Evo za ljubitelje VLEN, ima jedna crtica o lencu u tekstu...
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Sandra je konzervativna, oprezna u prognozama, nije od velikih riječi i to mi se baš sviđa. Imam dojam da svaku kunu okrene dva puta. Da su bar svi članove uprave u Hrvatskoj takvi. Svatko tko se bavi upravljanjem u Hrvatskoj bi trebao čitati financijska izvješća Lenca.
-
Tursko-grčki teritorijalni spor oko geostrateški važnog plinskog polja se zaoštrava iz dana u dan, Turska prilično ekonomski slabi a to im je samo povod za eskalaciju. To je prilika za VLEN i za hrvatski turizam u 2021. To su nam glavni konkurenti a biznis ne voli nikakve nestabilnosti. Grcima i Turcima kao da Covid nije bio dovoljan...
-
veči problem su im place nesto sto je prije 3 godine vrijedilo 500 Eura sada vrijedi 200Eura a prosijecna stopa godisnje inflacije u Turskoj je 14 posto pa ti onda stimuliraj jednoga Indijca,Kambodjanina ili Tajlandca za rad i posao kada dobije placu manju nego u vlastitoj drzavi.U slucaju da dojde do pariteta USD TRY 9:1 neznam tko ce im raditi u bilo kojoj grani industrije
-
Da, valutne nestabilnosti Turske i jesu bitan dio problema. Turska lira je egzotična valuta. Hrvatska se mora držati EU. Radujem se hrvatskom ulasku u eurozonu jer kuna je još egzotičnija i nebitnija od lire ali na sreću smo dio EU i NATO-a i neke nestabilnosti smo time automatski neutralizirali. Prelazak na EUR će biti dobar za izvoznike (u to spada i VLEN iako kod njega i nema nekih valutnih rizika).
-
u izvješću za q2 piše da će se odluka o opsežnom remontu broda USNV Trenton donijeti početkom 9 mj. i da bi radovi trebali trajati 4 mjeseca. Da li je ta priča još uvijek aktualna, odgođena, ili čekamo obavijest?
-
Lenac je ove godine izvrsio opsezan remont na Trentonu tako da citate pogrsan izvjestaj sto se pak tice Whitnya to cemo vidjeti
-
Šta nije bilo objavljeno da je natječaj za Whitney dobilo neko drugo brodogradilište Italija ili Malta, mislim da čak nije ni Palumbo grupa?
-
dobila ga je Genova ali je taj natjecaj ponisten i ide novi natjecaj poradi Corone
molim citajte sta sam postao jer uvijek na svojim komentarima radim screenshot
-
http://prntscr.com/umned5 evo nesto sta sam i sam predvidio da ce lenac imati posla oko LNG-a
-
-
Vrlo bitno kod ovoga broda koji je kupila Hrvatska za potrebe LNG terminala je cijena od cca 260 mil Eura da Eura ne kuna je to da to nije novi brod nego brod koji je promijenio do sada 6 vlasnika star je 16 godina i ocekujem da ce sukladno tome često trebati remonti koji nisu nimalo jeftini tu takodjer vidim priliku za Lenac
-
Neki talijanski tanker je na navozu, ili krivo vidim.. VALLERMOSA..
-
trenutno su dva broda na remontu sto se mog osobnog uvjerenja tice puno premalo za Lenac ali tesko da kvartal moze biti losiji od proslogodisnjeg kvartala
-
Vrlo bitno kod ovoga broda koji je kupila Hrvatska za potrebe LNG terminala je cijena od cca 260 mil Eura da Eura ne kuna je to da to nije novi brod nego brod koji je promijenio do sada 6 vlasnika star je 16 godina i ocekujem da ce sukladno tome često trebati remonti koji nisu nimalo jeftini tu takodjer vidim priliku za Lenac
To je ukupna cijena terminala, nije tolko koštao brod.
-
Članak na Poslovnom kaže da je cijena proda oko 160 milijuna evra. Nije ni to malo, a ko je konkurentniji od Lenca održavati isti. Praktički mu je pod nosom. Jedino što će to malo pričekati jer postoji sigurno neki garancijski rok koji dok ne istekne Lenac neće imati posla.
-
-
LNG stiže u Lenac
odlično, ništa ljepše od državnih poslova
hvala, Vlado!
-
Tko ima više novaca ?
-
-
Tko ima više novaca ?
Prevedite pitanje da Vas ceo svet razume....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun