Slažem se u potpunosti, kažem meni je samo pitanje da li to i kako utječe na YE 2021 profit, da li se može uzeti *2 ili ne.
A s obzirom na izdašnu dividendu koji ERNT daje
Slažem se u potpunosti, kažem meni je samo pitanje da li to i kako utječe na YE 2021 profit, da li se može uzeti *2 ili ne.
A s obzirom na izdašnu dividendu koji ERNT daje
Cijena zacementirana na 1700 +/- burek i izgleda neće mrdnuti do izvješća. Jel ima itko spoznaju kako posluju u Q3?
Sudeći po kretanju cijene, ovdje se opet očekuje dobro izvješće
Prodao sam dobar dio ERNT krajem prošle godine (1500 kn) nakon dividende pretpostavivši da ću jeftinije kupiti prije godišnjeg izvješća. Kako se cijena nakon isplate dividende vrlo kratko korigirala, ali i jednako brzo oporavila, ponovno jačanje pozicije mi je bilo preskupo...i možda, (ne)opravdano, s obzirom da su tada zarađivali 67 kn po dionici.
Iako sam u ERNT od 2008. s manjom ili većom količinom dionica, ovih današnjih 1840 kn izgleda nestvarno.
Zar su očekivanja toliko dobra s obzirom da još nema ugovora s nekada vrlo isplativih tržišta ZND?
Ako gledate u prošlost P/E iz ranijih razdoblja znatno je veći nego današnji. Znao je biti i 22, današnji je 15 a očekuje se dobro izvješće s obzirom na ugovore koji su u fazi realizacije
Izvješće za 3. kvartal je užas ali dionica raste, logično...
No,no kolega. Ako vam se ne čita cijelo Izvješće, pogledajte bar str. 10 PRESS INFO-a
No,no kolega. Ako vam se ne čita cijelo Izvješće, pogledajte bar str. 10 PRESS INFO-a
Ne znam na što pucate? U 3. kvartalu je ostvario 13,3 mil kn dobiti i na to sam se referirao, na zadnje tromjesečje koje za ERNT i nije nešto. To vam na 10. stranici uopće ne piše, piše Vam kumulativ od sva tri kvartala koji je brutalno dobar zahvaljujući dobrom 1. kvartalu i odličnom 2. kvartalu.
Ne brine mene taj jedan kvartal, brine me potencijalno loš trend. Nije da mi drhću noge, zapravo gledam kako bih i dokupio ernt ali mi je bilo neobično, i dalje jest, da cijena raste na ovakav rezultat...
Trend uopće nije loš, troškovi sirovina rastu, troškovi zaposlenika također, znak su ubrzavanja rasta prihoda i nadamo se dobiti, kratkotrajna imovina značajno je veća od usporedivog razdoblja-prošla godina
Trenutna visoka potražnja za novim radnicima govori da pred ERNT stoje mjeseci i godine kada se očekuje veliki obujam novih poslova i uvećavanje dobiti. Dividendi prinos slijedeće godine mogao bi obradovati dioničare.
Vidim potsmjesi, a u ponedjeljak ERNT raspisao natječaj za 60 radnih mjesta za rad Zagreb, Osijek i Split
Na stranicama kompanije u posljednjih mjesec dana potražnja za radnicima na različitim pozicijama, za rad u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Mostaru iznosi ukupno 163 radnika
Ne znam da li je ova potražnja posljedica novih/očekivanih ugovora, vrijedilo bi se malo raspitati.
Moraš uzeti u obzir da ERNT ima veliki protok ljudi pa dijelom sigurno nadomještaju kapacitete koji su im otišli iz firme.
Dobar dio "terenaca" kojima su dnevnice bile bitan izvor prihoda je digao sidro jer u pandemiji toga nema. On-site se više uopće ne ide.
No firmi snage ERNTa to i nije neki problem, navikli su na česte promjene u ljudstvu.
Ne znam čemu ovaj pad cijene u zadnje vrijeme. Nadam se da je u pitanju samo normalna oscilacija cijene. Jel ima itko ikakav info?
Ne znam čemu ovaj pad cijene u zadnje vrijeme. Nadam se da je u pitanju samo normalna oscilacija cijene. Jel ima itko ikakav info?
Pad je zbog akvizije globalnog Ericssona u koju tržište previše ne vjeruje.
https://finance.yahoo.com/news/vonage-soars-ericsson-offers-6-065553000.html
Pitanje za iskusne kolege. Koliku dividendu očekujete te kretanje cijene tijekom sljedeće godine?
Najbolji način ući na stranice kompanije i pogledati potražnju za radnicima koji rade visoko profitabilne poslove, pogledati dobit u protekla tri kvartala, pogledati kratkotrajnu imovini u bilanci i da se izvući zaključak.
Nije nerealno (uz ovoliko posla) kroz par godina očekivati cijenu od 3000kn i (uz ovoliko keša) dividendu od 150kn.
Trenutno velik pritisak na prodaji
??