Malo odradila ,a FI odlican ce biti ,divka top,u sjeni je zabe i hpb.Valjda ce je neko i uočiti!🙂
Već se zna kolika je neto dobit za 2023 kolega.
Malo odradila ,a FI odlican ce biti ,divka top,u sjeni je zabe i hpb.Valjda ce je neko i uočiti!🙂
možemo se nadati izvanrednoj dividendi, iako se do sada nisu oglašavali takvim akcijskim potezima, možda vide da ipak stoji previše zadržane
Tržišna kapitalizacija 65mil evra a dobit proslogodišnja 11,3mil evra .Nestvarno.Divka 15evra😂
Imam i Zabu ali je i ovdi gotovo identičan rast dobiti, 105,26% yoy
Mislim da će je preveslati IKBA u sljedećim kvartalima...još kad se zbroje žetončići od narodnih obveznica
S obzirom da nije nešto pretjerano likvidna danas je bilo prometa,a promet ce ici sa porastom cijene.Fundamenti bomba,prihod,neto dobitza 2023 godinu ,sve top.Jos p/e 5,75
S obzirom da nije nešto pretjerano likvidna danas je bilo prometa,a promet ce ici sa porastom cijene.Fundamenti bomba,prihod,neto dobitza 2023 godinu ,sve top.Jos p/e 5,75
Hipotetski pričam, kad bi cijena dionice došla na P/E 8, to bi bila cijena dionice od 610€, a ovo uopće nije nemoguć scenarij, kad vidiš da je ZABA trenutno na P/E 11.84...srećom poduplao sam poziciju jučer po 426 €.
Hipotetski pričam, kad bi cijena dionice došla na P/E 8, to bi bila cijena dionice od 610€, a ovo uopće nije nemoguć scenarij, kad vidiš da je ZABA trenutno na P/E 11.84...srećom poduplao sam poziciju jučer po 426 €.
Ili da je naguramo do 900€ pa bude P/E sličan Zabi? 😊
Budi se uspavani princ.Lijep promet a lijep porast cijene.Svakim danom mislim da će ljudi biti svjesni ovog bisera.IKBA po fundamentima je jeftinija i od zabe i hpb.
Budi se uspavani princ.Lijep promet a lijep porast cijene.Svakim danom mislim da će ljudi biti svjesni ovog bisera.IKBA po fundamentima je jeftinija i od zabe i hpb.
Ima nešto u tome da je Perić Nerio prestao izvodit vratolomije na asku, a bome i bidu, pa se dionica unormalila.
Iako moram priznati nedavno je kupio oko 750 dionica po cca 330€...čovjek "zaradio" 100k eura, što ti je pravi tajming. Moram priznati da je majstor...
Lijepo je čovjek zaradio, svaka čast.
Jedino mislim da se na ovoj dionici mogla predložiti i dosta veća dividenda s obzirom na dobit od preko 76 eura po dionici u 2023. godini. Jeli zna netko zašto nije preložena viša dividenda?
Jedino mislim da se na ovoj dionici mogla predložiti i dosta veća dividenda s obzirom na dobit od preko 76 eura po dionici u 2023. godini. Jeli zna netko zašto nije preložena viša dividenda?
Moje viđenje je da kako raste imovina banke (a raste poprilično zadnjih godina), mora rasti i kapital banke da se njihov omjer (adekvatnost kapitala) zadrži u približno istom omjeru. Znači umjesto veće dividende i kratkoročne koristi ide se na dugoročniju korist jer ima prostora za rast. Zato i imate veći DY na Zabi u odnosu na Ikbu i Hpb.
Ima nešto u tome da je Perić Nerio prestao izvodit vratolomije na asku, a bome i bidu, pa se dionica unormalila.
Iako moram priznati nedavno je kupio oko 750 dionica po cca 330€...čovjek "zaradio" 100k eura, što ti je pravi tajming. Moram priznati da je majstor...
Dosta je i prodao između 350-380 pa bi tribalo i to ubaciti u računicu
Zašto ne uparkirat taj lijepi iznos kod HNB i brat finu kamatu bez rizika cijelu godinu? kamate ako ce ic dolje ici ce od sredine godine i sumnjam da ce spustit vise od 0.5-0.75
Dosta je i prodao između 350-380 pa bi tribalo i to ubaciti u računicu
Istina, pa onda sve prodano vratio po 330€.
Izašao Fi za 2023
ovdje nije sve 5, nego sve 105
Izašao Fi za 2023
ovdje nije sve 5, nego sve 105
Posebno su interesantni gotovo nepostojeći kamatni rashodi...a što se tiče 1Q24 vrlo obećavajući također...
Federal Reserve Bank of New York President John Williams said on Wednesday that he expects an interest rate cut will happen at the end of 2024 as he "doesn't see urgency" and there is no rush to do it in the first half of the year.
Williams added that current economic behavior "doesn't suggest" another increase in interest rates is needed, while highlighting that 2023 was an "amazing year" for the country, emphasizing that much of what happened in the economy is a "reversal" of the COVID-19 pandemic.
Furthermore, the central banker said that the Federal Reserve is "dealing with a strong economy, adding lots of jobs," and he expects stronger progress on reducing the inflation to the 2% target.
Samo o HPB i ZABI. A IKBA imala od te tri banke daleko najbolji Q4 u odnosu na njihove prijašnje Q4. Čeka prilično dobru dividendu od 15 €, a dan bez prava na div. 3.4.'24. za razliku od ZABE kojoj je 17.4.'24. Interes za kupnju skoro nikakav. Izgleda da se kod ZABE i HPB nezna gdje im je gornja granica dok IKBA uz sve pozitivno u prilog višoj cijeni ne ide više od što pokazuje grafikon kojemu je možda jako podređena.
Na IKBA imamo kočioničara, koji čim krene kupnja stavi 100 dionica na ask. A kad bid nestane , onda ih makne.