Tema o dionici Hoteli Maestral d.d. - HMST:
Tržište | Redovito tržište |
Sektor: | I |
Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
Broj uvrštenih | 515.720 |
Nominalna vrijednost | 200,00 HRK |
Prospekt vrijednosnice | PDF prospekt |
Tema o dionici Hoteli Maestral d.d. - HMST:
Tržište | Redovito tržište |
Sektor: | I |
Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
Broj uvrštenih | 515.720 |
Nominalna vrijednost | 200,00 HRK |
Prospekt vrijednosnice | PDF prospekt |
Zahvaljujući uspješnim poslovnim rezultatima iz operativnog poslovanja, Društvo je u 2019. godini
iskazalo dobit prije oporezivanja od 8,03 milijuna kuna, odnosno neto dobit od 6,59 milijuna kuna što je u odnosu na dobit iz 2018. godine od 3,12 milijuna kuna, povećanje od 110%.
Hoteli Maestral d.d. sa sjedištem u Dubrovniku, Ćira Carića 3, OIB: 88557173997 (dalje: Društvo), objavljuje
kako je dana 13. srpnja 2020. godine zaprimilo zahtjev glavnog dioničara PND Strategija d.o.o. sa sjedištem
u Zagrebu, Krčka 18d, OIB: 79769722576, za uvid u dokumentaciju Društva, s obzirom na to da isti razmatra
provođenje postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara Društva na glavnog dioničara uz isplatu
primjerene otpremnine.
Uprava Društva je sukladno čl. 300. g. st.1. Zakona o trgovačkim društvima prihvatila navedeni zahtjev te će
u primjerenom roku glavnom dioničaru dostaviti traženu dokumentaciju
OVO JE BILO PRIJE GODINU DANA
Cijena koju se Ponuditelj u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 431,77 kuna.
Ipak se, hvala Bogu, isplatilo ovo piknuti po 250 kad se nudilo krajem 11.mjeseca i čekati - samo čekati.......
Neka lova će kapnuti......pitanje je samo koja.....
Ne moze ispod sigurno 366......to je bila sluzbena procjena CERPa prije objave zadnjeg natječaja.....
a od onda su poduplali dobit prosle godine......
Ja racunam, stoga, minimalno ovih 431,77kn......
Vidjet ćemo što im ovo znači
uz isplatu primjerene otpremnine.
ovo je stanje
PND STRATEGIJA D.O.O. | 95,12 |
a nakon ponude su bili malo ispod 95
Dečki su nakon isteka ponuda jos skupljali malo po malo van burze.......očito da bi presli 95%.
Malo me začudilo da su onda čekali i mirovali par mjeseci, jer su jos toga mogli pokupiti do 430 na burzi, no nisu......
No, najzanimljivija ovdje mi je ova dolje dotična......
Dugo drzi dionice, a u ponudi je prodala samo 100kom.
Misli dobiti više sa ovim squeez-outom ?
2. | PFUND MARIJANA (24971954882) | 2.716 | 0,53 | Osnovni račun |
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…5e0e4e5331c.pdf
Vidim da me čeka jedna tuzba u bliskoj budućnosti......ako ova brojka slučajno nije typo.
I mislim da će to za mene biti ujedno i kraj druzenja za ZSE.
Nude za HMST 162KN...🙉🙉🙉...OMG
Nude za HMST 162KN...🙉🙉🙉...OMG
Samo me zanima po koliko su otkupljivali ovima drugima privatno u zadnjih godinu dana dok se dionicom praktički nije trgovalo.
Ako su oni dobili 431kn, a nama preostalima su za kraj mislili obračunati 162, e onda ćemo se drugačije igrati......
Kadija te tuži, kadija ti sudi
Ima li igdje papira gdje nas nisu pokrali
Ovo već postaje zastrašujuće
2. | PFUND MARIJANA (24971954882) | 2.716 | 0,53 | Osnovni račun |
Ova zena je prodala samo 100 komada u ponudi, a ima dionice vec ohoho vremena.....
Bas me zanima hoce li ona to prihvatiti skrstenih ruku, ako je evidentno očekivala da će dobiti i više od cijene u ponudi......
2. PFUND MARIJANA (24971954882) 2.716 0,53 Osnovni račun Ova zena je prodala samo 100 komada u ponudi, a ima dionice vec ohoho vremena.....
Bas me zanima hoce li ona to prihvatiti skrstenih ruku, ako je evidentno očekivala da će dobiti i više od cijene u ponudi......
Kriva informacija.
Ona je prodala 1000 komada u ponudi i ostavila si je jos 2716, a ovaj:
2 | BERKOPIĆ DRAŽEN | Osnovni | 2,830 | 2019-06-10 | 0.55 % | 990.50K |
je ostao na istom broju dionica nakon isteka ponude.....dakle nije prodao niti jedan komad.
Pozdrav, molim vas info jer se baš ne razumijem.. otac nije prodao dionice kada je dobio ponudu - sad je prisiljen dati im za 162kn? Mislim, to tako ide, ne može se ništa napraviti, šta da su ponudili 50kn, isto ok..? Ne kužim, postoji li neka cifra ispod koje ne smiju..
Izgleda da je g.Berkopic Drazen jedan od onih koji su svoje dionice prodali nakon isteka javne ponude sklapanjem ugovora van burze. Znaci, ako je on svoje dionice prodao po cijeni većoj od ovoga što sada nude, onda je taj dokument (ukoliko bi nam bio dostupan) sasvim dovoljan za osnovanu tuzbu ostalih dionicara nakon glavne skupstine na kojoj ce usvojiti ovaj danasnji prijedlog.
Broj dionica HMST-R-A: (nominala=200,00 Kn) | 515.720 |
PND STRATEGIJA D.O.O. | 490.552 |
mali dioničari imaju još 25 168 pa i da je po 200 kn to je 5 mil.
Među odredbama Zakona o trgovačkim društvima u Hrvatskoj, propisano je kako
primjerenost otpremnine, odnosno ponuđene cijene za prijenos udjela manjinskih
dioničara moraju ispitati jedan ili više vještaka koje na zahtjev većinskog dioničara
imenuje trgovački sud.
Istiskivanje malih dioničara može se provesti na dva načina : prema Zakonu o trgovačkim društvima i prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava .
Ovo istiskivanje može se provesti samo po ZTD .
Glavni dioničar sam određuje visinu primjerene otpremnine vodeći računa o prilikama u kojem se društvo nalazi u vrijeme donošenja odluke glavne skupštine pa je očito iskoristio situaciju s korona virusom i njen los utjecaj na poslovanje društva , ali mora se uzeti u obzir i cijena na burzi ako se tom dionicom još trguje i ta cijena bi trebala biti orijentir u smislu donje granice ispod koje otpremnina nije primjerena .
Također bi se trebala uzeti u obzir i buduće poslovanje i imovinska korist koju bi društvo moglo ostvariti u budućnosti .
Protiv ove odluke ukoliko se izglasa na skupštini u što nema sumnje s obzirom da većinski vlasnik ima preko 95% nema adekvatnog pravnog sredstva , ona će se provesti , ali ako mali dioničari nisu zadovoljni ponuđenom visinom otpremnine mogu uputiti zahtjev sudu za preispitivanje primjerenosti otpremnine u roku dva mjeseca od objave upisa odluke o prijenosu dionica malih dioničara na većinskog vlasnika u sudski registar .
Dakle , dionice će se nakon odluke skupštine u svakom slučaju prenijeti , ali visinu otpremnine će preispitati sud ukoliko jedan ili vise dioničara to zahtijeva .
Nemam dionice HMST , meni je cijena u ponudi bila vise nego zadovoljavajuća , ali da ih imam svakako bi sudu podnijela zahtjev za ispitivanje primjerenosti ovakve otpremnine jer blago rečeno ta ponuda je ponižavajuća .
Kolega Harpun, vidio sam da ste na drugom forumu u jednom postu izjavili da nećete prihvatiti ponudu kad je bila aktualna.
Pretpostavljam da je vama onda u interesu, kao i meni, osporiti ovu ponudu nakon sto to izglasaju na gl.skupstini i upisu u sudski registar nakon sto prodje 2-3 mjeseca. Mislim da će tu biti jos jačih dionicara koji će učiniti isto.
Ja pretpostavljam da su oni već angazirali vjestaka koji je, za divno čudo (njima), prihvatio vjerodnostojnost ove njihove cifre primjerene naknade i da će to predočiti na gl.skupstini.
No, ako je ovako kao što piše ovdje što ste vi naveli iz tog članka, onda će taj postupak ispitivanja primjerenosti otpremnine biti pokrenut tek nakon što oni to izglasaju na gl.skupstini.
Ja sam kupovao dionice na burzi tijekom zadnjih godinu + dana nakon isteka javne ponude po cca 250 kn + onog dana kad je najavljena mogucnost squeez-outa i bio sam sasvim uvjeren da ovdje nema šanse da izgubim lovu........no, evidentno je da je u ovakvoj drzavi stvarno sve moguce.
pratit ćemo situaciju