1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• upupup
  • February 14, 2020 at 10:13 AM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2020 at 9:59 AM
    Quote from naim

A jesu se i Cobancici, a i Zadrici usrećili s time sto su dobili. Kao da će sad odjednom proizvodnja šećera i grozđa procvjetati otkad su se doticni uhvatili “ašova”.... bolje da su im ostavili pokoje papirnato ili bezgotovinsko milijonce da mogu u miru tratiti vrijeme i lovu. Dok tate iz kile grožđa i dve kile šećera patvore delanec

ne brini ti ništa , nisu to ljudi koji ne kuže da je gotovina najbitnija, samo im takve podatke ne možeš nigdje izvući, evo kakav je bio Zadrin plan, nije baš uspio, ali......nije taj bez love

"Prije gotovo devet godina, taman kad je Hrvatska počela službene pregovore za ulazak u Europsku uniju, za koje nitko tada nije objektivno procjenjivao da će trajati gotovo puno desetljeće, Zadro je krenuo u svoj rat za veliki šećerni biznis. Naoružan Virom, koji je počeo ostvarivati dobit samo dvije godine nakon što ga je kupio od države, htio je kupiti i Sladoranu, najstariju hrvatsku tvornicu sladora u Županji. Popratio je najavu toga plana osmijehom i riječima za Nedjeljni Jutarnji: - Nakon ulaska u virovitičku, ući ću i županjsku i osječku šećeranu. Za svakog unuka, Luku, Vida i Josipa, po jedna!"

• naim
    Guest
    • November 4, 2020 at 10:03 AM

Ja mu prepuštam svo zadovoljstvo i ziviciranje koje ga nije zaobišlo i koje ga tek sljeduje po pitanju očuvanja ostatka ostataka. Da sam na mjestu manjinskih dionicara ja bih mu svoje dionice iz respekta i pijeteta prema njegovom duzebriznistvu i dosadašnjoj žrtvi u spasenju rvacke industrije šećera, nenaplatno poklonio. I prilično sam siguran da time ne bih ništa materijalno izgubio, a sačuvao bih duševni mir i živce.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2020 at 10:07 AM
    Quote from naim

Ja mu prepuštam svo zadovoljstvo i ziviciranje koje ga nije zaobišlo i koje ga tek sljeduje po pitanju očuvanja ostatka ostataka. Da sam na mjestu manjinskih dionicara ja bih mu svoje dionice iz respekta i pijeteta prema njegovom duzebriznistvu i dosadašnjoj žrtvi u spasenju rvacke industrije šećera, nenaplatno poklonio. I prilično sam siguran da time ne bih ništa materijalno izgubio, a sačuvao bih duševni mir i živce.

neki su to već jučer i prekjučer obavili uz simboličnu naknadu :)

a vid danas bida al se nabildava, izgleda će se vratiti na 40

• naim
    Guest
    • November 4, 2020 at 10:12 AM

Da, svaka im čast..... kad se ovaj entuzijast na bidu potroši onda će svi zajedno moći uzeti ašove i lopate i u polju zapjevati: Sugar Honey dečko moj good boy. Imali smo akcije sad ostade nam samo sjećanje na njih od satisfakcije.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2020 at 10:14 AM
    Quote from naim

Da, svaka im čast..... kad se ovaj entuzijast na bidu potroši onda će svi zajedno moći uzeti ašove i lopate i u polju zapjevati: Sugar Honey dečko moj good boy. Imali smo akcije sad ostade nam samo sjećanje na njih od satisfakcije.

ali ovakav PSN vlakić moraš priznati nije za baciti:)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2020 at 10:15 AM

napunili ga za čas i Bog mole da je još takvih danas.....

• naim
    Guest
    • November 4, 2020 at 10:16 AM

Pravo je pitanje sto se “druge strane dešava”, obzirom da ni Pipunic sa žitom i Termesom nije u zavidnoj situaciji.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2020 at 10:17 AM
    Quote from naim

Ja ne bih ni crknutu muhu od pipsa lobotomiziranu na Viro stavio.

ma znam, ne bih ni ja ali ima ih dosta koji bi i evo uspjelo im je :)

ovo leti kao da su odblokirali račun

• naim
    Guest
    • November 4, 2020 at 10:22 AM
    Quote from Moller
    Quote from naim

Ja ne bih ni crknutu muhu od pipsa lobotomiziranu na Viro stavio.

ma znam, ne bih ni ja ali ima ih dosta koji bi i evo uspjelo im je :)

ovo leti kao da su odblokirali račun

Lako se nama zajebavat dok tamo nečije dijete, pred kamerama i sveopćim gledateljstvom rida za izgubljenim slatkim snovima.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2020 at 10:35 AM
    Quote from hugh

meni se baš čini da taj ipak zna što radi, hvata glasove za PSN i ne pita cijenu, šećer gotovo sav u silosima, cijena dobra, vjerovnike i dioničare će otkantati i eto njemu novog ciklusa

• naim
    Guest
    • November 4, 2020 at 10:43 AM

Sve i da je tako, to ne znači da će manjinski dioničari išta uhvatiti.

Jedino što ja očekujem da će sve više biti znalaca i "upućenih" koji će svakodnevno toviti priču novim izračunima i detaljima... tipa kifla je izračunao da u jedan kubčni prstometar stane 4423 zrnca šećera, a kinfa da će nakon što Zadro provede nagodbu manjinski dobiti po tonu šećera u kocki i jednog malog ponija!

Poni je tu da ima tko pojest sve te silne kocke šećera na kojima će dioničari napraviti posao života.

Šalu na stranu, ja svim dioničarima Vira želim sve najbolje i da što bolje prođu u nagodbi, al bojim se da će se za prolazak morati dobrano potruditi jer ridanje u eter nije bilo slučajno, a kad netko pušta suze sina razmetnoga, onda obično ostane malo mjesta za empatiju i solidarnost. Male i velike u istome slatkome škartocu.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2020 at 10:54 AM
    Quote from Moller
    Quote from hugh

meni se baš čini da taj ipak zna što radi, hvata glasove za PSN i ne pita cijenu, šećer gotovo sav u silosima, cijena dobra, vjerovnike i dioničare će otkantati i eto njemu novog ciklusa

Vjerovatno zna....ali ja nevjerujem da šećera u silosima bar u Vtc ima jel su ga dovozili iz Nizozemske ili ko zna od gdje i prepakiravali samo.....

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2020 at 10:58 AM

može tu biti svakakvih događanja, ne vjerujem da će i francuzi samo stajati po strani i promatrati ovaj razvoj događaja, kupili su malo i platili ulaznicu da imaju uvid u stanje, da li će se oni odlučiti na nešto više ili neku ponudu Zadri, nakon svih zamišljenih pretumbacija, ostaje nam samo za nagađanje, ali kako nam sve više industrije odlazi strancima, ne bi me čudilo da oni zagrizu ovdje malo jače, ipak bi njima dobro došle ove tvornice malo isturene na istoku s jeftinijom radnom snagom nego na zapadu

hugh,

ima u OS i ŽU

• naim
    Guest
    • November 4, 2020 at 11:00 AM
    Quote from Moller

može tu biti svakakvih događanja, ne vjerujem da će i francuzi samo stajati po strani i promatrati ovaj razvoj događaja, kupili su malo i platili ulaznicu da imaju uvid u stanje, da li će se oni odlučiti na nešto više ili neku ponudu Zadri, nakon svih zamišljenih pretumbacija, ostaje nam samo za nagađanje, ali kako nam sve više industrije odlazi strancima, ne bi me čudilo da oni zagrizu ovdje malo jače, ipak bi njima dobro došle ove tvornice malo isturene na istoku s jeftinijom radnom snagom nego na zapadu

hugh,

ima u OS i ŽU

Auuu, priznaj koliko si stavio u pot danas?

Pa nisu Francuzi toliko ludi da bi repu vukli preko pola Europe? jedan od najvećih i najbitnijih troškovnih elemenata u uzgoju i preradi šećerne repe i šećera jest blizina "tvornice" ili preradbenog kapaciteta i "polja". Na tome se ostvaruju možda i najveće uštede, ako zanemarimo agrotehničke i vremenske utjecaje.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2020 at 11:05 AM
    Quote from naim
    Quote from Moller

hugh,

ima u OS i ŽU

Pa nisu Francuzi toliko ludi da bi repu vukli preko pola Europe? jedan od najvećih i najbitnijih troškovnih elemenata u uzgoju i preradi šećerne repe i šećera jest blizina "tvornice" ili preradbenog kapaciteta i "polja". Na tome se ostvaruju možda i najveće uštede, ako zanemarimo agrotehničke i vremenske utjecaje.

ništa, ne kužim kud bi vukli repu i zašto ?

zbunjuješ i mene i sebe, kakav transport

• naim
    Guest
    • November 4, 2020 at 11:11 AM
    Quote from Moller
    Quote from naim

A tko će proizvesti jeftinu repu da bi Francuzi offload-ali svoje kapacitete i prebacili ih tamo gdje im je poslovati i proizvoditi jeftinije?

K tome cijena šećera je u regiji Balkana uobičajeno poprilično viša od one u FRA i DE, a kapaciteti i proizvodnja (pa i prinos) manji.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2020 at 11:12 AM

rekli bi naši stari: " jeb.m ti repu".....:)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2020 at 11:18 AM
    Quote from naim
    Quote from Moller

A tko će proizvesti jeftinu repu da bi Francuzi offload-ali svoje kapacitete i prebacili ih tamo gdje im je poslovati i proizvoditi jeftinije?

K tome cijena sećera je u regiji Balkana uobičajeno poprilično viša od one u FRA i DE

ma što bi prebacivali kapacitete, samo dodatak na postojeće, pa nismo valjda zaboravili tko je Zadri otvorio tržišta i prema kuda, znaju oni bolje od Zadre, kojem je domet izvesti šećer u Bosnu preko svoje firme Viro bh Grude, a tko će proizvesti, pa seljaki kao i do sada, samo im treba dati jeftini repromaterijal i korektnu suradnju, kako se proizvode i sve ostale kulture

• naim
    Guest
    • November 4, 2020 at 11:26 AM

Ma je, kako da ne. Francuzi ne znaju što bi sa svojim kapacitetima... CF je puno, puno veća firma od Vira. Sad će kao tamo zatvarat, a ovdje ulagat...

Već su uložili, pa se dogodilo, što?

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 4, 2020 at 11:29 AM

ma naime od kud ja to da znam, to je njihova djelatnost i problem, moje je da njihove dionice imam ili nemam, ovisno o stanju na burzi i poslovanju, naime treba znati s kim tikve sadiš da ti se jednoga dana ne počnu sušiti, onda se kasno pitati zašto se suše

http://www.poslovnojutro.ba/tekst/prehramb…nica-vira-90260

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago