A možda će isplatiti kakvu dobit.... a moguće se odigralo na relativnu podcijenjenost i ograničenu likvidnost.
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
prije možda koji mjesec tvrdio sam da isplata dobiti i nije toliko bitna ako firma ostvaruje ovako visoku operativnu dobit u odnosu i na prihod i na cijenu dionice kao VLEN. To sam i mislio tada na cijeni oko 8 kuna .. No zapravo i tu se postavlja pitanje pa što će firmi servisne djelatnosti tolika dobit na računu?. Pa nisu oni Banka da novce oplođuju kroz daljnji plasman.. ne vjerujem da im novci trebaju za kupovinu Doka koji se spominje.. pa danas su krediti toliki jefitni da se ne isplati ne uzeti minimalnu kamatu.. dakle pitanje je što da vlasnik napravi sa tolikom dobiti? nameće se i mogučnost da isplati dobit, da napravi povrat investicije što prije..
-
Dobit se ne drži na računu nego novac.... Nevermind.
Mislim za isplatu dobiti trebaju imati skupštinsku odluku jel.... al mislim da kad su prije Božića održali izvanrednu skupštinu da su tada mijenjali i statut. Jedna od točaka u statutu je i da uprava može isplatiti akontaciju dobiti (dividende) uz suglasnost NO, pa prema tome teoretski uprava već “sutra” može donijeti takvu odluku.
-
prije možda koji mjesec tvrdio sam da isplata dobiti i nije toliko bitna ako firma ostvaruje ovako visoku operativnu dobit u odnosu i na prihod i na cijenu dionice kao VLEN. To sam i mislio tada na cijeni oko 8 kuna .. No zapravo i tu se postavlja pitanje pa što će firmi servisne djelatnosti tolika dobit na računu?. Pa nisu oni Banka da novce oplođuju kroz daljnji plasman.. ne vjerujem da im novci trebaju za kupovinu Doka koji se spominje.. pa danas su krediti toliki jefitni da se ne isplati ne uzeti minimalnu kamatu.. dakle pitanje je što da vlasnik napravi sa tolikom dobiti? nameće se i mogučnost da isplati dobit, da napravi povrat investicije što prije..
A čuj prije ili kasnije će isplatiti dividendu.. i za koju godinu će isplatiti po dionici koliko su platili za dionice kad su ulazili..
Zanimljivo je gledati kupnju/prodaju.. na prodaji samo 15 naloga... odavno to nisam vidio na ZSE.. ali stvarno odavno :))))
-
Vlen je ovu godinu odradio odlično. Po praćenju usidrenja i 4 Q morao bi biti po očekivanjima. Šefica je prizemljena, planovi su racionalni te održivog rasta. Činjenica je da se dobit preusmjerava u infrastrukturu i sirenje usluga. Čini mi se da su i banke prepoznale zaradu i ne bi me cudilo da one povecavaju svoj portfolio ovdje. Tko bi drugi mogao podignuti tako likvidnost naglo obzirom da se firma preuzela prije dvije godine. Pojedini dioničar možda još upadne na ovom valu likvidnosti.
-
ništa od nafte u Martinšćici
kakva burza....
-
Pravi bankomat izgleda
-
Bravo Viktore! Ovdje samo fali nekakva sitna divkica i to bi bilo to
-
Sitna , hm sve mi se čini da će za 2-3 godine, ako nastave ovako raditi kad se sve zbroji talijani si isplatiti investiciju ovdje.. eee HR političari i menadžeri što ste sposobni
-
i par tisuća spremnih Gen Y i Z s računima i parama na nekom hrvatskom Robinhood-u
ja ne znam gdje kod nas sad ljudi i djeca troše pare ako ne na burzu?
u dućane i birtije ne smiješ, moj mali više ni na nogomet ne ide!
dajte pare! na sunce!
-
-
A badava im $$$ kad na VLEN ni ne možeš sada uzeti puno, i na 5-7 kn je bilo po parsto do tisucu komada šta se moglo kupiti.. ovdje kako je krenilo uskoro neće ni biti naloga na prodaji... to stvarno nisam vidio odavno na ZSE, a tu sam skoro 20 godina
-
Nevjerojatna firma. Strašan početak 2021. a 2020. je bila iznad svih očekivanja. Dionica za sada ne prati poslovanje ali prilično sam uvjeren da ode otključavanje vrijednosti na većim prometima...
-
pa neće biti naloga na prodaji kad stisnemo do 35-40 kn, normalno!
toliko i vrijedi
ali ne, 13,70 kn već vidim da stoji nalog, previše je to!
bolje u DDJH ili INGR, bile su jednom par desetaka tisuća kuna po dionici, budu opet!
ljuuuuuudiii moji!
-
Samo jos dividenda fali i delirij.
A bit ce i to kad tad
-
Naravno da će biti dividenda ako će i dalje ovako poslovati. Nisu to Talijani kupili bez razloga...
-
ma džabe!
tu nas je koliko? desetak koji pišemo stalno hvalospjeve
malo nas je
nemamo ni sindikat, ni pravilnika o radu ni neprofitnu udrugu za male dioničare
tako nam i treba!
zato cijena je tu gdje je!
pokoji prilog na Z1 i članak u Novom Listu je nedovoljno
na društvenim mrežama nismo a trebali smo vrištati
tako se brani investicija, sami smo si krivi
-
odlično, blokada!
da zaštiti koga? dugoročne investitore u VLEN?!?!
takvi su jedino i ostali
hebote i burza i uprava te burze i pravilnici i zakoni koje su donijeli
i oni likovi iz HANFA-e
qurca mog vi štitite
svoje plaće i sinekure štitite, eto što!
ma pun kufer više!
-
Ma neka blokade, i kad su padale razne dionice, blokade nisu spriječite da odu na ove smješne cijene, kako su neke pale i 90% tako će neke i otići par puta gore
-
Ja mogu preživjeti tih 10-15 minuta pozitivne blokade, ne bunim se :). Ovo će biti dugoročno ulaganje, čekati ću dividendu, pa nek bude i tek za 2-3 godine. Dok ovako rade, nema smisla prodavati.
-
čovječe, zadnji puta iznad 14 kn:
11.1.2018. godine, zadnja cijena 14.20 kn
opet nam se smiješe te razine
trebalo je samo prodati talijanima, ništa više
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor