Puno godina sam na ZSE, ali se ne sjećam da je netko napravio transakciju kao danas Auctor. Nisu platili niti BVPS koji je oko 20k kn. ili bar da su kupili uz diskont 10 %, nego ovako, Zaista žalosno. U objavi na ZSE Uprava nije dala nikakvo obrazloženje zasto je otpustila dionice za ovako sramotnu cijenu. E sad ne bi bilo čudno da i dioničari br. 2 i 3 kupe preostale dionice u trezoru po istoj cijeni kao i Auctor, ako budu željeli. Sve skupa na štetu malih dionicara.
MDKA (Medika d.d.)
-
-
-
Puno godina sam na ZSE, ali se ne sjećam da je netko napravio transakciju kao danas Auctor. Nisu platili niti BVPS koji je oko 20k kn. ili bar da su kupili uz diskont 10 %, nego ovako, Zaista žalosno. U objavi na ZSE Uprava nije dala nikakvo obrazloženje zasto je otpustila dionice za ovako sramotnu cijenu. E sad ne bi bilo čudno da i dioničari br. 2 i 3 kupe preostale dionice u trezoru po istoj cijeni kao i Auctor, ako budu željeli. Sve skupa na štetu malih dionicara.
Nažalost tako to u Hrvatskoj funkcionira, skoro sve je poznanstvo i dogovorna ekonomija. Ukoliko su trebali likvidnost, zašto svim postojećim dioničarima nisu ponudili po toj cijeni ?
Zašto nisu na glavnoj skupštini društva glasali o ovome, i općenito debatirali o tome da li će do likvidnosti doći prodajom udjela ili novim kreditom ?
-
Auctor je okrupnio svoju poziciju
Do sada je imao 42%
Da ne bi ovdje isto išlo istiskivanje po naručenom elaboratu ?
Kakva prava imaju ako pređu 50%
Ili obavezu ?
Hoće nam svima ponuditi izlaz po 15 900 Kn
Ništa me više na ZSE ne bi iznenadilo
-
Ovo je baš razočaravajuće!
Trebali su ovo barem na nekoj aukciji ponuditi.
Svašta si u HR tvrtke i vlasnici dopuštaju, nije niti čudno da nema likvidnosti na burzi.
-
Na burzi je sve stvar povjerenja
Ovim su ga potezom ozbiljno narušili.
A nije sigurno da uopće mare za male dioničare, možda smo i zlo kojeg bi se riješili.
Koliki je free float ? 9%
Nema sigurne luke za naš novac. Barem ne na ZSE. Dokazano po stoti put valjda, nikako da naučimo
-
E sad zanimljivo pitanje dali Auctor koji je kupio ove dionice mora dati Ponudu za preuzimanje preostalih dionica jer ima više od 25 % vlasništva firme ??!! .
-
Dobar posao. ZAŠTO!!!
Uprava sama sebi prodala.
-
U slučaju da kupe i prostali dio od trezora ,tada prelaze 50%.
Tada bi mogla biti ponuda za preuzimanje.
Mislim da je već jednom bila po smješnoj cijeni.
-
ovo je bio jedini način da se dođe jeftino do novih papirića.
svi ostali imaju peh.
moguća dividenda slijedeći put 2000kn,?? možda i maximalna,;
-
Cijena na burzi je nerelevanta sa ovakvom likvidnosti. 1, 2, 3 dionice na dan dajte molim vas. Može lako bit i 31000 da se nas par dogovori.
-
-
Pa prijavite HANFI možda dobijemo odgovor
-
Da, od toga će biti koristi kao i od hrvatskih sudova, "kadija te tuži, kadija ti sudi".
Izgleda da su mali dioničari ovce kad kupuju po 22.000, a uprava jednom i očito povlaštenom dioničaru prodaje po 15.900.
P/E => 6,25
P/B => 0,88
Doduše s obzirom na to kakvim se uprava pokazala, vjerojatno i ne vrijedi više, barem za manjinske. Inače nemam ovu dionicu, ali odvratan mi je način funkcioniranja hrvatske burze i hrvatskog crony kapitalizma. Praktički na skoro svakoj dionici dogodi se prevara ili pogodovanje neke vrste. -
Bit će red izaći i za te pare kupit npr ADPL!
-
Da, od toga će biti koristi kao i od hrvatskih sudova, "kadija te tuži, kadija ti sudi".
Izgleda da su mali dioničari ovce kad kupuju po 22.000, a uprava jednom i očito povlaštenom dioničaru prodaje po 15.900.
P/E => 6,25
P/B => 0,88
Doduše s obzirom na to kakvim se uprava pokazala, vjerojatno i ne vrijedi više, barem za manjinske. Inače nemam ovu dionicu, ali odvratan mi je način funkcioniranja hrvatske burze i hrvatskog crony kapitalizma. Praktički na skoro svakoj dionici dogodi se prevara ili pogodovanje neke vrste.A, pa čemu burza, sve analize na kojima se temelji kupnja i cijena dionice ako neko donosi ovakve odluke. Uzalud nam trud.
Sve je suvišno komentirati.
-
Nastavlja se urušavanje hrvatske burze.
-
svojedobno, čini mi se 2009. godine, četvero kolega sa jednog ugaslog foruma i ja, pokrenuli smo tužbu u slučaju nezakonite dokapitalizacije Jadranske banke. Zahvaljujući poštenoj sutkinji dobili smo slučaj. Umjesto 2000 kn po dionici koliko nam je nudila pokvarena uprava Jadranske banke - dobili smo 18.000 kn (tolika je tada bila tržna cijena) po svakoj dionici. Iako smo prethodno pisali HNBu, saborskom odboru, Milanoviću, nije bilo rezultata sve do tužbe. U ovom primjeru postupanja Uprave Medike smatram da je potrebno zatrpati HANFU s pozivima da se javno očituje.
-
Stvarno mi nije jasno sto se sad svi cudite...
Pa ova bagra je krajem 2019. napravila slicnu rabotu...isla je obvezujuca ponuda AUCTORA po 7,7k kn i Uprava je tu cijenu smatrala prihvatljivom, a godinu dana ranije je ta ista Uprava od rog istog Auctora kupila dionice po 14,5k kn...
Pa ovi su doktorirali kako sje.bat male i radit iskljucivo u svoju korist...i jos uz ovo pridodajte politiku isplate dividende koja se redovito predlaze na samoj GS (ne u pozivu na GS)...
Zbog ovih svinjarija, od 2019. nemam MDKM jer mi se gadi citat njihova sra.nja a kamoli sudjelovat u tome...
-
Hm.
Ja sam mislila da sam našla sigurnu luku za svoj novac, al' me ovo dobro pokolebalo
Ne možeš sjesti u auto sa upravom upitnog morala, nadajući se da ćeš u njihovom društvu i ti nešto zaraditi....
Tako su činili i oni u Jamnici, znamo kako je završilo.
Uprava koja nema korektan odnos prema malim dioničaram dugoročno je uvijek mač nad glavom.
-
Hm.
Ja sam mislila da sam našla sigurnu luku za svoj novac, al' me ovo dobro pokolebalo
Ne možeš sjesti u auto sa upravom upitnog morala, nadajući se da ćeš u njihovom društvu i ti nešto zaraditi....
Tako su činili i oni u Jamnici, znamo kako je završilo.
Uprava koja nema korektan odnos prema malim dioničaram dugoročno je uvijek mač nad glavom.
Upravo tako kolegice, Buffetu je sposoban i korektan menadžment jedna od glavnih stavki koju gleda kad odlučuje da li ući kapitalom u neku dionicu.
Medika ima dobar biznis, ima ok fundamente, ali isto tako ima nepošten i nesposoban menadžment koji radi na štetu firme i pritom pogoduje najvećem dioničaru.
-
Ne vidim razloga za zabrinutost. Poslovnmi prihodi svake godine sve veći. Neto dobit svake godine sve veća. Kapital i rezerve svake godine sve veći. Zadnje tri godine stalno povećavaju broj zaposlenih. Imaju politiku isplate dobre dividende.
Odjednom uzeti ponuđenih 27 milijuna kuna po nižoj cijeni ili nikada prodati po tržišnoj na burzi. Nije se bilo teško za odlučiti.
Pliva ima već otprije preko 25 %, pa nisu davali nikakvu ponudu za preuzimanje većinskog paketa. Da li će to Auctor napraviti, vidjet ćemo, ali mislim da mali dioničari nemaju nekih razloga za brigu.
Jedino će biti malo neveselo ako se bid i ask sutra spuste na oko 16.000 kuna. Siguran sam da neće.
Na mojedionice.net o booku postoje dva podatka. Jedan je 18.067 kuna, a drugi je 20.016 kuna.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun