Jednostavno je da ne može biti jednostavnije. Ionako ne razumijem ljude koji od najjednostavnijih stvari naprave komplikacije.
Poanta je da to pase svim dioničarima, za razliku od kupovine u trezor i dodjele “zaslužnima”.
Jednostavno je da ne može biti jednostavnije. Ionako ne razumijem ljude koji od najjednostavnijih stvari naprave komplikacije.
Poanta je da to pase svim dioničarima, za razliku od kupovine u trezor i dodjele “zaslužnima”.
Ako sam dobro racunao dionice HT-a su nekome tko ih drzi od IPO-a donijele ukupno 206,69 kn kada se oduzme PKD, Osim toga ako ih se drzalo od prvog dana dobivene su dodatne dionice, sto je na paket od 63 komada bilo dodatnih 6. Sve skupa ispada da je ostalo jos nekih 35 kn do otplate dionica kroz dividende. Uz pretpostavku da se taj ostatak isplati kroz idućih 5 godina, to bi bilo ukupno 18 godina, što daje prosječnu kamatu od cca 4%.
2008 29,56
2009 29,99
2010 34,05
2011 22,76
2012 22,14
2013 20,51
2014 9,00
2015 7,00
2016 6,00
2017 6,00
2018 6,00
2019 10,00
2020 8,00
Oročena štednja
Isto dobro
Samo je velik broj ljudi kupovao papir i po 320 kn
Ti će se načekati
Display MoreAko sam dobro racunao dionice HT-a su nekome tko ih drzi od IPO-a donijele ukupno 206,69 kn kada se oduzme PKD, Osim toga ako ih se drzalo od prvog dana dobivene su dodatne dionice, sto je na paket od 63 komada bilo dodatnih 6. Sve skupa ispada da je ostalo jos nekih 35 kn do otplate dionica kroz dividende. Uz pretpostavku da se taj ostatak isplati kroz idućih 5 godina, to bi bilo ukupno 18 godina, što daje prosječnu kamatu od cca 4%.
2008 29,56
2009 29,99
2010 34,05
2011 22,76
2012 22,14
2013 20,51
2014 9,00
2015 7,00
2016 6,00
2017 6,00
2018 6,00
2019 10,00
2020 8,00
A zar nebi trebali odbit porez i prirez?
A zašto bi odbijao?
A sto s onima koji ne plaćaju prirez? I sto točno odbijati ako je u promatranom razdoblju došlo do promjene poreznih propisa? Ili koliki je porez za nerezidente koji ga ovdje defacto ne plaćaju zbog sklopljenih ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja?
Prinos se računa bez uključenih fiskalnih i ostalih nameta.
A zar nebi trebali odbit porez i prirez?
odbio sam 12% na prinose od 2016. mozda nije skroz tocno, ali kao sto je naim napisao nije moguce napraviti univerzalni izracun
Ne znam za vas ali ja računam neto dividendu, znači točan iznos po dionici koji mi je isplačen na tekuči. I uvijek računam neto dividendni prinos.
kako mi se cini i kad pogledam brojeve iznad nagodinu divka od 4 do 6kn max
kako mi se cini i kad pogledam brojeve iznad nagodinu divka od 4 do 6kn max
A zasto uz 6kn redovne nebi isla i izvanredna od 4kn?
Imaju cash-a i vise nego dovoljno
HT je valjda najmalnje zaduzena firma na zse, krcati su para, dividenda sigurna svake godine, među vecim dividendama inace, i isplatili dividendu u ovoj korona godini, sta pozelit više.
Ovo mi je najveca pozicija u portfelju i sa njom mirno spavam.
Miran san je dok trezor brani cijenu 166 a da nije tako, neznan di bi završila, bolje i ne razmišljat...
https://zse.hr/userdocsimages…3sFFixS3w==.pdf
148 stranica:
"Spor o vlasništvu nad distribucijsko telekomunikacijskom kanalizacijom (DTK) s gradom Zagrebom
...
Tužba se temelji na tvrdnji da HT koristi DTK kojom upravlja tužitelj i da za to ne plaća naknadu
Dana 10. prosinca 2012. godine, Grupa je zaprimila djelomičnu
međupresudu i djelomičnu presudu u ovom predmetu kojom je
utvrđeno da je HT obvezan plaćati ZHZDG-u naknadu za korištenje sustava DTK, te da će se do pravomoćnosti ove djelomične
međupresude zastati s raspravljanjem o visini tužbenog zahtjeva.
...
Dana 4. kolovoza 2015. godine, drugostupanjski Županijski sud u
Varaždinu usvojio je žalbu HT-a te je predmet vratio sudu prvog
stupnja na ponovno suđenje, u kojem tužitelj treba opravdati svoje pravo na tužbu, te odrediti (specificirati) tužbeni zahtjev protiv HT-a, tj. tužitelj treba odrediti koje trase, cijevi, na koji način, na
kojim točno lokacijama i kroz koje razdoblje je koristio HT.
...
U lipnju 2018. godine tužitelj je povisio tužbeni zahtjev, za dodatnih 90 milijuna kuna i to za period od 20.lipnja 2013. godine do
20. lipnja 2014. godine s ciljem da se izbjegne zastara potraživanja za utuženi period. Slijedom navedenog, tužbeni zahtjev sada
ukupno iznosi 660 milijuna kuna, uvećano za kamate.
S obzirom na navedeni razvoj navedene tužbe, Uprava je zaključila da je vrlo mala vjerojatnost nastanka obveze za Grupu iz ovog
slučaja, te kako nisu potrebna nikakva rezerviranja troškova u
financijskim izvješćima vezana uz ovaj slučaj."
Da li je moguće da ovih 660 milijuna kuna + kamate dođu na naplatu?
A to je samo ZG.
Trezor brani cijenu?
Trezor ne smije kupiti vise od 10% dnevne količine dionica prosjecno gledano. Trguju uglavnom investitori. Trezor je tu samo potpora i to vise psihološka nego stvarna. Naravno kad znaš da trezor kupuje onda nema tolikog pritiska na cjenovnu volatilnost, al opet ponavljam.... oni su maksimalno do 10% trgovine.
Nije 🙃
Oni su država u državi .
Display Morehttps://zse.hr/userdocsimages…3sFFixS3w==.pdf
148 stranica:
"Spor o vlasništvu nad distribucijsko telekomunikacijskom kanalizacijom (DTK) s gradom Zagrebom
...
Tužba se temelji na tvrdnji da HT koristi DTK kojom upravlja tužitelj i da za to ne plaća naknadu
Dana 10. prosinca 2012. godine, Grupa je zaprimila djelomičnu
međupresudu i djelomičnu presudu u ovom predmetu kojom je
utvrđeno da je HT obvezan plaćati ZHZDG-u naknadu za korištenje sustava DTK, te da će se do pravomoćnosti ove djelomične
međupresude zastati s raspravljanjem o visini tužbenog zahtjeva....
Dana 4. kolovoza 2015. godine, drugostupanjski Županijski sud u
Varaždinu usvojio je žalbu HT-a te je predmet vratio sudu prvog
stupnja na ponovno suđenje, u kojem tužitelj treba opravdati svoje pravo na tužbu, te odrediti (specificirati) tužbeni zahtjev protiv HT-a, tj. tužitelj treba odrediti koje trase, cijevi, na koji način, nakojim točno lokacijama i kroz koje razdoblje je koristio HT.
...
U lipnju 2018. godine tužitelj je povisio tužbeni zahtjev, za dodatnih 90 milijuna kuna i to za period od 20.lipnja 2013. godine do
20. lipnja 2014. godine s ciljem da se izbjegne zastara potraživanja za utuženi period. Slijedom navedenog, tužbeni zahtjev sada
ukupno iznosi 660 milijuna kuna, uvećano za kamate.
S obzirom na navedeni razvoj navedene tužbe, Uprava je zaključila da je vrlo mala vjerojatnost nastanka obveze za Grupu iz ovog
slučaja, te kako nisu potrebna nikakva rezerviranja troškova u
financijskim izvješćima vezana uz ovaj slučaj."
Da li je moguće da ovih 660 milijuna kuna + kamate dođu na naplatu?
A to je samo ZG.
Ne. Teoretski je moguće, al u stvarnom životu se ne događa. Procjena je uprave da oni te sporove neće izgubiti. A to je ionako trakavica dulja od desetljeća i očito će još potrajati neko vrijeme.
Jaki jesu, ali mi je interesantno to da se pazi da ne nastupi zastara potraživanja.
Dakle crno na bijelo dana 01. 09. 2020:
Trezor kupio je 1758 dionica.
Ukupno protrgovano je 7456 dionica.
A to bi bilo 23.6% dionica taj dan!
Neču vam reć naglas što mislim o ovome, nije lipo za čut. Ako sam ipak nešto u krivu, molim neka me neko ispravi... Možda mi dioptrija otišla u nebo.
kaj nije da smiju max 10% dnevnog prometa? kako oni znaju da ce biti jos toliko i vise prometa danas da su ispod 10% ? ili im se gleda na godisnjoj / mjesecnoj bazi ?!
Display MoreDakle crno na bijelo dana 01. 09. 2020:
Trezor kupio je 1758 dionica.
Ukupno protrgovano je 7456 dionica.
A to bi bilo 23.6% dionica taj dan!
Neču vam reć naglas što mislim o ovome, nije lipo za čut. Ako sam ipak nešto u krivu, molim neka me neko ispravi... Možda mi dioptrija otišla u nebo.
Je, al “dva ili pet dana ranije” nisu kupovali (pogledaj prvu polovicu kolovoza). Ne odnosi se to na prosjek za svaki dan nego u nekom razdoblju.
Ne kupuje HT dionice da Pero i Meho zarade, nego zato sto smatraju da je fer vrijendost društva odnsono dionice značajno viša o trzisne cijene.
HT je bez premca najpodcjenjenija dionica na ZSE. Trenutno se trži kao OPTE na 2 kn. A ima pozitivan kapital. I dividendu. I monopol. Jedino objašnjenje zašto je ovako nisko je hrpa paketa kalibra 69 koji su još u rukama građana, te veliki paket države koji se pokušava uzeti što jeftinije. Čak je i onaj Čeh lani kalkulirao sa cca 500 Kn. Jedini problem ovdje je vrijeme, odnosno nitko ne zna kad će otići 3x gore, ali hoće. Rizika ovdje praktično nema. Nije za trejdere, više kao privatni mirovinski fond. Preporučujem Zločestoj