Već ima jednu banku u portfelju. Možda se planira širiti. Tržište Istre je puno love od turizma i svima zanimljivo.
Činjenica da IKB ima raspršenu vlasničku strukturu i da je lagana a izrazito jeftina meta. Budemo vidjeli
Već ima jednu banku u portfelju. Možda se planira širiti. Tržište Istre je puno love od turizma i svima zanimljivo.
Činjenica da IKB ima raspršenu vlasničku strukturu i da je lagana a izrazito jeftina meta. Budemo vidjeli
Ovo trgovanje jučer i danas, pa po lojtrici gor pa po lojtrici dol.
mila majko ide brod
mila majko ide brod
Mogli su i više. Izgleda mi skromno za dobiti banaka prošle godine.
mila majko ide brod
Dobit ove godine bude preko 60 € po dionici, mogli su barem 20 € isplatiti. Što li samo rade sa ostatkom para, drže u HNBu? Neka onda otvore još koju poslovnicu u ZGu.
15 eura divke.
Nije lose al ipak sam ocekivao vise...
Valjda će dobit izručiti u preuzimanju.
Jednom 🙃
mila majko ide brod
Dobit ove godine bude preko 60 € po dionici, mogli su barem 20 € isplatiti. Što li samo rade sa ostatkom para, drže u HNBu? Neka onda otvore još koju poslovnicu u ZGu.
Ja sam i sa ovih 15€ zadovoljan. Treba nešto i za poslije ostaviti, a možda bude i kakva izvanredna dividenda, nikad se ne zna!
Ja sam i sa ovih 15€ zadovoljan. Treba nešto i za poslije ostaviti, a možda bude i kakva izvanredna dividenda, nikad se ne zna!
Vrijednost dionice u odnosu na vrijednost prije godinu dana narasla cca. 25%, dividenda u odnosu na prošlogodišnju narasla 25%. Ja bi potpisao odmah, a vjerujem i većina onih koji imaju ovu dionicu, da se ovakav razvoj dionice nastavi što je moguće duže. Možda isplate neku izvarednu dividendu kao što je kolega Damir 1952 rekao, možda dogodine bude manja dobit pa će dividendu isplatiti dijelom iz ovogodišnje dobiti. Ovo je svakako dionica koju bi uvijek želio u portfelju.
Vrijednost dionice u odnosu na vrijednost prije godinu dana narasla cca. 25%, dividenda u odnosu na prošlogodišnju narasla 25%. Ja bi potpisao odmah, a vjerujem i većina onih koji imaju ovu dionicu, da se ovakav razvoj dionice nastavi što je moguće duže. Možda isplate neku izvarednu dividendu kao što je kolega Damir 1952 rekao, možda dogodine bude manja dobit pa će dividendu isplatiti dijelom iz ovogodišnje dobiti. Ovo je svakako dionicu koju bi uvijek želio u portfelju.
ja sam je što reče uvaženi precjednik, startovao oko 160€, ovo će biti četvrta divka i uskoro utrostručena cijena, nadajmo se,
ovi gojenci , koji bi više od 15 €jura dividende, očito bi i kruva preko pogače, pa tko ima volje neka traži bolje
Utvrđuje se da je Banka u godini koja je završila 31. prosinca 2023. ostvarila dobit (poslije oporezivanja) u iznosu od 11.318.735,96 EUR kroz Račun dobiti i gubitka koja će se rasporediti na sljedeći način: - za isplatu dividende 2.220.000,00 EUR - u zadržanu dobit 9.098.735,96 EUR
Dobit Q4 ispada 2.233.918,96 EUR
EPS 76 EUR
P/E 5,57
P/E 5.57 trenutna cijena 426
Sve bez većeg udjela kapitala koji je investiran u obveznice.
Zašto misliš da je malo ljudi primijetilo, a.?Pa svi smo valjda pismeni i znamo elementarnu matiku
Pa možda zato jer nije izašao FI, pa ljudi ne klikaju na svaku objavu, svake dionice, jer se uglavnom objave nebitne stvari, ako i kliknu ne čitaju do kraja...uostalom sama činjenica da je kupljeno samo 100-njak dionica govori u prilog mojoj tvrdnji...Ono P/e 5.57 i još imaš buffer u vidi dividende od 15 eura, teški no brainer.
Kažem vjerojatno nema povoljnije dionice na ZSE trenutno, a interesa nema ni za lijek...
Sa druge strane, možda je ovo fora, kao i onomad na Lencu, kao su kao slučajno objavili da daju dividendu, pa kasnije povukli...
p.s. odgovaram u Birtiji, jer je ovo jedino mjesto gdje mogu slobodno napisati, što mislim.
temeljem 2-3 parametra tvrditi da je dionica teški no brainer.... i to još za bankarsku čija su izvješća najteža i najkompliciranija za prošitati....
vrlo hrabra tvrdnja, kolega. može li malo opširnije?
temeljem 2-3 parametra tvrditi da je dionica teški no brainer.... i to još za bankarsku čija su izvješća najteža i najkompliciranija za prošitati....
vrlo hrabra tvrdnja, kolega. može li malo opširnije?
I po P/B, neću reći da je banka jeftina, ali ću reći da i dalje nije skupa...ekonomska aktivnost u državi je i dalje iz kvartala u kvartal pozitivna, imamo minimalni broj bankrota u povijesti, broj zaposlenih je na ATH, plaće zadnjih 5 godina su porasle nominalno preko 50%, svi ovi faktori utječu na mogućnost/ nemogućnost vraćanje kreditnih obveza prema bankarskom sektoru...
Također prihodi od turizma su lani bili rekordni, što je za ovu banku ekstremno bitno...
I ono najvažnije 40,7% aktive banke je spremljeno kod HNB-a ,što predstavlja 0 rizika za portfelj banke i moguće rezervacije, te još 8.5% aktive banke je uloženo u dužničke vrijednosne papire i ovdje je rizik ravan gotovo nuli, jer se sada vrednuju po amortiziranom trošku, a ne po fer vrijednosti kroz dobit i gubitak( držanje do dospijeća).
Popratimo situaciju iz kvartala u kvartal,miriše na ddobre prinose
Znali se kada je izvješće za Q4 ?
Malo odradila ,a FI odlican ce biti ,divka top,u sjeni je zabe i hpb.Valjda ce je neko i uočiti!🙂