narajcali da procitam FI2020, gdje to placaju porez
Display MorePardon zaboravih napomenuti da ako je imovina za obavljanje djelatnksti, sto brod jest, onda malo podeblja i saldo amortizacije, jer se ne produljuje korisnk vijek trajanja broda nego kao CGU ocekuje se veca imovinska korist u istom procjenjenom periodu koristenja...bla bla bla, malko vise troska...
Ako je prethodno radjen impairment broda, onda se moze reversat do razine tog iznosa, pa bude prihod, al ne vidjeh u bliskoj proslosti takvih evidencija...
Sad ste me narajcali da procitam FI2020, gdje to placaju porez
Sve pise u revizorskim izvjescima koje vidim nitko ne cita, sve je tamo detaljno obrazlozeno. Svake godine rade revalorizaciju i eventualno povecanje vrijednosti brodova knjize u ostale prihode. Evo npr. prosle godine je taj prihod iznosio oko 27M kn, a 2019. skoro 70M kn, dakle, ne zanemarivi iznosi.
Kako to, kako to? Koja je to stavka RdG? Kolko mi je poznato revalorizacija se evidentira u revalorizacijskoj rezervi, stavka kapitala...
Razlika je revalorizacija koja se knjizi kroz sveobuhvatnu dobit isto kroz racun dobiti i gubitka i razlika je revalorizacija koja ide kroz osnovni racun dobiti i gubitka u jednom i drugom slucaju utjecu na kapital
Sada je palo sa 445 na 400
isto je bilo sa 385 na 330
tko nije iskoristio plaka je poslije.
Dolazi najbolji izvjestaj u 10 godina pa da vidimo posto ce placat oni sta danas ne kupuju.
Treci izvjestaj ce biti bolji od ovog.
Sada je palo sa 445 na 400
Dolazi najbolji izvjestaj u 10 godina pa da vidimo posto ce placat oni sta danas ne kupuju.
Misliš da ovi vani ne budu imali izvrsne izvještaje, pa već mjesec dana padaju da ni za gledat. Počeli su ranije rasti nego ATPL, ali su ranije počeli i padati. Tko prati i gleda, zna. Tko ne prati, uvijek je u diskoraku sa vremenom kad treba kupiti, a kada prodati.
Strpljenje kad treba, odlučnost kad treba
Pa bar ti tredajš pa ti nije to problem nego poželjno, zar ne?
Isto tako od vrha ovog vala vani su generalno više pali od 15-20% a Atpl 10%.
Pa eto.
evo je već na 420. 2 tjedna do izvještaja.
Pa bar ti tredajš pa ti nije to problem nego poželjno, zar ne?
Isto tako od vrha ovog vala vani su generalno više pali od 15-20% a Atpl 10%.
Pa eto.
Samo pišem činjenice. Na ništa ne navlačim. Imam i dionice i lovu, tak da mi je zapravo svejedno. Ak raste, dobro je, ak pada, opet je dobro. Često nisam siguran da li je bolje da mi postojeće dionice rastu i da se zarađuje, ili da padaju, da jeftinije dokupljujem i rušim prosjek. Teško se odlučit.
Display MoreSada je palo sa 445 na 400
Misliš da ovi vani ne budu imali izvrsne izvještaje, pa već mjesec dana padaju da ni za gledat. Počeli su ranije rasti nego ATPL, ali su ranije počeli i padati. Tko prati i gleda, zna. Tko ne prati, uvijek je u diskoraku sa vremenom kad treba kupiti, a kada prodati.
Imat će malo manje dobre izvještaje jer uglavnom imaju Capeove. Cape vozarine su dobre, ali nisu ni približno ovako dobre kao za Panamaxe i Supre. Kao što sam napisao prije neki dan... ATPL je talac Cape vozarina, a u floti nemaju niti jedan Capesize. Kad se to odčepi...bit će vatromet.
evo je već na 420. 2 tjedna do izvještaja.
Ka dobra mater, daje i onima koji žele kupiti i koji žele prodati.
Imat će malo manje dobre izvještaje jer uglavnom imaju Capeove. Cape vozarine su dobre, ali nisu ni približno ovako dobre kao za Panamaxe i Supre. Kao što sam napisao prije neki dan... ATPL je talac Cape vozarina, a u floti nemaju niti jedan Capesize. Kad se to odčepi...bit će vatromet.
Činjenica je da je BCI malo lošije krivulje nego BPI i BSI, ali imaju i oni podosta panamaxa i supramaxa.
Još malo pa će FI za 2Q i prvo polugodište. Dočekat ćemo i to.
Čini se kao da povlašteni pojedinci imaju uvid u FI za Q2. To su ovi koji sad skidaju sa aska. Polako, naoko nevidljivo jer imaju još vremena do objave izvještaja. Tik-tak.
Bit će: tko zadnji, ma...ac.
To sada sele ljudi novce iz optime jer se ovdje može očekivati bolji prinos.
Ja ne znam kakvo se ovdje očekuje izvješće, al Q2 je završio. Mislim, ispada da se ulagači klade na surprise, al ono baš neočekivani surprise jer ako se pogledaju vanjski bulk brodari oni su svi već pali za više od 20-25% od vrha, a ovdje se očito korekcija pomalo odgađa. Tim padom na nekima od njih je ugrožen i dugoročni uptrend, al recimo da na većini nije.
Ne vidim veliku zabrinutost, al niti pretjerani entuzijazam da će se oporavak nastaviti kakav je bio posljednja tri mjeseca. Nisam stručnjak, al ne bi baš sve utrpao u brodare trenutno. I moguće da sam skroz u krivu, al onda su i ovi vani totalni lajbeki. I pogotovo ne bih gledao unatrag i na temelju izvrsnog kvartala ili dva davao jako dugoročne procjene oporavka.
Možda je ovo vani samo 'bump' na dugoj cesti putovanja, al ponekad i 'bump' treba preskočiti odnosno zaobići.
Ovo je plitka burza pa su potrebne plitke analize ko bi se prilagodili tržištu.
BCI 5TC 29128 -1144
To sada sele ljudi novce iz optime jer se ovdje može očekivati bolji prinos.
Ja ne znam kakvo se ovdje očekuje izvješće, al Q2 je završio. Mislim, ispada da se ulagači klade na surprise, al ono baš neočekivani surprise jer ako se pogledaju vanjski bulk brodari oni su svi već pali za više od 20-25% od vrha, a ovdje se očito korekcija pomalo odgađa. Tim padom na nekima od njih je ugrožen i dugoročni uptrend, al recimo da na većini nije.
Ne vidim veliku zabrinutost, al niti pretjerani entuzijazam da će se oporavak nastaviti kakav je bio posljednja tri mjeseca. Nisam stručnjak, al ne bi baš sve utrpao u brodare trenutno. I moguće da sam skroz u krivu, al onda su i ovi vani totalni lajbeki. I pogotovo ne bih gledao unatrag i na temelju izvrsnog kvartala ili dva davao jako dugoročne procjene oporavka.
Možda je ovo vani samo 'bump' na dugoj cesti putovanja, al ponekad i 'bump' treba preskočiti odnosno zaobići.
A opet nema ni logike da su na cijeni sa kraja q1 ili nesto vecoj a q2 je bio dosta bolji Ili svi stvarno misle da ce q3,4 biti dosta losiji ali to bas nismo procitali?
https://live.euronext.com/en/product/equ…oup/gogl/quotes
Ko hoće prodavati samo naprijed.....
A opet nema ni logike da su na cijeni sa kraja q1 ili nesto vecoj a q2 je bio dosta bolji Ili svi stvarno misle da ce q3,4 biti dosta losiji ali to bas nismo procitali?
Treba pitati ovog što stoji na 420 kuna.
Stavi tu krivulju na 1M pa će ti biti jasnije.
Naše tržište je tromo i neuko. Ako su FFA i spot rates pale i do 30% (za pojedine klase brodova) od najviših razina nedavno onda to nešto sugerira in near-term glede vozarina. I vani se tržišta za te korekcije prilagođavaju i sve je dobro dok je sve u dugoročnom uptrendu pa neki rastu, pa onda padaju ili k'o u nas sve stoji, no kad dođe i ako dođe do dugoročnije promjene trenda, e onda bi se neki mogli zateći na krivoj nozi.
Lijepo je procjenjivati dobit i poslovanje, al to je sve defacto lanjski snijeg i to bi glede efikasnosti tržišta već trebalo biti u cijeni dionice, a ne da cijena reagira tek po objavi izvješća?! Mislim može i to, al onda će to prije biti radi surprise, ugodnog ili neugodnog.
Ako več googl uzimamte kao usporedbu on je isto imao neki dupli vrh i od tada pao 14,48% .....to vam je ekvivalent atpl na cca 380 kn.......dajte neki bolju usporedbu molim ako je ima......