Koliko je vlen rastao nakon super izvješća?
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Ak ne računaš ovaj pad zbog korona panike, skoro ništa...zadnjih mjesec dva se cijena vrti 8-8.20.
Nadam se da će u skoro vrijeme barem preko 9...možda nakon izvješča za Q1/2020
-
Zašto se sputavati vremenom? Trejder ste?
Dionica ne mora odraditi odmah po izlasku izvješća. Čak i na ADPL gdje ne fali likvidnosti nismo vidjeli spektakularan rast, a ovdje očekujete raketu?
Pripremam osvrt na rezultate, strpite se.
Sve će biti u redu!
-
Nisam trejder, samo nastavljam komentar na moj prijašnji post. Nisam od onih koji drukaju tipa: ide raketa, up up i slične gluposti.
Konstatiram da bez obzira na izvrsne rezultate dionica jedva da se digne po kune, iz razloga koji sam naveo ranije.
A sada, naravno da bi ja želio da skoči bar na book valute, i vjerojatno hoće jedan dan.
-
kako sam i obećao evo mog osvrta (nije poziv ni na što...)
prvo numerički:
- trenutna valuacija (parametri koji me zanimaju)
- EV/Ebitda oko 4,0
- povrat na kapital (ROE) 8,24%
- Ebitda marža preko 14%
- zarada po dionici 1,25 kn
- buduća (očekivana) valuacija
- EV/Ebitda cca 7,5
- povrat ka kapital 10,0%
- Ebitda marža 10-15%
- zarada po dionici 1,25-1,50 kn
- ovo sve daje ciljanu cijenu od 14 kn tj. rast od nekih 68% kad biste ušli danas na 8,30 kn!
narativno:
obraćanjem gđe Uzelac (prvo na kraju prošlog kvartala, a i sada na kraju godine) elaborirano je manje-više sve što trebamo znati: problemi postoje (radna snaga, pritisak konkurencije na cijene, odgađanje remonta brodova kad je većina kompanija u krizi i manje likvidno) ALI znamo i koje su prednosti (ulazak pod 'kapu' Talijana objedinjena je nabava i pregovaranje s kupcima, mora početi oštrije ugradnja scrubbera u 2020. i 2021. kao i da će se BWTS sustavi ugrađivati bar još 2-3 godine, te suradnja s Amerikancima osim što je vrlo lukrativna, raste i obujmom poslova)
kapaciteti od sredine rujna pa do kraja 2019. (a kako se čini to traje i dalje u ožujku) su popunjeni, a onda vidimo po rezultatu zadnjeg kvartala na što to liči
manje odrađenih ugovora s posebnom pažnjom na kvalitetu i brzinu odrađenih radova je kako kaže naša PU new normal i koliko vidim dobro plivaju u toj struji (40-45 mil eur prihoda je tu neki optimum što se može ostvariti u ovakvim uvjetima na tržištu)
bitno je odraditi kvartale sa što manje oscilacija u poslovima, prihodima i onda to olakšava i angažman radne snage i mislim da je tu vlasništvo (rekao bih i partnerstvo) s Talijanima pun pogodak iako se svi neće složiti; eto ostavili su neisplaćenu dobit od 2017. jer su znali da će zatrebati za likvidnost
koliko dugo će se cijena zadržati na cca 8 kn? ne znam, nemam kristalnu kuglu (evo upravo pala na 7,75 kn)
a i da imam, ne bih je koristio jer to je samo mjerilo trenutne potražnje za dionicom koja, iz nekog razloga, ne mora trenutno biti interesantna ulagačima (slaba likvidnost, neatraktivan sektor ili nešto treće)
guess what i ADPL je nekoć bio ispod 100 kn i tko je onda kupio sad uživa u dividendnom prinosu i preko 15%, osim što mu je ulog samo cijenom narastao duplo; dakle kompanije imaju neku cikliku, prolaze osobne krize i krize sektora
dijametralno suprotno stoji ponosno PTKM koja se trenutno trži po multiplama kakve ovdje možemo sanjati... nema pravde na tržištima kapitala!
value investitori traže podcijenjene dionice, neatraktivne i istučene, prepoznaju trenutak u kojem se dešava turnaround i trče suprotno od krda
bit će sve ok s Lencem!
- trenutna valuacija (parametri koji me zanimaju)
-
Hvala na osvrtu
-
A di ćeš ljepše nego super brojke na ubijenu cijenu.. iako ovo je ZSE... tako da je sve moguće
-
Treba pohvaliti onoga tko piše FI za Vlen. Najbolje izvješće uopće na burzi i svi drugi bi se trebali ugledati na njih kao primjer kako se to radi.
-
Vidim da niko još nije obavijestio da M.Whitny ne dolazi u Lenac!
Možda je to uzrok pada vrijednosti dionice?
LP
-
LP
Kolega otkud Vam tocno ta informacija?
-
-
LP
Prijaviš se danas na forum, i daš informaciju koju ne potkrijepiš izvorom ili barem navodom "priča se".
Daj malo ozbiljnosti..
-
LP
Gdje je to objavljeno, imaš neki link?
-
Navodno je posao dobilo brodogradilište iz Genove. Koliko vidim radnici baš nisu razočarani, niti suze liju zgog izgubljeno posla, kojeg i ovako imaju preko glave.
-
pa to bi i bilo u skladu s izjavom gđe Uzelac da bi se do kraja veljače trebalo znati da li će nešto biti od tog posla
izvješće je izašlo prije neki dan, ništa ne spominju više u njemu niti mogućnost tog posla
lp,
a.
-
Ovdje nema nikoga da pogura malo cijenu iako je izvjesce super, kako to?
-
da izgleda da je whitney otplovio. Cini mi se da sam vidio da je vrijednost posla 14 mil$. Ako se ne varam lenac je prije 2 god bio odradio poslove u vrijednosti 32 mil $.
Nema veze ono sto veseli je popunjenost kapaciteta, kako u q4 tako i q1. I profitabilnost!
Iskreno nisam ocekivao ovako dobar kvartal. Svaka cast ekipi.
Imam dosta dionica.
-
To treba pitati Cerp tj. branitelje koji vjerno citaju FI i bilancu firme sva sreća pa je Cerpu ostalo manje od 30 000 dionica
-
To treba pitati Cerp tj. branitelje koji vjerno citaju FI i bilancu firme sva sreća pa je Cerpu ostalo manje od 30 000 dionica
Nisam pratio knjigu u zadnje vrijeme. Ako je manje od 30000 super 😁
-
da izgleda da je whitney otplovio. Cini mi se da sam vidio da je vrijednost posla 14 mil$. Ako se ne varam lenac je prije 2 god bio odradio poslove u vrijednosti 32 mil $.
Nema veze ono sto veseli je popunjenost kapaciteta, kako u q4 tako i q1. I profitabilnost!
Iskreno nisam ocekivao ovako dobar kvartal. Svaka cast ekipi.
Imam dosta dionica.
Pise li to negdje, ili vi samo tako nagađate?
-
Sa Whitnyem ili bez njega Lenac je samo u zadnjem kvartalu zaradio 1.2 kn po dionici
Ukupni dug Lenca kratkotrajni + dugotrajni dug je narastao za nekih 31 mil kuna u odnosu na 2018 godinu
Kratkotrajna imovina je narasla za 55 mil kuna tj pogledajte stavku potrazivanja od kupaca i unaprijed placenih troskova
Htjedoh napisati da je Lenac u 4Q 2019 naplatio sve fakture samo dobit po dionici bila bi 3 kn a kako nije ovih 24 mil kune razlike izmedju 55 mil i 31 mil kn vidjeti ce se u ovom kvartalu
Sad ako uzmemo da je cijena 7.5 kn trenutno na marketu a oni ce knjigovotstveno prebaciti dobit za ovaj kvartal ispada da se Lenac trzi na P/E 2.5 te na 0.38 booka.Pametnom dovoljno
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner