Da ako imate ovu dionicu poslin ovoga Vam svaka vridi oko 0,90 kn više
HT (Hrvatski Telekom d.d.)
-
-
-
ista vrijednost se dijeli na manji droj dionika
-
I sto to konkretno znaci ?
Pa valjda da sada dionica vrijedi vise, za razliku od dokapitalizacije kada se izdaju nove dionice a postojece vrijede manje, ako se ne varam.
-
meni se ova njihova politika sviđa.
Jedina dionica s kojom mozes mirno spavat
-
Meni bi se više sviđao višak te love isplaćen kroz dividendu
-
A meni se sviđa što nisu podjelili te dionice menađerima, za nagrade djelatnicma itd. pa da onda gledamo kako se ekipa polagano iskrcava na ZSE....E.
-
Ovdje je dividenda redovna i to mi se najvise sviđa, a moze biti samo veća. Da , ovo je dobro sta nisu podijelili te dionice menadžmentu nego ih poništili, volio bi da ovo i Adris napravi sa silnim otkupljenim dionicama.
-
A što nedostaje da su sredstva podijeljena u dividendi ?
Cjenovno bi dionica zbog veće dividende bolje kotirala na burzi
Dvostruki dobitak za postojeće dioničare
-
očito niti jednu firmu na zse ne svrbi dijeliti ikakve veće dividende bez obzira na koliko keša "sjedili", osim u slučaju da je njihovoj g.zici potrebno novaca......mislim da je jedino ernt u posljednjih 10-tak godina bio izuzetak što se tiče konstantnosti i izdašnosti dividende u odnosu na cijenu dionice nakon krize 2008....
-
Kao sto pise u obavijesti...povecao se vlasnicki udio (ne i udio glasackih prava) postojecih dionicara...fundamentalno takodjer nije doslo do promijena jer se trezorske dionice oduzimaju pri izracunu multilpli...
-
-
Kao sto pise u obavijesti...povecao se vlasnicki udio (ne i udio glasackih prava) postojecih dionicara...fundamentalno takodjer nije doslo do promijena jer se trezorske dionice oduzimaju pri izracunu multilpli...
Ma daj, a otkad to?
Book nije narastao?
To nema veze jel su dionice u trezoru (odnosno računaju li se ili ne) ako im se broj u dugome roku stalno smanjuje. Svi pokazatelji koji ukljucuju cijenu odnosno trzisnu kapitalizaciju se poboljšavaju pod pretpostavkom da su rezultati konstantno isti.
-
Je li ima netko knjigu dioničara, nije bitno koliko je stara, pa ako može na pm?
-
Je li ima netko knjigu dioničara, nije bitno koliko je stara, pa ako može na pm?
Imam ja otprije 11 godina, da šaljem?
-
Ma daj, a otkad to?
Book nije narastao?
To nema veze jel su dionice u trezoru (odnosno računaju li se ili ne) ako im se broj u dugome roku stalno smanjuje. Svi pokazatelji koji ukljucuju cijenu odnosno trzisnu kapitalizaciju se poboljšavaju pod pretpostavkom da su rezultati konstantno isti.
Hvala kolega, isprike ostalima...
Moze jos malo besplatne edukacije??
Kako se BV povecava ako se ponistavaju dionice???
Ponistavanjem se smanjuje i kapital (temeljni kapital i rezerve za vl.dionice)...ili sam pobrkao loncice?
Hvala...
-
Imam ja otprije 11 godina, da šaljem?
Nije, imaš pm 😊
-
Pise Vam u obavijesti da se dionice povlace bez smanjenje temeljnog kapitala. Kad podjelite kapital sada s manjim brojem dionica dolazi do tog poboljsanja.
-
A što nedostaje da su sredstva podijeljena u dividendi ?
Cjenovno bi dionica zbog veće dividende bolje kotirala na burzi
Dvostruki dobitak za postojeće dioničare
Dugoročno je ovo puno bolje. Izbjegava se plaćanje poreza kroz dividendu pa je stvarna dodana vrijednost dioničarima veća. A ako svejedno nema rasta dionice opet mogu nastaviti povoljno trpati u trezor i nastaviti poništavati dionice što su napravili već nekoliko puta.
-
Hvala...
A sto se racunovodtveno dogadja???
Te dionice su knjizene negdje...pretpostavljam u K.I. i kapitalu...nema druge, ako je tako opet se kapital (ne temeljni) smanjuje...
I jos nesto, ako ih ponistavaju bez smanjenja tem.kapitala onda se ostalim dionicama povecava nominala?
-
Hvala...
Te dionice su knjizene negdje...pretpostavljam u K.I. i kapitalu...nema druge, ako je tako opet se kapital (ne temeljni) smanjuje...
I jos nesto, ako ih ponistavaju bez smanjenja tem.kapitala onda se ostalim dionicama povecava nominala?
Dionice mogu biti i bez nominale prema zakonu pa nominala i nije baš bitna tako da TK/broj dionica ne mora biti isto što i nominala pogotovo zato što TK može biti podijeljen i na više rodova dionica s ili bez nominale. Nominalu u ovom slučaju možete jednostavno zaboraviti i razmišljati u kategorijama TK/broj dionica ili još bolje K/broj dionica.
-
Hvala...
Dionice mogu biti i bez nominale prema zakonu pa nominala i nije baš bitna tako da TK/broj dionica ne mora biti isto što i nominala pogotovo zato što TK može biti podijeljen i na više rodova dionica s ili bez nominale. Nominalu u ovom slučaju možete jednostavno zaboraviti i razmišljati u kategorijama TK/broj dionica ili još bolje K/broj dionica.
Kolega, hvala i znam da postoje dionice bez nominale...
Ali opet se vracam na racunovodstvo; ponistene dionice su knjizene u bilanci (u kapitalu i krat.fin.imov) pretpostavljam po nabavnoj cijeni pa mi nije jasno kako se vlastiti kapital/equity ponistenjem ne smanjuje...
P.s Necu vise davit s ovim🤭...over & out
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Energetska obnova obiteljskih kuća