Dal moje oči ovo dobro vide:
Konsolidirano izvješće:
Tromjesječje/Godišnje:
2019.
Gubitak:-78.741.416/-97.396.162
2020.
Dobit:199.490.538/147.372.028
Dal moje oči ovo dobro vide:
Konsolidirano izvješće:
Tromjesječje/Godišnje:
2019.
Gubitak:-78.741.416/-97.396.162
2020.
Dobit:199.490.538/147.372.028
Jos da se nisu bacali papiri nakon onog pada, gdje bi nam kraj bio... a djevojcice i djecaci.
A tako to ide, ne treba nikome zamjerati.
Stari su rekli, vjeruj u se i u svoje kljuse..
al` ne covjek ne slusa sebe kad treba!
Vide dobro, al to su prihodi od prodaje imovine koju su očito prodali HIŠ sto znaci da vise nema proizvodne imovine. Ostala je umjesto toga financijska imovina upitne vrijednosti, a dionicari Vira samo posredni suvlasnici u HIŠ.
Ne bih htio grubo zvučati, al Viro je zapravo ono sto je netko pisao na IPKK - prazna ljuštura.
Za LadyM: Zahvaljujem Vam za prepoznavanje trenutka promjene na svjetskim tržištima i na Vašem pisanju o tome na forumu. Vi ste me "navukli" na ovu dionicu.
Za sve koje sam ja eventualno "navukao" svojim drukanjem: Nadam se da niste previše razočarani.
Za sve koje nisam uspio "navuči": Još nije kasno. ZSE radi već u ponedjeljak, a ovo je tek početak povratka ove firme na staru slavu.
Vide dobro, al to su prihodi od prodaje imovine koju su očito prodali HIŠ sto znaci da vise nema proizvodne imovine. Ostala je umjesto toga financijska imovina upitne vrijednosti, a dionicari Vira samo posredni suvlasnici u HIŠ.
Ne bih htio grubo zvučati, al Viro je zapravo ono sto je netko pisao na IPKK - prazna ljuštura.
Upravo tako, to je posljedica prebacivanja imovine. Sve piše u bilanci. To nije dobit od redovnog poslovanja. Od redovnog poslovanja su u minusu.
Za LadyM: Zahvaljujem Vam za prepoznavanje trenutka promjene na svjetskim tržištima i na Vašem pisanju o tome na forumu. Vi ste me "navukli" na ovu dionicu.
Za sve koje sam ja eventualno "navukao" svojim drukanjem: Nadam se da niste previše razočarani.
Za sve koje nisam uspio "navuči": Još nije kasno. ZSE radi već u ponedjeljak, a ovo je tek početak povratka ove firme na staru slavu.
Ja bih na tvojem mjestu bio jako oprezan s ovakvim javnim pozivima. Prilično je jasno da samo oni koji ne razumiju suštinu ovog izvješća i teške situacije u i oko Vira, mogu ozbiljno shvatiti “poziv”.
Ovo nije izvjestan nego kreativno knjigovotstvo
Dal su ostvarili dobit?Konsolidirano?DA
Dal su ostvarili operativnu dobit?Nekonsolidirano?DA
Dal su se ujedinili i u budućem razdoblju ce imati i nize troskove?DA
Dal je šećer proglašen najboljim burzovnom robom zato sto raste neprestano od onog pada u 9. mjesecu?DA
Dal će biti deficit u 2020:10 mln.t. ;U 2021:3 mln t. DA
Dal vi pratite proizvodnju na globalnoj razini po zemljama,kontinentima,njihove lokalne vijesti te sluzbene objave,svakodnevno.NE,ja DA.
I td.
Ja bih na tvojem mjestu bio jako oprezan s ovakvim javnim pozivima. Prilično je jasno da samo oni koji ne razumiju suštinu ovog izvješća i teške situacije u i oko Vira, mogu ozbiljno shvatiti “poziv”.
Vaše mišljenje o ovoj "praznoj ljušturi" je već dugo svima poznato. Vjerujem da ga nećete promijeniti, pa Vam VIRO nikako ne preporućujem.
U vezi ostalih stvari iz izvješća najbolje da pričekate revizorsko mišljenje iz GFI.
Display MoreDal su ostvarili dobit?Konsolidirano?DA
Dal je šećer proglašen najboljim burzovnom robom zato sto raste neprestano od onog pada u 9. mjesecu?DA
Dal vi pratite proizvodnju na globalnoj razini po zemljama,kontinentima,njihove lokalne vijesti te sluzbene objave,svakodnevno.NE,ja DA.
I td.
Pogledaj bilancu. Tamo vise nema operativne imovine. Ti sad vise nemaš dionice šećerane nego firme koja ima udjel u secerani. To sto cijena šećera kao burzovne robe raste na trzistu vise nema tako direktan utjecaj na poslovanje šećerane. Ti te efekte nećeš neposredno vidjeti niti osjetiti na rezultatima Vira.
Prema ovome reklo bi se, sada dionica vrijedi cca 145-150kn.
Dakle Viro je opet u klubu, gdje je i HPB, Saponija, Tpng,
LKPC itd. da ne nabrajam sve.
A to su podcijenjene dionice koje se trže na pola booka.
Display MoreDisplay MoreDal su ostvarili dobit?Konsolidirano?DA
I td.
Pogledaj bilancu. Tamo vise nema operativne imovine. Ti sad vise nemaš dionice šećerane nego firme koja ima udjel u secerani. To sto cijena šećera kao burzovne robe raste na trzistu vise nema tako direktan utjecaj na poslovanje šećerane. Ti te efekte nećeš neposredno vidjeti niti osjetiti na rezultatima Vira.
Ja imam baku. Moja baka ima samo mene.
Moja baka mene jako voli.
Moja baka ima kravu.
Baka daje meni mlijeko od krave.
Kad sve zbrojim ja sam sretan čovjek.
Imam i baku i kravu i mlijeko.
Nije jako stručno, ali možda ste sada shvatili.
Ma prijavio sam se samo da vas pozdravim.
Lijepo sam govorio da ce izvjestaj biti odlican.
Sad negativci traze razloge zasto.
Reprogramirao je novom snagom dug. I sad je potencijalno pozeljna udavaca.
Ciljana cijena je 130. Za sljedeci tjedan na krilima odbijanja svih burzovnih indexa.
Raspon 150-200 kad se nadje zenik.
Pozdrav Ardwarče, bilo je i vrijeme da nam se pridružiš 😊
Display MoreMa prijavio sam se samo da vas pozdravim.
Lijepo sam govorio da ce izvjestaj biti odlican.
Sad negativci traze razloge zasto.
Reprogramirao je novom snagom dug. I sad je potencijalno pozeljna udavaca.
Ciljana cijena je 130. Za sljedeci tjedan na krilima odbijanja svih burzovnih indexa.
Raspon 150-200 kad se nadje zenik.
Kako ti znaš da je izvještaj odličan?
Koliko ja vidim, Viro je konsolidirano gledano ostvario operativni gubitak. Drugim rijecima Ebitda mu je bila negativna u visini od oko 63,5 milijuna kuna, slično kao i u 2018. godini. I to za cijelu godinu. Ali i za četvrti kvartal.
Firma je u posljednjih mjesec, dva bila dva puta blokirana. Zar zaista misliš da bi se to događalo da je poslovanje bilo profitabilno i uistinu dobro.
A vidi se u novčanom toku da su dobili nešto vise od 340 milijuna kuna od prodaje materijalne imovine. Zapravo je vjerojatno HIŠ uzeo kredit za otkup toga i zatvaranje dijela obveza.
Moguće će se ovim manevrima i spasiti šećerna industrija u RH, al nisam siguran kako će to zavrisiti za dioničare Vira i Termes grupe.
Mene zanima, sto će sada biti prihod Viru? Očito to vise neće biti prodaja šećera neposredno.
Braco
Pa nisam ja prodavao secer i tako zaradjivao zar ne? A dionicar sam.
Ne prodajem pakete a dobijem dividendu hta
Tako ce biti i ovdje.
VIRO je dioncar hisa
Ako ti to treba crtati, pobogu okani se ulaganja.
Kao sto sam napisao na poslovnom
His je dobra udavaca. Trazimo zenika da je uzme.
Laku noc.
HIŠ je dobra udavača?
Pa zašto onda netko nije kupio Viro i Termes odnosno IPKK, prethodno? Možda zato sto je ovim manevrom izbjegnut njihov stečaj, a dioničari ostavljeni u kompanijama koje vise nemaju operativne imovine niti poslovanja?
Ja cijenim da će sljedeći korak biti dokap HIŠ-a, al ne od Vira i Termesa nego njihovih većinskih vlasnika. A nadam se da neće.
Morate realno sagledati situaciju. Viro i Termes su defacto bankrotirali i sve sto je napravljeno, napravljeno je da se produktivna imovina spasi kao i uzgoj i prerada šećerne repe u RH. Na HIŠ-u možda zaživi održiv biznis prerade šećera, al Viro i Termes u tom dijelu poslovanja, su ovim činom završili s poslovanjem.
Ne znam, možda će se nastaviti baviti nečim drugim.
Da li moze netko od kolega sa cijenom od 100 hrk poduprijeti nekim fundamentima/modelima istu?
Display MorePogledaj bilancu. Tamo vise nema operativne imovine. Ti sad vise nemaš dionice šećerane nego firme koja ima udjel u secerani. To sto cijena šećera kao burzovne robe raste na trzistu vise nema tako direktan utjecaj na poslovanje šećerane. Ti te efekte nećeš neposredno vidjeti niti osjetiti na rezultatima Vira.
Ja imam baku. Moja baka ima samo mene.
Moja baka mene jako voli.
Moja baka ima kravu.
Baka daje meni mlijeko od krave.
Kad sve zbrojim ja sam sretan čovjek.
Imam i baku i kravu i mlijeko.
Nije jako stručno, ali možda ste sada shvatili.
To je zapravo više ovako:
Ja imam kuću koja vrijedi 100 i vodim ju kao imovinu. Sutra sam ju prodao i imam 100 u novcu, a taj novac kažem da je dobit. A ustvari imam isto. Dapače, nemam čak ni keš već imam "ulaganje u povezano društvo" jer sam kuću prodao frendu koji mi je to obećao jednog dana platiti.
Pročitajte FI, sve tamo piše.
U ponedjeljak ce sve biti jasnije.
A vi i dalje zazivajte stecaj i psn.
Hehehe
Nisam jos vidio firmu koja da ovakvo izvjesce i ode u stecaj.