Napokon deblokada računa
https://zse.hr/userdocsimages/novosti/gy4a8dzRMR4BXE5gbF2mKA==.pdf
Napokon deblokada računa
https://zse.hr/userdocsimages/novosti/gy4a8dzRMR4BXE5gbF2mKA==.pdf
Ovo je jedinstvena prigoda za Viro,
treba odraditi što više neplaćanja računa, poreza, prolongitati, zadužiti se maksimalno...
A onda predstečajna, pa zadržati domaću proizvodnju, izvoz i spasiti Slavoniju i eto Vira na 200 kn🤣
Kolega Viro na 200kn malo teze. I dalje je padajuci trend.
Na žalost moram se složiti sa Neom, u jednom trenutku je izgledalo prekrasno sa futuresima od 450 USD po toni, međutim evo nas nazad odakle smo krenuli sa 350 USD. Ovo nije rentabilna cijena, nadam se da su uspjeli iskoristiti ovaj kratkotrajan rast da potpišu što je moguće više ugovora po dobrim cijenama. U ovom trenutku možemo očekivati samo još gubitaka i pad cijene dionice, na stranu ove sitne igrice na burzi, trend je down.
Viro na 200 kn, šala kolega. Proizvodnja šećera u Europi od repe ima sudbinu kao i proizvodnja običnih bicikli, igračaka, tekstila, bulk brodova...
Što se prije reducira manja šteta. Game over je bio kad su se ukinule protekcionističke mjere prije par godina.
Sa špiritane su skinuli prašinu i paučinu i kapa lova 24 sata,7 dana u tjednu...Kupaca koliko voliš. Nepitaju za cijenu,samo daj.....
A to davno otpisan biznis bio.
Svaka neprilika stvara priliku,rekli bi u Alan Fordu.
Možda smo i sretnici sto možemo po 70 kuna lagano skupljati. Kako ko...
Sa špiritane su skinuli prašinu i paučinu i kapa lova 24 sata,7 dana u tjednu...Kupaca koliko voliš. Nepitaju za cijenu,samo daj.....
A to davno otpisan biznis bio.
Svaka neprilika stvara priliku,rekli bi u Alan Fordu.
Možda smo i sretnici sto možemo po 70 kuna lagano skupljati. Kako ko...
tko je malo labilniji, prije bi mogao postati alkoholičar, nego dočekati te peneze od špirita, malo se budi promet, ali na žalost prodaje se prema dolje
Secer EU na dnu opet. 320 po toni.
US market 9.66 USD.
Nista od rasta. Sad bi mogli prema 30kn.
Gledajući graf, pad bi mogao najviše do 50. Ali ispod toga je zbilja jack pot.
Ne znam zasto to mislite. Donji mjesecni bol je na 44kn, a lako se probije i 50%. Pogledajte na primjeru Ulpl.
Mene ova dionica na ovoj cijeni ne zanima.
Ide ovo sve skupa svom kraju
Vrlo povrsan clanak koji racionalizaciju vidi kao nesto lose.
Niti jednom rijecju nije spomenuta proizvodnja alkohola.
Pa nisu se 3 secerane spojile u 1 da bi se zatvorile vec da naprave profitabilniji sistem koji moze konkurirati naprednijim tvornicama.
To je misljenje a ne kvalitetan clanak. Da su to htjeli mogli su pozvati nekog iz HISa da komentira ili kaze cinjenice.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/gasi-…triji/10268605/
Veliki šok
Nevezano za cijenu dionice ovo je samo 1 pokazatelj koliko idemo u krivom smijeru.
Mogli bi se ugledati na Francuze. Tamo drzava unaprijed 2g. definira otkupne cijene npr.mlijeka.
Tko zeli moze proizvesti koliko hoce uz odobrenje i ima zagarantiran otkup kompletbe proizvodnje. Dopustilo se da Viro oslabljen udje u bitku sa velikim svjetskim proizvodjacima i ovo je naravno rezultat. I sto sada? Umjesto da imamo vlastiti secer isti cemo uvoziti, a nasi ljudi na ulicu.
Tragicno!
Ne mislim kupovati Viro. Nekoc sam ga imao i srecom i znanjem na njemu zaradio.
Zao mi je dionicara.
ode papa. nis od ovog. dobro da nisam kupio
Pa VIRO sladorana i pipunic su sve strojeve i imovinu prebacili u HIS. Sto se cudite sto se neke stvari događaju.
Racionalizacijom se postize ucinkovitost i profitabilnost.
Ovi postovi su ko da djeca pisu.
Vidim da je hrpa ljudi procitala naslov i zaključila.
A tekst kaze da je racionalizacijom ukinuto 159 radnih mjesta.
Da vas se pita sto treba napraviti u drzavnom sektoru odmah bi svi rekli smanjit broj zaposlenih
Dali to znaci da ce drzava propast prije sa vise ili manje radnika.
Stvarno se cuda daju procitati.
Znači treba kupovati Viro sad kad su napravili racionalizaciju?
To nitko nezna
Ja osobno mislim da je sve do 50 super.
ako firma radi gubitke i zatvara jednu tvornicu, nije li to pozitivno? barem kratkoročno dok se ne dokaže drugačije
ako firma radi gubitke i zatvara jednu tvornicu, nije li to pozitivno? barem kratkoročno dok se ne dokaže drugačije
I meni se čini da je pozitivno. Samo tražim potvrdu na forumu dal da kupim. 😁