nikoga ne zabrinjava kontinuirani rast duga? koef dug/kapital je već 3,55!! a nmp samo 2,5%!!!???
dužnik plaća sa zakašnjenjem
NPM određuje dužnik ,oće reći ministarstvo zdravstva.
nikoga ne zabrinjava kontinuirani rast duga? koef dug/kapital je već 3,55!! a nmp samo 2,5%!!!???
dužnik plaća sa zakašnjenjem
NPM određuje dužnik ,oće reći ministarstvo zdravstva.
prva prodaja 8000 eura
dividenda , ako pogledamo prošlu godinu za dva mjeseca ?
točan iznos za sad nepoznat.
prva prodaja 8000 eura
dividenda , ako pogledamo prošlu godinu za dva mjeseca ?
točan iznos za sad nepoznat.
Uvijek se prijedlog dividende daje direktno na skupštini i izglasa. Nikad ne najave prije zbog toga što moraju kukati da im država duguje lovu, pa se predlaganje dividende ne uklapa u narativ. Dobra je stvar što zbog toga dionica nikad ne padne za iznos dividende poslije.
dobit po dionici 693,51e, nadam se da će pola u dividendu..
Sumnjam… Uvjeren sam da će bit cca 250 eura po dionici. Sve iznad toga bi me pozitivno iznenadilo.
gotovo je sigurno da će biti 300 - 350 €
Vrlo ozbiljno izvješće na 115 stranica
Zarada po dionici 2022 535 eura
Zarada po dionici 2023 693 eura
Od cca 30 tisuća izdanih dionica u vlasništvu fizičkih osoba je 1092 dionice
Pliva i Krka drže 25% vlasništva.
Cca 30% veća dobit, možda bude i 30% veća dividenda u odnosu na prethodnu godinu, a iznosila je 215 eura
Od onih 1092 dionice 6:je mojih, pa ih je na tržištu u stvari samo 1086 🙃
moje su 2, pa ih je u stvari samo 1084
moje su 2, pa ih je u stvari samo 1084
I moje su dvije i jedna od moje žene😂
I 6 od moje prijateljice.
Pardon, to je vec spomenuto 😊
Samo, stanje keša na računu je takvo da ako isplate dividendu više ništa neće ostati.
Samo, stanje keša na računu je takvo da ako isplate dividendu više ništa neće ostati.
a kad se onda ocekuje isplata dividende ?
i hoce li je uopce na kraju biti.. ? treba mi lova iskreno zato pitam..
A valjda će biti. Uvijek je kao da nema pa onda isplate. Ja očekujem 250 evra. Država na kraju uvijek plati dugove.
Stanje keša na računu je doista loše, cca 358 eura po dionici stoga sam siguran da će dividenda biti u rasponu 200-250 eura.
Brine me stavka u bilanci “dani zajmovi, depoziti i slično” koja iznosi preko 32 mil. EUR i takvog zajma nije bilo prošle godine. Svakako planiram na skupštini pitat o kakvom se zajmu radi te kada će bit vraćen.
Stanje keša na računu je doista loše, cca 358 eura po dionici stoga sam siguran da će dividenda biti u rasponu 200-250 eura.
Brine me stavka u bilanci “dani zajmovi, depoziti i slično” koja iznosi preko 32 mil. EUR i takvog zajma nije bilo prošle godine. Svakako planiram na skupštini pitat o kakvom se zajmu radi te kada će bit vraćen.
zajmovi se ne daju na "lijepe oči " ,znači ne podapinje se samom sebi noga.
dividenda će se znati slijedećeg mjeseca.
iznos također.
sjećam se prije par godina sam dobio pismo sa ponudom za otkup koje je neko revizorsko društvo procijenilo vrijednost dionice malo veću od prošlogodišnje dobiti, trebalo bi pitat tu ekipu kako su napravili tu analizu
sjećam se prije par godina sam dobio pismo sa ponudom za otkup koje je neko revizorsko društvo procijenilo vrijednost dionice malo veću od prošlogodišnje dobiti, trebalo bi pitat tu ekipu kako su napravili tu analizu
Tko zna, možda se ponovi: uskok se riješio ATPL, žulja ga lova - ali neće proći. Savjetujem mu da odabere neku drugu metu. A analize su ionako naručene usklađene sa željama naručitelja. Važno je platiti analitičara čiji zanat nije ništa bolji od najstarijeg zanata na svijetu.
Krka i Pliva sa 26% udjela nam pruzaju nekakvu zastitu, ipak
Krka i Pliva sa 26% udjela nam pruzaju nekakvu zastitu, ipak
nažalost ipak ne djeluju kao klasični dioničari, više im je u interesu distribucija lijekova.
Kolege spominju slučaj otprije cca 5 god. kad su tkz revizori procjenili da dionica vrijedi oko 50% od tržišne cijene na burzi i poslali su svim dioničarima dopis da im po toj cijeni žele otkupiti dionice. Koliko se sjećam na to se ama nitko nije odazvao što pokazuje kolika je to bila sprdačina.
Ali to je iskoristila ekipa 'drumskih razbojnika' koji su po toj cijeni prodali sami sebi nekoliko tisuća ili desetaka tisuća komada po tim diskontnim cijenama.. nisam skroz siguran ali mislim da je bilo skoro upola cijene po kojoj se trgovalo na ZSE.
Na to nije reagirao nitko, ni institucije ni mali a bome ni veliki dioničari ..sve u svemu gadljivo ali vjerojatno sve po slovu zakona.
Imamo Hrvatsku! 🇭🇷